14.9 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Honda NC750X – 2022

Standart özellikler

  • 745cc Paralel-İkiz Motor
  • Daha büyük 23 litrelik Entegre Depolama
  • Koltuk Altı Yakıt Deposu (kütleyi merkezileştirir)
  •  Kilitlenmeyi Önleyici Frenler (ABS)

Güç ve tork

Daha da iyi performans için, Honda NC750X‘in sıvı soğutmalı, paralel ikiz motoru, önceki nesillere kıyasla artırılmış güce ve 600 rpm daha yüksek kırmızı çizgiye sahiptir. Çok sayıda gelişmiş ve patentli teknoloji, şehirde güçlü hızlanma ve kullanım kolaylığı ve otoyolda rahat bir karakter için olağanüstü güçlü düşük devir performansı sağlamaya yardımcı olur. Motorun benzersiz tasarımı, büyük çaplı bir kruvazörünkinden farklı olmayan, kaslı, kullanımı kolay bir güç bandı oluşturur.

Honda NC750X - 2022
Honda NC750X – 2022

 

Ayırt edici ses ve his

Motora tatmin edici ve ayırt edici bir ses ve his vermek için mühendisler kutunun dışında düşündüler. Motora doğru miktarda “iyi” titreşim enjekte etmek için ekstra bir dengeleyici şaft eklendi. İkiz dengeleyicilerin etkisi, daha yüksek devir ataletinden kaynaklanan titreşimi etkisiz hale getirerek motorun daha rafine, ancak yine de 270 derecelik ateşleme düzeninin sağladığı belirgin “zonklama” hissini uyandırmasıdır. Silindir kapağının içindeki emme ağzı düzeni, bitişik bağlantı noktaları arasında kasıtlı bir müdahale oluşturmak için dikkatlice tasarlanmıştır, bu da hafif yanma değişimlerine neden olur. Ayrıca emme supaplarının açılma ve kapanma zamanlaması her silindir için farklı ayarlandı. Bütün bunların sonucu? Her zaman ne yaptığını bilmenizi sağlayan ve hoş bir sese ve hisse sahip bir motor.

Manuel veya DCT vites değiştirmeyi seçin

NC750X’in iki versiyonu mevcuttur: altı ileri manuel şanzıman veya Honda’nın hem kürekle çalıştırılan manuel çalıştırmaya hem de dört seviyeli otomatik vites değiştirmeye izin veren sportif DCT şanzımanı ile. DCT, bisikletin yokuş yukarı mı yoksa yokuş aşağı mı gittiğini algılar ve buna göre vites değiştirme noktalarını ve motor frenini seçer. Ayrıca, Uyarlanabilir Debriyaj Yeteneği Kontrolü, gaz açma/kapama durumlarında yardımcı olarak daha yumuşak sürüş için yunuslama hareketlerini azaltır. Altı ileri manuel şanzımanla, geniş vites oranları motorun güç bandını tamamlar, bu nedenle güçlü performansı korumak için sürekli vites yükseltmeye ve düşürmeye gerek yoktur.

Yükseltilmiş HSTC

NC750X’in Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) sistemine üçüncü bir seviye eklemek, arka tekerlek torkunun sürücü tarafından daha da hassas şekilde ayarlanabilmesini sağlar. HSTC, izin verilen arka tekerlek patinaj miktarını seçmenize izin verir – örneğin çakıl veya kir üzerinde biraz patinaj veya kaygan yollarda patinaj yok. NC750X’i daha da çok yönlü hale getirmeye yardımcı olan harika bir özellik.

Honda NC750X - 2022
Honda NC750X – 2022

 

Gaz Kelebeği

Throttle By Wire, NC750X’in performansını tam istediğiniz gibi uyarlamanız için size başka bir yol sunar. Şimdi önceden ayarlanmış 3 mod ile – Yağmur, Standart, Spor ve ayrıca bir sürücü tarafından ayarlanabilen mod. Mod seçimi, soldaki şalt cihazı ve LCD ekran arasında yönetilir.

Olağanüstü yakıt ekonomisi

Sürtünmeyi azaltan teknolojilerin kullanımı, entegre bileşenler (su pompasını eksantrik milinden çalıştırmak gibi), hassas PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu ve verimli yanma sayesinde, NC750X motoru olağanüstü yakıt ekonomisi sunar.

Debriyaj

NC750X’in kaydırmalı kavraması, kol yükünü %20 oranında azaltır ve hızlı vites küçültmelerde arka tekerlek kilitlenmesini yönetmeye yardımcı olur.

Daha küçük daha iyi olabilir

Motorun verimli yakıt kullanımı, daha küçük hacimli, daha kompakt bir yakıt deposunun kullanılmasını sağlarken, yine de geniş bir sürüş menzili sağlarken mühendislere diğer bileşenlerin en uygun yerleşimini yeniden düşünmek için ekstra özgürlük verir.

Maksimum arıtma verimliliği

Egzoz katalitik konvertörü doğrudan egzoz portlarının altına oturur ve motor çalıştığında erken devreye girer. Bu tasarım, yanma gazının en sıcak olduğu sırada katalizörden geçmesine izin vererek arıtma verimliliğini en üst düzeye çıkarır.

Pürüzsüz bir sürüş için ayarlanmış esnek

Önceki nesillere kıyasla tam 6 kg daha hafif olan elmas şeklindeki çelik boru çerçeve, sağlam olacak ve aynı zamanda değişen yol yüzeylerine sorunsuz bir şekilde yanıt vermeye yetecek kadar esnekliğe izin verecek şekilde dikkatle tasarlandı. Bu, bisikletin ne yaptığını hissetmenizi sağlarken aynı zamanda yumuşak bir sürüş sağlar. Sadece seyir halindeyken konfor ve en sevdiğiniz virajlı arka yoldayken sportif, eğlenceli bir sürüş elde edersiniz.

Honda NC750X - 2022
Honda NC750X – 2022

Alt koltuk yüksekliği

Önceki nesillere göre daha düşük koltuk yüksekliği, gelişmiş tehlike algısı için yüksek bir bakış açısıyla NC750X’in dik ve nötr sürüş konumunu iyileştirir. Bu macera tarzı sürüş pozisyonunun bir başka avantajı da harika düşük hız kontrolüdür – düşük ağırlık merkezi ve cömert direksiyon kilidi ile birleştiğinde, sonuç olağanüstü düşük hızda yol tutuşu ve dengedir.

Şova çatal

Bir Showa Çift Bükme Valfı çatalı (SDBV), üst düzey kartuş çatalına çok benzer şekilde çalışır, benzer yumuşak hareket ve doğrusal sönümleme kuvveti sağlar, ancak daha hafiftir. Sonuç, üstün yol tutuşu ve sürüş konforunun yanı sıra frenleme sırasında azaltılmış ön uç dalışıdır.

Agresif lastikler

Dökme alüminyum ön ve arka tekerlekler 120/70 ZR17 ve 160/60 ZR17 lastikleri taşır.

ABS gücü ve kontrolü

Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS), ani duruşlarda veya yolun ıslak veya kaygan olduğu durumlarda daha fazla güven sağlar.

Ekonomik tasarım

Özel olarak tasarlanmış dalga tarzı fren rotorları yaysız ağırlığı düşük tutmakla kalmaz, aynı zamanda daha az enerji gerektirir ve üretim sırasında daha az malzeme kullanırlar çünkü arka rotor tam olarak ön rotorun içine oturur ve bu sayede tek bir paslanmaz çelik sacdan preslenmelerini sağlar. bir Zamanlar.

Mükemmel hava koruması

NC750X, gelişmiş rüzgar koruması için şık ön kaporta tasarımı ve uzun ön camın yanı sıra basınç ve türbülansı azaltmak için havalandırma ile sinirli stilini gösterir. Sonuç, maceranız sizi ne tür hava koşullarında geçirirse geçirsin, hızla giderken konforlu bir bisiklettir.

Maksimum ağırlık dağılımı

14,1 litrelik yakıt deposuna, sürücünün altında depolanan yakıtla, motosikletin arkasındaki koltuğun altından erişilir. Kuyruk kaportası, kitleyi öne çıkarmak için kısa kesilmiş ve yolcu güvenliği için kullanışlı kulplar kuyruk bölümüne entegre edilmiştir.

Daha da büyük gizli depolama

Yakıt deposunun çoğu bisiklette olduğu yerde, NC750X bunun yerine kilitlenebilir bir yardımcı bölmeye sahiptir – macera tarzı bir kaska sığacak kadar büyük. Bu kullanışlı bölme, kaskınızı, eldivenlerinizi ve daha fazlasını hızla gözden uzak tutmanıza olanak tanır.

Honda NC750X - 2022
Honda NC750X – 2022

LCD ekran

2022 NC750X, sol gidondaki düğme aracılığıyla hangi sürüş modunu seçtiğinizi gösteren bir gösterge içeren tam renkli bir LCD gösterge ekranına sahiptir.

LED aydınlatma

Tamamen LED aydınlatma, yolu net bir şekilde yönlendirir ve harika görünür.

Dalga tarzı tuş

Dalga tarzı kontak anahtarı daha güçlüdür ve hırsızlığa karşı ekstra güvenlik sağlar.

 

TASARIM / STİL

Macera arayanlara ilham verecek ama aynı zamanda taşıtlara da uygun olacak şekilde tasarlanan küçük üst ve alt grenaj, güçlü yakıt deposuyla vurgulanırken LED far ve seyir lambaları, motosikletin önden görüntüsünü güçlendirir. Bir LED arka lambası ve LED dönüş göstergeleri, farı tamamlar.

Ön cam, ideal olmayan koşullarda uzun yolculuklar veya kısa yolculuklar için koruma sağlar. Bu arada, ince yan paneller ve yan kapaklar, ince sele ile birlikte konfordan ödün vermeden NC750X’in hafif tasarımına katkıda bulunur.

İnce, sportif tasarım kadar pratik özellikler de aynı derecede önemli olduğundan, NC750X’in ön saklama bölmesi, yakıt deposunun geleneksel olarak oturacağı yere yerleştirilmiştir. 23 litre hacme sahiptir ve bir macera kaskına uyacak şekilde şekillendirilmiştir. Kapağın dış kısmında, bir depo çantasını monte etmek için raylar bulunurken, iç kısımda, bagajın düzenlenmesine yardımcı olabilecek kauçuk kayışların kullanılması için dört kanca bulunur. Ek olarak, bir aksesuar USB-C soketini kabul edecek şekilde tasarlanmış bir yer mevcuttur.

LCD gösterge, ilgili bilgilerin kolayca referans alınmasına ve sürüş modlarının yönetilmesine olanak tanır. Dönüş sinyalleri, ne zaman otomatik iptal edileceğini hesaplamak için ön ve arka tekerlek hız farkını kullanır.

MOTOR / SÜRÜCÜ

NC750X’in sıvı soğutmalı, SOHC 8 valfli paralel çift silindirli motoru, düşük ila orta aralıkta güçlü performans sunmak üzere tasarlanmıştır. Nispeten uzun stroklu mimarisi ve özel olarak şekillendirilmiş yanma odası, çok düşük devirlerden büyük miktarlarda zahmetsiz tork üretmek için yüksek atalet kütleli krank mili ile birleşirken, ileri eğim optimum stabilite için ağırlık merkezini düşürür.

Valf zamanlaması iki silindir arasında farklılık gösterir. Throttle By Wire ve rafine bir egzoz sistemi, 5.000 rpm’yi geçen yeterli güç ve güçlü bir tork eğrisi üretir ve redline 7.000 rpm’dir.

İlk üç vites, sorunsuz kalkış ve roll-on hızlanması için düşük oranlara sahipken, dördüncü, beşinci ve altıncı vitesler otoyolda rahat sürüş ve etkileyici yakıt verimliliği için yüksektir.

İkiz dengeleyiciler, yalnızca düzgün çalışmakla kalmayan, aynı zamanda 270 derecelik krank ve eşit olmayan ateşleme aralıkları sayesinde kendine özgü bir “zonklama”ya sahip bir motor için yüksek devir ataletinden kaynaklanan titreşimi önler. Delik ve strok 77 x 80 mm olarak ayarlanmıştır. Mümkün olduğunda, bileşenler birden fazla iş yapacak şekilde yapılır: eksantrik mili su pompasını çalıştırırken, dengeleyici millerden biri yağ pompasını çalıştırır. Parça sayısı bu şekilde en aza indirilerek motor hafif, verimli ve güvenilir tutulur.

Kaydırmalı debriyaj, kol yükünü en aza indirir ve yavaşlarken manuel 6 vitesli şanzımanın hızlı aşağı geçişlerinde arka tekerlek kilitlenmesini yönetir.

Hafif, beşgen şekilli bir susturucu, derin, ayırt edici bir ses ve egzoz darbesi oluşturmak için son bir rezonatör odasıyla birlikte çalışan, delinmiş bir bağlantı borusuyla birleştirilen iki odayı kullanır. Yerleşik katalizör, daha temiz emisyonlar için iki katmanlı bir yapıya sahiptir.

DCT
Honda’nın motosiklette benzersiz DCT teknolojisi şimdi 12. üretim yılında ve sürekli iyileştirme yoluyla kolay, doğrudan vites değişimleri sunuyor. Diğer Honda DCT modellerinde olduğu gibi, sistem iki debriyaj kullanır: biri çalıştırma ve 1., 3. ve 5. vitesler için; diğeri 2., 4. ve 6. için, bir kavrama için ana şaft, kompakt paketleme için diğerinin içine yerleştirilmiştir.

Her debriyaj, kendi elektro-hidrolik devresi tarafından bağımsız olarak kontrol edilir. Bir vites değişimi meydana geldiğinde, sistem o anda kullanımda olmayan debriyaj için hedef vitesi önceden seçer. Birinci kavrama daha sonra elektronik olarak devreden çıkar, çünkü ikinci kavrama aynı anda devreye girer.

Sonuç, tutarlı, hızlı ve kusursuz vites değişimleridir. Ayrıca, çift kavramalar, arka tekerleğe aktarımda minimum kesinti ile bir vitesten diğerine tahriki aktardığından, herhangi bir vites değiştirme şoku ve makinenin eğimi ihmal edilebilir, bu da değişimin doğrudan ve yumuşak olmasını sağlar. Ekstra faydalar arasında dayanıklılık (parçaların kusurlu vites kolu çalışması nedeniyle hasar görme olasılığı daha düşüktür), daha az durma olasılığı, azaltılmış sürücü stresi ve yorgunluğu ve sürüşün diğer tüm yönlerine daha iyi konsantrasyon için ekstra zihinsel bant genişliği bulunur.

DCT şanzımanla, sürücü vites değiştirmek için sol gidondaki kürek tarzı tetikleyicileri kullanarak Manuel modu da seçebilir.

NC750X’in Otomatik modunda, üç varsayılan ile seçilebilecek dört farklı vites değiştirme programı vardır: Seviye 1 en rahat olanıdır ve YAĞMUR modunda kullanılır; Seviye 2 ve 4, daha yüksek devirde vites yükseltir ve STANDART ve SPOR sürüş modlarıyla bağlantılıdır.

KULLANICI sürüş modu için dördüncü bir DCT vites değiştirme düzeni mevcuttur ve agresiflik açısından STANDART ve SPORT için olanlar arasında yer alır.

Uyarlanabilir Debriyaj Yeteneği Kontrolü, NC750X’in DCT’sinin bir özelliğidir ve iletilen debriyaj torku miktarını yönetir. Bu, daha yumuşak bir sürüş için gaz kelebeğini açarken veya kapatırken doğal bir “tüylü” kavrama hissi verir.

Elektronik
Honda Seçilebilir Tork Kontrolü, NC750X’in hem manuel hem de DCT versiyonlarında standart olarak gelir. Bu özellik, TBW sayesinde arka tekerlek torkunu yönettiği için daha hassas kontrol sunar:

  • Seviye 1  , örneğin çakıl veya kir üzerinde bazı arka tekerlek patinajları için minimum müdahaleye izin verir.
  • Seviye 2  varsayılan ayardır ve genel sürüş koşulları için güven veren çekiş sağlar.
  • Seviye 3  , kaygan koşullar için maksimum müdahale sağlar.

HSTC de kapatılabilir.

TBW’nin motor performansını ve karakterini yönetmesiyle, sürücünün çeşitli sürüş koşulları için seçebileceği üç mod vardır. Mod seçimi, soldaki şalt cihazı ve LCD ekran arasında yönetilir.

  • SPORT  , düşük HSTC müdahalesi ve DCT modu 4 ile daha agresif motor gücü ve frenleme sağlar.
  • RAIN  , motor gücü ve en az agresif frenleme sağlar, yüksek HSTC müdahalesine ve DCT vites değiştirme modeli için Seviye 1’e sahiptir.
  • STANDARD  , motor gücü dağıtımı, motor freni ve HSTC müdahalesi için dengeli bir orta nokta ve ayrıca DCT için mod 2 sunar.
  • KULLANICI  , motor gücü ve motor freni sağlamak için düşük/orta/yüksek, HSTC için düşük/orta/yüksek/kapalı ve DCT için dört farklı vites düzeni için özel seçenekler sunar.

ŞASİ / SÜSPANSİYON

Boru şeklindeki çelik elmas çerçeve ile başlayan ve değişen boru kalınlıkları kullanan Honda’nın geliştirme mühendisleri çerçeveyi dikkatli bir şekilde tasarladılar ve depolama alanını boşaltmak için pilin ve hava kutusunun nereye yerleştirileceğini düşündüler.

Eğim 27 derece ve iz 110 mm, dingil mesafesi ise 60.1 inç. Ön/arka ağırlık dağılımı 48/52’dir ve boş ağırlık 472 pound’dur (DCT versiyonu için 493 pound), bu da bisikletin şehir sokaklarındaki kahramanlığına veya dar, kıvrımlı kanyonlarda daha uzun sürüşlere katkıda bulunur. Bisikletin pratik performansını daha da artıran koltuk yüksekliği 31.5 inçtir.

Sürüş pozisyonu, gelişmiş tehlike algısı için yüksek bir bakış açısı ile dik ve nötrdür. Düşük ağırlık merkezi ve cömert direksiyon kilidi ile bir araya gelen bu macera tarzı düzenlemenin bir diğer avantajı, olağanüstü düşük hızda yol tutuşu ve dengedir.

41 mm çatal 4,7 inç hareket mesafesine sahiptir ve hem sıkıştırma hem de geri tepme sönümlemesi için optimize edilmiş ayarlarla Showa’nın Çift Bükme Valfi tasarımını kullanır. Bu, düşük hızlı sıkıştırma ve geri tepme durumlarında sönümleme kuvvetinin piston hızına göre hareket etmesini sağlayarak sürüş kalitesini ve konforunu iyileştirir.

Şok, 4,7 inç tekerlek hareketine sahip bir yay ön yük ayarlayıcı sistemine sahiptir. Yumuşak bir ilk vuruş (daha küçük darbelerle başa çıkmak için) ve mükemmel kontrol arasında optimize edilmiş bir denge sunan Pro-Link® düzenlemesi ile çalışır.

Önde, 320 mm disk ve iki pistonlu fren kaliperi, 240 mm arka disk ve tek pistonlu kaliper ile tamamlanan, modülasyonu kolay bol miktarda durdurma gücü sağlar. Hafif iki kanallı ABS, kaygan veya ıslak yol yüzeylerinde bile güçlü ve kendinden emin frenleme sağlar.

Dökme alüminyum ön ve arka tekerlekler (17 x 3.50 inç ve 17 x 4.50 inç) 120/70 ZR17 ve 160/60 ZR17 lastikler giyer. Dövme alüminyum L-şekilli kenar valfleri, hava basıncını kontrol etmeyi ve ayarlamayı kolaylaştırır.

 

Motor ve Aktarma Organları
Motor Tipi Sıvı soğutmalı, 55° eğik açılı ve 270° fazlı krank mili ile paralel ikiz
Deplasman 745 cc
Çap ve Strok 77 mm x 80 mm
Sıkıştırma Oranı 10,7:1
Valf Aktarma Zinciri tahrikli SOHC, silindir başına dört valf
Yakıt Dağıtımı 36 mm gaz kelebeği gövdeli PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Şanzıman Standart model: Altı vitesli
DCT modeli: Dört otomatik vites modu ve bir manuel kürek değiştirme modu ile Altı vitesli Çift Debriyajlı Şanzıman
Nihai Tahrik #520 O-ring contalı zincir
Standart model: (17T/43T)
DCT modeli: (17T/39T)
Şasi ve Süspansiyon
Ön Süspansiyon 41 mm SDBV teleskopik çatal, 107 mm (4,2 inç) hareket mesafesi
Arka Süspansiyon Pro-Link® tekli şok salınım kolu; 150 mm (5,9 inç) hareket
Ek Bilgi
Lastikler Ön: 120/70ZR-17
Arka: 160/60ZR-17
Frenler Ön: İki pistonlu kaliperli ve iki kanallı ABS’li 320 mm tek dalgalı disk
Arka: 240 mm tek dalgalı disk tek pistonlu kaliperli
ABS: 2 kanallı ABS
Koltuk Yüksekliği 800 mm (31,5 inç)
Dingil mesafesi 1,535 mm (60.4 inç)
Boş Ağırlık Standart model: 214 kg (472 lb.)
DCT modeli: 224 kg (494 lb.)
dahil gerekli sıvılar ve dolu gaz deposu—sürmeye hazır
Yakıt Kapasitesi 14,1 litre
Renk Standart model: Grand Prix Red
DCT modeli: Grand Prix Red
Garanti 12 ay, sınırsız kilometre, serbestçe devredilebilir garanti; Honda Plus ile genişletilmiş kapsama alanı

Motosikletler