17.2 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Yamaha Zuma: Performans, Fiyat ve Fotoğraflar

2023 Yamaha Zuma: Performans, Fiyat ve Fotoğrafların yer aldığı inanılmaz becerilere sahip scooter. Özellikleri göz dolduruyor.

Yurtdışı fiyatı TL karşılığında 99.000 Tl ediyor. 3.799 $ olarak giriş fiyatı belirtilmiş.

 

ŞASİ / SÜSPANSİYON

  • RAHAT ERGONOMİ: Duruşlarda daha kolay düz taban için dar bir sele tasarımı ve sürücü koltuğunun önünde bol miktarda bacak alanı ile iki kişilik konforlu ve ferah bir sürüş pozisyonu hazır. Bu arada yolcu, Zuma 125’in gövde tasarımıyla temiz bir şekilde uyum sağlayan özel katlanabilir ayaklıklara ve güvenli tutma yerlerine sahip olur.
  • DAYANIKLI SÜSPANSİYON: Teleskopik çatal, güç için etli dış borulara sahiptir, çatal pabuçları ise 33 mm’lik büyük iç boruları döküntülerden korumaya yardımcı olur. Arka tekerlek salınım kolu, hem sokaklarda hem de asfalt olmayan yollarda rahat sürüş için tam 3,1 inç hareket mesafesine sahip ikiz arka amortisörlere sahiptir.
  • GENİŞ YAKIT ARALIĞI: Zuma 125, 1,6 galonluk yakıt deposunu geniş bir seyir aralığında taşıyarak olağanüstü yakıt verimliliğine sahiptir. Yakıt deposu emisyon sistemi, benzinin buharlaşmasını kontrol etmek ve hava kirliliğini azaltmak için bir kömür bidonu içerir.
  • HARDY ÇELİK ÇERÇEVE: Sağlam çelik boru çerçeve hafif ama güçlüdür ve kolay montaj için basamaklı bir tasarıma sahiptir.
  • AĞIR HİZMET LASTİKLERİ VE TEKERLEKLER: Şişman 120/70-12 ön ve 130/70-12 arka DURO şambriyelsiz lastikler, asfaltsız yollarda ve caddede mükemmel yol tutuşu için hafif tekerleklerle birleştirilmiş agresif görünümlü blok desene sahiptir.
  • YÜKSEK KALİTELİ FRENLEME: 245 mm hidrolik ön disk ve 230 mm arka disk frenler bol miktarda durdurma gücü sağlarken, dalga tipi ön rotor tasarımı son teknoloji bir stil katar. Birleşik bir fren sistemiyle, arka fren kolu ön frene bir miktar fren kuvveti uygularken, ön frenin güvenli ve yumuşak kontrollü duruşlar için tek başına çalışmasını engeller.

MOTOR

  • OTOMATİK KOLAYLIK: Tam otomatik, santrifüj kavramalı V-kayışı şanzıman, harika hat dışı hızlanma ile kolay, gaz kelebeği çevir ve git işlemi sağlar.
  • TEMİZ ÇALIŞAN TASARIM: Yukarı eğimli bir susturucu, hava kirliliğini azaltmak ve emisyon düzenlemelerini karşılamak için iki egzoz katalizörü içerir.
  • KONFOR ODAKLI MOTOR BRAKETİ: Kauçuk burç bağlantısına sahip güvenilir bir çelik motor braketi, azaltılmış titreşimle konforlu bir sürüşe katkıda bulunur. Bağlantı mekanizmaları, saklama bölmesi için alanı en üst düzeye çıkarmak üzere kasanın alt tarafına yerleştirilmiştir.
  • KOLAY MOTOR ÇALIŞTIRMA: Zuma 125’teki bir dekompresyon mekanizması, daha iyi yakıt tüketimi ile sorunsuz, sessiz motor çalıştırma için bir marş jeneratörü kontrol ünitesi ile birlikte motor marş sıkıştırma basıncını azaltır.
  • DEĞİŞKEN VALF ÇALIŞTIRMA: Zuma 125’in motoru, lineer hızlanma, düşük hızlarda güçlü tork ve en üst seviyeye kadar süren güç için farklı devirlerde değişen valf zamanlamasını sunan Yamaha’nın Değişken Valf Çalıştırma (VVA) teknolojisine sahiptir.
  • YAMAHA BLUE CORE MOTOR: Yamaha’nın Blue Core 125cc sıvı soğutmalı, dört zamanlı, tek silindirli motoru, 11.2:1 sıkıştırma oranlı bir SOHC 4 valf kafası, bir DiaSil kullanarak mükemmel yakıt verimliliği ve kompakt boyutu için önemli bir güç sunar. silindir ve bir alüminyum alaşımlı dövme piston. Yakıt enjeksiyonu, kolay soğuk çalıştırma da dahil olmak üzere değişen koşullar için en uygun yakıt karışımını sağlar.

DİĞER ÖZELLİKLER

  • MODERN GÖSTERGE PAKETİ: Zuma 125’in şık LCD sayacı, bir yakıt göstergesinin yanı sıra okunması kolay görünürlük sağlayan eksiksiz bir dizi gösterge ışığına sahiptir.
  • USB ŞARJ İLE BOL SAKLAMA ALANI: Koltuk altındaki kavernöz saklama bölmesi, tam kapalı bir kask için yeterince geniştir ve iki kask askısına sahiptir. Ön saklama bölmesi, hareket halindeyken cihazınızı rahatça şarj edebilmeniz için bir elektrikli USB soketi ile donatılmıştır.
  • GÜVENLİ VE KULLANIŞLI: Zuma 125, park etme kolaylığı için hem orta ayak hem de yan ayak sağlar. Park halindeyken ekstra güvenlik için ana şalter bir anahtar deliği kilidi kapağı ile donatılmıştır. Ve yakıt doldurucu, kolay yakıt ikmali için kontak anahtarının hemen solunda bulunur.

EN İYİ ÖZELLİKLER

  • MAVİ CORE VVA MOTOR: Zuma 125’e güç sağlayan, kompakt bir Yamaha Blue Core, VVA (Değişken Valf Hareketli) 125cc 4 zamanlı motor, 4 valf, 11.2:1 sıkıştırma oranı, DiASil silindir ve alüminyum alaşım dövme piston, bu scooter’a modern bir görünüm kazandırır. güvenilirlik ve ekonomik performans. Harika bir 101 mpg ve 1,6 galonluk yakıt deposuyla, siz de bol miktarda menzil elde edersiniz.
  • OTOMATİK RAHATLIK: Tam otomatik V-kayışı şanzımanı ve düğmeli elektrikli çalıştırma, Zuma 125’i süper uygun bir taşıma seçeneği haline getirir. Kontak anahtarı üzerindeki kilitleme kapağı ile birlikte standart orta ve yan sehpalar da park etmeyi kolay ve güvenli hale getirir.
  • SAĞLAM, MODERN TASARIM: Sağlam tasarımın altında Zuma 125, agresif dişli lastikler ve sert süspansiyon ile güçlü bir çelik çerçeve etrafında inşa edilmiştir. Bu scooter, günlük işe gidiş gelişiniz için her türlü yolda sürüş yeteneğine sahiptir.
  • AYARLANABİLİR ASİMETRİK FARLAR: Zuma 125, çok çeşitli sürücüler için görüş açılarını optimize etmek üzere kolayca ayarlanabilen huzmelere sahip benzersiz bir asimetrik far tasarımına sahiptir.
  • USB ŞARJ İLE BOL SAKLAMA ALANI: Koltuk altındaki kavernöz saklama bölmesi, tam kapalı bir kask için yeterince geniştir ve iki kask askısına sahiptir. Ön saklama bölmesi, hareket halindeyken cihazınızı rahatça şarj edebilmeniz için bir elektrikli USB soketi ile donatılmıştır.
  • GENİŞ, GÜÇLÜ ERGONOMİ: Zuma 125’in koltuğunun üstünde iki kişilik yer ve altında çok sayıda kilitleme yeri var. Basamaklı döşeme tahtaları binmeyi ve inmeyi bir esinti haline getiriyor.

GENEL BİLGİ

Üretici firma yamaha
Model Yılı 2023
Modeli Zuma 125
Model kodu GQX125PL
Renk Takım Yamaha Mavisi

FRENLER/TEKERLEKLER/LASTİKLER

frenler Ön – çift pistonlu kaliperli 245 mm tek disk​

Arka – tek piston kaliperli 230 mm tek disk

Lastikler Ön – 120 / 70-12 51L Arka – 130 / 70-12 56L

BOYUTLAR

Uzunluk 75.6 inç
Yükseklik 45.3 inç
Genişlik 29,9 inç
Ağırlık Islak – 282 lb.
Dingil açıklığı 52,8 inç
Koltuk yüksekliği 30.9 inç

AKTARMA ORGANLARI

Aktarma V kayışı otomatik

ELEKTRİKSEL

Enstrümantasyon Dijital LCD

MOTOR

Motor 4 zamanlı SOHC tek; 4 valf
Soğutma Sıvı
Yer değiştirme 125 cc
Bore x Stroke 52,0 x 58,7 mm
Sıkıştırma oranı 11.2:1
Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyonu
Ateşleme Geçiş Kontrollü Ateşleme (TCI)
Yakıt Kapasitesi 1,6 gal.
MPG Derecelendirmesi 101 mpg

OPERASYONEL

Süspansiyon Ön – 3,2 inç hareket mesafeli teleskopik dik çatal Arka – 3,1 inç hareket mesafesine sahip salınım kollu çift amortisör

DİĞER

Ek Renkler Takım Yamaha Mavisi Mat siyah İçerir
Şarj – USB-A ön şarj cihazı
Motosikletler

4 YORUMLAR

  1. Honda son derece kaliteli motorlar üretiyor ama Türkiye şartlarındaki bazı bayiler bireysel müşteri yerine galerileri tercih ediyor müşteri 210 liraya alacağım motoru 270 liraya almak zorunda kalıyor Bir nevi tefecilik

    • Belirli fiyat aralığı olmaması ve markaların bayilerdeki satış fiyatlarına aldırış etmemesi bunun yolunu açıyor. OTV ve KDV’nin abartılı yükselişi gibi bir çok sorun var. Sorunu çözmek basit ama başaramıyoruz. Sadece 3 ay motor satamasalar yeterli, tüm fiyatlar dibi bulur. Ders verilmiş olur.