16.4 C
İstanbul
Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Ducati STREETFIGHTER V2, 2022

2022 Ducati Streetfighter V2 İlk Bakış ve 11 Kısa Bilgi

955cc Superquadro motorun yeni bir arkadaşı var: 2022 Ducati Streetfighter V2. Bunu Panigale V2 supersport’ta gördük ve şimdi çok benzer bir platformla çıplak modellerin krallığına gidelim. 2009’da çıkış yapan Streetfighter ailesinin en son üyesinin detaylarını açıklamanın zamanı geldi.

  1. Ergonomi, 2022 Ducati Streetfighter V2 için Panigale V2’den daha dik bir oturma pozisyonu ile büyük değişiklik yapılmış. Klipsler yerine Streetfighter V2, yükseltici üzerinde geniş bir alüminyum var. Ana kaporta gitmiş olsa da, hala biraz plastik kaporta var. Koltuk, daha fazla dolgu ile daha da genişliyor ve ayaklıklar daha geniş bir kokpit için yeniden konumlandırılıyor – sokak sürüşleri, pist oturumlarından daha uzun kullanılmış.
  1. Streetfighter V2, Panigale V2’nin monokok ünitesini temel alan bir şasiye sahiptir, ancak bazı değişiklikler yapılmıştır. En önemli değişiklik, Streetfighter’ın daha uzun dingil mesafesi. Ducati, V2 salınım kolunu 0,6 inçten fazla bir dokunuşla gererek 57,7 inçlik bir dingil mesafesine yol açtı – Streetfighter’da Panigale’den 1,2 inç daha uzun. Bu, her zaman zorlu kamu yollarına çarptığında Streetfighter’ı dengeleyecektir. Tırmık ve iz, 24 derece ve 3,7 inçte değişmez. Kaplama olmamasına rağmen, Streetfighter ve Panigale aynı boş ağırlığı paylaşıyor ve 4,5 galonluk birinci sınıf (441 pound) tankla tamamlanmış.
  1. Showa ön süspansiyonu, Sachs ise arka süspansiyonu idare ediyor. Her iki ünite de sürücünün süspansiyonu pist performansı veya sokak konforu için ayarlamasına olanak tanıyan geniş bir tıklama aralığı ile tahmin edilebilir şekilde tamamen ayarlanabilir. Showa Büyük Piston Çatalı, Streetfighter V2’nin sol tarafında tam ekranda Sachs şoku ile 43 mm’lik ters çevrilmiş bir ünitedir. Panigale V2 aynı kombinasyonu kullanır.
  1. Şimdi Euro 5 onaylı, Superquadro motor hala güçlü bir yumruk atıyor. L-twin (veya bir V2 mi, yoksa her ikisi mi?) 10.750 rpm’ye kadar döndüğünde, güç 153 beygir gücünde zirveye çıkıyor. Size bir karşılaştırma noktası vermek gerekirse, bu, bildiğimiz, sevdiğimiz ve özlediğimiz Testastretta 11° destekli Streetfighter 848’den 21 at daha fazla. 2022 Ducati Streetfighter V2’nin 9000 rpm’de 75 ft-pound malzeme çıkarması ile tork da eski 848’den yükseldi – bu, 500 rpm daha erken gelen altı ek ft-libre demektir.
  1. Gaz kelebeği tepkisini caddeye uygun hızları iyileştirmek için Streetfighter V2’nin vitesi biraz düşürüldü. Ducati, Panigale V2’nin arka dişlisine iki diş eklemiş ve Streetfighter’a daha sert bir çekiş kazandırmış, ancak en yüksek hız pahasına.

    Streetfighter V2 04 design gallery 1920x1080 v02

  1. Sokak kullanımı için Streetfighter V2, pist odaklı Panigale V2’de elde ettiğinizden biraz daha az agresif olan kauçuğa sahiptir. Panigale’nin Pirelli Diablo Rosso Corsa II lastikleri, Diablo Rossa IV lastikleri için Streetfighter’da değiştirildi – bu hala çok fazla tutuş sağlıyor.
  1. Streetfighter’ın ön frenlemesi, Panigale V2’deki Brembo M4.32 monoblok kaliperlerle aynıdır. Streetfighter’ın kullanım amacına bir selam olarak, Panigale’den daha az agresif bir ilk ısırık ile fren balataları alır. Endişelenmeyin – öndeki 320 mm diskler şüphesiz sizi ceza almadan yavaşlatacaktır.
  1. Ducati, 2022 Streetfighter V2’ye eksiksiz bir elektronik paketi ve altı eksenli bir IMU sunuyor. Üç sürüş modu (Spor, Yol, Islak), güç modları, Bosch Viraj ABS Evo, çekiş kontrolü, tekerlek kontrolü ve motor freni kontrolünü içeren Ducati Güvenlik Paketi’nin en son sürümüne sahiptir. 4.3 inç TFT ekran üzerinden ayarlar. Opsiyonel elektronik donanımlar arasında hırsızlık önleme yazılımı ve cadde için Ducati Multimedya Sistemi ile pist kullanımı için bir GPS modülüne sahip Ducati Tur Zamanlayıcı GPS ve Ducati Data Analyzer+ bulunur.
  1. Pist meraklıları, güç artırıcı ve ağırlıktan tasarruf sağlayan isteğe bağlı Akrapovič egzozu ve kanatlarla ilgilenecek. Akrapovič egzozu, en yüksek verimi 157 beygir gücüne yükseltir ve Streetfighter V2’yi önemli ölçüde 15 pound hafifletir. İsteğe bağlı kanatlar, şasiye 165 mil hızla 62 pounddan fazla bastırma kuvveti eklendi. “Dürüst olmak gerekirse memur bey, hız sınırında gittiğimi sanıyordum! diyebilirsiniz”
  1. Aydınlatma DRL dahil tamamen LED’dir. Ducati, DLR’yi Joker tarzı bir tasarım olarak adlandırmaya devam ediyor. 
  1. 2022 Ducati Streetfighter V2’yi Ducati Kırmızısı olduğu sürece istediğiniz renkte alabilirsiniz. MSRP, 16.995 $ – Panigale V2’den sadece 200 $ daha az. Streetfighter V2’nin Aralık ayında showroomlara ulaşmasını bekliyoruz. Bizdeki fiyatını yazmıyorum, gelmeside biraz zaman alabilir.

Streetfighter-V2-03-design-gallery-1920x1080-v02

Motosikletler