16.7 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Kuba Rubano 150, 78.989 TL

Kuba Rubano 150, Japon markalarına kafa tutan model Silindir Hacmi 150 cc, Motor Tipi 4 Zamanlı Tek Silindir, CVT Şanzıman, Maksimum Güç 11.50 HP @ 7500 rpm değerlerine sahip olarak çıktı. Kuba modeli 2024’ün uygun fiyatlı modelleri arasında yer alan Rubano 150’nin detayları, sürüş özellikleri Veloce 150 ile aynı olduğunu anlıyoruz. Kuba Rubano için kullanım kılavuzu olarak Veloce bilgilerine yönlendirmiş bir link eklemiş.

Kuba Rubano 150

Kuba Rubano 150

150cc, 4 zamanlı tek silindirli bir model, 11,5 beygir gücüne sahip modelin teknik verilerini incelediğimizde aşağıdaki bilgilere ulaşabiliyoruz. Kaliteli malzeme kullanılmış ve ADV görünüşü gayet çok duruyor.

Silindir Hacmi 150 cc
Motor Tipi 4 Zamanlı, Tek Silindir
Maksimum Güç 11.50 HP @ 7500 rpm
Yakıt Tipi Benzin
Ön / Arka Fren Disk / Disk (ABS)
Arka Lastik 130/70-13
Genişlik 745 mm.
Dingil Mesafesi 1325 mm.
Net Ağırlık 150 kg.
Şanzıman CVT Şanzıman
Maksimum Tork 11.50 N.m @ 6500 rpm
Soğutma Hava Soğutmalı
Ön Lastik 110/80-14
Uzunluk 1935 mm.
Yükseklik 1285 mm.
Yakıt Tankı Kapasitesi 11 lt.
Maksimum Ağırlık 282 kg.

Fiyat 78,898 TL

Hız 120 km tahmini

Yakıt Tüketimi 2,5 litre /100km’de tahmini

Renkler – Açık Gri, Gri, Siyat – modeller çift renkli olarak üretilmektedir.

Kuba Rubano 150

LCD göstergeler her türlü bilgiyi sunuyor. Fakat tam olarak hangi bilgileri sunduğu hakkında detaylı bilgi paylaşılmamış. Dİğer 150cc’lik Veloce ile aynı özellikleri taşıdığını söyleyebiliriz. Arka hatların, farların led olması, bagaj taşıması, süspansiyon detayları çok kaliteli görünüyor.

Kuba Rubano 150

Daha fazla detay

KUMANDA DÜĞMELERİ KONTAK

Kontağın 3 konumu vardır.

“OFF” Konumu: Bu konumda, tüm elektrik devreleri kapalıdır.
“ON” konumu: Bu konumda, elektrik devresi açık marş devresi kapalıdır. Marş düğmesine basılarak çalıştırılabilir. Ama anahtar çıkarılmaz.

“LOCK” konumu: Direksiyonun kilitlendiği konumdur. Direksiyonu sola sonuna kadar çevirin anahtarı aşağı doğru itin ve kilit konumuna getirin veanahtarı çıkarın. Bu durumda devre kesilmiştir.

UYARI
Aracınızın direksiyonunu kilitlemeden önce aracınızı ana sehpa üzerine aldığınızdan emin olun. Direksiyon kilitliyken aracı hareket ettirmeyin.

GÖSTERGE PANELİ

  1. Göstergelerin ve uyarı ışıklarının tüm kontrolleri gösterge panelinde bulunur. İşlevleri ileriki sayfalarda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
  2. KİLOMETRE SAYACI
    Kilometre saati, motosikletin yaptığı hızı gösterir.
  3. UZUN FAR GÖSTERGE LAMBASI
    Uzun far yakıldığında, uzun far gösterge lambası yanacaktır.
  4. HIZ GÖSTERGESİ
    Kilometre saati, motosikletin yaptığı hızı gösterir.
  5. YAKIT GÖSTERGESİ
    Yakıt göstergesi yakıt deposunda kalan yakıtın yaklaşık miktarını gösterir. İbrenin F (Dolu) konumunda kalması, yakıt deposunun toplam kapasitesinin artık 6,0 litre (yedek yakıt dahil) olduğu anlamına gelir. İğne işaretçisi kırmızı işaretin ilk noktasına yaklaştığında bu, yakıt deposunun derhal yeniden doldurulması gerektiği anlamına gelir.
  6. ARIZA IŞIĞI
    Motosikletinizde herhangi bir arıza olduğunda bu ışık yanacaktır.

SOL KUMANDA PANELİ

1. EL TUTAMAĞI
2. KORNA DÜĞMESİ
Sol kumanda panelinin alt kısmına konumlandırılmıştır. Uyarı ve
ikaz gerektiren hallerde kullanınız.

3. SİNYAL DÜĞMESİ
Sağa veya sola dönerken, yön değiştirirken kullanılır.

4. FAR DÜĞMESİ
Uzun kısa farı seçmenizi sağlar. Uzun far yanar. Göstergede uzun fark gösterge lambası da yanar.
Kısa far yanar

UYARI
Önünüzde araç varken veya karşıdan araç geldiğinde far düğmesini kısa konumuna alın.

DİKKAT
Şerit değiştireceğiniz veya dönüş yapacağınız zaman daima sinyal verin. Dönüş veya şerit değiştirme işlemi bittikten sonra daima sinyal düğmesini “OFF” (kapalı) konumuna alın.

SAĞ KUMANDA PANELİ

1. AYDINLATMA ANAHTARI
İkili Pozisyon: Tüm aydınlatmalar yanar.
Tek Pozisyonu: Park lambası, gösterge, stop lambası ve plaka lambası yanar. Fakat far yanmaz.
Sıfır Pozisyonu: Aydınlatmalar kapalı.

2. MARŞ DÜĞMESİ
Motoru çalıştırmak için kullanılan düğmedir. Düğmeye basıldığında motorun ateşlemesi gerçekleşecektir. Kontak anahtarı “ON” (açık) konumunda iken marş düğmesine basarak motoru çalıştırın.

KUMANDA PANELİ

UYARI
Marş düğmesine bir defada 5 saniyeden fazla basmayınız. Bu durum kablo denetimini ve marş motorunu çok fazla ısıtır. Motor birden fazla denemeden sonra çalışmadıysa yakıt durumunu ve ateşleme
sistemini kontrol ediniz.

3. FREN KOLU
Fren kolunu hafifçe gaz koluna doğru sıkarak ön fren uygulanır. Disk fren sisteminde ani f renleme yaparken motosikletin devrilmemesine dikkat edin. Fren kolu sıkıldığında fren lambası yanacaktır.

UYARI
Kaygan zeminlerde kaymayı önlemek için hafif ve dikkatlice fren yapın.

4. GAZ KOLU
Motor hızı (devri), gaz kolunun konumu tarafından kontrol edilir. Motor hızını arttırmak için kolu kendinize doğru çevirin. Motor hızını düşürmek için kolu arttırmanın tersine doğru çevirin.

UYARI
Frenleme sırasında, gaz kolunu tamamen bırakın.

MARŞ PEDALI
Motorda ayak marşı bulunmaktadır. Aracın sağ tarafına konumlandırılmıştır. Motoru çalıştırmak için aracı alt sehpa üzerine alın. Ayağınızla pedala sert basın.

UYARI
Motoru aynı anda, el marş düğmesi ve ayak marşıyla çalıştırmayı denemeyiniz. Motoru ayak marşıyla çalıştırdıktan sonra pedalın eski haline döndüğünden emin olunuz.

1. ALT SEHPA
Aracı alt sehpa üzerine almak için; sol elinizle direksiyondan, sağ elinizle arka tutacaktan tutun ve aracı hafif yukarı kaldırıp sehpayı ayağınızla basarak ileri doğru itin. Aracı uzun süreli park ettiğinizde mutlaka alt sehpayı alınız.

2. YAN SEHPA
Ayağı açın ve motosikleti yan sehpa üzerine yaslayın. Yan sehpa aracın kısa süreli parkı için kullanılmalıdır.

YAKIT VE MOTOR YAĞI TAVSİYESİ

YAKIT
90 Oktan değerli veya daha yüksek kurşunsuz benzin kullanınız. Kurşunsuz benzin bujinin ve egzoz parçalarının ömrünü uzatır.

UYARI
Yakıtın dökülmesi boyalı yüzeylere zarar verebilir. Yakıt doldururken dökmemeye dikkat edin. Dökülen yakıtı hemen temizleyin.

DİKKAT
Yakıt doldururken, daima motoru durdurun ve kontak anahtarını “OFF” (kapalı) konumuna çevirin. Kesinlik ateş, kıvılcım ve ısı kaynaklarının yakınında yakıt doldurmayın. Yakı deposunu aşırı doldurmayın.

MOTOR YAĞI
Motor yağı motor performansı ve ömrü için hayati önem taşımaktadır. Kaliteli yağ kullanmanız motor performansı ve ömrünü uzatacaktır. Aracınızda Castrol 15W40 yağ kullanmanızı tavsiye ederiz.

RODAJ (MOTOR ALIŞTIRMA)

Bu bölüm, motosikletinizden maksimum ömür ve performans elde etmek için uygun rodajın ne kadar önemli olduğunu açıklar. Aşağıdaki talimatlar, uygun rodaj işlemlerini açıklamaktadır. İlk 1000 km motor ömründe hayati öneme sahiptir. Bu döneme motor alıştırma dönemi denir. Yeni bir aracın uygun bir şekilde alışması performansını önemli derecede etkiler ve kullanım süresini uzatır. Aracınızın motorunu alıştırmak için aşağıda belirtilenlere dikkat
ediniz.

  1. Motor hızını sık sık değiştirin ve aracınızı sabit bir hızda
    sürmekten kaçının. Parçaların alışmasını sağlamak için gaz
    açmasını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  2. Alışma sürecinde, motorun tam alışmasını sağlamak için motor
    yükünü yavaşça arttırabilirsiniz.
  3. Aracınızı sürmeden önce, motor yağını tüm parçalara
    ulaştırmak için belirli bir süre çalıştırınız.

MOTOR DEVRİNİ DEĞİŞTİRİN

Motorun devri sürekli değiştirilmeli sabit konumda tutulmamalıdır. Bu, parçaların basınçla “yüklenmelerini” ve sonra serbest kalarak parçaların soğumalarını sağlar. Bu parçaların alışması işlemine yardımcı olur. Bu alışma işlemi için, rodaj sırasında motor parçalarına biraz baskı uygulaması önemlidir. Ancak, motoru aşırı zorlamayın.

YENİ LASTİKLERİN RODAJI
Motordaki gibi, maksimum performans için yeni lastikler de uygun rodaj gerektirirler. Maksimum performanstan önce , ilk 100km boyunca dönüş açısını kademeli olarak arttırarak diş yüzeyinin aşınmasını sağlayın. İlk 160 km boyunca ani hızlanmadan keskin dönüşlerden ve sert frenlemeden kaçının.

DİKKAT
Lastik rodajının yapılmaması lastiklerin kaymasına ve kontrol kaybına neden olabilir. Yeni kullanırken aşırı dikkatli olun. Lastik rodaj işlemini bu bölümde açıklandığı gibi yapın.

Motosikletler