19 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Piaggio 1, 2022

The One, dünyanın en büyük scooter ve motosiklet markalarından biri olan ve ünlü marka Vespa’nın ana şirketi olan Piaggo’nun uygun fiyatlı ve kaliteli bir elektrikli scooter’ıdır.

The One, yan kuruluşunun Vespa Elettrica ve ilk elektrikli aracı Piaggio e-Ape’nin yanı sıra markanın ilk elektrikli scooter’ıdır.

    1. 2022 Piaggio 1 serisi, her modele özel yetenekler vermek için farklı motorlar ve lityum iyon piller kullanır. Tutumlu Piaggio 1, daha az güç çıkışı olan daha düşük kapasiteli bir pile sahiptir. Piaggio 1+ aynı motora sahip ancak pil kapasitesi üçte iki oranında daha yüksek. Sportif Piaggio 1 Active, daha güçlü bir motor ve daha yüksek kapasiteli pil alır. Piaggio, Piaggio 1 ve 1+ modellerini “moped versiyonları” olarak kabul ederken, 1 Active bir “elektrobisiklet”tir. Piaggio 1 scooter’ların arka göbeğine yerleştirilmiş bir elektrik motoru vardır.
    2. Piaggio 1 ve 1+, banliyö sürüşü için 1 Active ile en yoğun kentsel ortamlar içindir. 1 ve 1+’in en yüksek hızı 28 mph’dir ve 1 Active maksimum 37 mph hıza çıkarılmıştır.
    3. Scooter’lar mükemmel kentsel araçlardır ve Piaggio 1 serisi bir şehir ortamında çalışmak için gereken aralığa sahiptir. Piaggio 1+, sizi Eco modunda 62 mil kadar götürerek en iyi menzile sahiptir. Standart Piaggio 1’in daha az güçlü vuruşu, Eco modunda 34 mil ve Spor modunda 30 mil ile sınırlar. 1 Active’in menzili 1+’dan daha kısa ve Piaggio 1’den oldukça fazladır. Pil, yavaşlama sırasında enerji alarak menzili arttırır.

      2022-Piaggio-1-electric-scooter
      2022-Piaggio-1-electric-scooter
    4. Eco modu gaz tepkisini ve maksimum hızı sınırlar. Eco modunda bir Piaggio 1 scooter ile maksimum hız 19 mph’nin hemen altındadır ve hızlanma kademelidir. Spor modunda, her modelin en yüksek hızı mevcuttur ve hızlanma sınırsızdır. Ayrıca, park etme sırasında scooter’ı konumlandırmaya yardımcı olacak bir geri vites modu da vardır.
    5. Elektrikle çalışan iki tekerlekli araçlar ağır olabilir; Piaggio 1 scooter’lar şişman değildir. Piaggio 1, 187 pound, 1+ 198 pound ve 1 Active 207 pound ağırlığında. Bir karşılaştırma noktası olarak, Honda Metropolitan 50cc scooter’ın boş ağırlığı 179 pound.
    6. Pil çıkarılabilir, bu da şarjı basitleştirir. Pil koltuğun altındadır ve entegre kolundan çıkarmak için sadece bir kabloyu çıkarmanız yeterlidir. Bir şarj istasyonu aramak yerine, pil, birlikte verilen şarj cihazı kullanılarak priz olan her yerde şarj edilebilir. 220 voltluk bir fişiniz varsa – Amerika Birleşik Devletleri’nde olmasa da Avrupa’da yaygın – meyilli altı saat içinde boştan doluya kadar şarj edilebilir.
    7. Piaggio, 1 serisinin pilleri için 800 tam şarj döngüsü talep ediyor. Bu noktada kapasite, yeni olduğu zamankinin yüzde 70’ine düştü. Ancak, azaltılmış menzille çalışabiliyorsanız, yine de kullanılabilir.
    8. Kargo kapasitesi pil tarafından tehlikeye girmeyecek şekilde planlanmıştır. Pil hala takılıyken, üç Piaggio 1 scooter’ın tümü, koltuğun altında jet tarzı açık yüzlü kaskı saklayabilir. Bacak kaplamasının iç kısmındaki çanta kancası taşıma kapasitesini artırır.
    9. Piaggio 1 scooter’lardaki süspansiyon kurulumu, beklediğinizden daha fazla geriye doğrudur. Ön süspansiyon, tek amortisörlü tek kollu bir bağlantı konfigürasyonudur. Arka süspansiyon, şık bir kemerli salınım koluna sahip çift amortisörlü bir tasarımdır.
    10. Frenleme, her tekerlekte 175 mm’lik bir disk ve hidrolik kaliper ile sağlanır. 1 Aktif, birleşik frenleme ekler. Lastikler, 10 inçlik tekerleklere monte edilmiş CST Urban Travel kauçuktur.
    11. Piaggio 1 scooter’lar bazı kullanışlı elektronik özelliklere sahiptir. Harekete geçmek anahtarsız; sadece uzaktan kumandanın kilit açma düğmesine basın. Gazı açık konuma çevirin ve gitmeye hazırsınız. Sağ gidondaki mod düğmesi, sürüş modunu seçmenizi sağlar. 5.5 inçlik renkli LCD gösterge ışığı, gündüz ve gece görüntüleme modları arasında otomatik olarak geçiş yaparak ışığa duyarlıdır. Aydınlatma LED’dir.
    12. Piaggio 1 modellerinden herhangi birine yolcu alabilirsiniz. Sürücünün geleneksel döşeme tahtaları varken, yolcu ayak dayama yerleri kullanılmadığında geri çekilir.

Teknik Bilgiler

Genel bilgi
modeli Piaggio 1, 2022
Yıl 2022
Kategori Mobilet
Değerlendirme 10/8,8 puan
Motor ve şanzıman
Motor tipi Elektrik
Motor detayları Arka tekerlek göbeği motoru, 1.34kW tepe gücü
Güç 1,6 HP (1,2 kW ))
En yüksek hız 45,0 km/sa (28,0 mil/sa)
Soğutma sistemi Hava
Vites kutusu Otomatik
Emisyon ayrıntıları Doğrudan emisyon yok
Şasi, süspansiyon, frenler ve tekerlekler
Çerçeve tipi kemik altı
Ön süspansiyon Teleskopik tek şok
Arka süspansiyon Çift şok
Ön lastik 120/70-10
Arka lastik 120/70-10
Ön frenler Tek disk
Arka frenler Tek disk
Koltuk Çift koltuk
Fiziksel ölçüler ve kapasiteler
Kuru ağırlık 85,0 kg (187,4 pound)
Güç/ağırlık oranı 0.0189 HP/kg
Koltuk yüksekliği 785 mm (30.9 inç) Ayarlanabilirse, en düşük ayar.
Toplam yükseklik 1080 mm (42,5 inç)
Toplam uzunluk 1680 mm (66,1 inç)
Genel genişlik 750 mm (29,5 inç)
Diğer özellikler
Renk seçenekleri Gümüş, sarı, gri, mavi, yeşil, siyah
marş Elektrik
enstrümanlar 5.5 inç renkli LCD
Işık LED aydınlatma
Taşıma kapasitesi Koltuk altı saklama alanı
Fabrika Garantisi Kilometre kısıtlaması olmadan 12 ay.
Yorumlar Menzil 55 km. 1,4 kWh çıkarılabilir lityum iyon pil. Enerji Geri Kazanım Sistemi. USB girişi.
Motosikletler

1 Yorum

  1. Scooter, 55 km’lik bir sürüş menzili için çıkarılabilir 25 Ah Lityum pile sahiptir.

    Scooter son derece sağlam, dayanıklı ve hafiftir.

    Scooter, arka planı ve parlaklığı otomatik olarak uyarlayan bir sensöre sahip dijital bir ortam panosuna sahiptir.