Ana Sayfa Gezi Rehberi Kırklareli Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Kırklareli Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

0
15
blank

Kırklareli Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhaba değerli takipçilerimiz bu içeriğimiz de sizlere Kırklareli kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını ele aldık. Umarım beğenirsiniz.

Kırklareli’de Nerelere Gidilir?

Kırklareli tarihli ve kültürel anlamda çok zengin bir şehrimizdir. Gelin bu şehrimiz de gezilecek yerler listemiz de sizler için nereleri hazırladık göz atalım. Kırklareli Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

babaeski

Babaeski köprüsü : Uzunluğu 72 m genişliği ise 5,85 m olan köprünün ortasında 5 beyitlik bir kitabe bulunmaktadır. Kitabeden öğrenildiğine göre bu köprü 1633-1634 yıllarında inşa edilmiştir. Kırklareli’nin tarihi ve kültürel miraslarıyla dolu olduğunu söylemiştik. Bu köprüyü de gidip görmenizi tavsiye ederiz.

yildiz

Yıldız dağları : Dağ manzarası almak ve o yükseklikteki temiz havayı içimize çekmek bir hayli güzel olmalı. Diğer bir adı ıstranca dağları olarak geçmektedir. Dağın en yüksek seviyesi kırklarelin’de bulunmaktadır.

dupnisa

Dupnisa mağarası : Kamp ve piknik yapmak hem de doğal güzellikleri keşfetmek istiyorsanız size çok özel bir yer söyleyeceğiz. Mağaranın içini gezdikten sonra yakın çevrede bulunan kamp ve piknik alanında aileniz ve arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz.

aya nikola

Aya nikola manastır : Bizans dönemine ait kaya manastırlarının en güzel örneklerinden biridir. Zemin katta bir kilise, aşağıda kutsal bir pınar ve üst kısımda keşişlere özel bölüm bulunmaktadır. Tarihi eserleri merak ediyorsanız bu manastırı ziyaret etmenizi söyleyebiliriz.

Kırklareli’ne Ne Zaman Gidilir? Kırklareli Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Marmara bölgesinde Kırklareli özellikle çevre dağlarda ve Karadeniz sahili nedeniyle farklı iklim ve hava şartlarına sahiptir. Şehir merkezinde karasal iklim hakimdir. Bu yüzden yazlar sıcak, kışlar soğuk ve bazen kar yağışlıdır. Istranca Dağlarının kuzey kesimlerinde Karadeniz iklimi görülür. Sonuç olarak, yazlar sıcak, kışlar soğuktur. Dağların yüzde 48’inin oluştuğu şehirde ormanlar da yoğun bulunmaktadır. Türkiye’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden biridir. ilgilenenler Ekim-Şubat ayları arasında Kırklareli’yi ziyaret ediyor.

Kırklareli Nerede Konaklanır?

Kırklareli kıyısındaki Demirköy ilçesinde bulunan İğneada ve Vize ilçesine bağlı Kıyıköy’de yaz turizmi sayesinde, 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller, yeni moteller, çarşılar ve pansiyonlar da mevcuttur. Ayrıca şehir merkezinde konaklamak isteyenler için temiz ve şık oteller var. Birkaç günden fazla kiralayan daireler de bulunmaktadır. Otel fiyatları, tesisler ve müsaitlik konumuna göre değişmektedir.

YORUM YOK