18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS Sınırların Ötesinde

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS Sınırların Ötesinde – Ninja H2®R motosikletinin gelişimi, diğer Kawasaki motosikletlerinin sınırlarının ötesine geçiyor. 998cc’lik motor, 4 zamanlı, Sıralı Dörtlü, DOHC, 16 valfli, 12.500 rpm, Sıvı soğutmalı bir model olarak çıkış yaptı.

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS Tüm Teknik Özellikler

İLERİ ELEKTRONİK

  • SON TEKNOLOJİ: Önemli geliştirmeler, Kawasaki Racing Team (KRT) WorldSBK şampiyonasında kanıtlanmış elektronik yönetim teknolojisini Ninja H2®R motosikletine getiriyor. Kompakt IMU, 6 Serbestlik Derecesi boyunca ataletin izlenmesini sağlar (uzunlamasına, enine ve dikey eksenler boyunca hızlanma artı yuvarlanma hızı ve eğim ölçülür). Sapma oranı ECU tarafından Kawasaki’nin tescilli dinamik modelleme yazılımı kullanılarak hesaplanır. Sonuç, sürücünün çok çeşitli kapalı parkur sürüş koşullarına uyum sağlama becerisine yardımcı olan hassas şasi yönelimi farkındalığıdır.
  • KAWASAKI ÇEKİŞ KONTROLÜ: Birçok rakip çekiş kontrol sistemi tekerlek kaymasına tepki verirken, Kawasaki ÇEKİŞ Kontrolü’nün (KTRC) IMU ile geliştirilmiş geri bildirim versiyonu, koşulları tahmin eder ve kayma, optimum çekiş aralığını aşmadan önce harekete geçer. Dokuz mod, sürücülerin sürüş sırasında KTRC’nin müdahale derecesini seçmesine olanak tanır. KTRC ayrıca tamamen kapatılabilir.
  • KAWASAKI FIRLATMA KONTROL MODU: Üç modlu KLCM, arka tekerlek kaymasını ve ön uç kaldırmayı en aza indirmek için motor çıkışını elektronik olarak kontrol ederek durma noktasından itibaren benzersiz bir hızlanma sağlar. Kawasaki Kalkış Kontrol Modu, sürücünün gaz kelebeği sonuna kadar açık tutularak durmadan kalkış yapmasına olanak tanır.
  • KAWASAKI AKILLI KİLİTLENMEYİ ÖNLEYİCİ FREN SİSTEMİ: IMU özellikli Kawasaki Akıllı Kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi (KIBS), spor sürüş sırasında fren basıncını modüle etmek için yüksek hassasiyetli kontrol kullanan, süper spor sınıfı, yüksek hassasiyetli, çoklu algılamalı bir ABS fren destek sistemidir. .
  • YETENEKLİ VE VERİMLİ: Bu sistem, sürücülerin motor frenini tercihlerine göre ayarlamasına olanak tanır. Sistem etkinleştirildiğinde motor frenleme etkisi azaltılarak pistte sürüş sırasında daha az müdahale sağlanır.
  • KAWASAKI HIZLI VİTES DEĞİŞTİRİCİ: Motorun güçlü gücünü ve köpek halkalı şanzımanı tamamlayan temassız tip hızlı vites değiştirici, kesintisiz hızlanma için hızlı vites yükseltmeye olanak tanır. KQS aynı zamanda hızlı ve yumuşak yavaşlama için debriyajsız vites küçültme olanağı sağlar.
  • HASSAS DİREKSİYON: Öhlins elektronik direksiyon amortisörü, bir dizi girdiye göre sönümlemeyi ayarlar. Daha düşük hızlarda sönümleme azalır. Hız arttıkça, optimum performans için direksiyon sönümlemesi de artar.

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS

VERİM

  • KALBİNİ ZORLAYAN HEYECAN: Ninja H2®R motosikletin yüksek çıkışlı motorunu çevreleyen, pist hızlarında eşsiz performans için özel olarak seçilmiş çok sayıda birinci sınıf, yüksek performanslı bileşendir.
  • PÜRÜZSÜZ VE HASSAS: Uzaktan ön yükleme ayarlayıcılı Öhlins TTX36 arka amortisör tamamen ayarlanabilir ve gelişmiş çekiş, konfor ve sürücüye geri bildirim için hassas sönümleme sunar. KYB AOS-II (Hava-Yağ-Ayrı) düşük sürtünmeli kartuş çatalı mükemmel hareket sunar; İlk strok düzgün ve esnektir, bunu strok sonuna doğru aşamalı sönümleme takip eder. Ön çatal, sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesinin yanı sıra ön yük için de tamamen ayarlanabilir.
  • CİDDİ DURDURMA GÜCÜ: Ninja H2®R motosiklet, agresif frenleme için çift radyal monteli, karşıt dört pistonlu Brembo Stylema® ön kaliperler ve yarı yüzer 330 mm disklerle donatılmıştır. Brembo debriyajı ve ön fren kolları, yüksek hızda rüzgar kuvvetinin kollara geçmesini önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu etkileyici donanım, süper spor sınıfı Kawasaki Akıllı Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (KIBS) tarafından yönetilmektedir.
  • YARIŞLARDAN İLHAM ALINDI: Hafif dökme alüminyum jantlar Ninja H2®R motosiklet için özel olarak tasarlandı ve Kawasaki’nin WorldSBK ekibinin analizi kullanılarak oluşturuldu. Ninja H2R, gücü yere ileten devasa 200 mm’lik bir arka lastikle donatılmıştır.

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS

GÜÇ

  • SAF HAKİMİYET: Süperşarjlı Ninja H2®R kapalı yol motosikletinin benzeri görülmemiş güç çıkışı, yalnızca ince ayarlı ve dikkatle hazırlanmış yüksek kaliteli bileşenlerden oluşan bir sistem aracılığıyla mümkün olur.
  • KURUM İÇİ TASARIM: Yüksek devir performansı nedeniyle seçilen santrifüj tipi süper şarj cihazı, ısıyı en aza indirirken havayı (2,4 kata kadar atmosferik basınçta) sıkıştırmada inanılmaz derecede verimlidir. Süper şarj cihazının verimliliğinin bir sonucu olarak, basınçlı havayı soğutmak için büyük, ağır bir ara soğutucuya gerek yoktur. Süper şarj cihazı, tipik bir süper şarj cihazının sağlayamayacağı daha geniş bir koşullar aralığında yüksek verimli çalışmaya olanak tanıyacak şekilde motora uyacak şekilde tasarlandı.
  • DÖVME ALÜMİNYUM ÇARK: Pervanenin karmaşık şekli, yüksek hassasiyet ve dayanıklılık için dövme alüminyumdan 3 boyutlu olarak işlenmiştir. Pervane, krank milinin 9,2 katı hızında dönerek yaklaşık 130.000 rpm hıza ulaşır ve motora saniyede 200 litreden fazla hava kapasitesi pompalar.
  • HASSAS HAZIRLANMIŞ: Havacılık ve Uzay Şirketimizin teknolojisi kullanılarak tasarlanan planet dişli, pervaneyi inanılmaz yüksek devirlere çıkarmak için gücü krank milinden aktarır.
  • PİSTE HAKİM OL: Dengeli, süperşarjlı motor, hem heyecan verici hızlanma hem de üstün yakıt verimliliği sunar. Bu dengeyi sağlamanın anahtarı, yüksek sıkıştırma oranı kullanarak motorun termal verimliliğini artırmaktı. Yüksek performanslı yarış motorları için tasarlanan birinci sınıf köpek halkalı şanzıman yumuşak, hassas ve hızlı vites değiştirmeye olanak tanır. Bu konfigürasyondaki dişliler, vitesleri yerine kaydırmak yerine yerinde kalır ve hafif köpek halkaları dişlileri devreye sokmak için hareket eder. Yüksek kaliteli hidrolik Destekli ve Kaydırmalı kavrama, hızlı vites küçültmelerden kaynaklanan tekerlek titreşimini en aza indirir ve tutarlı performans ve sorunsuz çalıştırma sağlamak için kendi kendini ayarlar.

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS

ŞEKİLLENDİRME

  • FORM VE FONKSİYON MÜKEMMEL: Ninja H2®R hypersport tasarımı, işlevsel güzelliğin bir ürünü haline gelen yoğun gücü yansıtır. Karbon fiber kanatlardan ön çamurluğa kadar her açı, benzeri görülmemiş performans ve stile katkıda bulunacak şekilde tasarlandı.
  • KENDİNİ TAMİR EDEN ÜST KAT: Belirli türdeki çiziklerin kendi kendine onarılmasına olanak tanıyan ve boyanın normal aşınma ve yıpranma* boyunca yüksek kaliteli son katını korumasını sağlayan özel bir üst kat içerir. (*Boyanın iyileşmesi hemen gerçekleşmez ve bir haftadan fazla sürebilir. Boya, bozuk para, anahtar veya fermuarın neden olduğu çizikler de dahil olmak üzere tüm çiziklerden kurtulmayacaktır.)
  • NEFES KESİCİ AERODİNAMİK TASARIM: Ninja H2®R motosikletin aerodinamik tasarımı sürtünmeyi azaltmaya, bastırma kuvveti oluşturmaya ve süper şarj cihazına optimum hava akışını sağlamaya yardımcı olur. KHI Havacılık ve Uzay Bölümü tarafından tasarlanan karbon fiber girdap aşağı kontrol kanatları, kanatların etkili bir şekilde yere basma kuvveti oluşturabilmesi için kanat uçları etrafındaki hava akışının düzgünleşmesine yardımcı olan açılı kanatçıklara sahiptir. Son derece sert karbon fiber üst kaporta ve aerodinamik olarak şekillendirilmiş arka kaporta, direnci azaltmak için hava akışını verimli bir şekilde yönlendirmeye yardımcı olurken, çene spoyleri ayrıca bastırma kuvveti oluşumuna ve daha yüksek stabiliteye katkıda bulunur.

2024 KAWASAKI NINJA H2 R ABS

Motosikletler