Ana Sayfa Haber Trafik Polisinden Kaçma Cezası Ne Kadar?

Trafik Polisinden Kaçma Cezası Ne Kadar?

0
36
Trafik Polisinden Kaçma Cezası Ne Kadar?

Trafik Polisinden Kaçma Cezası Ne Kadar?

Eğer kskınız yoksa, yanınızda ehliyetiniz yoksa, ruhsatınız yoksa kaçmanızı gerektirecek bir durumunuz yok demektir! Çünkü artık trafik polisinin elindeki iPad’lerden sizin tüm bilgilerinize, sigorta, vergi, ruhsat, motosiklet sizin üstünüze mi yapılmış yoksa başkasına mı ait, tc kimliğiniz, gbt’niz dahil her bilginiz görünmektedir.

Trafik Polisinden Kaçmayın!

Yani kaçmanızı gerektirecek bir durum yoktur. Bunların dışında yasal olarak sürmüyorsanız, yani bunlardan bir kısmı eksik ise kaçmak yine bir çözüm değil, arkanızdan kötü bir ceza sizi bekliyor demektir.

Ceza miktarı trafik polisinin insafına bağlıdır!

Trafik polisi size farklı miktarlarda ceza yazabilir. Plakanız yoksa o polis değil sonraki ekip veya bir yunus polis sizi kısa süre sonra çevirecek demektir. Yanni çekirge misali, bir iki sıçrar sonra s…rsınız.

2022 Trafik Polisinden Kaçma Cezası

Karayollarına trafik polisleri bazı nedenlerden dolayı trafik çevirmesi yaparlar. Genelde bu tarz çevirmeler ihbar üzerine olmaktadır. Eğer araç kullanırken karşımıza bir çevirme çıkarsa ve polis dur ihtarı yaparsa muhakkak durmamız gerek. Eğer durmazsak trafik çevirmesinden kaçarsak hakkımızda yasal işlemler başlatılır.

Trafik çevirmesinden kaçmanın cezası ise 243 TL’dir. Eğer kaçma sebebi alkol, uyuşturucu ve ehliyetsiz araç kullanmaksa 4 bin liraya kadar para cezası kesilir.

2022 yılında Polisin dur ihtarına uymama cezası 166 TL olarak belirlenmiştir. Bu cezaya ek olarak trafiği tehlikeye düşürmek sebebiyle de 77 TL daha ceza verilebilir.

Karayolları Trafik Kanunun 47. maddesinde yer alan kanuna göre “Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtası veya özel kıyafetli ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak, yasaktır.” yer almıştır. Bu Karayolları Trafik Kanunun 47/1-a maddesinde geçmektedir. İşte araç durdurmaya yetkisi olanlar:

  • Trafik Polisleri
  • Jandarma Trafik Timleri
  • Karayolları Genel Müdürlüğü Çalışanları
  • Yolda denetim yapan Ulaştırma Bakanlığı Personelleri
  • Yolda denetim yapan Maliye Bakanlığı Personelleri
  • Yolda denetim yapan Çevre Şehircilik Bakanlığı Personelleri
  • Belediye Trafik Zabıtaları
  • Yol çalışması yapan özel kıyafetli kişiler

Motosikletle dur ihtarına uymama cezası otomobildeki gibi genel araç sınıfına girdiği için aynı cezai işlem uygulanır. Daha önce yaşanmış olaylarda polisin dur ihtarına uymayıp polisin üzerine sürenlere 3 bin liraya kadar para cezası verildiği olmuştur. Bunun dışında polisin dur ihtarına uymayıp ölümle sonuçlanan durumlarda sürücüye 20 bin liraya kadar para cezası ayrıca hapis cezası gibi cezaların verildiği de görülmüştür.

YORUM YOK