12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrid, Yeni Modelin Özellikleri

2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrid, Yeni Modelin Özellikleri ve Duyurusu Avrupa’da Duyuruldu. 6 Ekim 2023’te Kawasaki Motors Europe, Ninja ailesinde yer alan, elektrikle çalışan yeni bir modeli daha tanıttı; ancak buna tam bir elektrikli model diyemem. Bu, 2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrit Elektrikli Araç veya HEV. Team Green ilk olarak bir prototip tanıttı ve EICMA 2022’de kısaca bilgisini vermişti, ancak bu neredeyse bir yıl önceydi ve o zamandan bugüne çok şey ilerledi. Bu yıl yakın zaman içinde Kawasaki Ninja E-1 ve Kawasaki Z E-1 ‘i tanıttı.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrid

250cc yakıt ekonomisiyle 650-700cc performans sunduğu söyleniyor.

Yanma tarafında, manuel veya otomatik vites seçme kapasitesine sahip yeni bir 451cc paralel ikiz motor bulunmaktadır. Elektrik tarafında Kawasaki, 48 voltluk pil paketine sahip 9 kilovatlık (yaklaşık 12 beygir gücü) bir çekiş motoru kullanıyor. Kawasaki Team Green, bu kombinasyonu güçlü bir hibrit sistem olarak adlandırıyor ve bunun dünyanın bu türde seri üretilen ilk motosikleti olmasıyla övünüyor.

Güçlerinin toplamına göre müthiş değiller; ancak iki modelde iddia edilen 43,5 kilowatt (yaklaşık 58,3 beygir gücü) üretiyor; bu, e-Boost özelliğini etkinleştirirseniz 51,1 kW’lık (yaklaşık 68,5 hp) bir zirveye çıkabilir. Bu aynı zamanda tamamen elektrikli 2024 Kawasaki Ninja e-1 ve Z e-1’de de bulunuyor.

Bu arada sol elcikteki kontrolleri aşağıda görüyorsunuz

2024-kawasaki-ninja-7-hybrid-elcik

2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrid, Yeni Modelin Özellikleri

Adında 7 olmasına rağmen Ninja 7 Hybrid aslında sıvı soğutmalı 451cc Parallel-Twin ile donatılmış olarak gelecek. Kawasaki bu konuda çok fazla ayrıntı vermedi ancak segmente bakılırsa kendisi de Ninja 400 motorunu temel alan Eliminator’ın motorunu temel aldığını düşünüyorum. Güç aktarma organının verilen fotoğrafına bakıldığında, motor Eliminator’ınkine benziyor ancak farklı bir karter ve karter kapakları var ve sol tarafta bir hava giriş bölümü var.

Kawasaki, motorun 58,3 bg ürettiğini iddia ediyor ki bu da Eliminator’ın ürettiğinden daha fazla. TFT ekranın verilen fotoğraflarında 11.000 rpm’lik kırmızı çizgi gösteriliyor. Tabii ki, motor görüntüsü bu hikayenin sadece yarısıdır, çünkü çıkışı iddia edilen 68,5 bg’lik hibrit net güce çıkaran bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş. Bu, Ninja 7 Hybrid’i, 8.000 rpm’de 67,3 hp güç üreten Ninja 650 ve Z650‘nin biraz önüne geçirecektir.

2024-kawasaki-ninja-7-hev motor

Henüz tam teknik özelliklere sahip olmasak da, Kawasaki’nin bu tamamen yeni motosikletin özellikleri olarak listelediği birkaç şey var: 

  • Yakıt tasarrufu sağlamak için motosiklet tamamen hareketsiz olduğunda yanmalı motorun durduğu rölantide durdurma işlevi. Bu, bazı scooterlarda zaten bulunan bir özelliktir ancak tarihsel olarak motosikletlerde yaygın değildir. 
  • Motosiklet durduğunda otomatik olarak birinci vitesi seçen Otomatik Kalkış Konumu Bulucu, böylece uygun olduğunda yola çıkmaya hazır olursunuz 
  • Düşük hızda Geri ve İleri seçeneği sunan Yürüyüş Modu. Bu özellik 2024 Kawasaki Ninja e-1 ve Z e-1’de kullanıma sunuldu 
  • 2024 Kawasaki Ninja e-1 ve Z e-1’de bulunana çok benzeyen bir düzene sahip tam renkli TFT gösterge paneli 
  • Üç sürüş modu: EV, Eco Hybrid ve Sport Hybrid 
  • Debriyaj kolu ve gidonda basma düğmesiyle vites değiştirme yok 

Kawasaki, motosikletlerini birden fazla kıtada ve pazarda satan bir üreticidir. Ancak sıklıkla yeni modellerini farklı bölgelerde, farklı zamanlarda piyasaya sürüyor. 6 Ekim 2023 itibarıyla bu motosikleti Avrupa ve İngiltere pazarlarında duyurdu. Bizim ülkemize yakın zamanda gelecektir.

Fiyat bilgisi yakında gelecek ancak henüz mevcut değil. Ancak Kawasaki’ye göre 2024 Ninja 7 HEV, Nisan 2024’te İngiltere bayilerinde satışa sunulacak.  

Herhangi bir tork rakamı verilmedi, ancak elektrik motorunun anında tork çıkışı sayesinde Kawasaki, Ninja 7 Hybrid’in bir litrelik süper spor spora rakip olabilecek bir hızlanma seviyesine sahip olduğunu iddia ediyor.

Hibrit üç sürüş moduyla birlikte gelir: Sport-hybrid, Eco-hybrid veya EV. Spor hibrit ve Eco hibrit, performans veya yakıt ekonomisine odaklanarak farklı sürüş özellikleri sunar. Kawasaki herhangi bir ayrıntı vermedi ancak yakıt ekonomisinin 250cc sınıfı bir motosikletle aynı seviyede olacağını belirtti. EV, sessiz yerleşim alanları veya otoparklar gibi gürültünün sorun olabileceği alanlarda sürüş için tasarlanmış, sınırlı hız ve menzile sahip, tamamen elektrikli bir moddur. E-1 modellerinde olduğu gibi, düşük hızlı manevralar için ileri veya geri yönde elektrik destekli hareket sağlayan bir “yürüme modu” da bulunmaktadır.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hibrid Teknik Özellikler

Model Adı Kawasaki Ninja 7 HEV
Motor 451cc, paralel ikiz, sıvı soğutmalı
Motor 9kW Çekiş motoru, hava soğutmalı
Güç çıkışı 58 beygir gücü
E-boost ile güç çıkışı 68,5 beygir gücü

İster motor ister motor olsun, her iki güç merkezi de Kawasaki’nin tipik çelik kafes tipi şasisinin içinde yer alıyor. 

Ağırlık dağılımını ideal hale getirmek için pil, kasanın merkezine yakın bir yere yerleştirmiş. Bu arada, 17 inçlik beş kollu alaşım jantlarla eşleştirilmiş teleskopik çatalları ve mono amortisörü görebiliyoruz. Ayrıca çift ön disk fren (Nissin kaliperleri ile sıkıştırılmış), geleneksel kutu kesitli salınım kolu ve 160 kesitli arka lastik (N650 ile aynı) da görülebilmektedir.

2024-kawasaki-ninja-7-hev

Motosikletler