14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Benelli BKX300 İyi Performansa Sahip

2024 Benelli BKX300 İyi Performansa Sahip – Benelli’nin EICMA 2023’te lansmanları arasında şık ve dayanıklı BKX 300 de vardı. İlk kez 2023’ün başlarında konsept formunda tanıtılan BKX, iyi performansı, radikal ve fütüristik stili ve iddialı yapısı sayesinde genç nesil sürücüleri hedefliyor. EICMA‘da ilk kez görücüye çıkan, sayısı giderek artan giriş seviyesi macera odaklı makinelere eklenen en yeni makinedir; o yüzden hadi doğrudan ayrıntılara dalalım.

2024 Benelli BKX300 İyi Performansa Sahip

2024 Benelli BKX300 İyi Performansa Sahip İtalyan kökenli Çinli

Muhtemelen bildiğiniz gibi Benelli , İtalyan kökenli bir motosiklet şirketidir ancak uzun süredir Çinli motosiklet devi Qianjiang’a (QJ Motor) aittir. Benelli’ye göre yeni BKX 300, İtalyan markasının doğum yeri olan İtalya’nın Pesaro kentindeki Benelli’ Style Center’da geliştirildi.

Tasarım dili moderndir ve markanın TRK serisinde bulunan macera motosikleti stilinden keskin bir farklılık göstermektedir. Açıkça ralliden ilham alan bir estetiğe ve neredeyse Husqvarna’nınki gibi temiz bir görünüme sahip .

benelli new motorcycles

Motosikletin ön kısmında, ona uzaylı benzeri bir görünüm veren iki dikey LED far görüyoruz, arka farlarda ise ilginç bir “kombo ışık” düzeneği bulunuyor. Motosikletin uzun duruşu, önden arkaya doğru bir kontur çizgisini takip ediyormuş gibi görünen aerodinamik gövde yapısıyla vurgulanıyor.

benelli-bkx300

Bu arada motosikletin motoru açığa çıkıyor ve motosikletin kuyruğuna paralel konumlandırılmış yukarıya doğru eğimli egzoz sistemi aracılığıyla nefes alıyor. Motosiklet, önde 19 inç ve arkada 17 inç ölçülerinde tel telli tekerlekler üzerinde gidiyor.

Modelin teknoloji tarafında BKX 300 oldukça erişilebilir ve basit kalıyor.

Gücünü 292,4 cm3 yerini alan tek silindirli bir motordan alıyor. Sıvı soğutma ve elektronik yakıt enjeksiyonu ile tamamlanan bu motor, 9.000 dev/dk’da 29,2 beygir gücü maksimum güç çıkışına ve 7.000 dev/dk’da 24,5 Nm (17 pound-feet) tork değerine sahiptir.

Güç, altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla arka tekerleğe gönderiliyor, ancak daha yumuşak vites küçültme için yardımcı kaydırmalı kavrama da eklendi; bu, başlangıç ​​seviyesindeki sürücülerin kesinlikle takdir edeceği bir özelliktir.

Motor, ağırlığı düşük tutmak için çelik bir çift beşikli çerçeve içine yerleştirilmiştir ve süspansiyon sistemi, ayarlanamayan ters çevrilmiş bir ön çatal ve ön yüklemesi ayarlanabilen bir arka mono amortisörden oluşur. Süspansiyon hareketi ön ve arka tarafta 180 milimetrelik cömert bir mesafedir, bu nedenle bisiklet kesinlikle kaldırım sınırlarının ötesine geçme kapasitesine sahiptir. Durdurma görevleri için 280 mm rotorlu tek bir ön disk freni ve 240 mm ölçülerinde bir arka yüzer disk var.

Fiyatlandırma ve bulunabilirlik açısından Benelli, motosikletin 2024’ün ikinci yarısından itibaren satışa sunulacağını söylüyor.

Ayrıca, daha sıkı lisanslama parametrelerine sahip pazarlar için 125cc ve 250cc gibi daha küçük versiyonları da piyasaya sürecek. Ancak bu yazının yazıldığı sırada Benelli henüz yeni modelin fiyat bilgisini yayınlamadı.

Motosikletler