Ana Sayfa Haber 2023 Benelli Tornado 402 Sportbike Yakında Geliyor

2023 Benelli Tornado 402 Sportbike Yakında Geliyor

5
26
2023 Benelli Tornado 402 Sportbike Yakında Geliyor

2023 Benelli Tornado 402 Sportbike Yakında Geliyor. İlk önce Avrupa sonra belkide ülkemize gelecek ama biraz sabırlı olun veya şu şekilde diyelim hemen meraklanmayın, spor modellerde pek deneyimi bulunmayan firmanın bu modelinin ana hatlarıyla yerine oturmasını bekleyin.

Sorunları nelerdir, kritik bir parça sorunu çıkar mı, biraz bekleyelim! Neyse özelliklerine geçelim…

Benelli Tornado 402 Sportbike

Başlangıç ​​seviyesindekilere uygun yeni spor motosiklet, tek taraflı maşa ve Marzocchi süspansiyon gibi şık özellikleri ile çıkıyor.

Çinli motosiklet devi Qianjiang’ın çatısı altındaki en popüler markalardan biri olan Benelli, küresel pazardaki ürünlerini istikrarlı bir şekilde güncelliyor. Köklerini İtalya’da bulan şirket, artık tüm modellerinin Çin’de üretilmesi ve Qianjiang grubu altındaki QJ Motor as Keeway gibi diğer markalarla teknolojiyi paylaşması ile Qianjiang’a çok asimile oldu.

Bununla birlikte, Benelli Çin’de yeni bir spor motosikleti tanıttı ve yakın gelecekte komşu ülkelere de ulaşması bekleniyor.

Bazılarınız 2022’de tanıtılan Benelli 302R spor motosikletine aşina olabilir.

Şimdi, Benelli Tornado 402’nin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Tornado 302R’ye benzer şekilde, Tornado 402 tamamen – Sportif stile vurgu yapan bol grenaj ve kaportalı spor motosikleti piyasaya sürüyor. Tek taraflı salınım kolu, tam LED ışıklar ve genel olarak agresif bir duruşa sahip.

2023 Benelli Tornado 402 ayrıca bazı birinci sınıf bileşenlere sahiptir. Yeni başlayanlar için, ters bir Marzocchi ön çatalı ve merkezi olarak monte edilmiş bir arka monoshock eklendi. Önde çift Nissin radyal kaliper ve arkada tek diskle motosiklet frenler. Çift kanallı ABS burada standart donanımdır. Motosiklet ayrıca tam renkli bir TFT ekrana sahip. Genel olarak, oldukça hafif bir makine, sadece 172 kilogram ağırlığındadır.

Denklemin performans tarafında, Benelli Tornado 402, 399cc, sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu, paralel ikiz motorla donatılmıştır. Sekiz valfli bir silindir kafasına sahip olan motor, 10.000 dev/dak’da 47,5 beygir gücü ve 8.000 dev/dak’da 26 pound-feet tork üretiyor – Kawasaki Ninja 400 ve daha yakın zamanda piyasaya sürülen ve 450 olarak da bilinen CFMoto 450 SS ile benzer performans değerleri Avrupa ve Asya pazarlarında SR ile yarışıyor.

Rakiplerden bahsetmişken, Benelli’nin Tornado 402’yi A2 lisans kategorisine mükemmel bir şekilde gireceği Avrupa pazarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Burada KTM RC 390, Kawasaki Ninja 400 ve Honda CBR500R gibi diğer sportif makinelerle karşılaşacak. Bununla birlikte, şu anda, yeni spor motosikletin fiyatı henüz açıklanmadı, ancak rakiplerinden daha düşük fiyatlı olmasını kesinlikle bekleyoruz.

5 YORUMLAR