18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Honda CBR600RR için 12 Yenilik

2024 Honda CBR600RR için 12 Yenilik – Yarış pistinde doğdu, yollara döndü. Geri dünüşünü Eicma 2023’te kutladı. Dört silindirli motora ve koltuğun altına yerleştirilmiş klasik tek merkezli agresif susturucu da dahil olmak üzere, piyasada başka hiçbir şeye benzemeyen, çevik, mükemmel bir şasiye sahip, jilet gibi keskin HRC tarafından geliştirilmiş bir süper spor aracıdır.

2024 Honda CBR600RR, Geri Dönüyor
2024 Honda CBR600RR

Son teknoloji elektronik ve aerodinamiğe sahip yeni CBR600RR, 14.250 dev/dk’da 89 kW’lık tepe güç ve 11.500 dev/dak’da 63 Nm tork sağlayacak şekilde önceki enkarnasyonundan önemli ölçüde yükseltilmiş bir motorla çalışan, serbest devirli dört silindirli bir motosiklet harikasıdır.

2024 Honda CBR600RR
2024 Honda CBR600RR

2024 Honda CBR600RR için 12 Yenilik

Temel Özellikler

  • Sınıfının en iyisi aerodinamik performans
  • Kanatçıklar ön lastik tutuşunu geliştirmek için bastırma kuvveti üretir
  • Tam renkli TFT ekran
  • Sıralı dört silindirli motor, 63Nm tork ile 89kW üretiyor
  • Destekli/kaydırmalı kavrama
  • RC213V-S’den türetilen Kabloyla Gaz (TBW) kontrol sistemi
  • 9 seviyeli Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
  • 3 varsayılan sürüş modu artı Güç, Motor Freni, HSTC ve Tekerlek Kontrolü’nü özelleştirme seçenekleri
  • Quickshifter’ın standart donanımı
  • Çift direkli alüminyum çerçeve, alüminyum salınım kolu
  • 41 mm Showa Büyük Pistonlu USD çatallar 
  • Bosch 6 eksenli Atalet Ölçüm Birimi (IMU)
  • Honda Elektronik Direksiyon Amortisörü (HESD)
  • Dört pistonlu, radyal montajlı ön fren kaliperleri ve yüzer diskler
  1. Tek Merkezi Yukarı Egzoz Susturucusu – CBR600RR’nin klasik bir özelliği. Agresif, minimal ve arka koltuğun altına sıkıştırılmıştır
  2. Sürüş Modları – Siz Seçin. 5 ön ayardan veya Güç ve Motor Freni Modları ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ile tamamen özele geçin.
  3. Ön Kaporta Kanatçıkları – Oluşturulan Yere Basma Kuvveti, dönüşte eğilirken ve ön frenden inerken ön lastik üzerindeki yükü korur.
  4. 600cc Sıralı Dört Silindirli Motor – Yüksek devirde maksimum çıkış ve sert vurmak ve daha sert itmek için geniş bir orta aralık tork dağılımı sağlayacak şekilde ayarlanmıştır.
  5. 6 Eksenli IMU Elektronik YönetimiAtalet Ölçüm Birimi (IMU), saniyede 100 kez motosikletin her yerinden bilgi alır ve HSTC, Tekerlek Kontrolü, Viraj ABS’si ve Arka Kaldırma Kontrolü’nü yönetir.
  6. Standart Donanımlı Çabuk VitesDeğiştirme Hızlı, debriyajsız tam gaz vites yükseltme ve otomatik uyarı ile vites küçültme, en önemli şeye odaklanmanız anlamına gelir.
  7. Honda’nın süper spor ikonu, 14.250 dev/dk’da 89kW üreten ve yardımcı/kaydırmalı kavrama ve standart donanım hızlı vites değiştiriciden yararlanan 599cc, sıralı dört silindirli motoruyla geliyor.
  8. RC213V-S ve CBR1000RR-R Fireblade‘den alınan bir elektronik paketi, Gaz Kelebeği Kontrolü, 9 seviyeli Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC), Tekerlek Kontrolü ve Arka Kaldırma Kontrolü içerir.
  9. Aksiyonun merkezinde yer alan ve Cornering ABS dahil tüm sistemleri yöneten, kardeşi CBR1000RR-R Fireblade’de bulunan 6 eksenli Ataletsel Ölçüm Birimi (IMU) bulunuyor. Motor Gücü, Motor Freni, HSTC ve Tekerlek Kontrolü ayarı için 3 varsayılan sürüş modunun yanı sıra 2 Kullanıcı modu vardır.
  10. Şasi, çift kanatlı alüminyum çerçeve, alüminyum salınım kolu, 41 mm Showa Big Piston USD ön çatallar ve Unit Pro-Link Showa arka amortisörden oluşur. Dört pistonlu radyal montajlı ön kaliperler frenleme gücü sağlar ve Honda Elektronik Direksiyon Amortisörü (HESD) ekstra stabilite sağlar.
  11. Tam renkli TFT ekran Sokak, Devre ve Mekanik modlarını içerir. Vites Değiştirme göstergesi ve tur zamanlayıcı da mevcuttur. Honda’nın Acil Durdurma Sinyali (ESS) ve Honda Ateşleme Güvenlik Sistemi (HISS) spesifikasyona dahildir.
  12. Honda’nın supersport ailesindeki tüm motosikletler gibi, 24YM CBR600RR de iki renk seçeneğiyle sunuluyor: Özel Mat Balistik Siyah Metalik ve Honda Racing Corporation’ın (HRC) imzalı renk grubu olan çağrıştırıcı Grand Prix Kırmızı HRC TriColour renklerine sahip.

2024 Honda CBR600RR, Geri Dönüyor
2024 Honda CBR600RR

Detaylı Özellikleri Saymakla Bitmiyor

Motor

CBR600RR’nin 599 cc, 16 valfli sıralı dört silindirli motoru, 14.250 dev/dk’da 89 kW, 11.500 dev/dk’da 63 Nm tork üretir. Bu devir/dakika tavanında güç çıkışı elde etmek amacıyla eksantrik milleri, valf yayları ve krank mili için kullanılan malzemeler, hem yüksek devir atalet kuvvetini hem de dayanıklılığı yönetecek şekilde geri döndürülecek şekilde yükseltildi. Çap ve strok, 12,2:1 sıkıştırma oranıyla 67 mm x 42,5 mm olarak ayarlanmıştır.

CBR600RR’nin Avrupa’da en son satışa sunulmasından bu yana emme, yanma ve egzozun her yönü geliştirme sürecinden geçti. Yüksek devirde yeterli hacmin akması için gaz kelebeği gövdesi çapı 44 mm’dir. Gaz kelebeği valfinin bağlantı noktası ve emme tarafı valfi, tüm  bağlantı noktasının (gaz kelebeği gövdesinin içi dahil) kesitinin düzgün bir şekilde çalışmasına izin verecek şekilde şekillendirilmiştir ve bu da  emme basıncı düşüşünü azaltır.

Bu düzgün giriş geçişi ve Gaz Kelebeği (TBW) kombinasyonu, özellikle tam kapalıdan kısmi açıklıklarda sorunsuz gaz kelebeği kontrolü sağlar. Giriş portları yeniden şekillendirilerek akış kapasitesi %2,2 artırıldı.

Valf zamanlaması da ayarlandı: giriş valflerinin kapanması 5° geriye çekildi ve egzoz valfleri 5° daha sonra açıldı; böylece yakıt/hava karışımının emme verimliliği ve yanma gazının egzozu iyileştirildi. Giriş valfi çapı 27,5 mm olup egzoz 22,5 mm’dir. Silindir kafası çevresinde maksimum soğutma verimliliği için uzun erişimli bujiler, su ceketinin tapa deliğine ve egzoz valfi yuvasına yakın oturmasını sağlar.

2024 Honda CBR600RR, Geri Dönüyor
2024 Honda CBR600RR

 

Motor elektroniği

BR600RR tarafından kullanılan Gaz Kelebeği (TBW), CBR1000RR-R Fireblade’den alınmıştır ve RC213V-S üzerinde geliştirilmiştir. Gaz kelebeği koluyla arayüz oluşturan bir Hızlanma Konum Sensörü (APS) şalterin içine yerleştirilmiştir. ECU’ya bir sinyal gönderir ve daha sonra kelebeği kontrol eden TBW motoruna bir sinyal gönderir. En önemlisi, APS tarafından üretilen geri dönüş yayı ve sürtünme, tamamen doğal bir gaz hissi ve kontrolü sunar. Aynı zamanda tüm güç seviyelerinde aynı kontrol edilebilirliği ve hissi sunar.

9 seviyeli (artı kapalı) Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC),   hızlı tekerlek patinajını yumuşak bir şekilde azaltmak için kayma hızı kontrolünü (ön/arka tekerlek hızları oranına bağlı olarak kaymanın değişme hızını izleyen) kullanır.

Yeni Honda CBR600RR
Şasi

CBR600RR’nin bu en son versiyonu için Honda’nın geliştirme mühendisleri motosikleti önden arkaya doğru seçtiler ve Bosch 6 eksenli Ataletsel Ölçüm Biriminin (21YM modelinin 5 ekseni yerine) eklenmesini tamamlayacak performans artışıyla birlikte ağırlık tasarrufu aradılar. elektronik pakete.

Güncellenen IMU, motosikletin hız oluşturma yeteneğinin anahtarıdır ve her düzlemdeki her dinamik unsuru ölçer, Honda’nın kendi algoritmasını kullanarak saniyede 100 kez hesaplama yapar ve ardından 24YM’ye uygulanan yeni bir teknoloji olan HSTC ve Cornering ABS’yi yönetir.

2024 Honda CBR600RR
Şekillendirme ve Ekipman

Çarpıcı görünümlü bir motosiklet olmasına rağmen, CBR600RR’nin stili aynı zamanda iki performans yükseltmesi sağlar: tam donanımlı bir yol motosikleti olarak, sınıftaki en düşük Sürtünme Katsayısı, 0,555 (sürücü yarış pistindeyken) ve viraj giriş stabilitesini artıran kanatçıklar ve hızlanırken dönme yeteneği artıyor.

Sonuç olarak keskin, süper kompakt LED farlar, sinyal lambaları ve ABS modülatörü önceki tasarıma göre daha hafiftir. Sürüş pozisyonu da yol ve  pist için bilinçli olarak esnek hale getirildi  ; yakıt deposu kapağı 10 mm daha alçakta bulunuyor ve sürücünün yüksek hızda düzgün bir şekilde içeri girmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda daha incedir ve sürücünün kollarının hız sırasında doğal bir yere sahip olmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ekran, sürücünün pistte kullanabileceği herhangi bir pozisyona göre aerodinamik verimliliği en üst düzeye çıkarmak için 38° açıyla oturuyor. Koltuk yüksekliği 820 mm olarak ayarlanmıştır.

Radyatörün soğutma verimliliği, kaportanın orta bölümünün odak noktasıdır ve hava akış hızı ve ön tekerlek muhafazasına yapılan basınç, hem içeri hem de dışarı akış için optimize edilmiştir. Alt kaporta arka tekerleğe yakın bir şekilde uzanır ve hava akışını aşağı doğru hareket ettirecek şekilde şekillendirilmiştir. Bu, lastiğe doğrudan maruz kalan hava basıncı miktarını azaltarak genel direnci azaltır.

Kanatçıklar, sürücü eğilip ön freni bıraktığında viraj girişinde ön lastik yükünü koruyarak bastırma kuvveti üretiyor. Ve genel viraj stabilitesi ve viraj hızı iyileştirildi. Dikkatlice tasarlanan kanatçıklar, motosikletin yol tutuş çevikliğini engellemez ve dikey şekillendirme girdap oluşumunu bastırır.

Honda CBR600RR Facebook Gurupları

Honda CBR600RR Facebook Sayfaları

Motosikletler