14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere Sahip

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere Sahip bir model olarak üretil aşamasına geçecek. İtalyan butik model olan Bimota, Terra modeli ile kendine hayran bıraktı. Tera’nın çalışmaları yaklaşık üç yıldır sürüyor. Benzersiz ön yüzü ise bir yıl önce sunuldu.

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere Sahip

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere Sahip

Bimota’nın Tera direksiyon sistemi, direksiyon ön tekerlek göbeğinin içinde kilitlendiğinden, orijinal Tesi tasarımını dar dönüş manevraları sırasında yetersiz kılan hareket aralığı sınırlarının üstesinden gelmek üzere yeniden tasarlandı.

Direksiyon aralığını Tesi H2‘ye göre 16 derece daha fazla olan 35 dereceye çıkardı.

Bimota tarafından patenti alınan yeni ön süspansiyon-yönlendirme sistemi, orijinal Tesi sisteminin ana özelliklerini, yani dalmayı önleyici etkiyi korurken aynı zamanda yaysız kütleleri de büyük ölçüde azaltmış. Direksiyonun kendisi, direksiyon kafasının içinde bulunan amortisörü çalıştıran diz tipi bir bağlantı ile yapılmış.

Reaksiyon çubuklarına sahip bir dizi alüminyum kol, hassas dikey hareket sağlar ve aynı zamanda ön fren sisteminin kaliperlerini de taşıyan bir çift işlenmiş plaka aracılığıyla ön tekerleğe bağlanır.

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere Sahip

Bir çift yatak, tekerleğin yan yana hareket özgürlüğünü sağlarken, onu süspansiyon kollarına sabitlenen aksa sağlam bir şekilde bağlamış. Marconi’nin Tesi konseptinin bu yeni evrimi aynı zamanda ağırlık merkezinin yüksekliğini 30 mm’ye kadar ayarlama olanağı da sunuyor.

Tera’daki şasinin ana ön bölümü, iki adet işlenmiş alüminyum plakaya dayalı bir çerçeve ve direksiyon kafasını barındıran kısa bir çelik boru kafes yapısı kullanıyor.

Motor, şasinin merkezi olarak görev yapar (gerili bir eleman olarak), ön ve arkayı bağlayan tek şey, ön çerçeveyi sol taraftaki arka salınım kolu/amortisör pivot noktasına ve motora birleştiren bir koldur.

2024 Bimota Terra Ayarlanabilir Özelliklere SahipKombine yapı hafiftir ve yine de 101 lb.-ft ile 11.000 rpm’de iddia edilen 200 bg güce sahip süperşarjlı sıralı dört Kawasaki H2 motorunu çalıştırabilecek kadar sağlamdır. 8.500 rpm’de sağlanan en yüksek torktur.

Kawasaki H2 motorunu çalıştırabilecek kadar sağlamdır. 8.500 rpm'de sağlanan en yüksek torktur.

Döner donanım, 120/70-17 ve 190/55-17 lastiklerle monte edilmiş, 17 x 3,5 ve 17 x 5,5 boyutlarında 10 kollu dövme magnezyum jantları içerir. Önde bir çift Brembo dört pistonlu Stylema kaliper ve 330mm disk, arkada ise çift pistonlu kaliper ve 220mm rotor kullanılmış. Kawasaki’nin KIBS ABS sistemi kullanılıyor.

bimota terra arka

Kawasaki ayrıca viraj ABS’si ve çekiş kontrolü, dört sürüş modu ve hız sabitleyici içeren elektronik paketi de sunuyor. Tam renkli bir TFT ekran, tüm ayarların görüntülenmesi ve değiştirilmesinin yanı sıra motosikletin tüm temel ekran bilgilerini de sağlayan bir merkezdir.

Yeni şasi yapısı ve hafif malzeme kullanımıyla Bimota, boş ağırlığını etkileyici derecede düşük 199,5 kg – 440 pound’da tutmayı başardı.

Bimota ne zaman ve ne kadar fiyata satışa çıkacağına dair daha detaylı bilgi yayınladığında güncelleme yapacağım.

Motosikletler