14.9 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Muğla’nın En İyi Kamp Alanları, 2020 – 2021

Muğla’nın En İyi Kamp Alanları, 2020 – 2021

1. Akyaka Orman kampı – kalabalık, tatil zamanları çadır için uygun, deniz güzel, ince kum, merkeze yakın, çamaşırhane, duş, tuvalet gibi her ihtiyaç var.

2. Aktur kamping – datçaya 30 km, çadır ve karavan severler gidiyor. Dünya kamp alanları birinciliği var. Alan çok geniş, restaurant bile var. Rezervasyon yapmadan gitmeyin.

3. Kelebekler vadisi – Kampçıların sevdiği yerdir, fethiye, ölüdenize gidin tekne ile ulaşın. Karadan giderseniz zorlanırsınız. Çadır, uyku tulumu var. Belirli saatlerde elektrik var. 150 tl’lik çadır fiyatı ile pahalı bir yer. Kendi çadırınız ile 30 tl’dir. Şimdilerde fiyatları almış başını gitmiş. Çadır 1200 TL’den başlıyor. Bungalow ise kişi başı 2000 TL civarındadır.

4. Kamp Caretta – kamp, deniz, güneş mükemmel, birçok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Denize sıfır değil, 10 dakika uzakta.

5. Çubucak orman kampı – Kolay ulaşım, sessizlik genel şart, sabah pazarı var. Deniz ve orman içiçe, her imkan var. Çadır yerleri ucuz.

6. İnbükü orman kampı – pazarcılar uğruyor, kolay alışveriş yapılıyordu fakat şimdilik kapalı, çöplük olmuş durumda.

7. Kabak koyu – Keyifli bir yer, ister orman ister kamp alanları içinde çadır atılabiliyor. Faralya köyünde inin, yürüyüş yolundan devam edin, kampçılar çok uğruyor. Koya inerken ufak araçlarla sizi bırakabiliyorlar. Çadır, bungalow imkanı var.

 

Özel bilgi

Ölüdeniz Tabiat Parkı Hakkında

Muğla’ nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Tabiat Parkı, 1978 yılında günübirlik orman içi dinlenme yeri olarak tesis edilmiş. 950 hektarlık bir alana sahip olan Ölüdeniz Tabiat Parkı’ nın 500 araçlık bir otoparkı ve yüksek sezonda günlük 35000 ziyaretçi potansiyeli yer alıyor.

Flora zenginliği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Ölüdeniz Tabiat Parkı, bazı arkeolojik kalıntılar da barındırıyor bünyesinde. Orman, deniz ve sarp kayalıklar, önemli bir turizm beldesi olan Ölüdeniz’ in doğal peyzaj değerini oluşturuyor.

Mersin, meneviş, keçiboynuzu, dat menengiç, zakkum, hayıt, kum zambağı, siklamenler ve makilere ev sahipliği yapan Ölüdeniz Tabiat Parkı, jeolojik ve jeomorfolojik özellikleri, bakir flora ve faunası, su sporları yapmaya elverişli denizi ve benzersiz kıyı manzaralarıyla olağanüstü bir yer. Günümüzde turistlerin eğlenme ve dinlenme ihtiyaçları için çeşitli düzenlemeler yapılıyor tabiat parkında.

Asıl ismi Kıdrak Tabiat Parkı olarak bilinse de, Ölüdeniz Tabiat Parkı ismiyle anılan alanda, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı gibi pek çok aktiviteye katılabilirsiniz. Bu arada Kıdrak Tabiat parkı Ölüdeniz diye anılan yerden 5km daha uzaktadır. Gittiğinizde motosikletlere 50 tl, arabalara 120 tl kadar para alıyorlar. Denizle iç içe orman ve sahil var. Ayrıca yemek, soyunma kabinleri, piknik alanı, enfes bir doğası var. Deniz suyu sıcaklığı ekim ayında bile 25 derece kadardır.

Öldenizde yaz mevsimi Ekim sonuna doğru kapanıyor. Kasım ayında artık tek tük insanlar görmeye başlıyorsunuz. Yerleşik durumda İngiliz ve Ruslar var. Fethiye içinde ise Suriyeliler ve diğer milletlerden yerleşik yabancılara çok rastlayabilirsiniz.

Motosikletler