18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 KTM 500 EXC-F, Etkileyici Performans

2024 KTM 500 EXC-F, Etkileyici Performans. Etkileyici ve verimli performansı, hafif şasisi ve alt şasisi, yarışta kanıtlanmış kaporta ve ergonomisi, kompakt egzoz sisteminin yanı sıra olağanüstü soğutma ve süspansiyonuyla KTM 500 EXC-F’nin diğerlerinin takip edeceği bir referans noktası olacağı kesin.

%95 yeni bileşenlere sahip 2024 KTM EXC serisi, tamamen yeni bir çerçeve, devrim niteliğinde kapalı kartuşlu süspansiyon, iyileştirilmiş gövde yapısı, LED far ve endüstriyi tanımlayan teknolojiye sahip en yeni nesil KTM Enduro makineleri, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazırdır.

2024 KTM 500 EXC-F Teknik Özellikler

Tamamen yeni, suyla şekillendirilmiş, lazerle kesilmiş ve robot kaynaklı çerçeve, 2024 KTM Enduro serisinin omurgasını oluşturuyor. Bu, benzersiz sürücü geri bildirimi, enerji emilimi ve sürüş deneyimine düz hat stabilitesi için yeni uzunlamasına ve burulma esnekliği parametreleri getiriyor ve aynı zamanda 2024 model serisinin üzerine inşa edildiği temeli de sağlıyor.

2024 KTM 500 EXC-F

Öncelikle, KTM EXC ve EXC-F serisi artık kartuş içindeki yağ akışını optimize eden yeni orta valfli piston konseptine sahip tamamen yeni 48 mm WP XACT Kapalı Kartuş yaylı çatalıyla gurur duyuyor.

KTM Enduro modelleri, 2024 yılı için güncellenen ve yeni çerçeve konseptiyle akıcı bir şekilde çalışacak şekilde optimize edilen, kanıtlanmış PDS şok sistemini kullanmaya devam ediyor. Bu, yeni bir WP XPLOR PDS arka amortisörle eşleştirildi.

2024 KTM 500 EXC-F

Sektörde bir ilk olarak, her iki uçtaki süspansiyon, herhangi bir alete ihtiyaç duymadan elle tıklama yoluyla sıkıştırma ve sönümleme için tamamen ayarlanabilir ve arkada kolay ön yükleme ayarı yapılabilir.

Poliamid ve güçlendirilmiş alüminyum kombinasyonundan yapılmış, tamamen yeni, hafif, 2 parçalı bir alt çerçeve. Olağanüstü yol tutuşu ve sürücü geri bildiriminin yanı sıra olağanüstü sağlamlık da sunar. Tamamen yeni Offroad Kontrol Ünitesi de dahil olmak üzere tüm elektronik bileşenler, kolay erişim ve gelişmiş koruma için alt çerçeveye tamamen entegre edilmiştir.

Daha da önemlisi, 2024 KTM EXC serisinin tamamı yeni kaportadan faydalanıyor. Bu, özellikle çiviler üzerinde dururken daha iyi diz teması için iyileştirilmiş bir sürücü üçgeni sunmak amacıyla Red Bull KTM Factory Riders’ın katkılarıyla geliştirildi.

Yeni ön çamurluk tasarımında artık kir ve çamurun sürücüye veya radyatörlere çarpmasını önlemek için çamur itici kanatçıklar bulunurken, yeni 8,3 litre – 4 zamanlı – ve 8,9 litre – 2 zamanlı – şeffaf, polietilen (XPE) yakıt depoları da bulunuyor.

2024 KTM 500 EXC-F

Elektronik aksamın izlenmesi, elektronik sigorta ve rölelerin yerini alan, koltuğun altındaki tamamen bağımsız bir OCU sayesinde sağlanır. Herhangi bir elektrikli bileşen arızası durumunda, her bir ünitenin hata durumu kırmızı veya yeşil bir LED ışıkla gösterilerek çıkışlar ayrı ayrı devre dışı bırakılır. Bu, yolda hızlı ve kolay sorun gidermeyi sağlar.

Motorlar açısından, 2 zamanlı model serisi bir kez daha yağ yakıcılı padokun lideri olarak yerini alıyor ve yeni elektronik Gaz Kelebeği Gövdesi Enjeksiyon teknolojisini ilk kez tanıtıyor. Kısaca TBI olarak adlandırılan bu sistem, farklı irtifalarda yeniden püskürtme ihtiyacını ortadan kaldırırken, neredeyse karbüratör seviyelerinde ultra yumuşak güç dağıtımı sağlar.

eed valf mahfazası da, giriş yolunun daha iyi sızdırmazlığını sağlamak için dilli valf mahfazasının dış kısmındaki yeni plastik kapaklarla önemli bir tasarım güncellemesi aldı. Bu yeni tasarım, aşırı yokuş yukarı veya aşağı kısımlarda yakıtın zenginleşmesine yol açabilecek yakıt fazlalığını önler.

Yeni elektronik yakıt enjeksiyonu ve ECU’nun faydalı bir yan etkisi, isteğe bağlı Harita Seçimi anahtarıyla seçilebilen iki farklı motor haritasına olanak tanıyan yeni elektronik egzoz kontrolünün uygulanmasıdır.

2024 KTM EXC 2 zamanlı ürün yelpazesi bir kez daha aşağıdaki model serisinden oluşacak:

● KTM 150 EXC
● KTM 250 EXC
● KTM 300 EXC

4 zamanlı model yelpazesi en kısa model sunumunu sağlar. 4 zamanlı serideki tüm modeller, daha yüksek RPM’lerde patlayıcı bir güç dağıtımıyla birlikte alçaktan muazzam tork sağlamak üzere tasarlanmış, sınıfının lideri motorlardan yararlanır.

Büyük ölçüde geliştirilmiş yol tutuşu ve manevra kabiliyeti için, motorun 2° geriye eğilmesi ve ön dişlinin 3 mm daha aşağıya yeniden konumlandırılması yoluyla iyileştirilmiş bir ağırlık merkezi elde edildi. Kütlenin merkezileştirilmesi ve azaltılmış ağırlığın avantajlarıyla birlikte, şasinin çökme önleyici davranışı önemli ölçüde iyileştirildi ve bu da aşırı yokuşlarda daha iyi çekiş gücü ve özel enduro etaplarında virajlardan çıkışta güç sağladı.

2024 KTM EXC-F aynı zamanda isteğe bağlı Çekiş Kontrolü ilavesini ve bir enduro makinede ilk kez bir Quickshifter fonksiyonunu da sunuyor. İkincisi, 2. vitesten 6. vitese debriyajsız vites yükseltme olanağı sağlayarak sürücülerin daha iyi kontrol için vites değiştirirken gazı açık tutmasına olanak tanıyor. Bunlar, isteğe bağlı ve yeni tasarlanmış Harita Seçim Anahtarı aracılığıyla açılıp kapatılabilir.

2024 KTM EXC-F 4 zamanlı ürün yelpazesi aşağıdaki modellerden oluşur:

● KTM 250 EXC-F
● KTM 350 EXC-F
● KTM 450 EXC-F
● KTM 500 EXC-F

2024 KTM EXC serisi, her türlü araziye meydan okumak ve sınırları yeniden tanımlamak için yarış odaklı performans, ergonomi ve teknolojinin dinamik bir kombinasyonunu bir araya getiren, Enduro rekabetinin zirvesinde geçen uzun yılların sonucudur.

Özellikleri ve Faydaları

Ayarlanabilirlik

YARIŞA HAZIRLANMAK hiç bu kadar kolay olmamıştı. Tamamen yeni süspansiyonu sayesinde 2024 KTM EXC-F serisi, her iki uçta da tamamen aletsiz süspansiyon kurulumuna sahiptir. Arkada, efsanevi, yarış kazanan PDS teknolojimiz, elle ayarlanabilen çift sıkıştırma kontrollerine sahip tamamen yeni bir amortisör tasarımına sahiptir. Bu, sürücülerin yüksek ve düşük hız ayarlarını birkaç saniye içinde ayarlamasına olanak tanır. Ön tarafta, çatal pabucunun alt kısmındaki ve çatal üst kapağındaki elle ayarlanabilen tıklamalar sayesinde çatallar kolayca ayarlanabilir; böylece ayarları anında değiştirmek, gazı çevirmek kadar kolay olur.

Hava filtresi kutusu

Minimum su girişi ile maksimum hava akışı, hava deformasyonunu önlemeyi ve filtre korumasını sürdürmeyi amaçlayan, hassas şekilde konumlandırılmış giriş kanallarına sahip yeni bir hava filtre kutusu tasarlanmıştır. Hava kutusunun altındaki enduro’ya özel sıçrama koruyucusu, arka tekerlekten su veya kir sıçramasını önlerken Twin Air filtresi ve hava filtresi destek tasarımı, güvenli ve doğru filtre kurulumu için basit, arızaya dayanıklı bir montaj sistemine sahiptir ve hava filtresinin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Hat kenarında hızlı bakım için alet gerektirmeden kolayca erişilebilir.

Yakıt tankı

Şeffaf, polietilen (XPE) yakıt deposu, KTM Enduro serisinin imza unsurudur. Bu sadece hızlı bir bakışla yakıt seviyenizi takip etmenize olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yıllar süren geliştirme, şimdiye kadarki en güçlü, en güvenilir yakıt deposu olduğu anlamına gelir. 2024 için, tek parçalı bir yakıt pompası ve filtre, yakıt beslemesini iyileştirerek deponun düşük yakıt seviyesinde daha fazla boşaltılmasına olanak tanıyacak. Ve emrinizde olan 8,5 litre yakıtla, patikaya veya piste son derece güvenle çıkabilirsiniz.

Şalt donanımı

2024 yılı için KTM Enduro serisinin tamamı yeni, kullanımı kolay şalt donanımına kavuşacak. Gidonun sağ tarafında yeni bir başlatma/durdurma anahtarı bulacaksınız ve solda isteğe bağlı bir harita seçme anahtarı, sürücülerin Harita 1 veya Harita 2 arasında seçim yapmasına olanak tanıyacak. Ek olarak, yeni harita anahtarı aynı zamanda isteğe bağlı Quickshifter ve Çekiş Kontrolü işlevleri.

Motor

Warp hızı devrede! KTM 500 EXC-F SIX DAYS’in 64 bg’nin üzerinde gücüyle SOHC motoru yadsınamaz bir güç merkezidir. Yalnızca 29,5 kg ağırlığıyla önceki nesil motora göre yalnızca daha güçlü değil, aynı zamanda daha hafiftir. 2024 için, motorun 2° geriye eğilmesi ve zincir dişlisinin 3 mm daha aşağıya yeniden konumlandırılması ile kütle merkezileştirme göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Sonuç? Geliştirilmiş bir ağırlık merkezi, daha iyi kullanım, manevra kabiliyeti ve çömelme önleme davranışı.

Hızlı değiştirici

Tamamen yeni opsiyonel Quickshifter ile debriyajsız vites yükseltme oyunun adıdır. Fonksiyon, kontağı bir saniyeden kısa bir süreliğine keserek çalışır. Bu, gaz kelebeği tamamen açıkken debriyaj kolunu kullanmadan vites yükseltmeye olanak tanır. Teknik açıdan bakıldığında, vites tamburundaki bir sensör, vites kolu üzerindeki kuvveti fark ederek ECU’ya sinyal gönderir ve bir sonraki vitese geçmek için ateşleme zamanlamasını keser. Quickshifter ayrıca yeni harita seçme anahtarı aracılığıyla da devre dışı bırakılabilir ve yalnızca 2. vitesten 6. vitese kadar aktiftir.

Çekiş kontrolü

Tamamen yeni isteğe bağlı Çekiş Kontrolü işleviyle ıslak ve çamurlu arazide patlama yapmak artık çok daha kolay. TC, sürücüden gelen gaz girişini ve motordaki RPM artış hızını analiz eder. Devir sayısı çok hızlı artarsa ​​EMS yol tutuşunda bir kayıp algılar ve arka tekerleğe giden güç miktarını azaltır. Bu maksimum çekiş sağlar. Elbette tam kontrol için kapatılabilir.

Arazi Kontrol Ünitesi

Koltuğun altındaki tamamen yeni Offroad Kontrol Ünitesi (OCU) tüm elektronik sigortaların ve rölelerin yerini alıyor. Tüm çıkışlar, voltaj regülatöründen ve ECU’dan gelen sinyallere bağlı olarak sürekli olarak anahtarlanır. Aşırı akım durumunda çıkışlar ayrı ayrı devre dışı bırakılır. Bu, her çıkışın durumu kırmızı veya yeşil bir LED ışıkla gösterildiğinden hata tespitini kolaylaştırır. Bu, yolda bir elektrik sorununu teşhis etmenin koltuğu kaldırmak kadar kolay olduğu ve artık zahmetli sigortaları taşımaya gerek olmadığı anlamına gelir.

Seçilebilir Motor Haritaları

Kolay kullanım için tasarlanan yeni geliştirilen ve isteğe bağlı harita seçme anahtarı, 2 benzersiz motor haritasının kolayca seçilmesine olanak tanır. Harita 1 standart, daha doğrusal ve öngörülebilir güç haritasıdır; Harita 2 ise ilave gaz kelebeği tepkisi ve daha keskin, patlayıcı güç çıkışı için daha agresif bir haritadır.

Pil ve Kablo Demeti

KTM 4 zamanlı serisinin geri kalanında olduğu gibi, KTM 500 EXC-F de kanıtlanmış, güvenilir bir elektrikli çalıştırma sistemi ile donatılmıştır. Ultra hafif 2 Ah lityum iyon marş aküsünden güç alan bu motor, her seferinde emniyetli ve güvenilir bir çalıştırma sağlarken, kablo demetinde elektrikli bileşenlerin çoğu kolay erişim için koltuğun altına dikkatlice yerleştirilmiştir.

Ergonomi

2024 KTM EXC-F serisi, sürücü odaklı bir vücut pozisyonu üçgenine sahip olup, özellikle çiviler üzerinde dururken, her tarafta iyileştirilmiş kavrama yüzeyleri ile daha iyi diz teması sağlar. Islak ve çamurlu koşullarda çamur birikimini gidermeye çalışan plastikler, olağanüstü sürücü hareketi ve kontrolü sağlayan yüksek tutuşlu koltuk kaplamasına sahip düz koltuk profili ve benzersiz sürücü hissi ve geri bildirimi sağlayan poliamid takviyeli alüminyum alt şasi ile tek endişeniz navigasyondur.

Egzoz

KTM 500 EXC-F’nin ısırmasına hava veren egzoz sistemi, mümkün olan en düşük ağırlıkta sert vuruş performansı sağlayacak şekilde tasarlandı. 2 parçalı ana boru tasarımı, maksimum kütle merkezileştirme ve kayalara minimum maruz kalma için ana borunun motora son derece yakın yönlendirilmesiyle mümkün olduğu kadar kompakt olacak şekilde yapılmıştır. Burun oluşturma ucunda, kısa, kompakt bir susturucu hafif alüminyumdan üretilmiştir ve birinci sınıf mat siyah kaplamayla kaplanmıştır.

Çerçeve

Boyuna sağlamlık için özel olarak tasarlanan 2024 KTM EXC-F serisi, olağanüstü sürücü geri bildirimi, enerji emilimi ve yüksek hızda stabilite sağlayan tamamen yeni siyah toz kaplı bir çerçeve etrafında tasarlanmıştır. Bu, dönen kütlelerin çerçeve içinde yeniden konumlandırılması ve dövme direksiyon başlığı bağlantısının eklenmesiyle başarılmıştır. Ayak dayama yerleri de içe doğru kaydırılarak takılma riskinin azaltılması sağlandı. Sürüş sona erdiğinde tamamen yeniden tasarlanmış dövme tek parçalı yan sehpa, enduro silahınızın gururla durmasını sağlar.

Alt çerçeve

2 parçalı poliamid ve güçlendirilmiş alüminyum yapıya sahip yeni, ultra hafif, hafif bir alt çerçeve, ana çerçevenin arka kısmında görev alır. Hesaplamalı dinamiklerin yardımıyla, olağanüstü yol tutuşu ve sürücü geri bildirimi sağlamak için alt çerçeveye özel bir sağlamlık tasarlandı. Yeni alt şasi aynı zamanda önceki nesle göre daha kısa, daha kompakt ve daha sağlam olup, çarpışma durumunda kırılmak yerine bükülme ve esneme özelliğine sahiptir. Alt çerçeve, herhangi bir ekstra brakete, tutucuya veya gereksiz donanıma ihtiyaç duymadan elektronik bileşenleri tamamen entegre eder.

WP XACT Kapalı Kartuş Çatal

Tamamen yeni 48 mm WP XACT Kapalı Kartuş yaylı çatal, 2024 KTM Enduro serisinde yerini alıyor. Hızlı ve tutarlı sönümleme, optimize edilmiş yağ akışı ve strokun son 68 mm’sinde yeni bir hidro durdurma sağlayan, çatallar her seviyede eşsiz performans sağlar. Yeni çatal koruma halkaları ayrıca kir girişine karşı gelişmiş koruma sağlar. Hepsinden iyisi, yeni çatal, herhangi bir alete ihtiyaç duymadan sıkıştırma ve geri tepmenin tam olarak ayarlanmasına olanak tanır.

WP XACT Şok

KTM Enduro silahlarının ayırt edici özelliği olmaya devam eden güncellenmiş PDS arka amortisör konsepti, şasinin çömelme önleyici davranışlarını önemli ölçüde iyileştiren yeni bir amortisör yuvasını içeriyor. Bu, rekabetçi enduro yarışları için en güvenilir ve bakım dostu seçenek olmaya devam ediyor. Üstelik tamamen yeni WP XPLOR PDS arka amortisör artık arkadan görev alıyor ve önceki nesil üniteye göre 380 g daha hafif. Yeni bir kompakt tasarıma, yeni yatak contalarına ve optimize edilmiş yağ akışı için yeni bir ana pistona sahiptir ve geliştirilmiş, tutarlı sönümlemenin yanı sıra, anında ayarlamalar için kullanımı kolay el tıklamaları sayesinde tam ayarlanabilirlik sağlar.

Tekerlekler ve lastikler

KTM 500 EXC-F, CNC ile işlenmiş göbekler ve alüminyum nipellerle birleştirilmiş bir dizi yüksek mukavemetli GIANT alaşım jantlar üzerinde yuvarlanıyor. Bunlar, her koşulda olağanüstü çekiş sağlayan bir dizi ultra kavramalı Maxxis MaxxEnduro lastikle sarılmıştır.

LED far

İleriyi aydınlatan 2024 KTM EXC-F serisi tamamen yeni bir LED far ünitesi ve ışık maskesine sahiptir. Maskenin kendisi, tünemeye karşı gelişmiş üçlü kelepçe korumasına sahiptir ve daha iyi uyum için kauçuk montaj kayışlarını ortadan kaldırır. En önemlisi, LED aydınlatma ünitesi %300 daha fazla aydınlatma sağlayarak karanlıkta sürüşü tamamen yeni bir deneyim haline getiriyor.

Motor
Şanzıman 6 vitesli
Marş Motoru Elektrikli marş
Strok 72 mm
Çap 95 mm
Debriyaj Islak, DDS çok diskli debriyaj, Brembo hidrolik
Hacim 510,9 cm³
EMS Keihin EMS
Tasarımı 1 silindirli, 4 zamanlı motor

Şasi
Ön fren diski çapı 260 mm
Arka fren diski çapı 220 mm
Ön fren Disk freni
Arka fren Disk freni
Zincir 520 X-Ring
Çerçeve tasarımı Merkezi çift kızaklı tip 25CrMo4 çelik
Ön süspansiyon WP XACT-USD, Ø 48 mm
Arka süspansiyon WP Xplor PDS şok emici
Direksiyon başlığı açısı 63,9°

Motosikletler