17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 KTM 890 SMT, Performansın Zirvesinde

2024 KTM 890 SMT, Performansın Zirvesinde bir model olarak tanıtılıyor. Ben KTM modellerini şu şekilde tanıyorum; Performans gerektiğinde dibine kadar kullanabileceğin, renkleri ile kendini her ortamda belli eden tork canavarıdır. Siz KTM hakkında ne düşünüyorsunuz?

2024 KTM 890 SMT Temel Özellikler

  • KTM 890 LC8c, özel spor touring vurgusu için yeniden tasarlandı ve rakipsiz güç dağıtımı sayesinde KTM 890 SMT’nin yeni nesli
  • Mükemmel Supermoto-tourer için ideal olan ve daha sportif bir hisle saldırganlık ve sakin seyir arasında arzu edilen seviyeyi yakalayan bir şasi
  • Şasi, motor, tekerlekler, WP APEX süspansiyonun tamamı kıvrak performans için ayarlandı
  • Birinci sınıf bisiklet davranışı işlevselliği sayesinde hepsi uygulanabilir olan Cornering MTC, Cornering ABS ve Supermoto ABS ile her türlü yokuşta eğimi artırın. Ayarlanabilir Süspansiyon ve PARÇA modu seçenekleriyle daha fazla özelleştirme mümkün
  • İşlevsel performans: Teknik özellikler sizi heyecanlandırsın ve ardından diğer eklentilerin yanı sıra 5 inçlik gelişmiş TFT gösterge paneli, Michelin PowerGP lastikleri ve isteğe bağlı Quickshifter+ ve Hız Sabitleyici gibi unsurlarla motosikletin touring görünümünün tadını çıkarın
  • LED farlar, göz alıcı stil, 17” jantlar ve ilk gaz çıkışından itibaren KTM 890 SMT ruhunu yansıtacak herşey var

2024 KTM 890 SMT, Performansın Zirvesinde

Detaylı Özellikler

Motor, KTM 890 ADVENTURE R’nin imrenilecek istatistiklerinin ve çıkışının arkasındaki platformla aynı: KTM 790 platformuna göre dönen kütlede %20 artış, virajlarda stabilite ve güvence, vuruntu kontrolü ve 46 mm çift Dell’Orto 4,17 galonluk (15,8 litre) deponun yakıt tüketimi inanılmaz derecede düşükken, optimum momentumu garanti eden gaz kelebeği gövdeleri. 2024 KTM 890 SMT, düşük devirlerde de yüksek viteslerde olduğu kadar mutludur. Aslında Fillmore, Colorado’daki ikinci Pikes Peak tepe tırmanma rekorunu kırmak için KTM 790 DUKE’nin motorunun tüm yelpazesini kullandı.

Tankın kendisi ergonomi açısından güçlü bir rol oynuyor ve KTM 890 SMT için özel olarak inceltilip tasarlandı. 

Tankın şekli, geniş ve rahat bir temas alanıyla sürücüyü motosikletin daha da ‘içine’ kaydırır, ancak yine de 33,8 inç (860 mm) yükseklikte tek parça Supermoto şekilli selenin yardımıyla serbest ve akıcı hareket için yeterince kompakttır . Aerodinamik açıdan optimize edilmiş füme ön cam, çatal ayaklarında alçak bir sıçrama korumasıyla çift çamurluk konseptinin hemen üstüne yerleştirilmiştir.

Şasi açısından KTM 890 SMT, daha sıkı geometriye sahip bir CroMo çelik çerçeveye sahiptir. 

Yapı genellikle hafiftir ve hareket halindeyken son derece çeviktir, ancak aynı zamanda sürücü ne kadar hızlı iterse şiddetli stabilite de sağlar. Amortisör, koltuk yüksekliğini azaltmak ve daha uzun salınım kolunu barındırmak için daha fazla açılı hale getirilmiş olup, öne doğru eğimli sürücü pozisyonuna ve düz stabiliteye katkıda bulunur.

Hareket halindeyken KTM 890 SMT’yi hissetmek mükemmel bir deneyimdir: çevik, hızlı ve hızlı tepki veren. WP APEX süspansiyonu (180 mm hareket mesafesinde 43 mm açık kartuşlu baş aşağı çatallar ve şok için aynı) tamamen ayarlanabilir ve 17 inç tekerlekleri tamamlar. Michelin PowerGP lastikleri, en dar asfalt için fazlasıyla yeterli yapışma sağlar ve özellikle özellikleri ve KTM 890 SMT’nin taleplerine uygunlukları nedeniyle seçilmiştir.

Son teknoloji ürünü 5″ TFT gösterge paneli, optik olarak bağlanmış mineral camdan yapılmıştır ve çizilmeye ve parlamaya karşı dayanıklıdır ve kurulum tercihleri ​​için kullanımı kolay infografik menü sistemini sunarken tamamen özelleştirilebilir.

Üç standart sürüş modu (YAĞMUR, SOKAK, SPORT), sürücünün farklı gaz modları ve çekiş kontrolü arasında 10 seviye arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan isteğe bağlı bir TRACK ayarıyla genişletilebilir. Viraj Alma Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC), motosikletin eğimine ve yatış pozisyonundaki davranışına duyarlı önemli bir güvenlik özelliğidir. 

2024 KTM 890 SMT, Performansın Zirvesinde

30 mm aralıklı altı farklı gidon pozisyonunu deneyebilirsiniz. 320 mm’lik bir ön diski döndüren dört pistonlu kaliper ve arkada 260 mm’lik çift pistonlu kaliperler ile tüm gösteri güçlü frenlerle kayabilir ve durdurulabilir. Bu durdurma gücünü harekete geçirmek için Cornering ABS ve Supermoto ABS kullanılır; Mükemmel bir güvenlik profili için teknik olarak gelişmiş her iki erzakın da karışıma dahil edilmesi.

Daha fazla eklenti arasında ısıtmalı elcikler ve yazılım paketine Motor Kayma Düzenlemesi (MSR, düşük yol tutuşu durumlarında daha iyi kontrol ve hızlı vites küçültme için idealdir) ekleme şansı bulunur. Quickshifter+ ve Hız Sabitleyici isteğe bağlıdır ve basit bir etkinleştirme işlemiyle kullanıma hazırdır. Motosikletle iyi bağlantı, navigasyon olanaklarına ve KTMconnect Uygulamasının avantajlarına (kullanıcı kılavuzları ve servis ve bakım için dijital servis kitapçığı dahil) tam erişim anlamına gelir.

Sadece görünümden bahsetmemek çok ‘geriye dönük’ olurdu.

2024 KTM 890 SMT, tekerleklerden sportif grafiklere kadar Supermoto-tourer stiliyle çok şey söylüyor. SMT keskin bir profil çiziyor ve ıskalanması imkansız ve yolda alt edilmesi daha zor olacak. Her zamanki gibi, tepede, otoyolda veya KTM 890 SMT mutluluğuna giden herhangi bir yürüyüşte parçaya bakmak için kapsamlı KTM PowerParts (teknik aksesuarlar ve TRACK ve TECH Paketleri) ve KTM PowerWear koleksiyonunu unutmayın.

MOTOR ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

KTM LC8c’nin en son versiyonundan bahsediyoruz. Orijinal KTM 790 paralel ikiz motora göre %20 daha fazla dönen kütle, çevikliği etkilemeyen ilave kütle yükseltilmiş köşe stabilitesi ve merkezileştirme ile öne çıkan bir motordur. 890cc motor, yeniden işlenmiş hava kutusuyla çok kompakt bir ünite aracılığıyla sınıfında lider güç ve tork üretir. Vuruntu kontrolü ve ikili 46 mm Dell’Orto gaz kelebeği gövdeleri, daha yüksek bir ateşleme durumuyla optimum momentumu garanti eder.

ŞASİ NASIL?

KTM’nin CroMo çelik konstrüksiyon geçmişi ve bilgisi, bu özel yol ‘makinası’ için virajlar ve yanal esnekliğin ideal karışımı anlamına gelir. Motor stres elemanı olarak kullanılır. KTM 890 ADVENTURE R’ye benzer sıkı bir geometri, motosikleti hızlı ve mesafeli bir şekilde idare etme konusunda güven sağlayacaktır.

ERGONOMİ HAKKINDA NELER VAR?

Bacakları ve vücudu hala destekleyen mümkün olan en iyi entegrasyon için sürücüyü KTM 890 SMT’nin ‘içine’ çekecek şekilde inceltilmiş ve rafine edilmiştir. Ergonomi, Supermoto kontrolünün hassasiyet ve eğlence gibi avantajlarını, yolda uzun süreli geziler için gereken pratiklikle birleştirir. Sele yüksekliğinden bahsetmiştik: Supermoto tarzı tek sele boyunca 33,8 inç (860 mm) olarak ölçülmüştür, sele tümseği aynı zamanda sürücülerin sert hızlanmalarda geriye kaymasını da destekler. Gidon, 30 mm hareket aralığına ve zorunlu direksiyon amortisörüne sahip altı farklı konuma sahiptir.

FRENLEME NASIL?

SUPERMOTO MUHTEŞEM FRENLEME

320 mm’lik ön diskler üzerinde dönen 2 x ultra güçlü dört pistonlu radyal olarak monte edilmiş kaliperler ve arkada çift pistonlu yüzer kaliper tarafından sıkıştırılan 260 mm’lik arka disk ile şık bir tarza sahiptir. Bu durdurma gücünü eyleme geçirmek için Cornering ABS ve SMT’de tahmin edilebileceği gibi Supermoto tarzı kaydıraklar için önemli olan Supermoto ABS kullanılır.

Tüm Teknik Özellikler

MOTOR
TORK 100 Nm
ŞANZIMAN 6 vitesli
AKÜ KAPASİTESİ 10 Ah
SOĞUTMA Sıvı soğutmalı GÜÇ
KW 77 kW
MARŞ Motoru Elektrikli marş motoru
stroku 68,8 mm
DELİĞİ 90,7 mm
DEBRİYAJ PASC™ atlama önleyici kavrama, mekanik olarak çalıştırılır
DEPLASMAN 889 cm³
EMS Bosch EMS, RBW
DESIGN 2 silindirli, 4 zamanlı, paralel ikiz
YAĞLAMA 2 yağ pompasıyla basınçlı yağlama

ŞASİ
AĞIRLIĞI (YAKIT HARİÇ) 194 kg
ABS Bosch 9,1 MP (Viraj-ABS ve süper moto modu dahil)
ÖN FREN DİSKİ ÇAPI 320 mm
ARKA FREN DİSKİ ÇAPI 260 mm
ÖN FREN 2x radyal olarak monte edilmiş 4 pistonlu kaliper
ARKA FREN 2 pistonlu kaliper, fren diski
ZİNCİR 520 X-Halka

ÇERÇEVE TASARIMI

Motoru gerilimli eleman olarak kullanan Krom-Molibden-Çelik çerçeve, toz boya
ÖN SÜSPANSİYON WP APEX 43
YERDEN YÜKSEKLİK 227 mm
ARKA SÜSPANSİYON WP APEX – Mono amortisör
KOLTUK YÜKSEKLİĞİ 860 mm
DİREKSİYON BAŞLIK AÇISI 64,21 °
SÜSPANSİYON HAREKETİ (ÖN) 180 mm
SÜSPANSİYON HAREKETİ (ARKA) 180 mm

Motosikletler