Ana Sayfa Haber 2023 Ehliyet Nasıl Geri Alınır

2023 Ehliyet Nasıl Geri Alınır

0
15
2023 Ehliyet Nasıl Geri Alınır
2019 motosiklet ehliyet fiyatları

El konulan ehliyeti geri alma adım adım aşağıdaki şekilde mümkün olabilir:

2023 Ehliyet Nasıl Geri Alınır

  1. İlk olarak ehliyetin geri alınmasının haksız olduğunu düşünüyorsanız bu duruma itiraz edebilirsiniz. İtiraz sonucunuza olumlu şekilde dönüş yapılırsa, ehliyetinizi geriye alabilirsiniz.
  2. Ehliyeti geri almak için bir diğer yol da ceza süresinin doldurulmasıdır. Ehliyetinize 6 ay süre zarfında el konulduysa, bu ceza süresinin dolmasından sonra ehliyetinizi geriye alabilirsiniz.
  3. Bütün bunların yanında, kişi adına tüm cezaların kapatılmış olması gerekir. Bu nedenle ehliyeti kaybetmenize neden olan trafik cezalarının ödenmesi ve “Trafik Cezası Borcu Yoktur” kağıdı alınması gerekmektedir. Bu kağıdı çıkartmak için vergi dairelerine başvurabilirsiniz.
  4. Aynı zamanda, 2. kez aynı ihlalin gerçekleştiği alkollü araç kullanma, 100 ceza puanının doldurulması gibi durumlarda da kişinin psikoteknik değerlendirme raporu alması gerekir. Bu rapor olmadan ehliyet geri alınamaz.
  5. Uyuşturucu kullanımı nedeniyle ehliyetine el konan sürücülerde, ceza süresi dolduktan sonra resmi sağlık kurumlarından tekrar sürücü olmasına sakınca bulunmadığına dair belge alması gerekmektedir.
  6. Son olarak sürücü belgesi, kişinin kendisi dışında birisi alacaksa o kişiye mutlaka noter tarafından “sürücü belgemi almaya yetkilidir” yazan vekalet verilmesi gerekmektedir.

YORUM YOK