14.9 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2021 Yamaha TRACER 9 ve TRACER 9 GT

2021 Yamaha TRACER 9 ve TRACER 9 GT

Bu sonbaharın başlarında, Yamaha MT-09 güncellendiğinde, Tracer sport-tourer’ın aynı muameleyi görmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu düşünmüştük. E haklıydık; Yeni Tracer 9 GT sport tourer, 2021 için benzer yükseltmelerle bugün piyasaya çıktı.

Yeni başlayanlar için Tracer 9 GT, 889cc deplasmanla aynı güncellenmiş üç silindirli motora sahip. Krankta neredeyse 118 beygir gücü var, önceki bisikletten yaklaşık 4 beygir gücü var ve tork da biraz artıyor. Bir kayma / yardımcı kavrama, dört farklı sürüş modu (spor sürüşünden yağışlı havaya kadar her şey için) ve yukarı / aşağı hızlı vites değiştirme standarttır. Yeni gaz kelebeği sistemi, bu yükseltmelerin çoğunun anahtarıdır.

Tracer 9 GT için, MT-09, tam LED aydınlatma ve ikiz 3,5 inç TFT ekranlar gibi yeni bir alüminyum çerçeve de var.

Motor

  • Yeni 890cc sıralı 3 silindirli 4 valfli DOHC sıvı soğutmalı EU5 motor
  • Tüm devirde daha düşük ağırlık ve daha fazla güç
  • Daha düşük devirde maksimum torkta% 7 artış
  • Maksimum güçte 4PS artış

2021 için, Tracer 9 ve GT’de bulunan Euro5 değirmeni önemli ölçüde güncellendi ve şimdi 890cc’ye sahip. Yeni motor torku% 4 artırıp 113bg’den 117bg’ye güç almasıyla, kapasite artışının bir gözü emisyonlar ve diğerinde performansı artırıyor. Cc’deki artış, CP3’ün yeni bir uzun stroklu versiyonu oluşturularak, stroku 3 mm uzatarak ve üniteye fazladan 43 cc fazla elde edildi.

Akıllıca, en yeni nesil CP3 motoru, daha fazla güç, tork üretmesine ve ekstra kapasite taşımasına rağmen önceki üründen daha hafiftir!

2021 Yamaha Tracer 9 GT

Yamaha TRACER 9

Şasi

  • Daha hafif ve daha güçlü CF döküm alüminyum Deltabox şasi
  • Daha fazla çeviklik için toplamda 2 kg ağırlık azaltma
  • Yeni hafif alüminyum salınım kolu
  • Optimize edilmiş ayarlara sahip tamamen ayarlanabilir KYB 41 mm USD çatallar
  • Revize edilmiş ayarlar ve yeni bağlantı ile ayarlanabilir KYB arka şok

Yeni motosikletin şasisi, bu yıl için büyük ölçüde güncellenen ve eskisinden daha hafif ve daha kompakt olduğu iddia ediliyor. Motor ayrıca şasiye artırılmış bir açıyla monte edilmiş, Yamaha’nın iddia ettiği bir şey daha var, yeni makinelerin kullanım dinamiklerini iyileştireceğini söylüyor.

Yeni çerçeveyi tamamlamak, yeni salıncak montaj pivotlarına sahip yeniden tasarlanmış bir salıncaktır. Motosikletin yüksek hızdaki dengesine yardımcı olmak için Tracer 900’ün arka kolu, MT-09’dan 60 mm daha uzundur ve motosikletlere 1.500 mm’lik bir dingil mesafesi sağlar.

Yamaha TRACER 9

Ekipman

  • Gizli farlar ve TRACER imzalı arka lambalı tam LED aydınlatma
  • Yenilenmiş A&S debriyajı
  • Hafif ve kompakt yeni 6 eksenli IMU – bir Yamaha Sport Touring’de ilk kez
  • Yalın duyarlı sürücü yardımları: TCS, SCS ve üç müdahale modlu LIFt
  • ABS ve Fren Kontrol sistemi (BC)
  • D-MODE değiştirilebilir motor çalışma modları
  • Yeni ultra hafif SpinForged 17 inç 10 kollu jantlar

Makinenin çok kapsamlı bir revizyondan geçecek bir diğer özelliği de 2021 modelinin elektronikleridir. Geçen hafta duyurulan MT-09 ve SP gibi, yeni Tracer 9 da R1’den türetilmiş altı eksenli bir IMU kontrol sistemi kazanıyor. ABS’yi ve çekiş kontrolünü yönetir ve sürücünün çekiş kontrolü, kaydırma kontrolü, tekerlek kontrolü ve fren kontrolü – viraj ABS’si dahil olmak üzere bir dizi yeni ve güncellenmiş yardım sistemini yönetmesine izin verir. Motosiklet, yağışlı havalardan spor sürüşüne kadar çoğu uygulamaya uyan dört sürüş moduna sahiptir.

Yeni Tracer 9’un her iki versiyonu da artık bir hız sabitleme sistemi ile donatılmış olarak geliyor, önceden GT varyantını standart olarak almak için uğraşmanız gerekiyordu. Sistem yalnızca 40 mph’de ve dört ve üzeri viteslerde devreye alınabilir. Devreye girdikten sonra, bisikletin hızı 2 km / s’lik artışlarla ayarlanabilir.

MT-09 gibi, yeni Tracer 9 da, jantın yüksek basınçta silindirler arasında dövüldüğü, döner şekillendirilmiş tekerleklere sahiptir. Yamaha, jantların yalnızca 2 mm kalınlığındaki bazı bölgeleri ile üretim motosikletlerinden birinde şimdiye kadarki en hafif jant olduğunu doğruladı.

2021 Yamaha Tracer 9 GT 3Yamaha TRACER 9 GT

Şekillendirme

  • Uzak gidon anahtarı olan ikiz tam renkli 3,5 inç TFT göstergeler
  • Yeni nesil stil

Motosiklet için en dikkat çekici değişiklik, tamamen yeniden tasarlanmış stilidir. MT-07 ve MT-09 kadar radikal bir makyaj olmayabilir ve serideki daha küçük bisikletlere göre önceki modele çok daha net bir benzerlik taşıyor. Hemen hemen her panel yeniden tasarlandı ve yeni şık kaporta değişimin ana unsuru oldu.

Motosikletin çok ilginç bir unsuru, TFT gösterge panelinin tasarımıdır. Kokpite, biri diğerinin iki yanında monte edilmiş iki adet 3,5 ”TFT ile oluşturulmuştur. Bu, geçmişe dönük bir kurulum ve şahsen, bir üreticinin yeni bir şey denediğini görmek güzel. Sol ekran, motosiklet, hız, vites, sürüş modları vb. Hakkında sürücü temel bilgilerini gösterir. Sağdaki ekran dört bölüme ayrılmıştır ve sürücüye onlar tarafından seçilen bir dizi bilgiyi gösterebilir.

Yamaha TRACER 9 GT

2021 Yamaha Tracer 9 GT ortaya çıktı

Tracer serisinin en üstünde, şu anda Yamaha spor turları serisindeki en yüksek özellikli makine olan yeni GT modeli yer alıyor. Uzun mesafeli sürüşü önemli ölçüde daha konforlu hale getirmek için bir dizi özel turne ilavesi ile birlikte stok motosiklet olarak tüm güncellemeleri içerir.

Modelde standart olarak sunulan sert çantalar, her biri tam yüz kask alabilen ve aerodinamiğe yardımcı olmak için serbest yüzen bir tasarıma sahip. Üst düzey model aynı zamanda zaten güncellenmiş IMU sistemi tarafından kontrol edilen KYB yarı aktif elektronik süspansiyon da kazanıyor.

Yamaha TRACER 9 GT

GT modelinde LED viraj lambaları, ısıtmalı elcikler ve özel boya şemalarının yanı sıra bir yukarı ve aşağı hızlı vites de bulunur.

Motosikletler