17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Norton V4CR, Yenilendi

2024 Norton V4CR, Yenilendi. – V4CR ile tanışın. Yıllar boyunca mükemmelleştirmek için harcadıkları her şeyi V4SV’den almış ve onu V4CR’ye yerleştirmişler; böylece aynı sağlam yol tutuşu, aynı noktadaki güç dağıtımı ve detaylara gösterilen aynı benzersiz dikkat; sizinle yolculuk arasındaki engeli kaldırdık. V4CR, yüzünüze çarpan rüzgarın ve vizörünüzdeki böceklerin saf, eşsiz neşesidir. Geçen hafta paylaştıımız Norton V4CR 588 ve Norton V4SV 588 modelleri ile bu yıl karşılaşacağımızı umuyorum.

2024 Norton V4CR, Yenilendi

2024 V4CR şasisinden başlayarak tasarımı sadeleştirdiler

Bböylece artık el yapımı alüminyum çerçeveyi ve titanyum egzozu daha da fazla görebilirsiniz. Ön taraftaki açık hava girişleri, kısa gövde ve kompakt kuyruk ünitesiyle birleşerek V4CR’ye benzersiz agresif duruşunu kazandırıyor.

Ancak güzellik yeterli değil; aynı zamanda Norton’un 12.500 dev/dk’da 185 bg* ve 9.000 dev/dk’da 125 Nm tork üretecek şekilde optimize edilmiş sıvı soğutmalı 1200 cc, 72 derecelik V4 motoruyla çalışan ikinci motosiklettir. El yapımı egzoz sistemi ile V4 motorun sesinin birleşimi, mükemmel egzoz yankılanmasını sağlıyor.

2024 Norton V4CR, far ve ön kafa

Her Norton gibi, her CR de Solihull’daki fabrikamızda elle üretiliyor

Akıcı çizgilerindeki güzellik, motorun ayırt edici ileri açısı ve imza niteliğindeki kum saati siluetiyle Norton’un DNA’sının tüm özelliklerini taşıyor. Aynı zamanda olabildiğince moderndir ve ayarlanabilir Öhlins ön ve arka süspansiyon, Brembo frenler, sağlam havacılık sınıfı alüminyum kütük makine çatalları, gelişmiş yatma açısına duyarlı çekiş kontrolü ve üç motor modu dahil olmak üzere mevcut en iyi parçalardan bazılarıyla donatılmıştır ( ıslak zemin, yol ve spor).

Kaplamaya gelince, Manx Platinum seçeneği, karbon panellerle tamamlanan platin gövde, çarpıcı turuncu koltuk ve dövme alüminyum mat siyah OZ Piega jantlar sunuyor. İkinci seçenek olan V4CR Carbon, siyah koltuklu ve karbon fiber BST Rapidtek tekerleklere sahip açık karbon fiber gövdeye sahiptir. Size yardımcı olamayacağımız tek bir şey var; bir favori seçmek.

MOTOR TİPİ
Norton 72 derece sıvı soğutmalı 1200cc V4. Motor yüksekliğini azaltmak için rölanti dişlisine sahip zincir tahrikli kamlar. Titanyum giriş valfleri. Terlik debriyajı

DELİK VE strok
82 mm x 56,8 mm

SIKIŞTIRMA ORANI
13,6:1

YAKIT ENJEKSİYONU
Elektronik yakıt enjeksiyon sistemi. 8 yakıt enjektörü. Üstün kontrol ve his için silindirlerin ön ve arka sıralarından bağımsız, tam telden çekiş sistemi

GÜÇ
185bhp* @ 12.000rpm

TORK
125Nm @ 9.000rpm

GRENAJLAR
Tam karbon fiber

YAKIT DEPOSU Koltuğun
altındaki karbon fiberden yapılmış 15 litrelik yakıt deposu, Kevlar takviyeli

AYAK DAYAMALARI
Kütük ayak dayama yerleri ve pedallar

ŞASİ TİPİ
Alüminyum boru şeklinde şasi. Havacılık 5 eksenli CNC ile işlenmiş payandalar ve mesnetli. Çerçeve, Norton Genel Merkezi’nde elle Tig kaynağı ile yapılmıştır ve ayna görünümü elde edilecek şekilde elle cilalanmıştır.

AYARLANABİLİR GEOMETRİ
Ayarlanabilir eğim açısı, direksiyon ofseti ve salınım kolu pivotu.

SWINGARM
TT yarış bisikletlerinden geliştirilen, artan oranlı bağlantı geometrisine sahip, destekli ve alttan asılı tek taraflı kütük salınım kolu.

DİNGİL MESAFESİ
1435mm

BOŞ AĞIRLIK
204kg

BAŞLIK AÇISI
23,5 derece

TEKERLEKLER
Karbon Modeli: Karbon Fiber BST’ler. Manx Modeli: Oz yarışı Dövme Alüminyum

DİREKSİYON Amortisörü
Öhlins amortisörü

NOT
Şasi tasarımı dünyanın en zorlu yarış pisti olan Isle of Man TT’de geliştirildi.

ÖN FRENLER
2 x 330 mm yüzer diskler. Radyal olarak monte edilmiş Brembo monoblok kaliperler. Brembo diskleri ve Brembo ana silindiri

ARKA FRENLER
Brembo 245mm arka disk. Brembo kaliper ve ana silindir

ÖN SÜSPANSİYON
43 mm Öhlins NIX30 tamamen ayarlanabilir baş aşağı çatallar

ARKA SÜSPANSİYON
Öhlins TTXGP Norton, hidrolik ön yükleme ayarlı, özel olarak tamamen ayarlanabilir arka amortisör

AYDINLATMA
Kısa huzmeli far, uzun huzmeli far, sinyal lambaları ve arka lamba için LED aydınlatma

GÖSTERGELER
Otomatik parlaklık ayarına sahip tam renkli 6 inç ekran. Motor Modu ayarı

MOTOR MODLARI
Islak, Yol ve Spor

HIZLI GEÇİŞ
Tam hızlı vites değiştirme sistemi ve otomatik kesici

ELEKTRONİK YARDIMLAR
Sürücü moduna bağlı: Altı eksenli Atalet Ölçüm Birimi (IMU) kullanılarak yatma açısına duyarlı Çekiş kontrolü. Ön ve arka ABS. Tekerlek kontrolü.

KONTAK
Elektronik direksiyon kilitli anahtarsız ateşleme sistemi (manuel yakıt doldurma kapağı)

Motosikletler