18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Honda CBR1000RR-R için 15 Yenilik

2024 Honda CBR1000RR-R için 15 Yenilik – 1000cc kategorisinde Eicma 2023 fuarında yarışa girenler Honda modelleri önünde saygıyla durdular. Honda bu yıl CBR600RR ile eskiyi yeniden canlandırarak diğer modellerinde de teknolojik olarak neler yaptığını diğerlerine göstermiş oldu. Honda bu yıl diğerlerinden 5 yıl daha ileride olduğunu ispatladı.

O yeni teknolojiler şimdi biza viraj çıkış ivmesi üretecek şekilde büyük ölçüde değiştirildi. Bu, yeni daha kısa dişli oranları ve birincil tahrik, yeni kanatçıklarla yeniden tasarlanan orta kaporta ve revize edilmiş, daha hafif ve daha esnek bir çerçeve ile daha da artırılıyor.

2024 Honda CBR1000RR-R Fireblade And CB1000 Hornet

Temel Özellikler

  • Kısa stroklu, sıralı dört silindirli  yarı kamlı dişli takımı motoru, 12.000 dev/dak’da 113 Nm tepe tork ile 14.000 dev/dk’da 160Kw üretir
  • Yeni 3 kademeli eşit olmayan adımlı yaylarla 2024 için yükseltilmiş sıkıştırma oranı artı revize edilmiş valf zamanlaması
  • Ağırlığın azaltılması, krank mili ve biyel kolları için atalet kütlesinin azaltılması için optimize edilmiş karter
  • Tüm dişli oranları ve ana tahrik, daha iyi hızlanma ve virajdan çıkış sürüşü için kısaltılmıştır
  • Hafif Akrapovič susturucu artırılmış ses seviyesi ve gürültü azaltma özelliklerine sahiptir
  • Yeni 2 Motorlu Gaz Kelebeği Sistemi, hem hızlanma hem de motor freni için yumuşak kontrol sağlar
  • Yeni güç çıkışı karakteri ve dişli oranları için optimize edilmiş 9 seviyeli Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
  • 3 varsayılan sürüş modu artı revize edilmiş Güç, Motor Freni, HSTC ve Tekerlek Kontrolü parametrelerini özelleştirme seçenekleri
  • 4 seviyeli Başlangıç ​​Modu standart donanımı
  • Revize edilmiş alüminyum şasi, gelişmiş direksiyon doğruluğu ve kavrama hissi için yeni sağlamlık dengesine sahiptir
  • Üçüncü nesil Öhlins Akıllı Elektronik Kontrol (S-EC3.0), yeni önyükleme kılavuzu ekranıyla gelişmiş ayar seçenekleri sunar.
  • Öhlins 43mm NPX (SV) çatalları, TTX36 (SV) arka amortisörde olduğu gibi yeni Makara Valfi iç parçalarına sahiptir
  • Cornering ABS tarafından yönetilen yeni Brembo Stylema R radyal montajlı dört pistonlu kaliperler artık 3 modla sunuluyor: STANDART/TRACK/RACE
  • Yeni sürüş pozisyonu, daha fazla sürücü özgürlüğü ve kontrolü için gidonu yükseltir ve ayaklıklarını alçaltır
  • Bosch altı eksenli Atalet Ölçüm Birimi (IMU), dinamik davranışın doğru hesaplanmasını sağlar
  • Showa’nın stabilite yönetimi için IMU tarafından kontrol edilen 3 seviyeli Honda Elektronik Direksiyon Amortisörü (HESD)
  • Yeniden tasarlanan orta kaporta, yüksek hızda çeviklik için yeni kanatçık şeklini içerir; alt kaplama, arka çekiş hissini iyileştirmek için arka aero adıma sahiptir
  • 5 inç renkli TFT ekran ve dört yönlü sol anahtar, sürüş sistemlerinin sezgisel kontrolünü sunar; redline artık devir ölçeğini yalnızca motor çalışma sıcaklığındayken yukarı kaydırıyor
  • Yakıt kapasitesi 16,5L’ye çıkarıldı
  • Akıllı Anahtar kullanımı kolaylık sağlar

2024 Honda CBR1000RR-R

2024 Honda CBR1000RR-R için 15 Yenilik

  1. Yarışa Özel Frenleme Performansı için Brembo Ön ve Arka Kaliperler
    330 mm’lik diskleri ısıran dört pistonlu, radyal montajlı Stylema kaliperler, muazzam durdurma gücü sağlar. Brembo fren kolu/ana silindir tarafından çalıştırılırlar ve Brembo arka kaliperle eşleştirilirler.
  2. Hafif, Yüksek Verimli Akrapovic Titanyum Susturucu ve Yeni Egzoz Tasarımı
    Orta bölümde yeniden tasarlanan 4-2-1 egzoz sistemi, maksimum gaz akışı ve güç için oval kesitli iniş boruları kullanır. Eşit derecede serbest akışlı çıktı verimliliği sunan kompakt bir titanyum Akrapovic susturucuyu besler.
  3. 2024 Honda CBR1000RR-R için Daha Hızlı Hızlı Vites Değiştirici Sorunsuz, Anında Vites Değiştirmeyi Sağlar
    Standart donanımdaki hızlı vites değiştirici artık daha hızlıdır. Vites değiştirme sırasında daha kısa yakıt kesme süresi ve vites değiştirme sonrasında daha yumuşak tork alımı için geliştirmeler yapılmıştır. Bütün bunlar, her vites değişiminde daha fazla hız kazanılması anlamına gelir.
  4. 2024 Honda CBR1000RR-R, Düşük ila Orta Aralık Performansını Arttıran Yüksek Devirli DOHC Sıralı Dört Silindirli Motor
    1000cc motorun giriş portları, hava kutusu, 4-2-1 egzozu ve dişlilerinde yapılan güncellemeler, düşük ila orta aralıktaki hızlanmayı iyileştirir. Gaz kelebeği elinizin yararlanabileceği devasa bir tepe güç hâlâ var: 14.500 dev/dak’da 160kW. Yeni HSTC yazılımı, gelişmiş tepki ve çekiş için daha iyi bir his sunar.
  5. 2024 Honda CBR1000RR-R, HRC Ram-Hava Kanalı Güç Üretir, Kanatçık Yapıları Yüksek Hızlı Denge
    RC213V MotoGP yarış motosikletinin aerodinamiği, hızlanmayı ve yüksek hızda frenleme dengesini en üst düzeye çıkaran dikey kanatçık yapıları içerir. HRC tasarımlı ram-hava kanalı, en üst düzey güç için yüksek basınçlı havayı doğrudan başlıktan besler.
  6. 2024 Honda CBR1000RR-R, Öhlins Akıllı Elektronik Kontrol (S-EC), Üstün Süspansiyon Reaksiyonu Sağlar
    Yarı aktif Öhlins S-EC, inanılmaz süspansiyon reaksiyonu sunar. 43 mm NPX USD çatal, daha istikrarlı kontrol, gelişmiş yüksek hızlı çarpma emilimi ve geri bildirim için kavitasyonu en aza indirmek üzere basınçlı sönümleme kullanır.
  7. 2024 Honda CBR1000RR-R, Yarışa Özel Frenleme Performansı için Brembo Ön ve Arka Kaliperler
    330 mm’lik diskleri ısıran dört pistonlu, radyal montajlı Stylema kaliperler, muazzam durdurma gücü sağlar. Brembo fren kolu/ana silindir tarafından çalıştırılırlar ve Brembo arka kaliperle eşleştirilirler.
  8. Daha Sert Virajlardan Çıkış Hızlanması İçin Daha Düşük ve Orta Aralık Çarpıcı
    14.500 devir/dakikada 160kW üreten sıralı dört silindirli, yarı kamlı dişli takımı motoru, RC213V yarış motosikletiyle aynı çap ve stroku ve sürtünmeyi azaltan teknolojiyi paylaşıyor. titanyum biyellerin yanı sıra dövme alüminyum pistonlar. Yeni güncellemeler arasında 43 dişli bir arka dişli ve hava kutusu hunilerinin, giriş portlarının ve 4-2-1 egzozun optimizasyonu yer alıyor. Böylece devasa, yüksek devirdeki maksimum gücün yanı sıra, virajlardan daha da zorlu bir şekilde çıkmak için artık çok daha fazla düşük ve orta aralıkta hızlanmaya sahip oluyorsunuz. Güncellenmiş hızlı vites değiştirici, daha hızlı tur süreleri için daha yumuşak, daha hızlı vites değişiklikleri sağlar.
  9. Mükemmel Kurulum İçin OBTi Yönetimi Sönümlemeyi
    ayarlamak için ayrı sıkıştırma, geri tepme devreleri ve kademeli motorlar kullanan Yarı aktif Öhlins S-EC 43mm NPX USD çatallar, hassas ön lastik geri bildirimi ve kavrama sunmak üzere yarış kullanımı için geliştirildi. Sonuç? Daha hızlı bir tur süresine ulaşmak için büyük bir güven. Yarış kalitesindeki ön uç, Öhlins TT36 S-EC arka amortisörle eşleştirildi. Maksimum kontrol sağlamak için ve pistte koşullar çok hızlı değiştiği için, varsayılan Öhlins Objective Tuning Base arayüzü (OBTi) ayarından anında seçilebilen 3 ön ayarlı modla çalışarak kurulumunuzu tamamen değiştirerek yakıt yükünü azaltabilirsiniz. Lastik aşınması veya pist koşulları.
  10. 2024 Honda CBR1000RR-R, İki Modlu Sert ABS Kontrollü Brembo Stylema monoblok dört pistonlu radyal montajlı fren kaliperleri, daha hızlı tepki vermek için daha az dahili sıvı hacmi kullanır. Brembo fren kolu ve ana silindir tarafından çalıştırılan bu frenler, muazzam bir frenleme gücü sağlar. Arka Brembo fren kaliperi RC213V tarafından kullanılan tasarımın aynısıdır. İki ABS modu size performans seçeneği sunar: SPORTS yol sürüşüne yöneliktir, TRACK ise çok daha yüksek pist hızları için frenleme kuvvetini artırır. Fren kuvveti aynı zamanda yatma açısına göre yönetilirken, Arka Kaldırma Kontrolü ileri eğim stabilitesini korur; böylece viraja daha hızlı girmeye ve virajdan çıkmaya konsantre olabilirsiniz.
  11. 2 Motorlu Gaz Kelebeğinin (TBW) eklenmesi, kısmi gaz kontrolünü artırır ve güçlendirilmiş motor freni yapılmasına olanak tanır. Sıkıştırma oranı artırıldı, giriş delikleri ayarlandı ve yeni valf yayları, daha hafif bir krank mili ve optimize edilmiş, daha hafif titanyum biyel kolları ile birlikte valf zamanlaması değiştirildi. Arka tekerleğe giden tahrik kuvvetini artırmak için tüm dişli oranları kısaltıldı.
  12. 4-2-1 egzoz iniş boruları ovalleştirilmiştir ve artık hacim olarak biraz daha büyük ancak çalışırken 5dB daha sessiz olan titanyum Akrapovič susturucuyu besler.
  13. 2024 Honda CBR1000RR-R, Üç varsayılan sürüş modu, Güç, Motor Freni, Tekerlek Kontrolü ve HSTC‘yi tamamen ayarlama seçenekleriyle çoğu koşulu kapsar ve tüm ayarlar yeni çıkış karakteri için revize edilmiştir. Elektronik paketi ayrıca ayarlanabilir Başlatma Modu ve standart olarak takılan hızlı vites değiştiriciyi içerir.
  14. Alüminyum elmas çerçeve motorun arkasını üst amortisör yuvası olarak kullanırken, salınım kolu RC213V-S tasarımını temel alıyor. Ön ve arka kavrama seviyeleri ve direksiyon doğruluğu açısından motor performansından yararlanmak için sağlamlık dengesi dikkatlice optimize edildi ve daha esnek hale getirildi.
  15. Altı eksenli Atalet Ölçüm Birimi (IMU), sürüş dinamiklerinin doğru 3 boyutlu tahminini sağlar ve tüm elektronik sistemleri yönetmek için girdi sağlar. Aynı zamanda çubuk tipi 3 seviyeli Honda Elektronik Direksiyon Amortisörünü (HESD) de kontrol eder.

 

Kısaca geçmişine bakalım

Honda’nın ikonik Fireblade’i, 1992’deki orijinal tanıtımından bu yana inanılmaz bir 1.000cc süper spor motosikletine dönüştü. Ayrıca dünya çapında kısa devrelerde ve Man Adası TT yollarında rekabetçi bir yarış makinesinin de temelini oluşturdu.

Ancak zaman ve rekabet her zaman yarışıyor ve 2020’de Honda, CBR1000RR Fireblade’in çizgisini çizdi ve nereye gideceğini dört gözle bekledi. Sonuç olarak, efsaneyi ileriye taşımak için Honda Racing Corporation’ın yoğun katılımıyla iki yeni motosiklet (2024 Honda CBR1000RR-R Fireblade ve CBR1000RR-R Fireblade SP) yaratıldı.

Aerodinamiği RC213V MotoGP motosikletinden alınan, ağırlıklı olarak RC213V-S “sokaklarda kullanıma uygun MotoGP makinesinin” motor ve şasi teknolojisine dayanan yeni Fireblade, motor, yol tutuşu ve aerodinamik açısından sıfırdan tasarlandı.

2022, Fireblade’in 30. yılını kutladı; bu yıl, hızlanmayı artırmak için motorda çeşitli ayrıntılı yükseltmelerin sunulduğu yıl oldu; emme portları, hava kutusu, hava kutusu hunileri ve egzoz orta bölümünün tamamı ekstra orta menzilli itme kuvveti sağlayacak şekilde revize edildi. Nihai tahrik dişlisi de hızlı vites değiştirme performansının yükseltilmesiyle 3 diş artırarak 43’e çıktı. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) de iyileştirilmiş arka lastik çekiş yönetimi için optimize edildi ve gaz kelebeği hissi iyileştirildi.

2024 Honda CBR1000RR-R Gurupları

Honda CBR1000RR-R Club Thailand

Motosikletler