12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki V-Strom SX 250, Fiyatı ve Teknolojisi İle Etkileyecek

2024 Suzuki V-Strom SX 250, Fiyatı ve Teknolojisi İle Etkileyecek. 249cc, 4 ZAMANLI, TEK SİLİNDİRLİ, YAĞ SOĞUTMALI, SOHC, 6 vites ve her türlü yolculuğa göre yapılmış bir motosiklet modelidir. Dünyanın ilk yağ soğutmalı motosiklet motoru Suzuki tarafından geliştirildi ve o zamandan beri güncellendi; yağ soğutma sisteminin kullanımı daha küçük, daha kompakt bir tasarıma olanak tanıdığından daha küçük, daha hafif motorlar üretmenin anahtarı haline geldi. Bu modeli Büyük abilerinin gücünü kullanarak, yol deneyiminizi artırmak için küçültülmüş bir versiyon olarak görebilirsiniz.

2024 Suzuki V-Strom SX 250, Fiyatı ve Teknolojisi İle Etkileyecek

Bu model şu anda Türkiye’de bulunmuyor. Büyük abilerini yollarda görebilirsiniz. Tabi V-Strom SX modelini değil, Büyük abisi olan V-Strom 650 XT, V-Strom 800 DE, V-Strom 1050 DE modeli çok mükemmel yol tutuş ve sürüş konforuna sahiptirler. Fiyatlarını aşağıda belirtiyorum.

Dual Purpose Suzuki V-Strom 650 XT 419.900 ₺
Dual Purpose Suzuki V-Strom 800 DE 499.900 ₺
Dual Purpose Suzuki V-Strom 1050 DE 639.900 ₺

2024 Suzuki V-Strom SX 250, Fiyatı ve Teknolojisi İle Etkileyecek

2024 Suzuki V-STROM SX 250’de yer alan 249 cm3, 4 zamanlı 1 silindirli, 4 valfli, yağ soğutmalı SOHC motor, güçlü ve doğrusal bir his uyandırarak düşük devirde mükemmel tork ve yumuşak bir hızlanma sunarak yeni başlayanlar için kullanımı kolaylaştırır. Suzuki Yağ Soğutma Sistemi (SOCS), motoru hızlı bir şekilde ısıtır ve ideal sıcaklık yönetimi için olağanüstü derecede iyi bir şekilde optimum sıcaklıkta tutar.

Bu, motorun kompakt düzeni sayesinde sele altındaki yan panellerin mümkün olduğu kadar dar olmasını sağlayarak makineye bol miktarda alan ve genel olarak ince, hafif bir model hissi sağlıyor. Sürüş sırasında ince hissettirmesine rağmen, 2024 Suzuki V-STROM SX 250 inanılmaz derecede sağlamdır.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, fiyat

Asya’da fiyat 56,800 TL olarak belirlenmiştir. Bizim ülkemize gelirse 200,00 TL civarında olabilir.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, hız

En yüksek hız 155km/h olarak kişisel testlerde ortaya çıkmıştır.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi 100km’de 3,2 litre’dir. Ama gerçek test verisi değildir.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, renkler

Sarı, Turuncu ve Siyah renkleri mevcuttur.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, rakipler

Rakipleri KTM Adventure 250 , Yezdi Adventure ve Royal Enfield Himalayan’dır.

2024 Suzuki V-STROM SX 250, teknik detaylar

Motor performansı

SEP motorları, hem düşük yakıt tüketimine hem de mükemmel güç özelliklerine olanak tanıyan ağırlık tasarrufu ve sürtünmeyi azaltan teknolojiye sahiptir. V-STROM SX’te SEP motoru hızlı bir hızlanma sağlar ancak bu süreçte çok az yakıt kullanır.

Ön ve arka süspansiyon

Önde, teleskopik ön çatallar tümsekleri absorbe etmek ve sürüşü pürüzsüz tutmak için 120 mm’lik bir süspansiyon stroku sağlar. Salınım kolu tipi arka süspansiyon, ister tek başına ister bir yolcuyla birlikte sürüş olsun, isterse ağır bagaj taşıyor olsun, her sürüşün ihtiyaçlarına uyacak şekilde özelleştirilebilen 7 kademeli ayarlanabilir ön yüke sahiptir ve bu sayede V-STROM SX’e dengeli, konforlu bir sürüş sağlar.

Tekerlekler / Lastikler

V-STROM SX, önde 19 inç (48,26 cm) ve arkada 17 inç (43,18 cm) 10 kollu hafif dökme alüminyum jantlara sahiptir. Yarı blok tarzı desene sahip 19 inç (48,26 cm) ön tekerlek, çeşitli yol yüzeyleri üzerinde denge ve mükemmel kontrol sunar. MRF MOGRIP METEOR ön ve arka çapraz lastikler, düz yollarda mükemmel stabilite için bağlantılı merkez blokları yönlendiren benzersiz sırt tasarımına sahip yarı blok tarzı bir desene sahiptir.

Kauçuk bileşimi hem asfalt yollarda yüksek hızlarda hem de asfaltsız yollarda daha düşük hızlarda iyi çalışarak her yönden sağlam bir kullanım sağlar.

Çift Kanallı Kilitlenmez Fren Sistemi

suzuki v strom sx 250 10
2024 Suzuki V-Strom SX 250 fren, kaliper

 

Çift kanallı Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS), ön ve arka tekerlek hızlarını ayrı ayrı izler ve daha fazla güven ve kontrol sağlamak için durdurma gücünü mevcut çekiş gücüyle eşleştirir. Bu, yeni sürücüler, eski sürücüler ve deneyimli sürücüler için kolaylık sağlayarak kaygan veya asfaltsız yollarda daha fazla gönül rahatlığı sunar.

Ayak dayanağı lastiği

Alüminyum çiviler, ayaklara iletilen titreşim miktarını azaltmak için titreşim emici kauçukla kaplanmıştır; bu da özellikle uzun yolculuklarda ve asfaltsız yollarda yorgunluğu azaltır.

suzuki v strom sx 250 8

Arka taşıyıcı / Tutunma çubuğu

6 kg taşıma kapasitesine sahip büyük alüminyum arka taşıyıcı, aynı zamanda yolcuya sürüş sırasında tutunabileceği sağlam bir yer sağlamak üzere tutunma çubuğu işlevi de görerek tandem sürüşü daha keyifli hale getirir. Ayrıca bagajı sabitlemek için dört kullanışlı kancaya sahiptir.

Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemi

Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemi, anahtarı basılı tutmaya gerek kalmadan, yalnızca tek bir kısa basışla (debriyaj çekiliyken) motorun çalıştırılmasına olanak tanır.

Electronick desigen

USB çıkışı

Gösterge panelinin sol tarafındaki USB çıkışı bir cihazı şarj etmek için kullanılabilir. Düşük ışık koşullarında kullanımı kolaylaştırmak için mavi renkte parlıyor.

Daha fazla detay özellikleri

MotoGP teknolojisi MotoGP aracılığıyla kazanılan analitik teknoloji,

Ağırlıklarını azaltmak amacıyla valfleri, şim tipi makaralı külbütör kollarını, tutucuları ve pistonu geliştirmek için kullanıldı. Bunların birleşimi, daha az sürtünme kaybına sahip, daha hafif bir motorla sonuçlanır. Bu, Suzuki  V-STROM SX 250’nin toplam ağırlığını azaltır ve yakıt ekonomisini iyileştirmenin yanı sıra ona hızlı, iyi yol tutuşlu bir sürüş karakteri oluşturur.

Gaga Tasarımı

7 1

Efsanevi DR-Z yarışçısı ve DR-BIG arazi modellerinden ilham alan, V-STROM için özel olarak geri getirilip yeniden yapılan bir gaga tasarımı vardır.

LED Farlar

suzuki v strom sx 250 2

Şık LED farlar, şık bir görünüm, yolda güçlü bir duruş ve daha düşük toplam ağırlık için mümkün olduğu kadar ince yapılmış bir muhafaza içinde LED ışıklarını üç ayrı sıra halinde düzenleyen benzersiz uzun/kısa huzme düzeniyle sekizgen şekillidir.

LED Arka Lambalar

suzuki v strom sx 250 3 2

LED arka lambalar parlaktır ve makinenin geceleri oldukça görünür olmasını sağlar.

Ön cam

suzuki v strom sx 250 4 1

Kompakt ancak son derece işlevsel ön cam, uzun yolculuklarda yorgunluğu azaltarak iyi bir koruma sağlar.

Ayrı koltuk

Ayrı bir koltuk yalnızca sportif bir görünüm kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda hem sürücü hem de yolcu için bol miktarda konfor sağlar. Konforlu bir yastıklamaya sahiptir ve aynı zamanda sürücünün sportif sürüş sırasında ağırlığını her iki tarafa da verebilme kabiliyetine sahiptir.

Çift çıkışlı susturucu

suzuki v strom sx 250 3 1
2024 Suzuki V-Strom SX 250 egzoz

Kısa, tamamen siyah çift çıkışlı susturucu, kulakları tatmin edecek bir egzoz sesi için özel olarak ayarlanmış sağlam görünümlü susturucu kapağıyla V-STROM SX için özel olarak tasarlanmıştır.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125