12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki Hydrogen Burgman Geliyor

2024 Suzuki Hydrogen Burgman Geliyor. Burgman severle bunu beklemiyordu değil mi? Suzuki öyle bir çıkış yapacak ki tüm suzuki severleri şaşırtacağına eminim.

Suzuki Hidrojen Burgman

Suzuki Hidrojen Burgman

Suzuki, ilk hidrojenle çalışan iki tekerlekli aracını dünyaya tanıtacağı yer olarak 2023 Japonya Mobilite Fuarı’nı seçti. Şirket bunu bir konsept değil, bir test aracı olarak adlandırıyor; ancak Suzuki şu anda hidrojen motorunun geliştirilmesini araştırıyor ve henüz onu herhangi bir üretim seviyesine koymadı.  

Sergide, 70 megapascal (MPa) hidrojen tankı ve buna karşılık gelen motorla donatılmış Burgman 400 ABS kullanan bir test aracı kesiti yer alacak. Ek olarak Suzuki, hidrojen motoru geliştirmedeki ilerlemesini göstermek için panellere ev sahipliği yapacak ve videolar gösterecek. 

2024 Suzuki Hydrogen Burgman Geliyor, Japonya Mobilite Fuarında ilk önce sunumu yapılacak.

2023 Japonya Mobilite Fuarı hızla yaklaşıyor. 28 Ekim ile 5 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Tokyo’da gerçekleşmesi planlanıyor. Eylül 2023’ün sonunda Honda, Sustaina-C elektrikli konsept hatchback’in içine sığan Pocket Concept elektrikli katlanır bisiklet de dahil olmak üzere bu yılki etkinliğe getireceği bazı güzellikleri tanıttı.

3 Ekim 2023’te sıra Suzuki’ye geldi. Suzuki artık ABD pazarında dört tekerlekli araçlar satmasa da dünyanın başka yerlerinde oldukça popülerler. 2023 Japonya Mobilite Fuarı’nda iki tekerlekli, dört tekerlekli ve diğer birçok projeyi göstermeyi planlıyor. 

Suzuki e-PO

Suzuki e-PO

İki tekerlekli 2023 Japonya Mobilite Fuarı üç Suzuki dünya prömiyeri aracına ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilki, e-PO adı verilen katlanabilir elektrikli moped. Suzuki tarafından Panasonic ile işbirliği içinde geliştirilen bu aracın, elektrikli bisiklet gibi ama daha iyi bir şekilde çalışması amaçlanıyor. Pedalları olsa da asıl amacı pedal çevirmeden sürüş yapmak ve aynı zamanda otoyollarda kullanım için güvenli olması ön koşul olarak düşünülüyor. E-PO’nun üç çalışma modu olacaktır: Tam elektrikli sürüş, Destek sürüşü veya Pedal sürüşü.

Suzuki e-Choinori

Suzuki e-Choinori

Suzuki ve Panasonic arasındaki bir başka işbirliği olan bu, Suzuki’nin 2000’li yılların başında piyasaya sürdüğü 50cc Choinori gazla çalışan scooter’a eşdeğer sevimli bir elektrikli scooter. Aynı zamanda elektrikli bisiklet için geliştirilmiş bir motordan yararlanıyor ve düşük güçlü bir şehir içi ulaşım aracı olarak tasarlandı. 


Suzuki daha önce Nisan 2023’te e-Burgman’ı kullanarak gösteri deneylerine başlamıştı, yani bu yeni bir araç değil. Gachaco’nun değiştirilebilir pillerini kullanıyor ve Suzuki, aracı sergilemek ve halktan şu anda nasıl motosiklet kullandıklarına ve gelecekte onları nasıl sürmek istediklerine dair daha fazla veri toplamak istiyor. 

2024 Suzuki Hydrogen Burgman Geliyor

Suzuki’nin “Elektrikli küçük mobilite” olarak adlandırdığı kategoride şirket, dünya prömiyeri yapılan üç aracı daha sergileyecek. Bunlardan ilki, altta tekerlekli dört ayaklı olup MOQBA olarak adlandırılmaktadır. Kullanıcı sırt üstü biner ve düz zemini geçebildiği gibi merdivenlerden de yukarı çıkabilir.  

Suzuki’nin prömiyerini yapacağı iki küçük dört tekerlekli araç, Suzu-Ride ve Suzu-Cargo olarak adlandırılıyor. Her ikisi de tek koltuklu araçlardır ve her ikisi de bir şekilde karikatür salyangozlara benzemektedir. Suzu-Ride daha kompakttır, Suzu-Cargo ise adından da anlaşılacağı gibi sürücünün hemen arkasında bulunan bölmede eşyaları taşımak için daha fazla alana sahiptir. 

Suzu-Ride ve Suzu-Cargo

Suzu-Ride ve Suzu-CargoMOQBA, Suzu-Ride ve Suzu-CargoSuzuki ayrıca SkyDrive ile geliştirmekte olduğu Uçan Araba elektrikli dikey kalkış ve inişinin (eVTOL) bir sergisini de sunacak . Bu aracın üretiminin 2024 baharında Suzuki’nin Shizuoka vilayetindeki fabrikasında başlaması planlanıyor.

Motosikletler