17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Moto Guzzi V85 Strada, Mükemmel Yol Tutuşuna Sahip

2024 Moto Guzzi V85 Strada, Mükemmel Yol Tutuşuna Sahip bir modeldir. Moto Guzzi 853 cc’lik bir motor, ilk olarak V85 TT’nin ilk versiyonunda, silindir iticileri ve alüminyum külbütör kollarına sahip zamanlama sistemi ve 42,5 mm emme valfleri dahil olmak üzere mükemmellik unsurlarıyla birlikte tanıtıldı. Hafifliği ile tamamlanan yol tutuş üstünlüğü, onu yolların lideri yapıyor.

2024 Moto Guzzi V85 Strada

2024 Moto Guzzi V85 Strada, Mükemmel Yol Tutuşuna Sahip

Dik sürüş konumu sayesinde çevik ve konforlu olan V85 Strada, minimalist, zarif ve farklı bir stil ile karakterize edilir ;

Arka tarafı ince ve akıcı hale getirir, tutma kolları yoktur ve enduro motosikletlere özgü koruma plakasını ve el korumalarını terk etmiş. Ancak bu bileşenler aksesuar olarak mevcut olup sürücülere V85 Strada’yı tercihlerine göre kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Burada biraz cimrilik yapmış diyorum.

2024 Moto Guzzi V85 ekipman aynı zamanda hafifliği ve çevikliği artıran yeni alüminyum alaşımlı telli jantlara sahiptir ve bunlar yol lastikleriyle eşleştirilmiştir. 

Moto Guzzi V85 Strada’nın ağırlığının V85 TT versiyonundan 4 kg daha hafif olması nedeniyle bunun yol tutuşu üzerinde olumlu bir etkisi var.

2024 Moto Guzzi V85 Strada

2024 yılı için Moto Guzzi V85, her biri benzersiz bir karaktere sahip üç modelden oluşan yeni bir seriyle tamamen yenilendi:

Moto Guzzi V85 Strada, Moto Guzzi V85 TT ve Moto Guzzi V85 TT Travel, böylece benzersiz bir seri sunuyor. Hedefleri ne olursa olsun, yola çıkmak isteyen tüm motosikletçiler için birçok seçenek var.

  • YENİ MOTO GUZZI V85 SERİSİ
  • İKONİK MOTO GUZZI TRAVEL ENDURO, KAPSAMLI BİR YENİLENMEDEN GEÇİYOR VE HER BİRİ AYRI, CESUR BİR KİŞİLİĞE SAHİP ÜÇ YENİ ÇEŞİTLE ÇIKIŞIYOR
  • TAM BİR ÜRÜN YELPAZESİ DOĞUYOR:
    – V85 STRADA, YEPYENİ, ŞEHİRLİ VE ESAS BİR VERSİYON
    – V85 TT, ÇOK YÖNLÜ PAR MÜKEMMELLİĞİ
    – V85 TT TRAVEL, MACERAYA HAZIR
  • V85, ZATEN İKONİK BİR STİLİ YENİLEŞTİREREK, TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ, KONFOR VE AERODİNAMİĞİ GELİŞTİREREK, eskimeyen çekiciliğini koruyor
  • 853cc EURO 5+ ÇİFT SİLİNDİRLİ MOTOR, DEĞİŞKEN VALF ZAMANLAMASININ UYGULANMASI İLE PERFORMANSI VE SÜRÜŞ MEMNUNİYETİNİ YENİ YÜKSEKLİKLERE TAŞIYOR

2024 Moto Guzzi V85 Strada, son derece çağrıştırıcı tasarım ve son teknoloji teknik çözümlerin ustaca harmanlanmasıyla tasarlandı. 

2024 Moto Guzzi V85 Strada

Yıl 2019’du ve yeni Moto Guzzi, daha başından itibaren homologasyonu giderek artan bir pazarda devrim yarattı, yeni bir segment yarattı, kendisini ilk ikonik macera motosikleti olarak konumlandırdı.

Yıllar içinde geliştirilmiş, kazanan bir formül: Travel versiyonunun 2020’deki ilk çıkışından sonra, 2021’de Euro 5 versiyonuyla sunulan gelişmeler ve özel Guardia d’Onore limited’in doğuşu baskı. 2024 yılı için Moto Guzzi V85, her biri benzersiz bir karaktere sahip üç modelden oluşan yeni bir seriyle tamamen yenilendi : Moto Guzzi V85 Strada, Moto Guzzi V85 TT ve Moto Guzzi V85 TT Travel , böylece benzersiz bir seri sunuyor. Hedefleri ne olursa olsun, yola çıkmak isteyen tüm motosikletçiler için birçok seçenek var.

Moto Guzzi V85, harika bir gezginin tartışmasız niteliklerine sahiptir: 

Tek dolum ile 400 km’nin üzerinde menzil sağlayan 23 litrelik yakıt deposunu veya V85’i kendi deplasman sınıfında bu kadar yüksek performansa sahip tek motosiklet haline getiren son kardan şaftlı şanzımanı düşünün. kullanın – temizliği ve az bakım gerektirmesi nedeniyle uzun mesafe sürücüleri tarafından her zaman zincire tercih edilir.

2024 Moto Guzzi V85 Strada

Detaylı Özellikler

Ön kısım, her zaman olduğu gibi, Moto Guzzi kartalının siluetini özetleyen DRL’ye sahip LED ışık grubunu içeren çift dairesel far ile karakterize ediliyor. Far ve gösterge paneli destekleri artık önceki neslin çelik boru kafesinin yerine döküm alüminyumdan kalıplanmış ve üst kaportaya daha sportif ve dinamik bir görünüm kazandırılmıştır. Tasarımı ön taraftan sürdüren yeni tanıtılan arka tutma kolu da (V85 Strada için aksesuar olarak sunulmaktadır) alüminyumdan yapılmıştır. Bu rafine seçim, gelişmiş yolcu konforuna ve ergonomiye katkıda bulunur.

Yakıt deposu, daha da sağlam ve dinamik görünen şekillendirilmiş şekilleriyle V85 serisinin belirleyici unsurlarından biridir. Motor silindirlerinin hemen üzerindeki girintiler, çift silindirli motorun doğal bir uzantısı gibi görünüyor. İkincisi, tasarımı ünitenin teknik yükseltmelerini vurgulayan yeni silindir kafası kapaklarına sahiptir.

Yeni Moto Guzzi V85 serisindeki motor, yeni Euro 5+ emisyon düzenlemeleriyle uyumludur ve düşük devirlerde gücü artırmak ve gaz tepkisini (ve dolayısıyla tork rakamlarını) iyileştirmek için önemli çalışmalardan geçmiştir. Bu , motor hızlarına bağlı olarak valf kaldırma yasalarını optimize eden teknik bir çözüm olan değişken valf zamanlamasının benimsenmesi sayesinde elde edildi.

2024 Moto Guzzi V85 Strada

Torktaki artış 3000 dev/dk gibi erken bir dönemde fark edilir hale gelir ve tüm tork eğrisi boyunca uzanır. 3500 rpm’de, 5100 rpm’de 83 Nm’ye eşdeğer olan maksimum torkun %90’ı mevcuttur. Bu, yolda sürüş keyfini daha da artırır ve gaz tepkisini iyileştirerek düşük devirlerde ve yüksek viteslerde daha fazla esneklik sunar. 

Ayrıca maksimum güç, önceki nesilde 7.500 rpm’de 76 hp’den 7.750 rpm’de 80 hp’ye sıçrayarak bir artış görüyor.

Diğer bir gelişme , motor yönetimi ECU’suna gerekli verileri sağlayan ve ateşleme zamanlamasının daha hassas ve doğru şekilde ayarlanmasına olanak sağlayan vuruntu sensörlerinin dahil edilmesini içerir . Bunun sonucunda bir dizi avantaj elde edilir: Daha yüksek performansın yanı sıra gelişmiş sürüş konforu ve güvenilirlik.

Motorun diğer temel özellikleri değişmeden kalır. Yağlama, biri yağ dağıtımıyla, diğeri ise mükemmel yağlama sağlayan ve yağ radyatörü ihtiyacını ortadan kaldıran, böylece toplam ağırlığı azaltan geri kazanımla görevli iki koaksiyel pompaya sahip yarı kuru bir karter içerir. 

Yarı kuru karter çözümü, karterin kendisi bu işlevi yerine getirdiği için harici yağ rezervuarının engellenmesi dezavantajı olmaksızın, kuru karterli motorların tüm avantajlarına sahiptir. 

Başlıca avantajları, krank tahrikinin yağ ile etkileşimi nedeniyle sürtünme nedeniyle daha az güç kaybı, yağın ulaştığı maksimum sıcaklığın daha düşük olması ve motosikletin herhangi bir yağlama sorunu olmadan daha büyük bir yatma veya eğim açısına ulaşma özgürlüğüdür, böylece izin verilir.

Pompanın her durumda doğru çekişe sahip olmasını sağlamak için gereken yağlayıcı miktarının azaltılması. Yerden yüksekliği artırmak ve koruyucu alüminyum karter altı montajına olanak sağlamak için yağ karterinin boyutu küçültüldü.

Saten kaplamalı yeni bir çerçeveyle süslenmiş ön farın üstünde, revize edilmiş şekle sahip, yüksekliği 5 konuma manuel olarak ayarlanabilen ve toplam 70 mm’lik bir menzil sunan yeni bir ön cam bulunur. Bu, her koşulda hava korumasında belirgin bir iyileşme ile sonuçlanır – önceki nesle kıyasla sürücü üzerindeki hava basıncında %37 azalma – ve sürüş konforunda artış sağlanırken tüm bunlar olurken motosikletin zarif estetiği korunur.

Sürücünün üzerindeki hava basıncının azaltılması da artık daha geniş ve daha koruyucu el korumaları üzerinde çalışılarak sağlandı . Ayrıca, yakıt deposunun ön kısmına kontak kilidiyle tam olarak hizalanan yeni patentli bir kapağın eklenmesi , sürücünün göğsüne ve çenesine doğru hava akışını etkili bir şekilde azaltır.

Motosikletin üzerinde oturan sürücü, tamamen yeniden tasarlanmış gösterge panelinden yararlanır: yeni, daha büyük 5 inçlik TFT renkli ekran, tüm yolculuk parametrelerinin daha iyi görselleştirilmesine olanak tanır. Gidon anahtarları da yenidir ve her iki elektrik anahtar küpü de hız sabitleyici dahil tüm işlevlere daha basit ve sezgisel erişim sağlayacak şekilde yeniden tasarlanarak elden geçirilmiştir.

2024 Moto Guzzi V85 Strada

Tüm elektronik parametrelerin kalibrasyonu (MGCT çekiş kontrolü, ABS ve Ride-by-Wire gaz tepkisi) sürüş modları aracılığıyla kolayca yönetilebilir. Yol, Spor ve Yağmur sürüş modları serinin tüm modellerinde standarttır. Ek olarak, V85 TT ve V85 TT Travel versiyonları için özel olarak tasarlanmış, off-road yeteneklerini vurgulamak üzere tasarlanmış özel bir Off-Road modu da bulunuyor . 

Bu mod, en düşük düzeyde çekiş kontrolü müdahalesini, özel kalibrasyonla yalnızca ön tekerlekte aktif olan ABS’yi (ve ön tekerlekte de devre dışı bırakma olanağını) ve daha iyi motor freni ile desteklenen daha yumuşak bir gaz tepkisini içerir. 

V85 TT Travel aynı zamanda elektronik kontrol seviyelerinin tam olarak kişiselleştirilmesine ve hatta özel bir menü aracılığıyla ek bir kişiselleştirilmiş modun oluşturulmasına olanak tanıyan Riding Mode Custom (V85 Strada ve V85 TT’deki aksesuar) özelliğine de sahiptir.

Tüm Teknik Özellikler

MOTOR  
Tip Enine 90° V ikiz, silindir başına iki valf (titanyum girişi).
Soğutma Hava
Yer değiştirme 853 cc
Delik ve strok 84×77 mm
Sıkıştırma oranı 10.5: 1
Maksimum güç 7.750 rpm’de 80 CV (58,8 kW)
Tork 5.100 rpm’de 83 Nm
Yakıt Elektronik yakıt enjeksiyonu; Ø 52 mm tek gaz kelebeği gövdesi, Ride-by-Wire
Yakıt deposu kapasitesi 23 litre (5 litrelik rezerv dahil)
Homologasyon Euro 5+
Yakıt tüketimi (WMTC döngüsü) 4,9 l/100 km
CO 2 emisyonları (WMTC döngüsü) 119 g/km
 BULAŞMA  
Debriyaj Kuru tek disk
Dişliler 6 vitesli şanzıman
Dişli oranı değerleri 1. 16/39 = 1: 2,437
2. 18/32 = 1: 1.778
3. 21/28 = 1: 1,333
4. 24/26 = 1: 1.083
5. 25/24 = 1: 0,960
6. 27/24 = 1: 0,889
ÇERÇEVE VE SÜSPANSİYON  
Çerçeve Boru şeklinde yüksek mukavemetli çelik çerçeve
Ön süspansiyon Hidrolik ters teleskopik çatal, Ø 41 mm, ayarlanabilir yay ön yüklemesi ve geri tepme hidroliği
Ön tekerlek hareketi 170mm
Arka süspansiyon Sağ tarafta tek amortisörlü, ayarlanabilir yaylı (V85 TT ve V85 TT Travel üzerindeki bir düğmeyle kontrol edilir) ön yüklemeli ve hidrolik geri tepmeli, kutu tipi alüminyumdan yapılmış çift taraflı salınım kolu
Arka tekerlek hareketi 170mm
Ön fren Çift 320 mm paslanmaz çelik yüzer diskler, 4 karşılıklı pistonlu Brembo radyal monteli kaliperler.
Arka fren Ø 260 mm paslanmaz çelik disk, 2 pistonlu yüzer kaliper
Tekerlekler Telli (V85 Strada: alüminyum alaşımlı jant telleriyle)
Ön jant Çapraz kollu iç lastiksiz 2,50” x 19”
Arka jant Çapraz kollu iç lastiksiz 4,25” x 17”
Ön lastik Borusuz 110/80 – R19”
Arka lastik Borusuz 150/70 – R17”
ELEKTRİK SİSTEMİ  
Klima jeneratörü 430W
Sistem voltajı 12V
Pil 12 V – 12 Ah
BOYUTLAR  
Koltuk yüksekliği 830mm
Kuru ağırlık 209 kg (V85 Strada: 205 kg; V85 TT Seyahat: 211 kg)
Ağırlığı frenlemek * 230 kg (V85 Strada: 226 kg; V85 TT Seyahat: 243 kg)
Motosikletler