18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 SYM ADX 400 Korkuttu

2024 SYM ADX 400 Korkuttu – Macera scooter segmenti büyüyor ve son yıllarda pazara birçok yeni oyuncu girdi. İlginçtir ki, bu alt segmenti 2016 yılında X-ADV‘nin piyasaya sürülmesiyle ve daha sonra aşağıdakiler gibi daha küçük yinelemelerle başlatan muhtemelen Honda’ydı.

ADV350 ve ADV160 bu segmentin başında gelen modellerdi. Bununla birlikte, yeni ADV tarzı scooterların çoğu Avrupalı, Çinli ve Tayvanlı üreticilerden geldiğinden, diğer Japon üreticiler bu segmentten uzak durmuş gibi görünüyor.

2024 SYM ADX 400 Korkuttu

2024 SYM ADX 400 Korkuttu

Herkes gösteriye katıldı ama Eicma 2023’te SYM standı dolu modelleri ile diğerlerini bozguna uğratmış gibi görünüyordu. Zontes’in 501 serisi Maxi-scooter’larını EICMA 2023’te sergilemesiyle Çinli markalar da son zamanlarda bu segmentte çokca yer aldı. Gogoro gibi elektrikli scooter markaları bile CrossOver’ın tanıtılmasıyla bu dayanıklı scooterlara ilgi gösterdi.

2024 SYM ADX 400 Korkuttu

Örneğin Peugeot, yakın zamanda XP400 macera scooterını küresel pazarda tanıttı.

Ardından CFMoto hızlı geçişlerle göz doldurdu ve SYM arkadan ataklar yaptı. Bence 400cc bir ADV ile güzel bir çıkış yakalayacak. Pek iyi incelemediğimizi düşünüyorum ve detaylarını sizlerle yeniden paylaşıyorum.

Bu kez ADXTG’nin lansmanıyla orta boy ADV scooter segmentine adım atmak isteyen Tayvanlı motosiklet markası SYM 400 oldu. Yeni scooter, tasarım ilhamlarını diğer macera scooterlarından gizlemedi ve sağlam bir gövdeye, çift amaçlı lastiklere, uzun hareket mesafeli süspansiyona (bir scooter için) ve hatta sağlam bir koruma plakasına ve yukarıya doğru eğimli egzoza sahip olduğunu gözümüze soktu. Karışıma biraz hareketlilik katmak için ADXTG 400’e, scooter’larda pek bulunmayan bir özellik olan oldukça şık bir alüminyum salınım kolu bile ekledi.

2024 SYM ADX 400 Korkuttu

Performans açısından bakıldığında SYM ADXTG 400, iddia edilen 35 beygir gücüne ve 27 pound-feet torka sahip 399cc, sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu, tek silindirli bir motorla donatılmıştır.

Bu büyük tek silindirli scooterlar şaşırtıcı derecede düzgün çalışma eğilimindedir; bu nedenle, büyük bir dengeleyici sayesinde ADXTG 400 için de aynı şans geçerlidir. Scooterın teknoloji paketi de Bosch ABS ve çekiş kontrolünün yanı sıra arazi sürüşü için arka ABS’yi kapatma seçeneği de sunduğu için oldukça kaliteli. Ayrıca tam LED aydınlatma ve ağır yavaşlamalarda ışıkları yakıp söndüren acil fren uyarısı da bulunuyor.

Henüz fiyatı açıklanmayan modeli ilk olarak ülkemizde görmek istiyoruz.

Motosikletler

3 YORUMLAR