Ana Sayfa Motosiklet Modelleri KTM KTM 350 EXC-F Factory, 2022

KTM 350 EXC-F Factory, 2022

0
10
ktm-350-exc-f-factory-edition-1

KTM 350 EXC-F Factory, 2022

KTM 350 EXC-F, ultra hafif şasisi ve 6 vitesli PANKL şanzımanlı 350 cc torklu motoru sayesinde dikkate alınması gereken bir modeldir. 250’ye benzer çeviklik ve 450’ye yakın gücün güçlü kombinasyonu, onu her türlü arazide saf sürülebilirlik ve rekabet gücüne sahip, sınıfında lider bir motosiklet ilw sürücülerin ilk tercihi yapar.

ktm-350-exc-f

 

silindir kafası

KTM 350 EXC-F motoru, daha da iyi yol tutuşuna katkıda bulunurken optimum kütle merkezileştirme için kompakt bir DOHC silindir kapağı ile donatılmıştır. Bağlantı noktalarından gaz akışını kontrol eden 2 üstten eksantrik miline sahip kafa konfigürasyonu, olağanüstü, çift spora özgü motor özellikleri vaat ediyor. DLC kaplı parmak takipçileri ve çalıştırdıkları hafif valfler (36.3 mm emme, 29,1 mm egzoz), 350’nin dinamik performansında çok önemli bir faktör olan daha yüksek motor hızlarına izin verir.

ktm-350-exc-f-factory-2022

krank mili

KTM 350 EXC-F’nin krank mili, ağırlık merkezine yakın ideal bir konuma yerleştirilmiştir ve daha kolay kullanıma katkıda bulunur. Kısa bir bağlantı çubuğu kullanır, bu da hızlı bir güç dağıtımı ile genel olarak kompakt ve hafif bir motor yapar. Kuvvetle takılan iki yatak kovanı olan düz büyük (alt) bir uç yatak, doğrudan krank pimi üzerinde çalışır. Motorun basınçlı yağlama sistemi bu yatak için gerekli yağ beslemesini sağlar.

2022_KTM_350_EXC-F 2022

Motor kasa ve kapakları

Hafif bir motor kasası tasarımı, kütlenin verimli bir şekilde merkezileştirilmesine katkıda bulunurken, çok merkezi bir şaft konfigürasyonuna izin verir. Ek olarak, motor kapakları, sürücü botlarının neden olduğu aşınmayı azaltan ve üretim hattından çıktığı günkü kadar taze görünmelerini sağlayan akıllı bir yüzey yapısına sahipken, güçlendirilmiş debriyaj ve motor kapakları, motor kasasının daha sağlam olduğu anlamına gelir.

2022_KTM_350_EXC-F 2022

 

Aktarma

KTM 350 EXC-F, PANKL Racing Systems tarafından yapılan 6 vitesli sağlam bir şanzımana sahiptir. Dişliler, en yüksek dayanıklılık ve güvenilirlik seviyesini sağlayan güçlü, dövülmüş bir hammaddeden yapılmıştır. Dört zamanlı motorların tümü, her vites için farklı motor özellikleri seçeneği sunan bir vites sensörü ile donatılmıştır.

ktm-350-exc-f-factory-edition-1

Motor yönetim sistemi

Elektronik yakıt enjeksiyonlu son teknoloji Keihin Motor Yönetim Sistemi, soğuk çalıştırma ve rölanti ayarı için ayrı sistemlere sahip 42 mm’lik bir gaz kelebeği gövdesine sahiptir. Gaz kelebeği kablosu montajı ayrıca, her seferinde net gaz kelebeği yanıtı için kolay erişim ve kabloların düzgün bir şekilde yönlendirilmesini sağlar.

 

Silindir ve piston

Kısa 88 mm çaplı silindirin içinde, CP tarafından yapılan son derece hafif, dövme köprülü kutu tipi bir piston bulunur. İnanılmaz derecede düşük ağırlığına rağmen, daha fazla dayanıklılık için ekstra sert bir yapıya sahiptir. Hafif yapısı sayesinde salınım kütleleri düşüktür ve motora son derece canlı özellikler kazandırır. 13,5:1 sıkıştırma oranı, olağanüstü bir motor performansı sunar ve motor vuruntusu riskini azaltır.

 

Dengeleyici mil

Çok işlevli yana monte edilmiş karşı denge mili, su pompasını çalıştırırken tüm salınım kuvvetlerini ustaca dengeler. Motor titreşimlerini etkin bir şekilde minimumda tutar ve en yüksek motor devirlerinde bile en yumuşak sürüşü sağlar.

 

El çantası

KTM 350 EXC-F, aşınmaya dayanıklı çelik sepet ve ısıya dayanıklı debriyaj plakaları ile son derece dayanıklı, KTM tarafından geliştirilen DDS debriyajı (sönümlü diyafram çeliği) ile donatılmıştır. Alışılmış helezon yaylar yerine bir diyafram yayı kullanır, bu da önemli ölçüde daha kolay kavrama hareketi sağlar. Ek olarak, Brembo hidrolik sistemi, tüm çalışma sıcaklığı aralığı boyunca kolay ve hassas debriyaj modülasyonu sağlar.

 

E-Marş

KTM 350 EXC-F’deki standart elektrikli marş motoru, kanıtlanmış bir marş motoru tahriki ve Mitsuba tarafından yapılan güçlü bir marş motoru kullanır. Defalarca kanıtlandığı gibi, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda değerli zaman ve enerji tasarrufu sağlayarak hızlı ve güvenilir çalıştırma sağlar.

 

Soğutma

İşler zorlaştığında motoru serin tutmak, ağırlık merkezine yakın monte edilmiş bir çift radyatör sayesinde sağlanır. Bunlar, CFD teknolojisinden (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) ve akıllı soğutma sıvısı devresi yönlendirmesinden yararlanarak her koşulda en yüksek performans için optimum motor sıcaklığı sağlar. Her şeyden önce, çerçeve üçgenine entegre edilen delta dağıtıcı, tüm 4 zamanlı modellerde standart olarak radyatör fanlarının yanı sıra yüksek verimli soğutma sıvısı akışı için büyük bir merkez boruya sahiptir.

 

Egzoz

Zımbayı paketleyen ve benzersiz bir motor notası sunan tüm 4 zamanlı KTM EXC modellerinde, arka şoka erişim sağlamak için kolayca sökülebilen, kolay erişimli iki parçalı bir başlık borusu bulunur. Alüminyum susturucu manşonu kısa ve kompakt bir profile sahiptir.

 

Motor

Çeviklik, ağırlık ve gücün mükemmel dengesini bulmak için tasarlanan KTM 350 EXC-F’nin yakıt enjeksiyonlu DOHC motoru, geleceğin efsanesi olmaya hazırlanıyor. Sınıfında lider güç dağıtımı ve hafifliği, ona rakipsiz bir güç-ağırlık oranı da sağlar. Uzun lafın kısası, bu piyasadaki en mükemmel dengeli motordur.

 

şasi

salıncak

KTM 350 EXC-F, yerçekimi döküm üretim süreci kullanılarak üretilen tek parça alüminyum bir salıncak içerir. Bu, mümkün olan en düşük ağırlıkta olağanüstü güç ve mükemmel esneme davranışı ile sonuçlanır.

 

tekerlekler

KTM, tüm EXC modellerinde hafif, CNC ile işlenmiş göbekler ve üst düzey GIANT jantlar kullanır. Bunlar, maksimum stabiliteyi ve minimum minimum ağırlığı garanti ederken, alüminyum kollu nipeller, jant tellerini sürekli olarak sıkma ihtiyacını azaltan yenilikçi bir tasarıma sahiptir.

 

Lastikler

Gücü yere koymak, bir dizi Continental TKC 80 lastiğidir. Bunlar, çeşitli arazilerde mükemmel tutuşun yanı sıra yolda veya arazide mükemmel çekiş sağlamak için kendi kendini temizleyen düğmeler sağlar.

Süspansiyon

2022 için, tüm KTM EXC modelleri, farklı arazilerde performansa ve iyileştirilmiş tutarlılığa odaklanan daha sıkı bir fabrika ayarıyla bir süspansiyon güncellemesi aldı.

 

Ön süspansiyon

Dış çatal borusundaki yeni yuvalar, 48 mm çaplı WP XPLOR baş aşağı çatalların burçlara daha fazla yağ beslediği ve sürtünmeyi ve ısı birikimini azalttığı anlamına gelir. Çatal yaylar ayrıca tutarlılığı iyileştirmek için yeni cilalı yüzey kaplaması ile güncellendi ve yeni valf tasarımı, geri tepme sönümleme performansını artırıyor. Çatallar, solda sıkıştırma sönümlemesi ve sağda geri tepme ile ayarlanabilirliklerini korur.

 

Arka süspansiyon

Yarışlarda kendini kanıtlamış ve tamamen ayarlanabilir WP XPLOR amortisör, fabrika ayarlarının onu daha sıkı hale getirmesi ve dip rezervlerini iyileştirmek için pistonlar arasındaki yeni konik burç ile yeniden ayarlandı. Bu, PDS arka süspansiyon tasarımını podyum arayışında daha da ileriye götürerek, solmanın azalmasına ve aşınmanın iyileşmesine neden oldu.

 

frenler

Bu makineyi durdurmak söz konusu olduğunda, işi yüksek teknolojili Brembo fren kaliperlerine ve hafif dalgalı disklere sahip olmaktan mutluluk duyacaksınız. Bunlar ayrıca, uzun ömür ve tutarlı his için ideal ped yoğunluğu ve çelik kalitesinin mükemmel kombinasyonunu sağlayan, yıllarca süren rekabetçi yarışları da hesaba katar.

 

Yakıt tankı

Tüm KTM enduro modelleri, hızlı ve kolay kullanım için ¼ dönüşlü bayonet tarzı doldurma kapağına sahip hafif polietilen depo ile donatılmıştır. Entegre yakıt pompası, enjektörlere doğrudan besleme sağlarken, 90°’lik bir konektör hasara karşı koruma sağlar. Tank ayrıca şeffaf plastik kullanılarak üretilmiştir, sürücüler yakıt seviyelerini bir bakışta ve hareket halindeyken ölçebilir.

 

Hava kutusu

KTM 350 EXC-F’deki kolay erişilen hava kutusu, özel olarak tasarlanmış giriş şnorkelleri sayesinde optimum akış dinamikleri sağlar. Bu, havanın motora zorla beslenmesi ve mükemmel güç ve gaz tepkisi dengesi ile sonuçlanması anlamına gelir. Havayı temiz tutan, her zaman ideal yerleştirme için sert bir kafese yerleştirilmiş büyük bir Twin-Air hava filtresidir.

 

Çerçeve

Tüm KTM EXC modelleri, yarıştan türetilmiş geometriye, optimum sağlamlığa ve sürücü için benzersiz geri bildirime sahip yüksek teknolojili, hafif Kromoly çelik çerçevelere sahiptir. Bu, hızda olağanüstü stabilite ile eğlenceli bir yol tutuş karakterine dönüşür. Alt şasi, ekstra hafif ve ultra dengeli alüminyum profillerden yapılmıştır ve 900 gramdan daha hafif olup, bir devre dışı kalma durumunda arka çamurluk stabilitesi ve dayanıklılık sağlar.

 

Ergonomi ve Konfor

ayaklıklar

Sofistike ‘Kirsiz’ ayak izleri, derin tekerlek izlerinde kazarken bile çivilerin tıkanmasını önler. Enduro modellerindeki mandallar, SX modellerinde kullanılanlardan 6 mm daha yüksektir ve bu da yerden yükseklik avantajı sağlar. Ancak bunları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

 

Koltuk

Devam et, otur. 2022 KTM 350 EXC-F’nin selesi, binicilere tam hareket özgürlüğü sağlamak için mükemmel bir şekilde şekillendirilmiştir, ancak selede daha uzun oturumları sürdürmek için yeterince rahattır ve fabrikadan ilham alan bir mavi sele ile kaplanmıştır.

 

Gidon

Tüm KTM EXC modelleri, aynı yüksek mukavemetli alüminyum konik NEKEN gidon ile donatılmıştır. Gidon dört farklı pozisyona izin verir. Gidonlar standart olarak sağ tarafta ODI vulkanize edilmiş bir tutamak ve solda herhangi bir tel veya yapıştırıcı gerektirmeyen rahat bir ODI kilitlemeli tutamak ile birlikte gelir.

 

Üstyapı ve Grafikler

çıkartmalar

RED BULL KTM FACTORY YARIŞ TAKIMI’ndan ilham alan 2022 KTM EXC serisi, turuncu ve mavi tonlarının cesur kontrastının yanı sıra fabrikadan ilham alan mavi bir koltuğa sahiptir. Bunlar, daha fazla sürtünme ve solma direncine sahip kalıp içi grafikler kullanılarak uygulanır, yani atınız patikalarda geçirilen en zorlu zamandan sonra bile fabrikadan yeni çıkmış gibi görünür.

 

Yazılım ve Elektronik

Pil ve kablo demeti

Tüm motorlar, her türlü arazi etkinliği için büyük bir fayda sağlayan kanıtlanmış elektrikli marş motoruyla donatılmıştır. Güvenli, güvenilir çalıştırma sağlayan süper hafif 2 Ah lityum iyon marş aküsü ile çalışır. Kablo demeti, koltuğun altındaki ortak bir alana dikkatlice yerleştirilmiş elektrikli bileşenlerin çoğuna sahiptir, bu da onları kolayca erişilebilir ve güvenilir hale getirir.

 

Genel bilgi
Modeli: KTM 350 EXC-F 
Yıl: 2022
Kategori: Enduro / arazi
Değerlendirme:

Motor ve şanzıman

yer değiştirme : 349,7 ccm (21,34 inç küp)
Motor tipi: Tek silindirli, dört zamanlı
Delik x strok : 88,0 x 57,5 ​​mm (3,5 x 2,3 inç)
Yakıt sistemi: Enjeksiyon
Yakıt kontrolü: Çift Tepe Kamları/İkiz Kam (DOHC)
Ateşleme: Keihin EMS
Soğutma sistemi: Sıvı
Vites kutusu: 6 vitesli
Şanzıman tipi,
nihai tahrik:
Zincir
El çantası: Islak, DDS çok diskli debriyaj, Brembo hidrolik
aktarma organları: X halkası 5/8 x 1/4´ zincir
Yakıt tüketimi: 3,83 litre/100 km (26,1 km/l veya 61,42 mpg)
Sera gazları: 88.9 CO 2 g / km. (CO2 – Karbondioksit emisyonu)

Şasi, süspansiyon, frenler ve tekerlekler

Çerçeve tipi: Merkezi çift beşik tipi 25CrMo4 çelik
Tırmık (çatal açısı): 26.5°
Ön süspansiyon : WP XACT-USD, Ø 48 mm
Ön tekerlek hareketi: 300 mm (11,8 inç)
Arka süspansiyon : WP Xplor PDS amortisör
Arka tekerlek hareketi: 310 mm (12,2 inç)
Ön lastik: 1.60-21
Arka lastik: 2.15-18
Ön frenler: Tek disk. Yüzer yataklarda fren kaliperleri
Çap: 260 mm (10,2 inç)
Arka frenler: Tek disk. Yüzer yataklarda fren kaliperleri
Çap: 220 mm (8,7 inç)

Fiziksel ölçüler ve kapasiteler

Kuru ağırlık: 104,3 kg (229,9 pound)
Koltuk yüksekliği: 960 mm (37,8 inç) Ayarlanabilirse, en düşük ayar.
Yerden yükseklik: 355 mm (14,0 inç)
Yakıt Kapasitesi: 9,20 litre (2,43 ABD galonu)

Diğer özellikler

Renk seçenekleri: Turuncu/beyaz/mavi/kırmızı
Başlangıç: Elektrik
Elektriksel: 2 Ah lityum iyon pil
Yorumlar: Özel fabrika çıkış versiyonudur

 

YORUM YOK