19 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

2023 HONDA X-ADV

2023 HONDA X-ADV

Model güncellemeleri : X-ADV, benzersiz macera motosikleti yeteneği ile büyük scooter kullanışlılığı ve pratikliğinin karışımıyla yeni bir çığır açmıştır . Zengin teknik özellikleri arasında Wire By Throttle yönetimi, 4 varsayılan sürüş modu, 3 seviyeli Honda Seçilebilir Tork Kontrolü bulunur. 22L koltuk saklama bölmesi bir USB şarj cihazı içerirken bir torpido gözü daha fazla rahatlık sağlar. İkiz LED farlar, Gündüz Sürüş Farlarına sahiptir ve 5 inçlik bir TFT ekran, Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi aracılığıyla akıllı telefon bağlantısına olanak tanır.

23YM için keskin, sportif yeni Shasta Beyazı boya seçeneğinin tüm Avrupa’da dikkatleri üzerine çekmesi garanti.

 

  1. giriş

Yeni bir makine türü yaratmak için yeni bir düşünce çizgisinin ortaya çıkması motosiklet dünyasında pek sık rastlanan bir durum değildir. Ancak Honda yenilik konusunda uzmanlaşmıştır ve 16YM’de tamamen yeni bir konsept olan X-ADV’yi tanıttı.

Doğumuna yol açan düşünce süreçleri? Ortalama macera tarzı motosikletin niteliklerini göz önünde bulundurun – her yere gidebilme özelliği, mükemmel görüş sağlayan dik sürüş pozisyonu ve çalışırken veya oynarken çok yönlü kullanışlılık. Ardından, tipik bir işe gidip gelen kişiye bir göz atın; bir scooter veya motosiklet olabilir, ancak her iki durumda da yönetimi kolay, çevik ve rahatlık, verimlilik ve kullanışlı saklama alanı ile dolu olacaktır. Honda’nın ileri görüşlü mühendisleri ikisini bir araya getirdi ve özel bir şey oldu.

Yarattıkları makine, şehrin dağınıklığında yön bulmak için tamamen evde olan sağlam, şık bir SUV görüntüsüne sahipti. Ve büyük şehirde kolay yaşamı mümkün kılan tüm üstün özelliklerle doluyken, aynı zamanda her sürüşe macera vaadiyle enjekte edecek görünüm, motor gücü ve şasi yeteneğine de sahipti.

X-ADV, iki tekerlekli özgürlüğün özünü heyecan verici yeni bir biçimde yakaladı ve Avrupa’da yeni bir şey için can atan bir sürücü ordusunun dikkatini çekti ve gerçek bir satış başarısı olduğunu kanıtladı. Tecrübeli İtalyan yarışçı Renato Zocchi’nin ellerinde off-road yeterliliğini kanıtlayan hafifçe değiştirilmiş bir versiyon, zorlu 7.000 km’lik 2019 Cebelitarık Rallisi’nde genel olarak 2. Sınıf zaferini kazandı.

Ve hala durmadı. 21YM’de Honda, X-ADV’nin motor performansını yükseltti, ağırlığı azalttı, stili geliştirdi ve daha fazla kullanışlılık ekledi.

2021’de X-ADV, Honda’nın 350cc’nin üzerinde en çok satan ikinci motosikletiydi ve yalnızca eşit derecede dinamik CB650R tarafından satıldı.

23YM için sportif yeni bir renk seçeneğinin sunulmasıyla X-ADV, bugün Avrupa’da mevcut olan en havalı ve en çok arzu edilen iki tekerlekli araçlardan biri olma konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor.

2023 HONDA X-ADV

  1. The X-ADV, NC750X, Forza 750 and NT1100 receive contemporary new colours for 23YMModele Genel Bakış

Paralel çift silindirli motor, güçlü düşük ve orta seviye performansı rahat tavırlar ve mükemmel yakıt verimliliği ile harmanlıyor. Tepe gücü, 69 Nm’lik etkileyici bir torkla 43,1 kW olarak ayarlanmıştır. Wire By Throttle (TBW), 4 varsayılan sürücü modu ve özel bir KULLANICI seçimi sunarken, Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) 3 seviyede rafine girdi sunar. Çift Debriyajlı Şanzıman (DCT), KULLANICI girişinin yanı sıra sürüş modlarıyla entegre olan Otomatik vites değiştirme programlarına sahiptir.

Çelik boru çerçeve, 41 mm USD ön çatallar, arka tek amortisör (Pro-Link ile) ve alüminyum salınım kolundan oluşan sağlam bir şasi. 17 inçlik bir ön tekerlek, önde fren yapan çift, radyal montajlı dört pistonlu kaliperler ile 15 inçlik bir arka tekerlekle eşleştirilmiştir.

Üstyapının keskin, agresif bir kenarı vardır; Çift LED farlar, CRF1100L Africa Twin tarafından kullanılan Gündüz Sürüş Farlarına (DRL) sahiptir ve diğer yol kullanıcılarının görüşünü artırır. Kolay zemin erişimi için koltuk, omuzlarda dikkatlice şekillendirilmiştir. Koltuk altı saklama bölmesi 22 L hacme sahiptir ve ayrıca bir USB şarj noktası barındırır; kullanışlı bir torpido gözü de var. TFT gösterge ekranı, Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemine sahiptir.

23YM X-ADV aşağıdaki renk seçenekleriyle satışa sunulacak:

**YENİ** Grafit Siyah Kaplamalı Shasta Beyazı

Yeni Grafit Siyah süslemeli Mat Balistik Siyah Metalik

Yeni Grafit Siyah süslemeli  Mat İridyum Gri Metalik

Yeni Grafit Siyah süslemeli İnci Derin Çamur Grisi

5 8

  1. The X-ADV, NC750X, Forza 750 and NT1100 receive contemporary new colours for 23YMAna Özellikler

3.1 Motor

  • Kablo Kontrolü ile Kısma; 69 Nm tork ile 43,1 kW’lık tepe güç rakamı
  • EURO5 uyumlu, 3,6 l/100km yakıt verimliliği
  • 35kW A2 lisans versiyonu mevcut

 

X-ADV’nin sıvı soğutmalı, SOHC 8 valfli paralel çift silindirli motorunun tasarımı, düşük-orta aralıkta güçlü performans sağlar. Nispeten uzun stroklu mimarisi ve özel olarak şekillendirilmiş yanma odaları, yüksek atalet kütleli krank miliyle birleşerek çok düşük devirlerden büyük miktarlarda zahmetsiz tork üretir. Öne eğim, optimum stabilite için ağırlık merkezini aşağı getirir.

Pik güç, 43,1kW @ 6,750rpm olarak ayarlanmıştır ve maksimum tork 69Nm @ 4,750rpm’dir. X-ADV 30 km/s’den itibaren 20 m’yi 1,7 sn’de, 50 m’yi 3,2 sn’de kat ederken, torklu motor 60 km/s’de sadece 2.500 rpm’de dönüyor.

A2 lisans sahipleri için 35kW’lık bir versiyon mevcuttur ve uygun zamanda bir Honda bayisi tarafından kolayca tam güçlü versiyona dönüştürülebilir. Aynı şekilde, ECU’yu yeniden haritalandıran bir Honda bayisi tarafından tam güçlü versiyonu 35kW ile sınırlamak mümkündür.

İkiz dengeleyiciler, motorun düzensiz ateşleme sırası ve 270° kademeli krank mili tarafından sağlanan belirgin “zonklamayı” etkilemeden daha yüksek devir ataletinden kaynaklanan titreşimi etkisiz hale getirir. Delik ve strok 77 x 80 mm olarak ayarlanmıştır. Mümkün olan durumlarda, bileşenler birden fazla iş yapacak şekilde yapılmıştır: eksantrik mili su pompasını çalıştırırken, dengeleyici millerden biri yağ pompasını çalıştırır.

Bu şekilde parça sayısını minimumda tutarak motorun hafif, verimli ve güvenilir olması sağlanır.

X-ADV motor, 13,2 litrelik yakıt deposundan potansiyel olarak 366 km’lik bir menzil sağlayan 27,8 km/l’lik (WMTC modu) ölçülen tüketimle yakıtı yudumlar.

3.2 Motor Elektroniği

  • Throttle By Wire, 4 varsayılan sürüş modu ve ayrıca KULLANICI özelleştirmesi sunar
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü, 3 müdahale seviyesi sunar

TBW’nin motor performansını ve karakterini yönetmesiyle, sürücünün tüm sürüş koşullarını kapsayan, aralarından seçim yapabileceği 4 mod vardır. Mod seçimi, sol anahtarlama cihazı tarafından yönetilir.

STANDARD, motor gücü dağıtımı, motor freni ve HSTC müdahalesi arasında en güçlü ABS müdahalesi ile dengeli bir orta nokta sunar.

SPORT, düşük HSTC müdahalesi ve yüksek ABS ile daha agresif motor gücü dağıtımı ve motor freni sağlar.

RAIN, düşük motor gücü iletimi ve motor freni, yüksek HSTC ve ABS girişi iletir.

GRAVEL, düşük HSTC ve ABS ile yüksek güç ve motor freni kullanır.

KULLANICI, motor gücü dağıtımı ve motor freni arasında düşük/orta/yüksek ve HSTC için düşük/orta/yüksek/kapalı özel seçenekler sunar.

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC), 3 giriş seviyesiyle arka tekerleğe iletilen torku yönetmek için TBW’yi kullandığı için rafine kontrol sunar:

Seviye 1  , örneğin çakıl veya toprak gibi bazı arka tekerlek patinajları için minimum müdahaleye izin verir ve müdahale seviyesi önceki tasarıma göre azaltılmıştır.

Seviye 2  varsayılan ayardır ve genel sürüş koşullarında güven veren çekiş sağlar.

Seviye 3  , kaygan yollarda maksimum kontrol sağlar.

HSTC ayrıca KAPALI konuma getirilebilir.

3.3 Çift Kavramalı Şanzıman (DCT

  • Farklı vites değiştirme programları, sürüş modlarıyla bağlantılıdır
  • KULLANICI modu, pürüzsüzden agresife kadar 4 ayar seçeneği sunar

Honda’nın DCT teknolojisi şu anda 13. üretim yılında ve Avrupa’da 200.000’den fazla DCT donanımlı Honda iki tekerlekli araç satıldı. Tutarlı, kesintisiz vites yükseltme veya azaltma sağlar ve çok hızlı bir şekilde kullanımda ikinci doğa haline gelir. İki kavrama kullanır: biri çalıştırma için ve 1. , 3. ve  5. , diğeri 2. , 4. ve  6. için, kompakt paketleme için her bir kavramanın ana mili diğerinin içinde bulunur .

Her kavrama bağımsız olarak kendi elektro-hidrolik devresi tarafından kontrol edilir. Bir vites değişikliği meydana geldiğinde, sistem o anda kullanımda olmayan debriyajı kullanarak hedef vitesi önceden seçer. Daha sonra birinci debriyaj, aynı anda ikinci debriyaj devreye girdiğinde elektronik olarak devre dışı bırakılır.

Sonuç, tutarlı, hızlı ve kesintisiz bir vites değişimidir. Ayrıca, çift kavramalar arka tekerleğe giden tahrikte minimum kesinti ile bir vitesten diğerine tahrik aktardığından, herhangi bir vites değiştirme şoku ve makinenin yunuslaması en aza indirilerek, vites değiştirmenin hem doğrudan hem de pürüzsüz olması sağlanır. Ekstra faydalar arasında dayanıklılık (viteslerin atlanması nedeniyle dişliler zarar görmeyeceği için), stop etme imkansızlığı, düşük stresli şehir içi sürüş ve azaltılmış sürücü yorgunluğu yer alır. 

DCT sistemi iki farklı sürüş yaklaşımı sunar – bir vites değiştirmenin ne zaman yapılması gerektiğine karar vermek için sürekli olarak araç hızını, seçilen vitesi ve motor devrini okuyan önceden programlanmış vites modellerine sahip Otomatik ayarlar ve pedalı kullanarak vites değiştirmek için Manuel Şanzıman ayarı. sol gidonda vites değiştirme stili tetiklenir.

TBW kontrolü sayesinde 5 Otomatik vites değiştirme programı mevcuttur. Seviye 1, nispeten daha düşük devirde çalışan vites büyütme ve küçültme ile en rahat olanıdır; RAIN sürüş modu ile bağlantılıdır. Diğer uçta ise Seviye 4, daha yüksek devirde vites yükseltir ve ayrıca daha fazla motor freni etkisi için daha erken vites küçültür; SPOR modu ile bağlantılıdır. Seviye 2, STANDART sürüş modu ile bağlantılıdır ve Seviye 3, STANDART ve SPOR arasında yer alır.

GRAVEL sürüş modu için, X-ADV nispeten sportif ‘G’ vites değiştirme düzenini kullanır; bu, sürücüye arka tekerlekte çekiş için daha doğrudan bir his ve arazide kontrollü kayma yapma yeteneği vermek için debriyajlar tamamen açık veya kapalı bir gaz kelebeği ile çalıştığından, azaltılmış bir “kayma” seviyesinin ek işlevselliğine sahiptir. Bu işlevsellik daha önce ayrı G Anahtarı tarafından etkinleştirilirken, şimdi DCT’nin yeni ‘G’ kaydırma modeline entegre edilmiştir.

KULLANICI modu işlevi, sürücünün güç dağıtımı, motor freni, ABS ve HSTC gibi diğer parametrelerin tercih edilen permütasyonlarıyla DCT vites modellerinden herhangi birini seçmesine olanak tanır.

5 7
The X-ADV, NC750X, Forza 750 and NT1100 receive contemporary new colours for 23YM

3.4 Tasarım ve Ekipman

  • Keskin, ince ve agresif SUV stili 
  • Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi, 5 inç TFT ekran üzerinden akıllı telefon bağlantısı sunar
  • İkiz LED farlar, Gündüz Sürüş Farlarını içerir
  • Büyük 22 L depolama alanı bir torpido gözü içerir ve bir USB şarj cihazını barındırır

X-ADV’nin benzersiz baş döndürücü stili (orijinal olarak Honda’nın İtalya’daki Ar-Ge ekibi tarafından tasarlanıp geliştirilmiştir) daha ince ve daha keskin olacak şekilde gelişti; her bir gövde paneli güçlü bir niyetle bilenmiş olarak siluet kasıtlı olarak dikti.

Çift LED farlar, ortamın ışık yoğunluğuna göre otomatik olarak ayarlanan ve güvenliği artıran parlak, oldukça görünür bir ışık veren Gündüz Farlarına (DRL) sahiptir. Tüm aydınlatma LED’dir.

Ergonomi açısından, 820 mm’lik sele yüksekliği (yerden kolay erişim sağlayacak şekilde şekillendirilmiştir) ve 910 mm’ye ayarlanan geniş gidon, yüksek bir görüş noktası sağlayarak mükemmel görüş sağlar. İşe gidip gelme veya gezinti için X-ADV’nin ekranı, hava akışını en üst düzeye çıkarmak veya en aza indirmek için düşükten yükseğe 5 konum aracılığıyla alet kullanmadan ayarlanır. En yüksek ve en alçak noktalar arasında 11°’lik bir eğimle toplam yükseklik farkı 139 mm’dir.

X-ADV’nin sürücü arayüzüne dahil edilen ve 5 inçlik TFT ekrandan görüntülenen Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVC’ler), hareket halindeyken sürücüyü akıllı telefonuna bağlar ve telefon görüşmelerinin, e-postanın, müziğin sesli yönetimine olanak tanır. ve navigasyon. Kaska takılan bir kulaklık gereklidir ve akıllı telefon ön panele Bluetooth aracılığıyla bağlanır; Sistemin yönetimi, sol anahtarlama tertibatındaki düğmeler aracılığıyla da mümkündür.

Sert plastik el korumaları rüzgarı ve yağmuru saptırırken, arazide eller ve kaldıraçlar için taşlara karşı koruma sağlar. Bilyeyle dövülmüş 2,5 mm kalınlığında bir alüminyum darbe plakası alt tarafı korur.

Koltuk altı 22L bagaj alanı, tam kapalı bir kask barındırır ve dokulu yüzeyi parlama olmadan eşit aydınlatma sağlayan entegre bir LED ile aydınlatılır. Bölmenin arkasında bir USB şarj soketi bulunur. Eğim sensörlü bir orta ayak standart olarak bulunur ve X-ADV’nin devrilme korkusu olmadan eğimli bir yere park edilmesini sağlar.

Daha fazla rahatlık için X-ADV, sürücünün cebinde yer alan ve ateşleme, yakıt deposu kapağı ve koltuk için anahtar kullanma ihtiyacını ortadan kaldıran bir Akıllı Anahtar kullanır. Akıllı Anahtar mevcutken topuz tipi ana şaltere bir kez basıldığında anahtara güç verilir ve sürücüye kontak/direksiyon kilidinin ve iki basmalı anahtar aracılığıyla yakıt kapağı ve selenin kontrolünü vererek dönmesini sağlar. Ayrıca, uzaktan kolay tanımlama için göstergelerin yanıp sönmesini sağlayan ve isteğe bağlı Akıllı Top Box’ı kilitleyen ve kilidini açan bir ‘geri cevap’ işlevine sahiptir. Ana şalterdeki bir kavrama mekanizması gidonun zorla açılmasını durdurur.

X-ADV’nin arka göstergelerinde ayrıca kendi kendini iptal eden Acil Durdurma Sinyali (ESS) işlevi bulunur.  Frenlerden herhangi biri çalışırken minimum 53 km/sa hızda 6,0 m/s 2’lik negatif hızlanma algılanırsa, diğer yol kullanıcılarını sert bir durmanın gerçekleşmekte olduğu konusunda uyarmak için tehlike ışıkları yanıp söner. Aynı hızda, ABS etkinleştirildiğinde minimum 2,5 m/s2’lik bir negatif ivmeye kadar eşik düşürülür . 

Göstergeler ayrıca otomatik olarak iptal edilir. Sistem, basit bir zamanlayıcı kullanmak yerine ön ve arka tekerlek hız farkını karşılaştırır ve duruma göre göstergenin ne zaman iptal edileceğini hesaplar.

 

3.5 Şasi

  • Hafif boru çelik elmas çerçeve 
  • 41 mm kartuş tarzı USD çatal ve Pro-Link salınım kolu 
  • Radyal montajlı dört pistonlu ön fren kaliperleri, 296 mm diskler ve ABS
  • 120/70 R17 ve 160/60 R15 ön ve arka lastikler

X-ADV’nin boru şeklindeki çelik elmas çerçevesi hafif ve güçlüdür ve koltuk altı bölmesi için geniş alan sağlar.

Tırmık ve iz, 1590 mm dingil mesafesi ile 27°/104 mm olarak ayarlanmıştır. 39° direksiyon açısı (ve 2,8 m’lik dönüş yarıçapı), X-ADV’yi sıkışık trafikte manevra kabiliyetine sahip hale getirir. Önde 153,5 mm ve arkada 150 mm olan uzun hareket süspansiyonu, 165 mm yerden yükseklikle eşleştirilmiştir. Toplam ıslak ağırlık 236 kg’dır. 

Engebeli arazide kullanım için 41 mm kartuş tipi USD çatal, yay ön yükü ve geri tepme sönümlemesi için ayarlanır. Yay ön yükü ayarlanabilir arka amortisör, tek tüplü bölünmüş basınç tasarımıdır ve işlenmiş içi boş bir travers ve U-şekilli (enine kesitte) kollardan yapılmış alüminyum salınım kolunu Pro-Link aracılığıyla çalıştırır.

17 inçlik ön tekerlek ve 15 inçlik arka kısım, paslanmaya karşı dayanıklı paslanmaz çelik jant telleri kullanır ve X-ADV’nin engebeli araziyi rahatça emme yeteneğine katkıda bulunur. Blok desenli lastikler, sürüş kalitesini artırır ve L şeklindeki valf gövdeleri, hava basıncını kontrol etmeyi kolaylaştırır. Ön ve arka lastikler 120/70 R17 ve 160/60 R15 ebatlarındadır.

Çift radyal montajlı karşılıklı dört pistonlu kaliperler 296 mm diskleri kavrar ve ABS ile çalışır.

 

  1. Aksesuarlar

X-ADV için tek tek veya rahatlık için paketler halinde eksiksiz bir Honda Orijinal Aksesuarları yelpazesi mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

Macera Paketi , X-ADV’nin arazi yeteneklerini geliştiren tüm aksesuarları içerir ve şunları içerir:

  • Ön sis farları
  • Ön yan borular
  • Siyah mafsal korumaları uzantıları
  • Bacak saptırıcı seti
  • Binici adımları seti

Stil Paketi , ek koruma ve stil dokunuşu ekler. Bu paket şunları içerir:

  • Zemin panelleri
  • park kolu
  • Kullanılabilir tutucu
  • Park kolu kapağı
  • yan kapaklar

Seyahat Paketi , X-ADV’nin taşıma kapasitesini ve uzun mesafe pratikliğini artırır ve aşağıdaki aksesuarları içerir:

50L Smart top box artı alüminyum panel

Yan çantalar sağ 26L, sol 33L

Üst kutu iç çanta

Pannier iç çantalar

Alüminyum arka taşıyıcı

Konsol çantası

50L Top Box için Alüminyum Panel

Isıtmalı elcikler

50L Top Box için arkalık

Ek aksesuarlar da mevcuttur ve şunları içerir:

  • 50L Manuel üst kutu
  • 38L Üst kutu
  1. Teknik özellikler
MOTOR  
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 8 valfli, SOHC paralel 2 silindirli. EURO5 uyumlu.
Yer değiştirme 745cc
Delik ve İnme 77mm x 80mm
Sıkıştırma oranı 10.7 : 1
Maks. Güç çıkışı 43,1kW @ 6.750rpm
Maks. tork 69Nm @ 4.750rpm
Yağ kapasitesi 4.0L
Gürültü Seviyesi (dB) L wot – 77

L-kentsel – 72

YAKIT SİSTEMİ  
Karbüratör PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Deposu Kapasitesi 13,2 litre
Yakıt tüketimi 3,6 L/100km
ELEKTRİK SİSTEMİ  
başlangıç Elektrik
Pil Kapasitesi 12V/11AH
AKTARMA AKTARIMI  
Debriyaj Tipi Islak çok plakalı hidrolik 2 debriyaj
İletim Tipi 6 vitesli Çift Debriyajlı Şanzıman
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE  
Tip Elmas; Çelik boru
ŞASİ  
Boyutlar (L´W´H) 2215 mm x 940 mm x 1370 mm
Dingil açıklığı 1590mm
Kaster Açısı 27°
İz 104mm
Koltuk yüksekliği 820mm
Yerden yükseklik 165mm
Boş Ağırlık 236kg
SÜSPANSİYON  
Tip Ön 41 mm USD, 153,5 mm çatal stroku (137 mm aks mesafesi)
Tip Arka Monoshock amortisör, Pro-Link salınım kolu, 150 mm aks hareketi (53 mm yastık stroku)
TEKERLEKLER  
Tip Ön tekerlek konuştu
Tip Arka tekerlek konuştu
Jant Boyutu Ön 17M/M x MT3,50
Jant Boyutu Arka 15M/M x MT4,50
Ön Lastikler 120/70-R17M/C
Lastikler Arka 160/60-R15M/C
FRENLER  
ABS Sistem Tipi 2 kanallı
Tip Ön 4 pistonlu kaliperli 296 mm çift disk
Tip Arka Tek piston kaliperli 240 mm tek disk
ALETLER & ELEKTRİK  
Aletler 5 inç renkli TFT Metre
Güvenlik sistemi akıllı anahtar sistemi
Far LED DRL’si
Stop lambası Var
Motosikletler