17 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki GSX-R1000 Hakkında Ne Biliyorsunuz?

2024 Suzuki GSX-R1000 Hakkında Ne Biliyorsunuz? Güncellenen Hayabusa dışında, Suzuki’nin spor motosiklet çabaları son birkaç yılda özellikle GSX -R 1000, son büyük güncellemesi 2017’de geldiğinden bu yana üzücü bir durumda. Bir zamanlar çok rekabet edilen 1000cc sınıfı segmentinde bir sınıf lideriydi, şu anda segmentte en altında yer alıyor.

2024 Suzuki GSX-R1000 Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Bizim bildiğimiz birşeylerde var, ilk önce güncellenmiş bir motora sahip.

Motor muhtemelen şu anda GSX-R1000’in en büyük sorunu. Evet, 199 beygir gücü ve 87 pound-feet şaka değil ama 999cc, sıralı dört modern normlara uymuyor. Bunu yapmak için yeniden elden geçirilmesi gerekiyor ve Suzuki’nin bir çözümü var. Patent başvuruları, eski GSX-R’de bulunan tamamen mekanik sistemin yerine bilgisayar kontrollü bir değişken valf zamanlama sistemi olduğunu ortaya koyuyor.

İkincisi MotoGP’den gelse de mekanik VVT, birincisi kadar verimli değil. 

Elektronik bir sistem, devirlere ve gaz kelebeği açıklığına bağlı olarak hem valf zamanlamasını hem de kaldırmayı değiştirebilir. Bunun en bariz örneği, BMW’nin S 1000 RR’de bulunan ShiftCam’idir. Ve hepimiz RR’nin sınıfta nerede olduğunu biliyoruz.

2024 Suzuki GSX-R1000

Güç konusuna gelince, Suzuki’nin 200 beygir gücü sınırını aşmasını ve Avrupalı ​​muadillerine yaklaşmasını bekliyoruz. 

Şimdiye kadar hiçbir Suzuki spor motosikletinin 200 HP grubuna girmediğini belirtmekte fayda var. Umarız Japon devi, son revizyonunda oldukça büyük bir güç düşüşü yaşayan Hayabusa yolundan gitmez.

Çok fazla değişmeyebilecek olan, temel unsurlardır. GSX-R’nin alüminyum çift direkli şasisi , Showa süspansiyon ve Brembo frenlerle birleştiğinde, o zamanlar güçlü bir paket oluşturmuştu. Bu yüzden Suzuki’nin tek yapması gereken, yeni nesil Showa süspansiyon ve Brembo kaliperlerini gözden geçirmek. Yine de Gixxer’in sürüş dinamiklerini geliştirmek için herhangi bir güncellemeye hayır demeyiz.

2024 Suzuki GSX-R1000 – Elektronik Yenilendi

Motor gibi, Gixxer’in elektroniği de iyi ama modası geçmiş. 17’de 1000, üç güç modu, 10 seviyeli çekiş kontrolü, arka kaldırma hafifletme, bir IMU ve viraj ABS’si sayesinde çağdaşlarına karşı son teknoloji olarak nitelendirildi. 2024’e hızlı ileri sar, bunların hepsi Aprilia RS 660 gibi orta sıklet spor motosikletlerde bulabileceğiniz özellikler .

Oysa Avrupa 1000cc sınıfı süper motosikletler, sınıfta yeni ölçütler belirledi. Fren kayma kontrolü, viraj kayma kontrolü ve dinamik fren kontrolü gibi parçalar yeni “son teknolojidir” ve Suzuki’nin bunlara uyması yeterlidir. Neyse ki, şirketin not almak için şampiyonluk kazanan bir GSX-RR MotoGP motosikleti var. Yeni bir TFT de ufukta görünüyor, muhtemelen GSX-S1000GT’deki aynı devasa birime sahip.

2017 GSX-R1000’i Honda CBR1000RR-R , Ducati Panigale V4 ve Aprilia RSV4 1100 ile birlikte hayal edin . 

Ve eski Gixxer’imizin en bariz eksikliği nedir? Doğru, aerodinamik kanatlar. Şansımıza Suzuki, 2024 GSX-R’nin aerodinamik paketi için özel olarak patent başvurusunda bulundu.

Kurulum, fardan göbeğe kadar uzanan benzersiz bir kaplama tasarımından oluşur. İki amacı vardır; birincisi, sürtünmeyi iyileştirmek ve bastırma kuvvetini artırmak ve ikincisi, radyatöre daha fazla hava yönlendirmek. Dikkate değer başka bir öğe, daha önce hiç görülmemiş iki parçalı bir disktir. Bu, çatalın alçak kısmına kenetlenir ve böylece radyatöre yeterli hava akışını sağlar. 

Güncellemiş haline gücümüz yeterse yollarda göreceğiz, belki bir test alanı içinde kullanmamızı bile sağlarlar. Sadece reklam vermek ile olmuyor bu işler – test günleride düzenlemek tanıtım için iyi olur değil mi SUZUKİ.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125

1 Yorum