17 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Trafik Sigortası Yüzde 10 Zamlı

2024 Trafik Sigortası Yüzde 10 ZamlıZorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde zam geliyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) aldığı karara göre, 2024 yılı Ocak ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler 2024 yılı Şubat ayının birinden itibaren yüzde 10 artırılacak.

2024 Trafik Sigortası Yüzde 10 Zamlı

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlenmişti .Oran, 2023’ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bugün aldığı kararla yüzde 5’lik artışı yetkisini kullanarak azami prim artış oranını yüzde 10’a yükseltti.

Yeni alınan karara göre, sigorta şirketleri Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında her ay yüzde 10’luk zam yapabilecekler.

TSB Başkan Yardımcısı Yaşar, bu durum nedeniyle sigorta şirketlerinin tereddüt ettiğini ve tedarik konusunda ilgilerinin olmadığını belirterek, trafik sigortasını “yangın” olarak nitelendirdi ve şu anda böyle bir sorunun olmadığını söyledi. Şu anda piyasada hiçbir sigortalının poliçe bulamadığını vurgulayan Yaşar, yeni dönem prim fiyatlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Primler araç kategorisi, il, sınıf başta olmak üzere birçok parametreye göre değişiklik gösteriyor.

Tabii ki mümkün değil. Bu rakamdan bu rakama kadar rakamlar var ama şöyle bir örnek verilebilir: Sıfır seviyesinde bir otomobilin rakamı İstanbul’da yaklaşık 24 bin 258 TL (kurumsal sektör) ve özel sektörde 20 bin 215 TL. Yeni yılda bu rakamlar yüzde 10 artarak 22 bin liranın üzerine çıkacak. Adımlar arttıkça primin düştüğünü unutmamak lazım.Ayrıca elektrikli otomobil tarifesinde de yüzde 10 indirimimiz var.

Motosikletler