18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Honda CUV e Serisini Ortaya Çıkartabilir

2024 Honda CUV e Serisini Ortaya Çıkartabilir. Honda’nın Zero ve Energica gibi tüm elektrikli segmentini çalan yeni başlayanlara yönelik modeller üretenlere karşı tepki vermeye başladı. Evet haklısınız beş sene kadar geç oldu. Kendisi için belirlediği ve giderek daha iddialı hedeflere ulaşmak için hamleler yapma konusunda istekli hale geldi.

Eylül 2022’de 2025 yılına kadar 10 adet elektrikli iki tekerlekli aracı piyasaya sürme planını duyurdu. Ancak Kasım 2023’ün sonunda çıtayı yükseltti. Şimdi ise 2030 yılına kadar 30 adet elektrikli iki tekerlekli araç üretmek ve ayrıca 2030 yılına kadar dünya çapında toplam dört milyon elektrikli motosiklet satmak istediğini söylüyor.

Aralık 2023’te, saygın Japon yayını Young Machine, Honda’nın yakın zamanda CUV e: adı verilen bir şey için ticari marka başvurusunda bulunduğunu kaydetti. Honda, 18 Aralık 2023 tarihi itibarıyla şu ana kadar bu adı taşıyan herhangi bir araçla ilgili herhangi bir resmi bilgi yayınlamadı.

2024 Honda CUV e Serisini Ortaya Çıkartabilir

Honda ilk elektrikli motosikletini 1994 yılında piyasaya sürdü ve buna CUV-ES adı verildi

2024 yılı geldiğinde CUV-ES adı 30 yaşında olacak.  Yanma gücüyle çalışan Honda Dio scooter’ı temel alan orijinal CUV-ES, yalnızca Japonya’da sınırlı sayıda satıldı. Tahmin edebileceğiniz gibi, 1994’teki pil teknolojisi, 2024’e yaklaştığımızda bu seviyeye yakın bile değildi ve nikel kadmiyum piller (2023’teki lityum iyonla karşılaştırıldığında) günün gündemindeydi.

Şarj süresi oldukça zorlu bir sekiz saatti ve saatte yalnızca 30 kilometre hızla giderseniz menzilin yaklaşık 61 kilometre olduğu söyleniyordu. Kilometre ise tek şarjla 38 milin biraz altında ve saatte yaklaşık 38,6 mil ortalama hız demektir.

2020’lerde Honda, hem iki hem de dört tekerlekli mevcut elektrikli araçlarının çoğunda e: araç tanımını kullanıyor.

Honda küresel bir marka olarak her aracı her pazarda satmıyor. Ancak dört tekerlekli tarafta iki örnek olarak Honda e ve Honda e:Ny1’i İngiltere gibi pazarlarda (ABD’de olmasa da) bulabilirsiniz. Her ikisi de tamamen elektrikli dört tekerlekli binek araçlardır.

Motosikletlerde ise dikkate alınması gereken daha fazla Honda e: aracı var.

Elimizde Benly e:Gyro e: ve Gyro Canopy e:, Honda’nın önce Japonya’da, ardından Asya’nın başka yerlerinde piyasaya sürdüğü ticari iki ve üç tekerlekli araçlardır. Bu araçların üçü de değiştirilebilir Honda Mobil Güç Paketi e: tarafından çalıştırılıyor; bu, Honda’nın iki ve üç kişilik küçük pil paketlerine verdiği ad’dır.

2023’ün başlarında, Honda’nın Avrupa’da piyasaya sürülen ilk elektrikli motosikleti olan EM1 e: elektrikli scooter’ı piyasaya sürdü. Bu scooter dünyaya ilk kez EICMA 2022’de tanıtıldı. Avrupa pazarında bir ilki gerçekleştiren model, Honda tarafından Endonezya gibi dünyanın diğer yerlerinde de piyasaya sürülmeye devam etti.

Japonya Mobilite Fuarı 2023’te Honda, e: adını kullanacak başka bir elektrikli scooter olan SC e:‘yi sergiledi. Mevcut planlar, onu 2024 sonlarında 2025 modeli olarak pazara sunmayı planlıyor.

Honda, tarihi modelleri yeni modellerde yeniden canlandırmayı çok seviyor

Honda kesinlikle bu tür şeyler yapan tek tarihi motosiklet şirketi değil. Hatta bunun genel olarak motosiklet şirketlerinin bir özelliği olduğunu bile söyleyebiliriz. Yararlanılabilecek herhangi bir geçmiş varsa, bir üreticinin bu nostaljiden defalarca faydalanmaktan fazlasıyla mutlu olacağından emin olabilirsiniz.

Artık Honda CUV-ES, örneğin Cub kadar tanınmıyor veya sevilmiyordu. CUV-ES’in Cub’da olmayan özelliği, Honda’nın ilk elektrikli motosikleti olması ve ilk olması da önemli. Eğer olay 30 yıl önce gerçekleşmişse bu iki katına çıkar.

Cub e:, Dax e: ve Zoomer e: hepsi elektrikli motosiklet olabilir, moped veya scooter bile olmayabilir. Ancak bunların daha güçlü, tarihi, yanma gücüyle çalışan adaşlarına benzemeleri gerektiği açık. 

Bu üç yeni Honda elektrikli iki tekerlekli araç, iki şeyin kesiştiği noktada yer alıyor: e: elektrikli araçların tanımı ve yeni bir elektrikli yinelemede üç klasik model isim plakasının kullanılması.

Honda henüz CUV e:’yi herhangi bir pazar için resmi olarak duyurmamış olsa da, Honda’nın seçimleriyle ilgili şu ana kadar sahip olduğumuz tarihsel bağlamı topladığımızda, neler bekleyebileceğimize dair oldukça net bir resim ortaya çıkıyor. 

Honda CUV e: CUV-ES’e ne kadar benzeyecek (en azından dışarıdan)? 1994 yılında orijinal CUV-ES’in temelini oluşturan yanmalı motorla çalışan Honda Dio scooter‘nin hala güçlü olduğunu belirtmekte fayda var.

Sadece son birkaç yılda Honda, bir değil, iki değil, dört uykuda kalan tarihi model adını başarılı bir şekilde yeniden canlandırdı. birkaç yıl. 2022’de Hawk 11 ve CB750 Hornet vardı (ve daha küçük Hornet 2.0 tek silindirliyi unutamayız) ve tabii ki 2023’te XL750 Transalp

Honda, 2024 yılı için ayrıca popüler ve başarılı CB500X’i NX500 olarak yeniden adlandırmayı, tarihi Dominator serisinin onuruna seçti. 1980’ler. Bu seçimler hakkında ne düşünürseniz düşünün, Honda’nın geçmişine ve mirasına dikkat çekmekten çekinmediği son derece açık.

Motosikletler

5 YORUMLAR

  1. Cuv e serisi yerine e: bike serisini guncelleyip yeni teknolojiler ile donatsa daha iyi olur, diğer Adv serisi modelleri içinde geçerli, eksik olan kamera ve çekiş sistemi yeniliklerinde bir haber, oraya koy bir tft oldu bitti, yok öyle olmuyor artık Çinliler bile en yeni sistemler ile donatılmış modeller satıyor, geride kalıyorsun Honda haberin olsun