16.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda ADV160, Keşke İlk Bu Model Gelseydi

2024 Honda ADV160, Keşke İlk Bu Model Gelseydi. 350cc’lik abisinden görüntüsünü alan ADV 160 yeni kullancıların gözdesi olacak. Ülkemize ilk önce gelmesini umduğumuz fakat ilk önce 350cc’lik abisinin düştüğü, bir çok yotube kanalının incelemesini yaptığı modeldir.

2024 Honda ADV160, Keşke İlk Bu Model Gelseydi

İlk olarak 2019’da Asya pazarında sunulan ADV150, esasen X-ADV maxi-scooter’ın küçük deplasmanlı bir versiyonuydu ve “Şehir Gezgini” konseptini daha küçük bir pakete sığdırıyordu. İlk olarak ABD’de 2021 model yılında satışa sunuldu. Honda, 2023 yılında Asya pazarı için benzersiz scooter’ı büyüttü ve ADV160 olarak yeniden adlandırdı ve 2024 model yılı için ABD’de satışa sunulacak. Bizde ise haber yok. Alo Honda ses ver!

2024 Honda ADV1602024 Honda ADV1602024 Honda ADV160, Efsanevi Gücünü Sergiliyor.

Bu mu diyorsunuz tabi, 160cc’den ne olur da diyebilirsiniz ama şehiriçinde ve dışında abisinin yerini alamasada iş görmeye yetecek bir modeldir. Görüntü ve rekabet denilince Yamaha nMax-155‘i hüsrana uğratabilir. Ama bir dakika Yamaha her zaman daha agresif modeller üretir, bunu unutmayalım. Nmax 155 – 136.000 tl gibi bir fiyata satılırken Honda ADV 150 tahminen ülkemizde 126.000 tl gibi rekabetçi fiyata piyasaya sürülür ve Yamaha’yı satışta geçerdi. Oysa Honda ADV 350 ile üst segmentte yarışa girmeyi seçiyor.

Biz Honda ADV 160 temel özelliklere bakalım

  • Honda V-Matic otomatik şanzıman
  • 27 litrelik geniş koltuk altı saklama alanı
  • Elektrikli marş
  • Showa® bindirme arka amortisörler
  • Geniş, konforlu koltuk
  • Honda AKILLI Anahtar
  • Ön tekerlek kilitlenmeyi önleyici frenler (ABS)

2024 için yenilikler ne olacak

  • Eni dört valfli eSP+ motor, daha fazla güç sağlamak ve çoğu eyalette otoyolda yasal hale getirmek için önceki 149,3cc iki valfli motora göre 156,9cc (7,6cc) daha yüksektir. Verimlilik de artırılarak emisyonlar azaltılıyor.
  • Yüksek performanslı Honda spor motosikletleri ve macera motosikletlerinin müşterileri arasında popüler olan gelişmiş sürücü yardımı Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) artık bu scooter’da standarttır ve çekiş gücü az olduğunda bile yol tutuşunun korunmasına yardımcı olur.
  • Yeni çerçeve, artık öncekine göre 0,6 inç daha alçak bir sele yüksekliği sunuyor ve sele yeniden şekillendirilerek sürücülerin dururken yere dokunması kolaylaştırılıyor. Gidon, rahat bir sürüş pozisyonunu korumak için uygun şekilde alçaltılmıştır.
  • Koltuk altı saklama alanı 2 litre artırılarak toplam 30 litrelik yeni bir kapasite sağlandı.
  • Güncellenen üstyapı, hava koşullarına karşı daha fazla koruma sağlayan daha geniş bacak korumalarıyla daha sportif bir görünüm katıyor.
  • Ayarlanabilir ön cam artık daha yüksek rüzgar koruması için daha uzun.
  • Yeni çok fonksiyonlu LCD dijital ölçüm cihazı.

 

İKİ KONUMLU ÖN CAM

ADV160, değişen sürüş koşulları için mükemmel olan yenilikçi, iki konumlu bir ön cama sahiptir. Daha fazla esinti için indirin veya daha iyi rüzgar ve hava koşullarına karşı koruma için yükseltin. Hiçbir alet gerektirmeden ayarlanması kolaydır.

DÜŞÜK AĞIRLIK MERKEZİ

Motor, aktarma organları ve yakıt deposu şasinin altına monte edildiğinden ADV160’ın ağırlık merkezi alçaktır. Bu, özellikle otoparklarda veya sıkışık trafik koşullarında güven sağlamaya yardımcı olur.

GENİŞ DEPOLAMA

ADV160’ınız tonlarca kullanılabilir depolama alanına sahiptir. Öncelikle koltuğu çevirerek açın; güvenli bir şekilde kilitlenen, hava koşullarına dayanıklı 27 litrelik bir ana bölme bulunur. Tam kapalı bir kask ve çok daha fazlası için yeterince büyük. Ayrıca ön tarafta 12 volt şarj bağlantı noktasına sahip 2 litrelik kullanışlı bir bölme bulunur; telefonunuz veya diğer hızlı erişim ihtiyaçlarınız için mükemmeldir.

PARK ETMESİ KOLAY

Scooter’lar arabalara göre çok daha kolay park yeri bulabilir, ancak ADV160 bunu daha da kolaylaştırır. Hem yan sehpa hem de orta sehpa seçeneğiniz vardır. Bu, bir mağazaya hızlı bir şekilde girmek için (yan ayak) veya daha dar bir alana dik olarak park etmeniz gerektiğinde (orta ayak) park etmeyi kolaylaştırır.

Honda AKILLI ANAHTAR

Eski tarz bir anahtar aramayı unutun; Honda SMART Anahtarımızla ADV160’ı çalıştırmak bir veya iki düğmeye basmak kadar kolaydır; geleneksel bir anahtara gerek yoktur. Hepsinden iyisi, onu cebinizde bırakabilirsiniz. Ayrıca ADV160’ın yakıt enjeksiyonlu motoru, daha soğuk havalarda bile anında çalışır ve sorunsuz çalışır.

YAKIT KAPASİTESİ

Tüm Honda scooter’ları gibi ADV160 da inanılmaz derecede yakıt tasarrufludur; ayrıca büyük yakıt deposu, daha uzun süre gidebileceğiniz ve yakıt depoları arasında daha da uzağa gidebileceğiniz anlamına gelir.

KİLİTLEME ÖNLEYİCİ FRENLER (ABS)

Bazen macera bir sonraki köşede ne olacağını bilmemek anlamına gelir. Merak etme; ADV160 arkanızı kolluyor. Her ADV160, ön tekerlek için Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemimize (ABS) sahiptir ve ideal olmayan koşullarda bile size güvenli duruşlar yapma gücü verir.

Tam teknik özellikler

MOTOR
Tip 156,9cc sıvı soğutmalı 80° tek silindirli dört zamanlı
Valf Sistemi OHC; 2 valf
Bore x Stroke 60,0 mm x 55,0 mm
Sıkıştırma oranı 12.0:1
İndüksiyon Yakıt enjeksiyonu; 28mm gaz kelebeği gövdesi
Ateşleme Tam transistörlü
Başlangıç Elektrik
Bulaşma V-Matik
Debriyaj Otomatik santrifüjlü kuru tip
Son sürüş Kemer
SÜSPANSİYON
Ön 31 mm Showa teleskopik çatal; 5,1 inç seyahat
Arka Twin Showa şokları; 4,1 inç seyahat
FRENLER
Ön 240 mm diskli tek hidrolik kaliper
Arka Tek 131 mm tamburlu mekanik
LASTİKLER
Ön 110/80-14
Arka 130/70-13
ÖLÇÜMLER
Tırmık (Kaster Açısı) 26,5°
İz  85 mm (3,4 inç)
Uzunluk 76,8 inç
Genişlik 30,0 inç
Yükseklik 50,0 inç (ön cam alçak konumdayken 47,1 inç)
Koltuk yüksekliği 30,1 inç
Yerden yükseklik  6,5 inç
Dingil açıklığı 52,1 inç
Yakıt Kapasitesi 2,1 gal.
Ağırlığı frenlemek* 294 lbs.
DİĞER
Renk Kırmızı Metalik; İnci Dumanlı Gri

Video

Motosikletler

QJ Motor LTR 125

2 YORUMLAR

  1. Ee bu model gelseydi ne olucaktı⁉️ Honda rezalet bi firma, müsterilerine verdiği sözü tutmaz, yalan söyler, Karaborsa oluşturur, Sıfır motor alırsın arza çıkar kulanıcı hatası der sana çakar. Boş boş reklam yapar . Çok severek Goldwing aldım, bidaha hondayla muhatap olmamak için motoru sattım.. Çeken bilir.. Honda almayın