16.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km mesafe yol yapabiliyorsunuz. Küçük maa işimi görsün diyenleri tercihi olan model şehiriçi mesafeleri kolaylıkla aşmanızı sağlıyor. 5 litre depoya sahip, 49cc, B ehliyet ile kullanılabilir. Oldukça düşük sele yüksekliği ile hem dengeli hem kolay sürüş sunması ile tanınıyor. Avrupa ve Amerika’da sunulan model henüz ülkemizde yok. Kimbilir belkide 2024 Honda Ruckus bu yıl gelebilir.

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km

Kısaca geçmişine bakalım; NPS50 adı verilen Zoomer , Honda tarafından geliştirilen ve 2003 model yılı için 2002’nin sonlarında Japonya ve Kuzey Amerika’da tanıtılan bir scooter . Kanada ve ABD’de scooter Ruckus olarak pazarlanıyor . Zoomer, daha derin dişlere sahip daha kalın lastikler ve kapalı bir saklama bölmesi olmayan iskelet çerçevesi dahil olmak üzere sağlam tasarımıyla daha geleneksel scooterlardan farklıdır. NPS50, CHF50 ile benzer motor ve aktarma organı bileşenlerini paylaşıyor .

Avrupa ülkelerinde satılan Zoomer, tek bir yakıt enjektörü, farklı bir yakıt pompası düzeni ve egzoz susturucusunun hemen önüne takılan bir oksijen sensöründen oluşan kompakt, tek nokta programlı yakıt enjeksiyonu (PGMFI) sistemine sahiptir.

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km

Yeni teknolojiler değil, daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Ruckus’un kalbindeki 49cc’lik motor hemen hemen her zaman sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Basit tek silindirli konfigürasyonu, yakıt sistemi, kolay bakım için eski moda karbüratörle çalışır. Su soğutma sistemi bileşenlerin ömrünü çok daha fazla uzatır. Fakat yukarıda dediğim gibi performans beklenecek bir model değil.

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km

Çok basit modellerden hoşlanıyorsanız bu tam size göre; Benzer şekilde çıplak metal bir boru, üzerine tek bir analog kadranın monte edildiği gidon görevi görür ve size ne kadar hızlı ve ne kadar ileri gittiğinizi söyler. Kaplamalar veya ön camlar olmadan, scooterın sağlam ve saf çekiciliği güzel ama kişiye göre değişir. Bence eski askeri modellere benziyor. Hani şu ikinci Dünya savaşından kalma modellere binen cepheyi aşmak için kullanılan modellere.

2024 Honda Ruckus, 2 Litre ile 100km

2024 Honda Ruckus, renkler

  • Bej renk
  • Siyah renk

2024 Honda Ruckus, fiyat

Yurtdışı fiyatı 2,899$ olarak belirtilmiş, bizim pazamızla 80,000 tl‘ye yakın bir fiyata satılıyor. 50cc’lik bir model için oldukça yüksek bir fiyat.

2024 Honda Ruckus, hız

2024 Honda Ruckus en yüksek hızı 45km/h olarak ayarlanmıştır. Yüksek hız beklemeden işim görülsün diyenleri motosikletidir.

2024 Honda Ruckus, yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi 100 km’de 2 litre olarak belirtilmiştir.

2024 Honda Ruckus, rakipleri

Rakipleri arasında 50cc modellerden bence Yamaha Neo’s ilk ve en önemli modeldir.

2024 Honda Ruckus, teknik özellikler

Temel Özellikler

  • 49cc sıvı soğutmalı tek silindirli motor
  • Otomatik şanzıman
  • Düşük 28,8 inç koltuk yüksekliği
  • Sağlam, minimal gövde stili
  • Elektrikli marş

Sıvı Soğutmalı Motor
Ruckus, bir Honda’dan tam olarak beklediğiniz şeyleri sunan sıvı soğutmalı bir motora sahiptir: güç, güvenilirlik ve mükemmel yakıt verimliliği.

Otomatik Şanzıman
Tek vitesli otomatik şanzıman, park veya boş vitese bile hiçbir zaman vites değiştirmeyeceğiniz anlamına gelir.

Kendine Ait Bir Stil
Ne görüyorsan onu alırsın. Minimal kaportası ve sağlam genel stiliyle, iki (veya dört) tekerlek üzerindeki hiçbir şey Ruckus’a benzemez.

Elektrikli Çalıştırma
Anahtarı çevirin, düğmeye basın ve yola çıkın. Ruckus’ta elektrikli bobin, soğuk havalarda çalışmaya başlamayı da kolaylaştırır.

Detaylı temel özellikler

MOTOR / AKTARMA AKTARIMI

Hafif 49cc dört zamanlı OHC sıvı soğutmalı tek silindirli motor, şehir içi sürüş için yeterli güç sağlar.
Otomatik jikleli, yakıt emen sabit hızlı (CV) karbüratör.
Elektrikli marş sistemi, düğmeyle kolay çalıştırmaya olanak tanır.
Bakım gerektirmeyen ateşleme sistemi.
Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU), ateşleme zamanlaması, alternatör regülatörü, ACG marş motoru, elektrikli yakıt pompası ve otomatik jikle için kontrol sağlar.
Ultra sessiz egzoz sistemi.
Otomatik Honda V-Matic kayış tahrikli şanzıman, canlı hızlanma ve sorunsuz çalışma sağlar.

ŞASİ / SÜSPANSİYON

  • İki parçalı, döküm alüminyum ön çerçeve ve çelik üst arka çerçeve.
  • İkiz aşağı boru çatalı, iyi kontrollü bir sürüş için 2,2 inç konforlu hareket sağlar.
  • Tek şoklu arka süspansiyona sahip tek taraflı alüminyum salınım kolu, uyumlu ve konforlu bir sürüş için 2,6 inç hareket alanına sahiptir.
  • Ön ve arka kampanalı frenler öngörülebilir durma olanağı sunar.
  • İyi dolgulu koltuk, duraklarda daha fazla güven sağlamak için 29,0 inçlik alçak bir koltuk yüksekliğine sahiptir.
  • Göstergeler arasında analog hız göstergesi, kilometre sayacı ve yakıt, soğutma suyu sıcaklığı ve kısa/uzun farlar için gösterge ışıkları bulunur. Yakıt gösterge ışığı, kalan 0,3 galonla birlikte yanar.
  • Bakım gerektirmeyen akü.
  • Kullanımı kolay park freni.
  • Kask tutucusu, kaskı koltuğun altındaki yerine kilitler.
  • Devredilebilir bir yıllık, sınırsız kilometre sınırlı garantisi; HondaCare® Koruma Planı ile genişletilmiş kapsam mevcuttur.

Mevcut EPA ve CARB standartlarını karşılar

SIVI SOĞUTMALI MOTOR
Ruckus, bir Honda’dan tam olarak beklediğiniz şeyleri sunan sıvı soğutmalı bir motora sahiptir: güç, güvenilirlik ve mükemmel yakıt verimliliği.

OTOMATİK ŞANZIMAN
Tek vitesli otomatik şanzıman, park veya boş vitese bile hiçbir zaman vites değiştirmeyeceğiniz anlamına gelir.

YAĞLI LASTİKLER
Ruckus sağlam olacak şekilde üretilmiştir ve kalın lastikleri büyük bir rol oynar. Kötü asfaltın üstesinden gelebilirler, daha yumuşak bir sürüş sağlamanıza yardımcı olabilirler ve bunun gibi bir bisiklet üzerinde de sade bir görünüm sağlayabilirler.

KENDİNE AİT BİR STİL YARATIN
Ne görüyorsanız onu alırsınız. Minimal kaportası ve sağlam genel stiliyle, iki (veya dört) tekerlek üzerindeki hiçbir şey Ruckus’a benzemez.

ÇİFT FARLAR
Ruckus’un çift farları elbette harika görünüyor, ancak aynı zamanda sokağa çıktığınızda bol miktarda aydınlatma ve dikkat çekmeyi de sağlıyor. Ve Ruckus’un geri kalanı gibi, herhangi bir kaporta veya plastik tarafından gizlenmiyorlar.

ELEKTRİKLİ ÇALIŞTIRMA
Anahtarı çevirin, düğmeye basın ve yola çıkın. Ruckus’a başlamak bu kadar basit. Elektrikli bobin, soğuk havalarda çalışmaya başlamayı da kolaylaştırır.

KOLTUK ALTI DEPOLAMA
Ruckus’un en büyük tasarım öğelerinden biri, cömert koltuk altı saklama alanıdır. Kaykay? Sırt çantası? Spor çantası? Devam edin; Ruck’tan çıktığınızda onu da yanınıza alın.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125