2023 KTM 500 EXC-F

0
10
2023 KTM 500 EXC-F

2023 KTM 500 EXC-F şaşırtıcı derecede hafif

Çevik şasisi ve daha da kompakt yüksek teknolojili motoru sayesinde, bu geniş hacimli elektrikli makine mükemmel özelliklere sahip.

KTM, 2023 KTM EXC ve EXC-F modellerinin en yeni yinelemesi trendi sürdürmeye ayarlı olarak, birkaç on yıl boyunca Enduro rekabetine hakim oldu. Güncellenmiş bir tasarıma, turuncu kaplamalı Kromoly çelik çerçeveye, her iki uçta yarışı kanıtlanmış WP XPLOR süspansiyona ve gerçek HAZIR YARIŞA HAZIR kimlik bilgilerine sahip olan 2023 KTM Enduro serisi, yenilecek olanıdır.

Pazardaki en kapsamlı YARIŞA HAZIR rekabet Enduro serisini sunan, enduro underdog KTM 150 EXC 2 Zamanlı ile başlayan ve sınıfında lider güç KTM 500 EXC-F 4 Zamanlı ile zirveye ulaşan 2023 KTM Enduro serisi, tüm biniciler ve araziler.

2023 için yeni olan, tamamen yeni bir grafik tasarım ve beyaz, mor ve turuncu renk şeması, kusursuz bir şekilde harmanlanmış bir palette bir araya geliyor. Bu renk şeması, tasarımcılar tarafından 90’ların başındaki enduro modellerine saygı göstermek için özel olarak seçildi ve 2023 KTM Enduro serisini patikalardaki diğer her şeyden ayırdı.

Motorlar açısından 2 Zamanlı model yelpazesi, KTM’nin patentli Transfer Port Injection (TPI) teknolojisini kullanarak padokta bir kez daha yerini alıyor ve lider konumunda. Bu sadece daha az emisyon ve yakıt tüketimi sağlamakla kalmadı, aynı zamanda devir aralığının en altından en üst noktasına kadar sorunsuz ve güçlü bir güç dağıtımı sağlıyor.

4 Zamanlı model yelpazesi, KTM 250 EXC-F ve KTM 350 EXC-F ile başlayan ve KTM 450 EXC-F ve KTM 500 EXC-F güç santralleri ile öne çıkan modellerin en özlü teklifini sunar. 4 Zamanlı ürün yelpazesindeki tüm modeller, daha yüksek RPM’lerde sınıfının lideri güç dağıtımı ile düşük seviyede muazzam tork sağlamak üzere tasarlanmış, sınıfının kazanan motorlarından yararlanır.

Bunlar, Fransa’da yaklaşan 2022 FIM Uluslararası Altı Gün Enduro’ya özel bir övgü sunan ve en son yenilikleri standart olarak yarıştan türetilen geniş bir parça listesiyle birleştiren, her zaman popüler olan KTM EXC SIX DAYS serisi ile çevrilidir.

Serideki her motosiklet, arkada Aşamalı Sönümleme Sistemi (PDS) avantajıyla standart olarak tamamen ayarlanabilir WP XPLOR süspansiyona sahiptir. KTM EXC ve EXC-F modellerinde temel bir unsur olan PDS düzeni, daha az hareketli parça nedeniyle daha az bakım sağlar, ancak kütüklere veya kayalara tırmanırken daha az takılma şansı ile daha fazla yerden yükseklik sağlar.

Her zaman olduğu gibi ve KTM’nin küresel bayi ağı sayesinde, en üst düzeyde rekabet etmek için gereken destek ve parçaların mevcudiyetine, en yüksek performans seviyelerine izin verecek şekilde tasarlanmış özel KTM PowerWear ve KTM PowerParts’ın ek kullanılabilirliği ile kolayca erişilebilir, tüm offroad sürücüleri ve yarışçılar için koruma ve hareketlilik.

2023 KTM Enduro serisi, offroad yarışlarının en üst seviyesindeki yıllardan türetilmiştir ve her türlü arazinin üstesinden gelmeye hazır, yarışa özgü performans, ergonomi ve teknolojinin dinamik bir kombinasyonunu bir araya getirir.

Motor ve Egzoz 

Zımbayı paketleyen ve benzersiz bir motor notası sunan tüm 4 Zamanlı KTM çift spor modellerinde, arka şoka erişim sağlamak için kolayca sökülebilen, kolay erişimli iki parçalı bir başlık borusu bulunur. Alüminyum susturucu manşonu kısa ve kompakt bir profile sahiptir.

Motor

Kompakt boyutları muazzam güç çıkışıyla birleştiren bu 510 cc yakıt enjeksiyonlu SOHC motor, piyasadaki en güçlü ve rafine edilmiş motordur. Sınıfının lideri güç dağıtımı tüm devir aralığında mevcuttur ve yalnızca 29,2 kilogramlık (64.3 lbs) düşük ağırlığıyla aynı zamanda piyasadaki en hafif yarım litrelik motordur.

silindir kafası

KTM 500 EXC-F motoru, optimum kütle merkezileştirme için kompakt bir SOHC silindir kafası ile donatılmıştır. Kafa konfigürasyonu, verimli güç dağıtımı ve rakipsiz performans vaat ediyor. Tek bir üstten eksantrik mili, düşük sürtünmeli külbütör kolları ve zamanlama zinciri kılavuzları ile optimum gaz akışını sağlar ve devir aralığı boyunca tutarlı performansı garanti eder.

krank mili

Ağırlık merkezine yakın ideal bir konumda bulunan KTM 500 EXC-F’nin krank mili, daha kolay kullanıma katkıda bulunur. Genel olarak kompakt ve hafif bir motor oluşturan kısa bir bağlantı çubuğu kullanır. Motorun basınçlı yağlama sistemi, büyük uç yatağı için gerekli yağ beslemesini sağlar. Bu tasarım, uzatılmış servis aralıklarına sahip krank miline doğrudan fayda sağlar. Yani tüm gün boyunca sabitleyin.

Motor kasaları ve kapakları

Hafif bir motor kasası tasarımı, kütlenin verimli bir şekilde merkezileştirilmesine katkıda bulunurken, çok merkezi bir şaft konfigürasyonuna izin verir. Ek olarak, motor kapakları, sürücü botlarının neden olduğu aşınmayı azaltan ve onları üretim hattından çıktığı günkü kadar taze tutan akıllı bir yüzey yapısına sahipken, güçlendirilmiş bir debriyaj kapağı ve motor koruması, motor kasasının daha sağlam olduğu anlamına gelir. .

Bulaşma

KTM 500 EXC-F, PANKL Yarış Sistemleri tarafından yapılan 6 vitesli sağlam bir şanzımana sahiptir. Dişliler, en yüksek dayanıklılık ve güvenilirlik seviyesini sağlayan güçlü, dövülmüş bir hammaddeden yapılmıştır. Dört zamanlı motorların tümü, her vites için farklı motor özellikleri seçeneği sunan bir vites sensörü ile donatılmıştır.

Motor yönetim sistemi

Elektronik yakıt enjeksiyonlu son teknoloji Keihin Motor Yönetim Sistemi, soğuk çalıştırma ve rölanti ayarı için ayrı sistemlere sahip 42 mm’lik bir gaz kelebeği gövdesine sahiptir. Gaz kelebeği kablosu montajı ayrıca, her seferinde net gaz kelebeği yanıtı için kolay erişim ve kabloların düzgün bir şekilde yönlendirilmesini sağlar.

Silindir ve piston

95 mm çapındaki kısa silindirin içinde, König tarafından yapılan son derece hafif, dövme köprülü kutu tipi bir piston bulunur. İnanılmaz derecede düşük ağırlığına rağmen, daha fazla dayanıklılık için ekstra sert bir yapıya sahiptir. Hafif yapısı sayesinde salınım kütleleri düşüktür ve motora son derece canlı özellikler kazandırır. 12,75:1 sıkıştırma oranı, olağanüstü bir motor performansı sağlar ve motor vuruntusu riskini azaltır. Ek olarak, pistonun üst kısmı yüksek verimli yakıt yanması için optimize edilmiştir.

Dengeleyici mil

Çok işlevli yana monte edilmiş karşı denge mili, su pompasını çalıştırırken tüm salınım kuvvetlerini ustaca dengeler. Motor titreşimlerini etkin bir şekilde minimumda tutar ve en yüksek motor devirlerinde bile en yumuşak sürüşü sağlar.

Debriyaj

KTM 500 EXC-F, aşınmaya dayanıklı çelik sepet ve ısıya dayanıklı kavrama plakaları ile son derece dayanıklı, KTM tarafından geliştirilen DDS debriyaj (sönümlü diyafram çeliği) ile donatılmıştır. Alışılmış helezon yaylar yerine bir diyafram yayı kullanır, bu da önemli ölçüde daha kolay debriyaj hareketi sağlar. Ek olarak, Brembo hidrolik sistemi, tüm çalışma sıcaklığı aralığı boyunca kolay ve hassas debriyaj modülasyonu sağlar.

E-Marş

KTM 500 EXC-F’deki standart elektrikli marş motoru, kanıtlanmış bir marş motoru tahriki ve Mitsuba tarafından yapılan güçlü bir marş motoru kullanır. Defalarca kanıtlandığı gibi, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda değerli zaman ve enerji tasarrufu sağlayarak hızlı ve güvenilir çalıştırma sağlar.

Soğutma

İşler zorlaştığında motoru serin tutmak, ağırlık merkezine yakın monte edilmiş bir çift radyatör sayesinde sağlanır. Bunlar, CFD teknolojisinden (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) ve akıllı soğutma sıvısı devresi yönlendirmesinden yararlanarak her koşulda en yüksek performans için optimum motor sıcaklığı sağlar. Her şeyden önce, çerçeve üçgenine entegre edilen delta dağıtıcı, tüm 4 zamanlı modellerde standart olarak radyatör fanlarının yanı sıra yüksek verimli soğutma sıvısı akışı için büyük bir merkez boruya sahiptir.

Egzoz

Zımbayı paketleyen ve benzersiz bir motor notası sunan tüm 4 Zamanlı KTM çift spor modellerinde, arka şoka erişim sağlamak için kolayca sökülebilen, kolay erişimli iki parçalı bir başlık borusu bulunur. Alüminyum susturucu manşonu kısa ve kompakt bir profile sahiptir.

Motor

Kompakt boyutları muazzam güç çıkışıyla birleştiren bu 510 cc yakıt enjeksiyonlu SOHC motor, piyasadaki en güçlü ve rafine edilmiş motordur. Sınıfının lideri güç dağıtımı tüm devir aralığında mevcuttur ve yalnızca 29,2 kilogramlık (64.3 lbs) düşük ağırlığıyla aynı zamanda piyasadaki en hafif yarım litrelik motordur.

Kasa Hava Kutusu

KTM 500 EXC-F’deki kolay erişilen hava kutusu, özel olarak tasarlanmış giriş şnorkelleri sayesinde optimum akış dinamikleri sağlar. Bu, havanın motora zorla beslenmesi ve mükemmel güç ve gaz tepkisi dengesi ile sonuçlanması anlamına gelir. Havayı temiz tutan, her zaman ideal yerleştirme için sert bir kafese yerleştirilmiş büyük bir Twin-Air hava filtresidir.

Çerçeve

Tüm KTM EXC modelleri, yarıştan türetilmiş geometriye, optimum sağlamlığa ve sürücü için benzersiz geri bildirime sahip yüksek teknolojili, hafif Kromoly çelik çerçevelere sahiptir. Bu, çarpıcı turuncu kaplama sayesinde FACTORY RACING stilinden bahsetmiyorum bile, hızda olağanüstü stabilite ile eğlenceli bir yol tutuş karakterine dönüşür. Alt şasi, 2 pounddan daha hafif olan ve bir devre dışı kalma durumunda arka çamurluk stabilitesi ve dayanıklılığı sağlayan ekstra hafif ve ultra kararlı alüminyum profillerden yapılmıştır.

salıncak

KTM 500 EXC-F, yerçekimi döküm üretim süreci kullanılarak üretilen tek parça alüminyum bir salıncak içerir. Bu, mümkün olan en düşük ağırlıkta olağanüstü güç ve mükemmel esneme davranışı ile sonuçlanır.

tekerlekler

KTM, tüm EXC modellerinde hafif, CNC ile işlenmiş göbekler ve üst düzey GIANT jantlar kullanır. Bunlar, maksimum stabiliteyi ve minimum minimum ağırlığı garanti ederken, alüminyum kollu nipeller, jant tellerini sürekli olarak sıkma ihtiyacını azaltan yenilikçi bir tasarıma sahiptir.

Lastikler

Çift amaçlı, delinmeye dayanıklı Continental TKC 80 lastikleri, yolda veya arazide her türlü arazide olağanüstü kavrama ve performans ile tüm gün sürüş konforu için tasarlanmıştır.

Süspansiyon

2023 için, tüm KTM EXC-F modelleri, her seviyedeki tüm sürücülere tüm arazi türlerinde benzersiz performans ve tutarlılık sağlamaya odaklanan üst düzey WP süspansiyon sistemlerine sahiptir.

Ön süspansiyon

Çift spor odaklı süspansiyonda öncü olan bu ayarlanabilir 48 mm çaplı WP XPLOR baş aşağı çatallar, hem uzman hem de amatör sürücüler için benzersiz performans sağlar. Sol çataldaki sıkıştırma sönümlemesi ve sağdaki geri tepme ile ayarlanabilirlik de kolayca sağlanır.

Arka süspansiyon

Yarışlarda kendini kanıtlamış ve tamamen ayarlanabilir WP XPLOR amortisör, pistonlar arasında azaltılmış süspansiyon solmasına ve aşınmasına izin veren konik burçlara sahiptir. Ve bu PDS arka süspansiyon tasarımı yalnızca podyum arayışında şampiyonların tercihi olmakla kalmıyor, aynı zamanda arka tekerlek için maksimum çekiş sağlama konusunda da yol gösteriyor.

Frenler

İş bu makineyi durdurmaya geldiğinde, işi yüksek teknolojili Brembo fren kaliperleri ve hafif dalgalı diskler yapmaktan mutluluk duyacaksınız. Bunlar ayrıca, uzun ömür ve tutarlı his için ideal balata yoğunluğu ve çelik kalitesinin mükemmel kombinasyonunu sağlayan, yıllarca süren rekabetçi yarışları da hesaba katar.

Yakıt tankı

Tüm KTM çift spor modellerinde hafif polietilen depolar bulunur ve ¼ dönüşlü bayonet tarzı doldurma kapağı hızlı ve kolay kullanım sağlar. Entegre yakıt pompası, enjektörlere doğrudan besleme sağlarken, 90°’lik bir konektör hasara karşı koruma sağlar. Depo ayrıca şeffaf plastik kullanılarak üretilmiştir, böylece sürücüler yakıt seviyelerini bir bakışta ve hareket halindeyken ölçebilir.

Hava kutusu

KTM 500 EXC-F’deki kolay erişilen hava kutusu, özel olarak tasarlanmış giriş şnorkelleri sayesinde optimum akış dinamikleri sağlar. Bu, havanın motora zorla beslenmesi ve mükemmel güç ve gaz tepkisi dengesi ile sonuçlanması anlamına gelir. Havayı temiz tutan, her zaman ideal yerleştirme için sert bir kafese yerleştirilmiş büyük bir Twin-Air hava filtresidir.

Çerçeve

Tüm KTM EXC modelleri, yarıştan türetilmiş geometriye, optimum sağlamlığa ve sürücü için benzersiz geri bildirime sahip yüksek teknolojili, hafif Kromoly çelik çerçevelere sahiptir. Bu, çarpıcı turuncu kaplama sayesinde FACTORY RACING stilinden bahsetmiyorum bile, hızda olağanüstü stabilite ile eğlenceli bir yol tutuş karakterine dönüşür. Alt şasi, 2 pounddan daha hafif olan ve bir devre dışı kalma durumunda arka çamurluk stabilitesi ve dayanıklılığı sağlayan ekstra hafif ve ultra kararlı alüminyum profillerden yapılmıştır.

Ergonomi ve Konforlu Koltuk

Devam et, otur. 2023 KTM 500 EXC-F’nin selesi, kavrayıcı siyah vinil ile kaplanmıştır ve binicilere tam hareket özgürlüğü sağlamak için mükemmel şekilde şekillendirilmiştir, ancak selede daha uzun oturumları sürdürmek için yeterince rahattır.

Gidon

Tüm KTM EXC modelleri, NEKEN tarafından yapılan ayarlanabilir, yüksek mukavemetli alüminyum konik gidonlarla donatılmıştır. Bunlar dört farklı pozisyonda monte edilebilir. Sağ tarafta ODI vulkanize tutma yeri ve solda rahat bir ODI kilitli tutma yeri ile standart, tek endişeniz tutunmak ve yırtılmasına izin vermek.

ayaklıklar

Kendi kendini temizleyen ayaklıklar, derin tekerlek izlerinden sürüklenirken bile çamurun çivileri tıkamasını önler. Bu, botlarınızın tutuşunu koruduğu ve siz de patikaya odaklandığınız anlamına gelir.

Koltuk

Devam et, otur. 2023 KTM 500 EXC-F’nin selesi, kavrayıcı siyah vinil ile kaplanmıştır ve binicilere tam hareket özgürlüğü sağlamak için mükemmel şekilde şekillendirilmiştir, ancak selede daha uzun oturumları sürdürmek için yeterince rahattır.

Gidon

Tüm KTM EXC modelleri, NEKEN tarafından yapılan ayarlanabilir, yüksek mukavemetli alüminyum konik gidonlarla donatılmıştır. Bunlar dört farklı pozisyonda monte edilebilir. Sağ tarafta ODI vulkanize tutma yeri ve solda rahat bir ODI kilitli tutma yeri ile standart, tek endişeniz tutunmak ve yırtılmasına izin vermek.

MOTOR
ŞANZIMAN 6 vitesli
MARŞ Elektrikli marş
STROK 72 mm
ÇAP 95 mm
DEBRİYAJ Islak, DDS çok diskli debriyaj, Brembo hidrolik
DEPLASMAN 510.9 cm³
EMS Keihin EMS
TASARIM 1 silindirli, 4 zamanlı motor
ŞASİ
ÖN FREN DİSK ÇAPI 260 mm
ARKA FREN ÇAP 220 mm
ÖN FREN Disk fren
ARKA FREN Disk fren
ZİNCİR X-Ring 5/8 x 1/4″
ÇERÇEVE TASARIMI Merkezi çift kızaklı tip 25CrMo4 çelik
ÖN SÜSPANSİYON WP XPLOR-USD, Ø 48 mm
ARKA SÜSPANSİYON WP Xplor PDS amortisör
DİREKSİYON AÇISI 63,5 °

YORUM YOK