18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji – Bu ADV eBike modeli, iki tekerlekten çekiş için ortaya monte edilmiş bir elektrik motorunu ve önde bir göbek motorunu birleştirir. İki motorun koordineli elektronik kontrolü, uzun mesafeli sürüşlere olanak tanıyan ikiz piller, geniş lastikler ve daha fazlası, Y-01W AWD’ye mükemmel arazi performansı kazandırır ve e-Bisikletleri geleceğin en iyi taşıtları yapmaya yönelik bir girişim.

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD

Hemen fark edilen şey, elektrik motoru ile orta göbeğin ayrılmasıdır. Rakiplerin çoğunluğunun aksine, Yamaha bu bisikletin orta motorunu alt boru ile sele borusu arasındaki çerçeve üçgeninde, ancak aynakolun ayrı olarak üzerinde konumlandırıyor. Bazılarınız bunu Rocky Mountain’dan ve onun Dyname 4.0 sürücüsünden biliyor olabilir. 

2024 Yamaha Y 01W AWD 4

2024 Yamaha Y-01W AWD E-bisiklet motorunun kendine ait nispeten küçük bir tahrik dişlisi vardır. 

Bu, zincir yardımıyla krankı hareket ettirir. Elimizdeki resimlerde zincir aynı anda motor dişlisinin yalnızca iki dişinin üzerinden geçiyormuş gibi görünüyor. Zincir, daha sonraki seyrinde aynakol dişlisi üzerinde aynı anda genellikle olduğundan önemli ölçüde daha az sayıda dişe geçer. 

Özellikle aynakol dişlisi açısından sürtünme bağlantısı örneğin Rocky Mountain sisteminde daha iyi çözülmüş gibi görünüyor. Orada zincir, aynakol dişlisinin yarısının yardımıyla taşınır.

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD’de  bir sonraki dikkat çekici detay, bir süspansiyon sisteminin rezervuarını andıran, kafa borusundan öne doğru çıkıntı yapan bir silindirdir. 

Ancak aslında manyetostriktif tork sensörüne sahip elektrikli hidrolik direksiyon sistemine (EPS) aittir. Yamaha, bazı motokros ve süper motosikletlerinde bu tür çözümler üzerinde çalışıyor. ABD’li Pinkbike dergisinin haberine göre bazı YZ450F ve YZ250F motokros motosikletleri geçen yıl Japonya şampiyonasında bu sistemle yarıştı. Görünüşe göre Yamaha bilgi ve teknolojiyi motosikletten e-bisiklete aktarmak istiyor. Üreticiye göre olası avantajlar arasında optimize edilmiş kullanım ve sürüş sırasında daha fazla stabilite yer alıyor.

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

Çarpıcı renkli baş aşağı çatal da muhtemelen motosikletten ilham almıştır. Dış kısmı KYB’nin veya dünyamızın Aisatian bölgesindeki üreticinin adıyla Kayaba Kōgyō KK’nin logosuyla süslenmiştir. KYB, havada, ray üzerinde veya suda hareket eden hemen hemen her araç için hidrolik çözümler üretmektedir. Şirket cirosunun çoğunu otomobil ve motosikletlere yönelik süspansiyon desteklerinden elde ediyor.

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD Güç merkezi

İkinci çalışma neredeyse Y-00Z MTB’den daha etkileyici. Ve bir şekilde otomobil evreninden kaçamıyor gibiyiz. Çünkü Y-01W AWD, dört tekerlekten çekişli bir araç gibi aslında ön ve arka tekerlekten çekiş sağlıyor. Bu kez krankla birleştirilen merkez motor, ön tekerleğin göbeğindeki bir motorla birleştirilir. Her ikisinin de mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlamak için gelişmiş elektronikler tüm sistemi kontrol eder.

Bu modelde iki motor aynı zamanda iki pil var. 

Aşağı tüpteki resimlerde bir tanesini görebilirsiniz. Diğeri muhtemelen üst borunun altındaki siyah üçgenin içinde gizlidir. Bunu doğru yorumlayıp yorumlamadığımız belirsizliğini koruyor. Mantık, iki pil ve iki motorun birlikte oldukça büyük bir ağırlığa yol açacağını söylüyor. Ağırlığı 20 kilogramın çok altında olan hafif yardımcı bisikletlerin dünyasına kesinlikle iyi bir giriş değil. Bence hemen geliştirilip piyasaya sürülmesi hiç iyi bir seçenek değil biraz beklemeleri gerekiyor.

2024 Yamaha Y-01W AWD Gelecek Teknoloji

2024 Yamaha Y-01W AWD Ekipman açısından bakıldığında, daha zorlu arazilerde çakıl ve bisiklet gezi maceralarına yönelik bir model. Süspansiyon çatalındaki dört küçük far özellikle dikkat çekici ve mutlaka iyi aydınlatmaları gerekiyor. Alman karayolu trafik düzenlemelerinin gerekliliklerini karşılayıp karşılamadıkları başka bir konudur. Ayrıca kadro gerçekten geniş lastikler takma özgürlüğü sunuyor. Bagajlar arka tarafta daha büyük bir alana ve ön tarafta daha küçük bir alana yerleştirilebilir. Burada önemli ölçüde daha az hareket mesafesi olmasına rağmen yine ters bir süspansiyon çatalıyla karşılaşıyoruz.

Bu nedenle, off-road kullanımına uygun olarak tasarlanmış triatlon gidonlarının kullanımı ikinci bakışta biraz şaşırtıcı görünüyor. Ancak iki çalışmaya ilişkin her şeyin yüzde yüz birbirine uyması gerekmiyor. Sonuç bu çıkacak konsept model değil, ön gösterim modelidir. Dediğim gibi sadece konsept bir e-bisiklet modeldir. Üretim modelinde bu görünen muhtemelen Rocky Mountain bisikletine benzer şekilde kaplanacaktır. Özellikleri düşürülüp ucuzlatılacaktır.

 

Bakalım Yamaha neler sunacak?

Motosikletler