19 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

2022 Suzuki GSX-S 1000F

2022 GSX-S 1000F performansı sizi şaşırtacak

GSX-R1000 yarış pistinin sahibi olduğu kadar, 2022 Suzuki GSX-S 1000F’de yolun sahibidir. Bu tur özellikli spor motosiklet, gün boyu sürüş konforu için tasarlanmış bir şaside paketlenmiş teknoloji ve bileşenlerle Suzuki motor performansını sokağa taşıyor.

2020 GSX-S1000F, sokak sürüşü için ideal olan tork açısından zengin gücü sağlayan 999cc, sıralı dört silindirli bir motordan güç alır.

Bu güç merkezinin, caddeye hakim performans sağlamak için düşük ve orta aralıkta büyük güç ürettiği bilinen efsanevi uzun stroklu GSX-R1000 motorunu temel alması şaşırtıcı değil.

Güçlü bir motor, Suzuki’nin Gelişmiş Çekiş Kontrol Sistemi*, dengeli bir KYB süspansiyonu ve ayrıca ABS donanımlı** Brembo ve Nissin frenleri ile donatılmış GSX-S1000F, ciddi performansa sahip bir sokak modelidir.

ANA ÖZELLİKLER

GSX-S1000F, gövde üzerinde kontrast oluşturan gümüş logolara sahip yeni Glass Sparkle Black boyasıyla göz alıcı bir tarz getiriyor.

Yakıt enjeksiyonlu, 999cc, GSX-R tabanlı motor, teşvik edici bir spor motosiklet deneyimi için güç dağıtımını yumuşatan bir gaz kelebeği kontrol mekanizmasına sahiptir.

GSX-R1000R’ye benzer bir tasarım kullanan GSX-S1000F’nin Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS) tahrik hattı vites değiştirmeyi ve motor frenini yumuşatır.

Suzuki Gelişmiş Çekiş Kontrolü*, arka tekerleğe giden motor gücünün yol koşullarına uyması için sürücünün hassasiyeti anında seçmesine olanak tanır.

Çift direkli alüminyum çerçeve ve tamamen ayarlanabilir KYB tarafından sağlanan süspansiyon, kontrollü kullanım sağlar.

Çift yüzer ön fren rotorları ve Brembo Monoblok fren kaliperleri ile Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)**, kontrollü durma gücü sağlar. Yeni ön fren hortumları gibi son iyileştirmeler, kolda daha iyi bir his ile daha iyi durma performansı sağlar.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Güçlü, dört zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 999cc, sıralı dört motor, yumuşak gaz tepkisi ve kontrollü hızlanma sağlamak için tasarlanmıştır.

Silindirler arasındaki havalandırma delikleri, motorun daha fazla güç ve tork sunabilmesi için karter içindeki pompalama kaybını azaltır.

Uzun stroklu GSX-R motor tasarımı, cadde sürüşü için ideal olan geniş, düşük ila orta menzilli güce ve torka sahiptir.

Çift üstten eksantrik millerinin profilleri, en yüksek yarış pistine uygun gücü korurken sokak performansını artırmak için tasarlanmıştır.

FEM (Sonlu Elemanlar Metodu) analizi kullanılarak tasarlanan alüminyum pistonlar, optimum sertlik ve ağırlıkla dökülür.

Üst kartere entegre edilmiş Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplı silindirler, sürtünmeyi azaltır ve ısı transferini ve dayanıklılığı artırır.

Özel bir gaz kelebeği mekanizması kullanılır, böylece motor tepkisi yumuşak ve hareketli sürüş veya seyir sırasında kontrol edilir.

EFI sistemi, Suzuki’nin tescilli SDTV (Suzuki Çift Gaz Kelebeği Valfi) gaz kelebeği gövdelerini kullanır; burada ikincil gaz kelebeği valfleri, düzgün güç dağıtımı için bir servo motor tarafından kontrol edilir.

Her 44 mm gaz kelebeği gövdesindeki uzun uçlu, 10 delikli yakıt enjektörleri yakıt atomizasyonunu iyileştirirken, otomatik Rölanti Hız Kontrolü (ISC) soğuk çalıştırmayı iyileştirir ve motor rölantisini dengeler.

Dijital ateşleme, kıvılcım gücünü ve yanma verimliliğini artıran iridyum tipi bujileri ateşleyerek daha yüksek güce, daha doğrusal gaz kelebeği tepkisine, motorun daha kolay çalıştırılmasına ve daha kararlı bir rölantiye katkıda bulunur. Bu kaliteli bileşenler ayrıca geleneksel bujilerden daha uzun süre dayanır.

Paslanmaz çelik 4-2-1 egzoz sistemi, motorun heyecan verici bir kırmızı çizgiye koşan güçlü bir düşük-orta menzil gücü sunmasına yardımcı olur.

Suzuki Egzoz Ayarı (SET) sistem donanımlı orta susturucu tasarımı, stili geliştirir ve mükemmel şasi dengesi için kütle merkezileştirmeye yardımcı olur.

Oymalı susturucu, heyecan verici, ayırt edici bir ses yaratırken şasi altı egzozlarında yaygın olmayan hoş bir görünüme sahiptir.

Suzuki’nin Gelişmiş Çekiş Kontrol Sistemi*, sürücünün çeşitli sürüş koşullarında gazı daha güvenle kontrol etmesini sağlar. Sonuç olarak, binici daha az endişe ile spor sürüşünün keyfini çıkarabilir. Sürücünün gidona monte edilmiş bir kontrol aracılığıyla hareketsiz veya hareket halindeyken kolayca ayarlayabileceği dört çekiş kontrol modu (1, 2, 3 ve KAPALI) vardır. Modlar arasındaki fark, yol koşullarına duyarlılıklarıdır.

– Mod 1 en düşük hassasiyet seviyesidir – yetenekli sürücüler için veya iyi yol yüzeyi tutuşuna sahip koşullarda (iyi, düzgün yollarda spor sürüşü) en uygun olanıdır.

– Mod 2 , çoğu sürücü için veya farklı yol yüzeyi tutuşuna sahip koşullar (şehir içi sürüş, normal yol koşulları) için uygun olan orta düzeyde bir hassasiyet seviyesidir.

– Mod 3 , tutuşun sınırlı olabileceği yol koşullarına (ıslak veya soğuk yüzeyler) uygun en yüksek hassasiyet seviyesidir.

İLETİM ÖZELLİKLERİ

– KAPALI , tüm çekiş kontrolü özelliklerini devre dışı bırakır.
Yarışlarda kendini kanıtlamış altı vitesli yakın oranlı şanzıman, toplam motor uzunluğunu azaltmak için dikey olarak kademeli şaftlara sahiptir.

SCAS debriyaj, hızlanma sırasında plaka basıncını arttırır, ancak motor freni ve viraj girişi sırasında motor tepkisini yumuşatmak için kaydırmalı bir debriyaj görevi görür.

Bu geniş çaplı, ıslak çok plakalı debriyaj, sürücüye mükemmel bir sürtünme noktası hissi sağlayan, kabloyla etkinleştirilen hassas bir serbest bırakma kullanır.

Şanzımanın vites değiştirme bağlantısı, sürücünün sürüş koşulları için en iyi vitesi kolayca ve hızlı bir şekilde seçmesine yardımcı olur.

Güçlü, RK tarafından sağlanan tahrik zinciri, gücün sorunsuz ve sessiz bir şekilde iletilmesi için dahili yağlamayı korumak için O-ringler kullanır.

KASA ÖZELLİKLERİ
Şasinin geri kalanını tamamlayacak ve parlak bir çift far barındıracak şekilde tasarlanan GSX-S1000F’nin tam kaplaması rüzgarı keserek sürücünün dik, sportif ergonomiden faydalanmasını sağlar.

Hafif ve kompakt şasi, çok çeşitli sürücüler için çevik ve eğlenceli olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yetenek, güçlü alüminyum alaşımlı salıncak ile birleştirilmiş düşük kütleli sert alüminyum ana çerçeve ile başlar.

43 mm ters KYB çatallar, ayarlanabilir sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesine ve 120 mm (4,7 inç) cömert ön tekerlek hareketi ile yay ön yüküne sahiptir.

Kemerli alüminyum salıncak ve tek bir amortisöre sahip bağlantı tipi arka süspansiyon, geri tepme sönümleme kuvveti ayarı ile yedi yönlü ayarlanabilir yay ön yüküne sahiptir.

Tam yüzer 310 mm disklere sahip çift ön frenler ve dört adet 32 ​​mm karşıt pistona sahip Brembo Monoblok kaliperler, güçlü ve tutarlı durma gücü sağlar.

Ön frenler, kontrollü duruşlara sahip olmanıza yardımcı olmak için Nissin tek pistonlu kaliperli 240 mm arka disk fren ile tamamlanır.

İyileştirilmiş ön fren hortumları, kolda daha iyi bir his ile daha iyi durma performansı sağlar.

Hem ön hem de arka frenler, durdurma kuvvetini mevcut çekiş gücüyle eşleştirmek için kompakt bir Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)** kontrolörü tarafından modüle edilebilir.

GSX-S1000 modellerine özgü, TRP altı kollu, hafif dökme alüminyum jantlar, Dunlop radyal lastiklerle (önde 120/70ZR17 ve arkada 180/50ZR17) donatılmıştır.

Mat siyah alüminyum Renthal Fatbar gidon, mükemmel titreşim sönümleme ile mükemmel sürüş ergonomisi sunan standart donanımdır.

Makul spor sürüş pozisyonu, Renthal Fatbar, ayak dayama yerleri ve koltuk arasındaki özenle hazırlanmış bir ilişki ile yaratılmıştır.

Vites kolu, arka fren ve her iki koldaki siyah kaplama, motosikletin performans yapısına uygundur.

815 mm’lik (32 inç) düşük sele yüksekliği, sportif ancak dik sürüş pozisyonuna katkıda bulunur ve duraklarda sürücünün güvenine yardımcı olur.

ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER
GSX-S1000F, motoru çalıştırmak için marş düğmesine sadece basit bir dokunuş gerektiren (şanzıman boştaysa debriyaj kolunu çekmeden) Suzuki’nin Kolay Çalıştırma Sistemi ile donatılmıştır.

Tam kaportadaki çift far düzeneği, biri kısa huzme için, ikisi de uzun huzme için aydınlatan bir çift 55 watt H7 halojen ampul kullanır. Kuyruk bölümünde şeffaf lensli entegre bir LED arka lamba bulunur.

Hafif ve kompakt gösterge seti, hız göstergesi, takometre, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, vites konumu, soğutma sıvısı sıcaklıkları, sürüş mesafesi, ortalama yakıt tüketimi, anlık yakıt tüketimi, çekiş kontrolü ve saat işlevlerini içeren bir LCD ekran kullanır.

 

Tüm Özellikler

DEPLASMAN 999cc
MOTOR Sıralı dört silindirli, sıvı soğutmalı, DOHC
ŞANZIMAN
arka tork sınırlayıcı kavramalı 6 vitesli sabit ağ
ÖN SÜSPANSİYON
Ayarlanabilir sıkıştırma, geri tepme ve yay önyüklemeli KYB ters çatallar
ARKA SÜSPANSİYON
Bağlantı tipi, KYB şoklu ayarlanabilir geri tepme sönümlemesi ve yay ön
yükü ÖN FRENLER
Brembo Monoblok Radyal montajlı 4 pistonlu kaliperler, ABS
ARKA FRENLİ çift 310 mm yüzer diskler
Nissin tek pistonlu kaliper, ABS
UZUNLUĞU 2115 mm
GENİŞLİK 810 mm
YÜKSEKLİK 1080 mm
TEKERLEK 1460 mm
KOLTUK YÜKSEKLİĞİ
810mm
YAKIT KAPASİTESİ 19.0L
ISLAK AĞIRLIK 214Kg
GARANTİ 3 Yıl Sınırsız Kilometre (2 Yıl Std + 1 Yıl Bonus) – ülkemizde durum değişiklik gösterebilir

Motosikletler