12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda X-ADV, Yenilikler Geliyor

2024 Honda X-ADV, Yenilikler Geliyor. Honda, motosiklet modelleri serisindeki en popüler büyük scooterlarından biri olan X-ADV 750, bazı küçük güncellemeler eklemeyi düşünüyor. Bence bu yeni eklemeler müthiş olacak. Zaten performanslı model yakın zamanda gerçekten eşsiz bir görüntüye kavuşacaktır.

2024 Honda X-ADV, Yenilikler Geliyor

2024 Honda X-ADV – Honda’nın 750cc sınıfı macera scooter modeli

Bu model için yeni renkler var, ancak X-ADV’nin formunun çok az değiştiğini söyleyebilirim.

İlk büyük değişiklik, X-ADV’nin görünümünü değiştirecek olan farları içeriyor.

2024 yılı için X-ADV’nin ön paneli, macera scooterında daha alçak bir konuma taşınan yeni farlar sayesinde daha gösterişli olacak.

Mevcut model yılıyla karşılaştırıldığında daha alçak bir montaj yapılacak olan X-ADV, ayrıca üç ışık, standart kısa ve uzun farlar ve yatma açınıza bağlı olarak önünüzdeki yolu aydınlatacak bir dizi viraj ışığına sahip olacak. Gündüz Farları, X-ADV’nin 2024 model yılı için hala bekleyebileceğimiz yeni bir özelliktir.

Bundan sonra 2024 Honda X-ADV‘nin arkasına geçiyoruz. Macera scooterı için yeni bir egzoz göreceğiz; SCL500’e benzer bir forma sahip olacak, yukarı doğru yükselecek ve scooterın kuyruğundan neredeyse 90 derece çıkacak.

2024 Honda X-ADV, Yenilikler Geliyor

X-ADV’nin mevcut modelinde yukarı doğru bakan bir egzoz bulunur.

Ancak bu yeni tasarım birkaç farklılık içeriyor bunlardan biri viraj alma açıklığıdır. Susturucunun yukarı ve kenara yerleştirilmesiyle sağ taraftaki açıklığın artmasını bekliyoruz. Sırada arkanıza aldığınız yolcu – artçının durumu var. Egzoz geliştirmesi ile arkadaki yolcununda dumandan etkilenmeden daha konforlu bir yolculuk yapacağını belirtmişler.

Ancak egzozun motosikletin arka koltuğuna bu kadar yakın monte edilmesiyle Honda, SCL500’e benzer şekilde bu alanın yakınına bol miktarda ısı yalıtımı koyarak durumu telafi etmiş.

Bunun dışında motorda herhangi bir güncelleme bulunmuyor. Çift kavramalı şanzıman bu motosiklete geri dönüş sağlıyor ve motor, bugün X-ADV‘de bulunan 745cc 270 derece paralel ikiz motorla aynı olacak. Şu anda, X-ADV toplam 58,6 beygir gücü ve 50 ft-pound tork üretmektedir ve motor, performansını koşullara ve sürücüye göre uyarlamak için sürüş modlarıyla da eşleştirilmiştir.

Model güncellemelerinin, seriye kesinlikle hayat verecek yeni renk seçenekleriyle birlikte 2024 yılının sonbahar ayına doğru gelmesi bekleniyor.

2024 Honda X-ADV - Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli, SOHC paralel 2 silindirli.  Honda X-ADV 2024 - Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli, SOHC paralel 2 silindirli.  

Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli, SOHC paralel 2 silindirli.  2024 Honda X-ADV Modeline Genel Bakış

Paralel çift silindirli motor, düşük ila orta aralıktaki güçlü performansı rahat tavırlar ve mükemmel yakıt verimliliğiyle birleştiriyor. Tepe gücü, etkileyici 69Nm tork ile 43,1kW olarak ayarlanmıştır. Throttle By Wire (TBW), 4 varsayılan sürücü moduna ek olarak özel bir KULLANICI seçimi sunarken, Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) 3 seviye üzerinde iyileştirilmiş girdi sunar. Çift Kavramalı Şanzıman (DCT), sürüş modlarının yanı sıra KULLANICI girişiyle entegre olan Otomatik vites değiştirme programlarına sahiptir.

Sağlam bir şasi, çelik boru çerçeve, 41 mm USD ön çatallar, arka mono amortisör (Pro-Link ile) ve alüminyum salınım kolundan oluşur. 17 inçlik bir ön tekerlek, 15 inçlik bir arka tekerlekle eşleştirilir ve önde frenleyen çift, radyal montajlı dört pistonlu kaliperler bulunur.

Üstyapının keskin, agresif bir kenarı vardır; çift ​​LED farlar aynı zamanda CRF1100L Africa Twin tarafından kullanılan Gündüz Farlarına (DRL) sahiptir ve diğer yol kullanıcılarının görünürlüğünü artırır. Yere kolay erişim için koltuğun omuzları dikkatlice şekillendirilmiştir. Koltuk altındaki saklama alanı 22 litrelik bir hacime sahip ve aynı zamanda bir USB-C şarj noktasına da ev sahipliği yapıyor; ayrıca kullanışlı bir torpido gözü de var. Sürücü modu bilgilerine ek olarak, TFT gösterge ekranı aynı zamanda Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemiyle ilgili bilgilerin de arayüzünü oluşturuyor.

24YM X-ADV aşağıdaki renk seçenekleriyle satışa sunulacak:

**YENİ** Grafit siyah kaplamalı ve sarı vurgulu İridyum Gri Metalik Özel Sürüm

**YENİ** Grafit siyah kaplamalı Grand Prix Red Special Edition

**YENİ** Grafit siyah kaplamalı Puco Mavisi

Grafit siyah süslemeli Mat Balistik Siyah Metalik

2024 Honda X-ADV Motor

X-ADV’nin sıvı soğutmalı, SOHC 8 valfli paralel çift silindirli motorunun tasarımı, düşük ila orta aralıkta güçlü performans sağlar. Nispeten uzun stroklu mimarisi ve özel olarak şekillendirilmiş yanma odaları, yüksek ataletli kütleli krank miliyle birleşerek çok düşük devirlerden büyük miktarda zahmetsiz tork üretir. İleriye doğru eğim, optimum stabilite için ağırlık merkezini aşağıya getirir.

Tepe gücü 6.750 dev/dk’da 43,1 kW, maksimum tork ise 4.750 dev/dk’da 69 Nm olarak ayarlanmıştır. X-ADV, 30 km/saat hızdan 20 metreyi 1,7 saniyede, 50 metreyi 3,2 saniyede kat edecek ve torklu motor 60 km/saatte sadece 2.500 devir/dakikada dönecek.

A2 ehliyet lisansı sahipleri için, uygun zamanda bir Honda bayisi tarafından kolayca tam güçlü versiyona dönüştürülebilen 35 kW’lık bir versiyon mevcuttur. Ülkemizde bu seçenek nasıl seçiliyor, bunu tam olarak bilmiyoruz (bayiler, satıcılarla konuşmanız gerekecektir.) Aynı şekilde, ECU’yu yeniden eşleştiren bir Honda bayisi tarafından tam güç versiyonunu 35kW ile sınırlamak da mümkündür.

İkiz dengeleyiciler, motorun düzensiz ateşleme düzeni ve 270° aşamalı krank mili tarafından sağlanan belirgin ‘vuruş’u etkilemeden, yüksek devir/dakika ataletinden kaynaklanan titreşimi engeller. Çap ve strok 77 x 80 mm olarak ayarlanmıştır. Mümkün olan yerlerde bileşenler birden fazla işi yapacak şekilde yapılmıştır: eksantrik mili su pompasını çalıştırırken dengeleyici millerden biri yağ pompasını çalıştırır.

Bu şekilde parça sayısı minimumda tutularak motorun hafif, verimli ve güvenilir tutulması sağlanır.

X-ADV motoru aynı zamanda yakıtı da yudumluyor; ölçülen 27,8 km/l tüketim (WMTC modu) ile 13,2 litrelik yakıt deposundan potansiyel olarak 366 km’lik bir menzil sağlıyor.

2024 Honda X-ADV Elektronik Detaylar

TBW’nin motor performansını ve karakterini yönetmesiyle sürücünün tüm sürüş koşullarını kapsayan 4 mod arasından seçim yapması mümkündür. Mod seçimi sol taraftaki şalt cihazı tarafından yönetilir.

STANDART, en güçlü düzeyde ABS müdahalesi ile motor gücü dağıtımı, motor freni ve HSTC müdahalesi arasında dengeli bir orta nokta sağlar.

SPORT, düşük HSTC müdahalesi ve yüksek ABS ile daha agresif motor gücü dağıtımı ve motor frenlemesi sağlar.

RAIN, düşük motor gücü dağıtımını ve motor frenlemesini, yüksek HSTC ve ABS girişini iletir.

GRAVEL, düşük HSTC ve ABS ile yüksek güç ve motor freni kullanır.

KULLANICI, motor gücü dağıtımı ve motor freni arasında düşük/orta/yüksek ve HSTC için düşük/orta/yüksek/kapalı gibi özel seçenekler sunar.

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC), 3 seviyeli girişle arka tekerleğe iletilen torku yönetmek için TBW kullandığından gelişmiş bir kontrol sunar:

Seviye 1, arka tekerleğin örneğin çakıl veya toprakta patinaj yapması durumunda minimum müdahaleye izin verir ve müdahale seviyesi önceki tasarıma göre azaltılır.

Seviye 2 varsayılan ayardır ve genel sürüş koşulları için güven veren çekiş gücü sağlar.

Seviye 3 kaygan yollarda maksimum kontrol sağlar.

HSTC ayrıca KAPALI konuma da getirilebilir.

2024 Honda X-ADV Şanzıman DCT

  • Farklı vites değiştirme programları sürüş modlarıyla bağlantılıdır
  • KULLANICI modu yumuşaktan agresife kadar 4 ayar seçeneği sunar

Her kavrama bağımsız olarak kendi elektro-hidrolik devresi tarafından kontrol edilir. Vites değişimi gerçekleştiğinde sistem, o anda kullanılmayan debriyajı kullanarak hedef vitesi önceden seçer. Daha sonra birinci kavrama elektronik olarak devreden çıkarılırken aynı anda ikinci kavrama da devreye girer.

Sonuç tutarlı, hızlı ve kusursuz bir vites değişimidir. Ayrıca, çift kavramalar, arka tekerleğe giden çekişte minimum kesinti ile tahriki bir vitesten diğerine aktardığından, herhangi bir vites değiştirme şoku ve makinenin sallanması en aza indirilir, bu da değişimin doğrudan ve yumuşak bir şekilde hissedilmesini sağlar. Ekstra faydalar arasında dayanıklılık (bir vitesin eksik olması nedeniyle vitesler zarar göremeyeceği için), durmanın imkansızlığı, düşük stresli şehir içi sürüş, daha az sürücü yorgunluğu ve sürüş çizgisi, viraj alma, frenleme ve hızlanma gibi saf sürüş yönlerine odaklanmak için ekstra ‘beyin alanı’ yer alır. puan.

DCT sistemi iki farklı sürüş yaklaşımı sunar: Bir vites değiştirmenin ne zaman yapılması gerektiğine karar vermek için araç hızını, seçilen vitesi ve motor devrini sürekli olarak okuyan önceden programlanmış vites değiştirme modellerine sahip Otomatik ayarlar ve vites değiştirme kolunu kullanarak vites değiştirmek için Manuel Şanzıman ayarı. sol gidondaki vites değiştirme stili tetikleyicileri.

TBW kontrolü sayesinde 5 Otomatik vites değiştirme programı mevcuttur. Seviye 1, vites yükseltme ve vites küçültme işlemlerinin nispeten daha düşük devirde çalıştığı en rahat olanıdır; RAIN sürüş moduyla bağlantılıdır. Diğer taraftan Seviye 4, daha yüksek devirde vites yükseltir ve daha fazla motor freni etkisi için vitesi daha erken küçültür; SPORT moduna bağlıdır. Seviye 2, STANDART sürüş moduyla bağlantılıdır ve Seviye 3, STANDART ve SPOR arasında yer alır.

GRAVEL sürüş modu için X-ADV nispeten sportif ‘G’ vites değiştirme düzenini kullanır; Bu, sürücüye arka tekerlekte çekişi daha doğrudan hissetme ve arazide kontrollü kayma yapma yeteneği sağlamak için, debriyajlar tamamen açık veya kapalı bir gaz kelebeğiyle çalıştığından azaltılmış ‘kayma’ seviyesi gibi ek işlevselliğe sahiptir. Bu işlevsellik daha önce ayrı G Anahtarı tarafından etkinleştirilirken artık DCT’nin yeni ‘G’ vites düzenine entegre edilmiştir.

KULLANICI modu işlevselliği, sürücünün diğer parametrelerin (güç dağıtımı, motor freni, ABS ve HSTC) tercih edilen permütasyonlarıyla DCT vites değiştirme modellerinden herhangi birini seçmesine olanak tanır.

2024 Honda X-ADV Ekipman

  • Keskin, ince ve agresif SUV stili 
  • Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi, 5 inçlik TFT ekran aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı sunuyor
  • İkiz LED farlar Gündüz Farlarını içerir
  • 22 L’lik geniş depolama alanı bir torpido gözü içerir ve bir USB-C şarj cihazını barındırır

X-ADV’nin benzersiz baş döndürücü stili (Honda’nın İtalya’daki Ar-Ge ekibi tarafından tasarlanıp geliştirildi) 21YM için daha ince ve daha keskin olacak şekilde geliştirildi; Siluet kasıtlı olarak dik, her gövde paneli güçlü bir niyetle bilenmiş.

Çift LED farlar, ortam ışığının yoğunluğuna otomatik olarak uyum sağlayan ve güvenliği artıran parlak, oldukça görünür bir ışık veren Gündüz Farlarına (DRL) sahiptir. Tüm aydınlatmalar LED’dir.

Ergonomi açısından, 820 mm’lik koltuk yüksekliği (yere kolay erişim sağlayacak şekilde şekillendirilmiştir) ve 910 mm’ye ayarlanmış geniş gidon, yüksek bir görüş noktası sağlayarak harika bir görüş açısı sağlar. İşe gidip gelirken veya gezi yaparken X-ADV’nin ekranı, hava akışını en üst düzeye çıkarmak veya en aza indirmek için alçaktan yükseğe 5 konumda aletsiz olarak ayarlanır. Toplam yükseklik farkı 139 mm’dir ve en yüksek ve en alçak noktalar arasında 11°’lik bir eğim vardır.

X-ADV’nin sürücü arayüzüne dahil edilen ve 5 inçlik TFT ekran aracılığıyla görüntülenen Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVC’ler), sürücüyü hareket halindeyken akıllı telefonuna bağlar ve telefon çağrılarının, e-postanın, müziğin sesli yönetimine olanak tanır ve tabiki navigasyon var. Kaska monte edilmiş bir kulaklığa ihtiyaç vardır ve akıllı telefon, Bluetooth aracılığıyla ön panele bağlanır; Sistemin yönetimi sol şalt cihazındaki düğmeler aracılığıyla da mümkündür.

Sert plastik el korumaları rüzgarı ve yağmuru savuştururken, arazide eller ve kollar için taşlara karşı koruma sağlar. Bilyeli dövülmüş 2,5 mm kalınlığındaki alüminyum darbe plakası alt tarafı korur.

Koltuğun altındaki 22 litrelik bagaj alanı, tam kapalı bir kaskı barındırır ve dokulu yüzeyi parlama olmadan eşit aydınlatma sağlayan entegre bir LED ile aydınlatılır. Bölmenin arkasında bir USB-C şarj soketi bulunur. Eğim sensörlü bir orta sehpa standart olarak takılıdır ve X-ADV’nin devrilme korkusu olmadan eğimli bir yere park edilmesini sağlar.

Daha fazla rahatlık sağlamak için X-ADV, sürücünün cebinde bulunan ve kontak, yakıt deposu kapağı ve koltuk için anahtar kullanma ihtiyacını ortadan kaldıran bir Akıllı Anahtar kullanır. Akıllı Anahtar mevcut olduğunda, topuz tipi ana anahtara bir kez basıldığında güç açılır ve dönüş yapılması mümkün olur; sürücüye kontak/direksiyon kilidinin ve iki basmalı anahtar aracılığıyla yakıt kapağı ve koltuğun kontrolünü sağlar. Ayrıca, uzaktan kolay tanımlama için göstergelerin yanıp sönmesini sağlayan ve isteğe bağlı Akıllı Üst Kutuyu kilitleyen ve kilidini açan bir ‘cevaplama’ işlevi de vardır. Ana şalterdeki bir kavrama mekanizması, gidonun kilidinin zorla açılmasını durdurur.

X-ADV’nin arka göstergeleri aynı zamanda kendi kendini iptal eden Acil Durdurma Sinyali (ESS) fonksiyonuna da sahiptir.  Her iki fren de çalışır durumdayken minimum 53 km/saat hızda 6,0 m/s2 negatif hızlanma tespit edilirse dörtlü flaşör, diğer yol kullanıcılarını sert bir durmanın gerçekleştiği konusunda uyarmak için yanıp söner . Aynı hızda, ABS’nin minimum 2,5 m/s2’lik bir negatif hızlanma için etkinleştirilmesi durumunda eşik değeri düşürülür .

Göstergeler ayrıca otomatik olarak iptal edilir. Sistem, basit bir zamanlayıcı kullanmak yerine ön ve arka tekerlek hız farkını karşılaştırır ve duruma göre göstergenin ne zaman iptal edilmesi gerektiğini hesaplar.

2024 Honda X-ADV Aksesuarlar

X-ADV için eksiksiz bir Honda Orijinal Aksesuar yelpazesi tek tek veya kolaylık sağlamak amacıyla paketler halinde mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

Macera Paketi, X-ADV’nin arazi yeteneklerini geliştiren tüm aksesuarları içerir ve şunları içerir:

  • Ön sis farları
  • Ön yan borular
  • Siyah mafsal koruma uzantıları
  • Bacak deflektörleri seti
  • Binici adımları seti

Stil Paketi ek koruma ve şık bir dokunuş katar. Bu paket şunları içerir:

  • Zemin panelleri
  • Park kolu
  • Gidon tutucu
  • Park kolu kapağı
  • Yan kapaklar

Seyahat Paketi, X-ADV’nin taşıma kapasitesini ve uzun mesafe kullanışlılığını artırır ve aşağıdaki aksesuarları içerir:

  • 50L Akıllı üst kutu artı alüminyum panel
  • Yan çantalar sağ 26L, sol 33L
  • Üst kutu iç çantası
  • Yan çanta iç çantaları
  • Alüminyum arka taşıyıcı
  • Konsol çantası
  • 50L Üst Kutu için Alüminyum Panel
  • Isıtmalı tutma yerleri
  • 50L Üst Kutu için Arkalık

Ek aksesuarlar da mevcuttur ve şunları içerir:

  • 50L Manuel üst kutu
  • 38L Üst kutu

2024 Honda X-ADV Teknik Özellikler

MOTOR  
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli, SOHC paralel 2 silindirli.
Yer değiştirme 745cc
Çap ve Strok 77 mm x 80 mm
Sıkıştırma oranı 10.7 : 1
Maks. Güç çıkışı 43,1kW @ 6.750rpm
Maks. Tork 69Nm @ 4.750rpm (65Nm/4.000rpm)
Yağ kapasitesi 4.0L
Gürültü Seviyesi (dB) L-wot – 77

L-kentsel – 72

YAKIT SİSTEMİ  
Karbürasyon PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 13,2 litre
Yakıt tüketimi 3,6L/100km
ELEKTRİK SİSTEMİ  
Başlangıç Elektrik
Pil Kapasitesi 12V/11AH
AKTARMA AKTARIMI  
Debriyaj Tipi Islak çok plakalı hidrolik 2 kavramalı
İletim Türü 6 vitesli Çift Kavramalı Şanzıman
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE  
Tip Elmas; Çelik boru
ŞASİ  
Boyutlar (L’W’H) 2215 mm x 940 mm x 1370 mm
Dingil açıklığı 1590mm
Kaster Açısı 27°
İz 104 mm
Koltuk yüksekliği 820mm
Yerden yükseklik 165 mm
Boş Ağırlık 236 kg
SÜSPANSİYON  
Tip Ön 41 mm USD, 153,5 mm çatal stroku (137 mm aks hareketi)
Tip Arka Monoşok amortisör, Pro-Link salınım kolu, 150 mm aks hareketi (53 mm yastık darbesi)
TEKERLEKLER  
Tip Ön Tekerlek konuştu
Tip Arka Tekerlek konuştu
Jant Boyutu Ön 17M/C x MT3.50
Jant Boyutu Arka 15M/C x MT4.50
Lastikler Ön 120/70-R17M/C
Lastikler Arka 160/60-R15M/C
FRENLER  
ABS Sistem Tipi 2 kanallı
Tip Ön 4 pistonlu kaliperli 296 mm çift disk
Tip Arka Tek piston kaliperli 240 mm tek disk
ALETLER VE ELEKTRİK  
Aletler 5 inç renkli TFT Metre
Güvenlik sistemi Akıllı anahtar sistemi
Far LED DRL
Stop lambası Var
Motosikletler

4 YORUMLAR

  1. Birkaç yıl 530 ve 560 tmax deneyiminden sonra x-adv kullanmaya başladım , 17 ay oldu. kıyaslama yapılacak motorlar değil ancak topspeed dersen tmax geç kalır, ne yaptığın değil nasıl yaptığın yani ne kadar sürede o hıza çıktığın daha önemlidir. Sürücüye ve kullanış şekline bağlıdır. X-adv güç ve performans isteyenler içindir. Üst versiyonu nt1100 olabilir.