18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 SWM Gran Milano 500 Çinlilerin Oldu

2024 SWM Gran Milano 500 Çinlilerin Oldu – Çinliler İtalyan şirketlerine saldırıyor. EICMA 2023‘de, özellikle 400cc ila 500cc segmentinde, çeşitli üreticilere ait çok sayıda yeni modelin sahneye çıktığını gördük. Bu sefer Çinli bir şirket tarafından satın alınan başka bir tarihi İtalyan markası var.

2024 SWM Gran Milano 500

SWM 70’li yıllarda İtalya’da kuruldu.

Hızlı Çalışan Motorlar olarak bilinen şirket, bir dizi hafif ve performans odaklı ikili sporla özellikle enduro ve motokrosa odaklandı. Bu günlerde SWM hala varlığını sürdürüyor ancak artık İtalyanlara ait değil. Genel merkezi İtalya’da kalsa da finansmanının büyük kısmı ve modellerin geliştirilmesi ve üretimi Çin’de, otomobil, motosiklet ve ağır vasıta sektörlerinde faaliyet gösteren bir otomotiv üreticisi olan Shineray’in liderliği altında gerçekleştiriliyor.

2024 SWM Gran Milano 500

Marka yakın zamanda Avrupa pazarına yönelik, Gran Milano 500 adındaki premium başlangıç ​​dostu ürününü tanıttı ve bu, markanın off-road odaklı makinelerinden çok belirgin bir şekilde farklılaşıyor. A2 lisanslama kategorisine tam olarak uyan, modern tarzdaki bir sokak dövüşçüsü ve Çin menşeli birçok 500cc motosiklette olduğu gibi, oldukça tanıdık bir teknik planı kullanıyor.

SWM Gran Milano 500’e güç veren, 180 derece krank mili konfigürasyonuna sahip, 494cc sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu, paralel ikiz motordur.

Aynı motor Loncin’in (Avrupa pazarında Voge) diğer Çin bisikletlerinde de bulunabilir. Sonuçta motor, köklerini Honda’dan, özellikle de tümü bugün küresel pazarda oldukça popüler olmaya devam eden CB500 sokak bisikletleri serisinden alıyor. Gran Milano ise 48 beygir gücü üretiyor ve Euro 5 uyumlu. Bu kalibredeki hemen hemen tüm motosikletlerde olduğu gibi, güç arka tekerleğe altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla gönderiliyor.

SWM, 188 kilogramlık ıslak ağırlığa sahip olduğunu iddia ediyor.

Yeni başlayan sürücüler için oldukça ulaşılabilir. Motoru gerilimli bir eleman olarak kullanan çelik omurga şasisinden faydalanarak motosikletin hafifliğine katkıda bulunmuş. Üstelik ters ön çatal ve önceden yük ayarlı arka mono amortisör şeklinde KYB kaynaklı süspansiyon donanımına sahiptir. Sonuç, inanılmaz derecede kullanıcı dostu 790 milimetrelik (31 inç) bir koltuk yüksekliğine sahiptir.

Motosiklet, ön ve arka kısmı 17 inç olan dökme alüminyum jantlar üzerinde gidiyor ve ilginç bir şekilde Pirelli Angel GT kauçuğu kullanıyor. 296 milimetrelik çift ön diskler ve 240 milimetrelik tek arka rotor, J.Juan’dan temin ediliyor ve çift kanallı ABS ile donatılmış olarak geliyor.

Fiyatlandırma ve bulunabilirlik açısından SWM, yeni Gran Milano’yu 5.990 Euro (yaklaşık 6.531 ABD Doları) olarak fiyatlandırılmış.

Motosikletler