13 C
İstanbul
Pazar, Mayıs 5, 2024

Giresun Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Giresun Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhaba değerli okurlarımız bu rehberimiz de sizlere Giresun’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını derledik. Umarım beğenirsiniz.

Giresun Nerelere Gidilir?

4.000 yılı aşkın geçmişi ile Karadeniz’de yeşil ile mavinin buluştuğu yer Giresun ili gezilecek yerler açısından hem tarihi hem de doğası ile tatilcilerin en uğrak mekanı olmuştur. Seçenekler açısından zengin içerik sunmakta ve tatiliniz boyunca dolu dolu anlar yaşamaktasınız. Şehir merkezinde Gün gibi kısa sürede mutlaka görülmesi gereken yerler tamamlanabiliyorken, Özellikle şehir merkezi dışındaki mahalle ve yaylalar için 1-2 gün daha zaman ayırmak sizin için çok iyi olacaktır. Şehir merkezinin dışında doğanın güzelliğini görmek ve Giresun turlarına çıkmak için özel araçlarla seyahat etmek sizin daha kolayınıza gelecektir.

giresun1

Giresun Kalesi : Kentin kuzeyindeki yarım adanın kente hakim tepesi üzerinde yer almaktadır. Kalenin günümüze kadar gelebilen kalıntıları merkez kule ve ona bağlı güneydeki sur duvarlarıdır. Sur duvarlarının tabanındaki dikdörtgen büyük blok taşlardan yapılmış bölümü, surların ve kalenin Helenistik ve Roma Dönemi’ne kadar gittiği izlenimini vermektedir.

Antik kaynaklarda “Bronz Duvarlı Kale” olarak anlatılan Giresun kalesi, muhtemelen Pontus Kralı Pharnakes (I.) zamanında yapılmıştır. Trabzon İmparatorluğu’nun 1300’lü yıllarda Türklere karşı en son sınır kalelerinden birisidir. Bu nedenle 1301 yıllarında Trabzon imparatoru Alexius (II.) tarafından tamir ettirilmiştir. Kalenin denize hakim oluşu ve ticaret yollarının birleştiği noktada bulunuşu kıyı kontrollü amaçlı askeri bir yapı olduğunu göstermektedir. Kalenin en yüksek mevkisinde Atatürk’ün kişisel muhafızı Topal Osmanağa’nın mezarı, denize bakan kuzey yamacında ise Şehitlik ve Hacı Bektaşi Veli’nin müridi Kurbande’nin türbesi bulunmaktadır.

Ordu Boztepeye çıkanlar bilir. Genel karşılama gibidir kale ve kale içine giden yol. Giresun kalesine çıkarken şunu farkedersiniz, derli toplu sağı solu daha bir özen gösterilmiş. Ve daha da temiz. Şehrin seyir terası burası. Alabildiğine yeşili izleyebildiğiniz güzel bir yer.

giresun2

 

Giresun Müzesi : Müzeye giderek tarihi eserleri görebilirsiniz. Ailecek geziyorsanız Giresun müzesini tatil planınıza mutlaka ekleyin. Giresun Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

giresun3

Kapu Camii : 17. yüzyıl Osmanlı dönemine ait bir camii’dir. Osmanlı döneminden bu yana gelmesi mükemmel.. Kapu Camii, şehirdeki Osmanlı camileri arasındaki en büyük camidir. Merkez Karatay ilçesi, Sarraflar caddesi üzerindeki caminin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olup, Karatay Müftüğülüğü’ne bağlı olarak faal durumdadır. Vikipedi

giresun4

Tirebolu Kalesi : Tirebolu kıyısın da bir kayalık üzerine inşa edilmiş bu kale oldukça görkemli. Tirebolu kenti, Miletoslular tarafından kurulmuş, kent bu adı üç şehir anlamına gelen Tripolis’ten almıştır. Hele denizden geçiyorsanız kale oldukça güzel gözükmektedir.

Giresun Ne Zaman Gidilir? Giresun Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Giresun iklimsel olarak her zaman yağmur yağabilen bir şehirdir. Giresun turu sırasında yağmurla karşılaşabilirsiniz. Yağmuru sevmiyorsanız yaz ayının tepede olduğu zamanları tercih edebilirsiniz ancak yağmurdan kaçamazsınız.

Giresun Nerede Konaklanır?

Yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz karakteri sayesinde, Giresun’da keyifli olan pek çok konaklama imkanı bulunmaktadır. Giresun şehir merkezinde konaklamak mümkündür. Dağ turizmi, Tirebolu ve Görele gibi büyük mahallelerde oldukça gelişmiştir. Bulunduğu Dereli ilçesinde birbirinden güzel konaklama seçenekleri bulunmaktadır. İl ve İlçelerin merkezinde konaklama seçenekleri klasik otel, misafirhane yayla kulübeleri gibi seçenekler doğası gereği ziyaretçilere özgü konaklama imkanları sunuyor

Motosikletler