16.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Honda CB 500X, Agresif ve Dayanıklı

2024 Honda CB 500X, Agresif ve Dayanıklı bir modeldir. Çünkü tasarımı kompakt ve agresif bir geçiş özelliğine sahiptir. Nasıl yani diyorsunuz; üretilirken her yol şartına uygun yapılmış. Dar ve yerden yüksek bir tasarıma sahip. Tam LED aydınlatmayla birlikte canlı renkler kullanıyor. Bu sayede araç araziye karşı ekstra dayanıklılığa sahip olmuş. Sadece LED far değil tabiki, Güç aktarım mekanizması açısından 2024 Honda CB500X, sıvı soğutmalı ve 471cc’lik DOHC iki silindirli 4 zamanlı motora sahiptir. Maksimum güç 50,2 hp ve maksimum tork 4,54 kgfm’dir. Ayrıca şanzıman altı viteslidir.

2024 Honda CB 500X, yakıt tüketimi

2024 Honda CB 500X, Agresif ve Dayanıklı

  • 2024 CB500X ön ve arka süspansiyon kitinde önde 41 mm Showa SFF çatallar ve arkada pro-link bulunur. Bu paket, 2024 modeli için sertliği ve yanal uyumu %15’ten fazla artırdı.
  • Honda CB500X, güvenlik açısından çift diskli ve çift pistonlu ABS frenlere sahiptir. Ayrıca CB500X, arkadan çarpışmayı önlemek için Acil Durdurma Sinyali (ESS) sistemine sahiptir.
  • Honda CB500X’in önde 19 inç, arkada 17 inç alaşım jantları var. Lastikler önde 110/80-19, arkada 160/60-17’dir. Bu anlamda zorlu arazilere çok güçlü bir yapı kazandırıyor.
  • CB500X’in ekranında takometre, hız göstergesi, vites konumu göstergeleri ve  yakıt  göstergesi  bulunur .
  • Honda’nın CB500X modeli ısıtmalı elciklere, orta sehpaya ve ön yan koruma çubuklarına sahiptir. Arka koltuk çantası ve 12V priz de var.
  • Aracın odak noktası, farklı arazilerde çaprazlamada güvenlik ve stabilite sunmaktır.

TFT Ekranı nasıl, bir bakalım

Honda CB500x 2024

Yakıt Tüketimi ne kadar?

Ortalama şehir içi tüketim 23km/l civarındadır. Yoldayken motosiklet ortalama 29 km/l hıza ulaşmayı başarıyor. 

Ucuz veya ekonomik bir model değildir. Yurtıdşında 8,500$ civarına satılıyor. Eşdeğer bir Honda modeli olmadığı için ülkemiz fiyatını sadece tahmin edebiliyoruz. Fiyat yaklaşık 400,000 Tl olacaktır. Gelecek sene olur bilemem.

Temel Özellikleri nelerdir?

Motor:

  • DOHC 2 silindir
  • 4 zamanlı ve sıvı soğutma
  • 8500 rpm’de 50,2 hp maksimum güç
  • 7000 rpm’de maksimum 4,54 kgf.m tork
  • 6 vitesli şanzıman
  • elektrikli çalıştırma sistemi
  • Elektronik enjeksiyon  .

Şasi:

  • Türü Elmas Çerçeve
  • Teleskopik çatal ön süspansiyonu
  • Pro-Link arka süspansiyon
  • Ön lastik: 110/80R 19M/C (59H)
  • Arka lastik: 160/60R 17M/C (69H)

Boyutlar:

  • 2.156 mm uzunluk
  • 830mm genişlik
  • 1.446 mm yükseklik
  • Minimum yerden yükseklik 193 mm
  • 834 mm koltuk yüksekliği
  • 184kg kuru ağırlık
  • 17,7 litre yakıt deposu

MÜHENDİSLİK DOHC ÇİFT SİLİNDİRLİ MOTOR
Orta seviyede bol miktarda güç ve tork sunan CB500X, 471 cc, sıvı soğutmalı paralel ikiz motora sahiptir. Hafif, dar ve güçlü, orta boy bir motosiklet motorunun olması gereken mükemmel dengeyi sağlıyor.

KİLİTLENMEYİ ÖNLEYEN FRENLER
ABS, CB500X’te standart olarak gelir ve ideal olmayan sürüş koşullarında daha yumuşak, daha kontrollü duruşlar yapmanıza yardımcı olur.

EGZOZ
Çift silindirli bir motosikletin sesini kim sevmez? CB500X ikiz susturucuların üzerine susturucu daha var.

2023 Honda CB500X Nasıl Görünüyordu?

Daha fazla detay bilgi isteyenler için

PROGRAMLANMIŞ YAKIT ENJEKSİYONU PGM-FI
Enjektör gövdeleri CB500X’in daha da fazla güç üretmesine yardımcı olur. Bisikletin PGM-FI’si, çok çeşitli sürüş koşullarında net gaz kelebeği tepkisi için mevcut sürüş ve atmosferik koşullar için doğru yakıt karışımının iletilmesini sağlamak üzere çeşitli değişkenleri sürekli olarak izler.

KAYAK YARDIMCI DEBRİYAJ Kaydırma
/destek kavraması, önceki sistemlerle karşılaştırıldığında debriyaj kolu çabasını yüzde 45 oranında azaltmamızı sağlar, ancak bıraktığınızda otomatik olarak sıkı bir şekilde kilitlenir.

BAŞ AŞAĞI ÇATALIN KULLANILMASI
CB500X, daha hassas direksiyon tepkisi ve geri bildirimi için ön ucu çok daha sert hale getiren ters çatal tasarımına sahiptir. Çatalın kendisi Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal – Büyük Piston (SFF-BP) tasarımıdır ve sınıfının en iyilerinden biridir.

DİSK FRENLER
CB500X’te büyük çift ön disk fren bulunur, böylece güçlü, öngörülebilir durma gücü elde edersiniz. Ön fren kolu da mükemmel uyum için ayarlanabilir.

PRO-LINK® ARKA SÜSPANSİYON
Honda Pro-Link® arka süspansiyona sahip sofistike bir şasi, sürüş konforunu ve yol tutuşunu artırmak için dokuz kademeli ayarlanabilir yay ön yüklemesine sahip bir şok özelliğine sahiptir. Amortisör, daha iyi sönümleme özellikleri ve daha yumuşak bir sürüş için geniş çaplı iç kısımlara sahiptir.

HAFİF SALINCAK YAPISI
CB500X, önceki tasarıma göre iki pounddan daha hafif ama aynı derecede güçlü bir salınım kolu kullanır. Tüm Honda 500 ailesinin bu kadar iyi idare etmesinin nedenlerinden biri de bu.

DAHA DÜZGÜN ŞANZIMAN
Mühendislerimiz, her seferinde daha yumuşak vites geçişleri yapmanıza yardımcı olmak için şanzımandaki vites dişlilerinin profilini oluşturdu. Bu kısımları asla görmeyeceksiniz ancak etkilerini hissedeceksiniz.

ÇELİK BORU ÇERÇEVE
Bir motosikletin şasisi, motosikletin kullanımının temelini oluşturur. CB500X’in elmas şeklindeki çelik boru ana gövdesi, dört montaj parçasıyla motora bağlanarak üstün sürüş ve yol tutuşu için kaya gibi sağlam bir temel sunar. Ayrıca CB500X’in yüksek çerçevesi yerden yüksekliğine de katkıda bulunur.

STİL
CB500X tam olarak mükemmel görünüyor; sağlam, yetenekli ve sade. Ayrıca macera motosikleti duruşu ve oturma pozisyonu özgürce hareket etmenizi sağlar.

DİJİTAL GÖSTERGE Okunması
kolay bir LCD ekranda dijital hız göstergesi, takometre ve saat, kilometre sayacı, kilometre sayacı, gerçek zamanlı ve ortalama yakıt tüketimi ölçerler ve aydınlatmalı motor teşhis göstergeleri dahil olmak üzere daha fazlası bulunur.

LED AYDINLATMA
Temiz, sağlam ve hazır bir görünüme sahip CB500X’in LED farı ve çok yönlü reflektörü, görünürlük için yola bol miktarda ışık yansıtır.

ÇOK KOLLU DÖKÜM TEKERLEKLER
Güçlü ve şık CB500X’in hafif, çok kollu dökme alüminyum jantlarının temiz tutulması kolaydır, harika görünür, kullanımı geliştirir ve CB500X’in mantıklı olan başka bir özelliğidir.

İKİ KONUMLU ÖN CAM
CB500X’inizi boyunuza veya değişen sürüş koşullarına göre ayarlamak mı istiyorsunuz? Endişeye gerek yok; CB500X iki konumlu bir ön cama sahiptir. Daha fazla hava akışı mı istiyorsunuz? Daha aşağıya ayarlayın. Gelişmiş rüzgar ve hava koşullarına karşı koruma mı istiyorsunuz? Sadece daha yüksek konuma ayarlayın.

KONFORLU UZUN ÖN CAM
CB500X’in ön camı mükemmel rüzgar koruması sunar.

YOLCU TUTUCULARI
Sağlam yolcu tutacakları, yolcunuz için güvenlik veya daha küçük eşyalar için bağlama noktaları sağlar.

BASAMAKLI KOLTUK
CB500X koltuk size hem gezi hem de işe gidip gelme için mükemmel olan ve yine de bir yolcu için yer sunan açık, sınırsız bir sürüş konumu sunar. Koltuğun dar genişliği, trafik ışıklarında veya park alanlarında ayaklarınızı yere koymanızı kolaylaştırır.

Motosikletler