Ana Sayfa Haber 100cc ve altı motora ehliyet gerekir mi?

100cc ve altı motora ehliyet gerekir mi?

32
392
blank

100cc ve altı motora ehliyet gerekir mi? 2016 yılından itibaren yürürlüğe geçen yasada belirtildiği gibi 50 cc motosikletlerin bir çoğuna bazı sınırlar dahilinde özel ehliyet isteniyor fakat motosiklet satışı yapan firmalar bazı 100 cc motorlar için kw ve hız değerlerini belirttikleri motorlara ehliyet, sigorta, vergi gerektirmeyen ibareler kullanıyorlar.

Detaylarını vermek gerekirse; eğer şehirdışında, anayollarda kullanacaksanız, motorlar için ehliyet ve sigorta, plaka isteniyor. Kask ve özel motorcu giyimi şartı hayatta kalmanız için gereklidir. Sigorta ise baş koşul çünkü kaza yaptığınızda karşı tarafın hasarını ve kendi hasarınızı kendiniz ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu sizi zor duruma sokabiliyor.

Ehliyet gerektirmeyen 100cc motorlar

Hangi ehliyet ile hangi sınıf araç kullanılır konusunda aşağıdaki bilgileri okuyabilirsiniz.

Yeni Sürücü Belgesi Sınıfları

Önceki dönem ehliyet sınıfı : A1, A2
Yeni dönem ehliyet sınıfları : M, A1, A2, A

M ehliyet: iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara veriliyor.

A1 ehliyet: Silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

A2 ehliyet: Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

A ehliyet: Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Araç Sürme Yetkisi

B1 sınıfı sürücü belgesi ile M,
F sınıfı sürücü belgesi ile M,
G sınıfı sürücü belgesi ile M,
A1 sınıfı sürücü belgesi ile M,
A2 sınıfı sürücü belgesi ile M ve A1,
A sınıfı sürücü belgesi ile M, A1 ve A2,
B sınıfı sürücü belgesi ile M, B1 ve F,
BE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
C sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1, C1 ve F,
CE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, C, C1, C1E, F; CE sınıfı ile birlikte D sınıfı sürücü belgesine de sahip olduğu takdirde ayrıca DE, D1 ve D1E,
C1 sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
C1E sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, C1 ve F,
D sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1, D1 ve F,
DE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, D, D1, D1E, F; DE sınıfı ile birlikte C sınıfı sürücü belgesine de sahip olduğu takdirde ayrıca CE, C1 ve C1E,
D1 sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
D1E sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, D1 ve F

32 YORUMLAR

  1. devlet eliyle motosikletlerin kalitesini düşürüyorlar bu yüzden alamıyoruz. 50 cc lere hız limiti koyduruyormuş. ne hakkın var. hızı düşük motosikleti niye alayım. hiç bir işe yaramaz. böyle örümcek kafalar yüzünden bu ülke bir adım yürümüyor.

    • 100cc’ye kadar olan motorlarda M sınıfı gerekiyor ama hızı 45km’yi geçen ve plakası olan modeller A1 ehliyet ister

      A1 Motosiklet Ehliyeti Alabilmek için zorunlu şartlar:

      16 Yasını Doldurmuş olmak
      125 cc kadar Motosiklet Kullanabilir.
      Yamaha Motosikletlerle Eğitim
      A1 Motosiklet Ehliyeti için başvuru yapmak için gerekli evraklar:

      Kimlik Fotokopisi
      3 Adet Biyometrik Resim
      Diploma Fotokopisi
      Sağlık Raporu
      Sabıka Kaydı
      A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.16 Yaşını bitirenler A1 motosiklet ehliyet sınıfı için başvurabilirler.
      Motosikletle tanışmak isteyen ve A1 Sınıfı motosiklet ehliyeti almak için başvuran kursiyerlerimize toplam 12 saat olmak üzere günde 2 saat eğitim vererek uygulama sınavına hazırlıyoruz. Amacımız direksiyon sınavı değil bireylerin trafikteki yerini almasıdır.
      Sadece hafta sonları değil hafta içi ve dileğiniz saatlerde eğitim olnağı sunuyoruz. Bransında uzman Meb sertifikalı gerçek eğitmenler eşliğinde tam donanımlı ekipmanla eğitim veriyoruz.
      Kurumumuzda güvenlik tedbirlerine son derece önem veriyoruz , çünkü motosiklet ehliyet gurubu riskli olduğu için bilinçli ve gerekten bilgili eğitmenler eşliğinde eğitim alınmasını önemle sizlere hatırlatıyoruz

      İstanbul Dudullu, Çekmeköy, Madenler, Adem Yavuz, Çayır önü, Altın şehir, Çamlık mahallesi, Ihlamurkuyu, Alemdağ, Taşdelen, Şile, Sarıgazi ve Dudullu metro durağına 20 metre olan yakınlığı bulunan Dudullu ÖzEkol Sürücü Kursumuza, a, a1, a2 motosiklet ehliyeti, b sınıfı otomobil ehliyeti, b sınıfı otomatik vites ehliyeti, c sınıfı kamyon ve kamyonet ehliyeti, d sınıfı otobüs ehliyeti, d sınıfı Midibüs ve Minibüs Ehliyeti, tır ve çekici ehliyeti ,ağır iş makinaları ehliyeti, src belgesi, src1 belgesi, src2 belgesi, src3 belgesi, src4 belgesi, psikoteknik belgesi, psikotoknik raporu belgesi almaya bekliyoruz.

      16 yaşına girmiş tüm motosiklet tutkunları A1 Motosiklet Ehliyeti ni almak için hak kazanırlar.