12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda Activa Electric, Kasım Ayında Çıkıyor

2024 Honda Activa Electric, Kasım Ayında Çıkıyor. Ülkemizde yeni çıkan Honda Activa 125‘in ardından Asya’da çıkacak olan elektrikli versiyonu için geri sayım başladı. Bildiğiniz gibi Honda Activa 125  için 86,000 TL’lik bir fiyat belirledi. Kasın ayında satışa çıkacak olan 2024 Honda Activa Electric, yurtdışında 32,500 tl civarında bir bütçesi olan herkes tarafından alınabilecek.

Honda Activa 125’in yapısının kopyası mı, yoksa güzel bir versiyonu mu olacak?

2020 Honda Activa 6g

Benzer model olan yapısal farklılıklar olan Honda EM 1

2024 Honda Activa Electric, Kasım Ayında Çıkıyor

Honda bu konuda bilgi vermemek ve gelişimini gizlemek için herşeyi yapıyor demek doğru olacaktır. Özellikle bu yıl sonuna kadar ilk önce Asya kıtasında sonra Avrupa ve Amerika’da eş zamanlı piyasaya süreceği 2024 Honda Activa Electric ve benzer 10 modelini sırasıyla çıkaracak. İlk önce Honda Activa versiyon elektrikli motosiklet modeli ile başlayacak bu yağmur, diğer elektrikli motosikletler ile devam edecek.

2024 Honda Activa Electric öyle bir model olacak ki, 100km menzil sunması bekleniyor. Özellikleri arasında teknolojinin nimetlerini kullandığı far, stop, led ekran ile telefon bağlantısı, duruş kalkış istatikleri ve kalan süre, gidilen ortalama hız ve enerji tüketim ekonomisi hakkında uyarı ve bilgilendirme alabileceğini bir arayüz olacak.

2024 Honda Activa Electric piyasaya sürüldüğünde hem fiyat hem de performans açısından Okinawa ve Hero Electric scooter’lara rakip olacak. Bu arada Asya’da en fazla satılan modellerden biri Honda Activa olmasının bizi şaşırttığını eklemek istiyorum. NIU, OLA gibi modellerin çokca satış yaptığı Çin pazarında bile bu konuda bir numaraya yerleşmiş olduğu söyleniyor.

2024 Honda Activa Electric, renkler

2024 Honda Activa Electric renkleri henüz paylaşılmadı fakat gelecek renkler içinde Beyaz, Kırmızı, Gri, Siyah ve Mavi renkler olabileceği söyleniyor.

Hinli bir arkadaş kendi kanalında Honda Activa Electric modeli ile ilgili bir video paylaşmıştı.

2024 Honda Activa Electric, fiyat

Fiyat olarak yurtdışında (Asya) 32,500 TL civarında satışa çıkacağı belirtilmiş. Bu fiyat tahmini bir değerdir.

2024 Honda Activa Electric, hız

En yüksek hız 75km/h olarak belirlenmiş. Bu verilerle ancak A1 ehliyet ile kullanılabileceği öngörülüyor.

2024 Honda Activa Electric, rakipler

Rakipleri arasında NIU Elektrikli modelleri, OLA Scooter , Yamaha NEO’s gibi modeller var.

2024 Honda Activa Electric, teknik özellikler

Elektrik Özellikleri: Pil Lityum İyon Gerilim 60V, Şarj süresi 6 Saat, Mobil Uygulama Desteği Var,  Ağırlık 118kg, Özellikler arasında LED Farlar, Tamamen Dijital Gösterge Paneli, Üç Sürüş Modu, 100KM Menzil,

Teknik Özellikler Özeti: Motor Hacmi (cc) 1kW Fırçasız DC Göbek Motoru, Maksimum Güç (bhp) 1000 Watt, Maksimum Tork (Nm) – Azami hız (km/saat) 75km

Detaylar : Hızlanma 0-60 km – Vites Değiştirme Düzeni – Sistemi Başlat Elektrikli Başlatma

2024 Honda Activa Electric daha ayrıntılı özellikler

Honda’nın elektrikli şarj istasyonlarını şekillendirmek için, değiş- tokuş pil merkezleri açtığı ve bunu yaygınlaştırmaya çalıştığı söyleniyor. Bu istasyonların en fala Hindistan’ın büyük şehirleri metro istasyonları yakınlarında belirli aralıklarla yerleştirdiği ve şimdiden kullanımının arttığı söylenmiş.

2024 Honda Active Electric modeli için ek özelliklerden biride USB şarj, kilit mekanizması ve scooter lastikleri ile değilde daha asfalta uygun spor model lastiklerle geleceğinden bahsediliyor. Yakın zamanda çıkacağı için danıyorum fuarda görme ihtimalimiz daha fazla. Asya fuarlarından sonra belkide ülkemize adım atarak bizi şaşırtabilir. Şimdilik verileri ve tüm özellikleri bizlerden gizleniyor.

Aralık ayında çıkacak Honda Activa Electric modelinin verilenin Em 1 modeline teknolojik olarak yakın olacağı, sadece boyutları ve menzilinin farklı olacağından bahsedilmiş.

Uzunluk x Genişlik x Yükseklik 1795x680x1080 mm
Dingil açıklığı 1300mm
Yere En Düşük Mesafe 135mm
Koltuk yüksekliği 740mm
Boş ağırlık 93 kilo

Activa Electric hakkında söylentiler

Activa’nın 2,5 kW’lık bir elektrik motoruyla çalıştırıldığını, kullanılan pilin ise prizmatik hücrelerden oluşan 2,88 kWh’lik bir pil olduğunu söyledi. DIY Tech’e göre, Honda Activa elektrik projesine monte edilen batarya, tek şarjla maksimum 120 km sürüş menzili sağlıyor; bu, bugün satışta olan birçok elektrikli scooter’dan daha fazla. Bu Activa elektrikli aracın azami hızı 55 km/saat ile sınırlandırılmış.

Bu Honda Activa Electric‘in bir diğer öne çıkan özelliği, Activa’nın geleneksel tamamen analog gösterge konsolunun yerini alan satış sonrası tamamen dijital gösterge konsoludur. Bu LCD ekran hızı, motor devrini ve kalan aralığı gösterir. Bu elektrikli Activa aynı zamanda akıllı bir pil yönetim sistemi ve titreşimsiz çalışma için bir motor kontrolörü ile donatılmıştır. Ayrıca bu elektrikli scooter bir park modu anahtarıyla da donatılmıştır.

Güç aktarım mekanizması değişiminin yanı sıra, bu dönüşüm projesinde kullanılan Honda Activa’da birkaç değişiklik daha yapıldı. Bunlar arasında, Activa modelinin tek taraflı helezon yayından farklı olarak, arkada çift helezon yaylara sahip yeni bir özel salınım kolu bulunmaktadır. Pil için şarj soketi ayaklığın yakınına yerleştirildiği söyleniyor.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125