16.7 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 KTM RC 8C, 41.499 Dolar

2024 KTM RC 8C, sınırlı sayıda üretilen ve yalnızca pistte kullanılabilen RC 8C yarış motosikletini tanıttı. KTM, 2023 modeliyle karşılaştırıldığında çok büyük değişiklikler yapmamış olsa da, bu modelin daha iyi performansa sahip olduğu belirtilmiş.

2024 KTM RC 8C

Yalnızca 100 adet el yapımı 2024 RC 8C sunulacak, bu da geçen yıla kıyasla bu sayının yarısı kadar. Ve almak isterseniz 41.499 dolar kenarda bulundurmanız gerekiyor. Bu yurtdışı fiyatı olduğunu ve ülkemizde tahminen 62bin dolar civarına satılabilir ama alıcı olarak başvurursanız, “100 adet ile sınırlıdır, kalmadı“, “ülkemize gelmeyecek” cümleleri ile karşılaşabilirsiniz.

Sınırlı sayıda üretilen RC 8C, önceki modelde olduğu gibi Krämer Motorcycles ile birlikte üretildi. Ve beklediğiniz gibi bu, hızlı çıkarılabilen depo ve gövde panelleri, hafif Dymag jantlar ve Pirelli yarış lastikleri gibi tüm pist kaplamalarıyla birlikte geliyor.

Tur sürüşlerinizi göreceğiniz dahili GPS işlevine sahip bir AIM MXS 1.2 RACE gösterge paneli ve veri kaydedici bulunur ve ilgili tüm bilgileri 5 inç TFT ekranda görüntüleyebilirsiniz. Performans ölçümlerini görüntülemek ve tur sürelerini kısaltmak için AIM RaceStudio’yu kullanabilir.

Motor, Şasi ve Frenler

RC 8C’nin itici gücü, 2023 modelinde kullanılan KTM ile aynı 889 cc paralel ikiz motordur, ancak şirket bunun “daha gelişmiş” olduğunu belirtiyor. Önceki iterasyon 135 hp ve 72,3 lb-ft tork ürettiğinden, yalnızca 140 hp’ye yakın olduğunu varsayabiliriz. Ve yarış Akrapovič egzozu sayesinde bunun pistteki en tatlı sese sahip motosikletlerden biri olacağına hiç şüphe yok.

Motoru taşıyan, KTM RC16’dan ilham alan Karbon Kevlar kaportaya sarılmış 25CerMo4 çelik boru şeklinde bir çerçevedir. KTM boş ağırlığı listelemiyor ancak kuru ağırlık sadece 139kg’dir.

Her yerde WP süspansiyon bileşenleri bulunmaktadır. 43 mm’lik kapalı kartuş çatalı ön tarafta işleri kontrol altında tutarken, uzaktan ön yükleme ayarlayıcılı WP APEX PRO 7746 amortisör, arkada kolayca ayarlanabilir yüksek ve düşük hızlı sıkıştırma ve geri tepme ayarları sunmalıdır.

MotoGP’den türetilmiş Brembo 19RCS CORSA CORTA radyal ana fren silindirleri seti var ve önde Brembo Stylema kaliperleri 290 mm’lik tamamen yüzer disklere sahip, Brembo iki pistonlu kaliper ise arkada 230 mm’lik bir diskle destek oluyor.

Motosikletler

3 YORUMLAR

    • Bence KTM ülkemizde dahil, parça ve servis olarak diğerlerinden kaliteli ve pahalı olmasının ilk sebebi bu diye düşünüyorum. Ama zaten sınırlı sayıda üretilip satılacak model için ne diye tanıtım yapıyorlar tam anlamadım. Biz kaliteliyiz, yarışlara hazırız imajıdır.