14.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2023 Honda Winner X Sports Underbone Commuter Tanıtıldı

2023 Honda Winner X Sports Underbone Commuter Tanıtıldı

Spor görünümü altında yatan şehirli modeli, kısa ve uzun mesafeli sürüşler için ideal olacağı kesin görünüyor. Şimdilik sadece Asya’da, vietnam gibi ülkelerde başlayan dağıtım genel piyasaya yakında girecektir. Fakat Ortadoğu ve Avrupa’ya ne zaman gelecek belli değil.

Vietnam, Malezya ve Filipinler gibi Asya ülkelerinde, çok yönlülükleri sayesinde kemik altı motosikletler inanılmaz derecede popülerdir. Özünde, bu banliyö makineleri, scooter’ların pratikliğini standart motosikletlerin performansıyla birleştiriyor. Neredeyse tüm büyük üreticiler, önemli Asya pazarlarında sattıkları çeşitli alt segment motosikletlere sahiptir.

Vietnam’da Honda , sportif stili ve performansıyla tanınan popüler bir underbone motosikleti olan Winner X Sports’un güncellenmiş bir versiyonunu tanıttı. Malezya’da RS-X, Endonezya ve Filipinler’de ise Supra GTR olarak bilinir. Benzer bir platform üzerine inşa edilmiştir ve Honda’nın en küçük CBR spor motosikleti CBR150R ile benzer teknolojiyi kullanır. Vietnam pazarında Honda, Winner X Sports’un 2023 yinelemesini piyasaya sürdü.

Güncellemeler, Honda CBR1000RR-R Fireblade SP’nin stiline benzeyen yeni grafiklere sahip motosiklet ile çoğunlukla estetik iyileştirmelerden oluşuyor . 37.000 bin Tl – 50.56 milyon Dong’luk uygun fiyatını koruyor, bu da 2.035 USD’ye eşdeğer. Yamaha’nın ana rakibi Exciter 155/ Sniper 155 ile karşılaştırıldığında, Winner X karşılaştırılabilir performans sunarken önemli ölçüde daha ekonomiktir. Stil açısından, Winner X’in kendisini diğer zayıflardan ayırmak istediği açık. LED ışıklarla çevrili agresif bir ön fasyaya ve geniş, agresif bir kaportaya sahip.

Performans açısından, Honda’nın PGM-FI teknolojisini kullanan 150cc, sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu, tek silindirli bir motorla çalışır. 9.000 rpm’de yeterli 15.4 beygir gücü ve 6.500 rpm’de 9.45 lb-ft tork üretir. Altı vitesli bir manuel şanzımana sahip. Dayanaklarına gelince, Winner X standart teleskopik çatallar ve önceden yük ayarlı bir arka monoshock ile donatılmıştır. 795 milimetrelik alçak sele yüksekliğiyle her boydan sürücü için erişilebilir ve 155 kilogramlık boş ağırlığı, yoğun şehir ortamlarında hafif ve manevra yapmasının kolay olduğu anlamına gelir.

Honda’nın 2023’te diğer Asya pazarlarında Supra GTR ve RS-X versiyonlarında yeni Winner X Sports’u yakında piyasaya sürmesi muhtemel görünüyor.

Motosikletler