12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2020 Yılının Kafa Açan Elektrikli Modelleri

Elektrikli motosiklet modellerine bir türlü alışamadım. Fiyatlarının pahalılığı bir kenara sessizliği yüzünden hala bir motosikletmiş gibi gelmiyor. Şu vutuuuuu sesi çıkartamayan motosikletlere alışamayan bir çok kişi olduğunu düşünüyorum. Neyse şimdilik bunları kenara bırakıp efsane görüntüleri ile jetleri aratan 2020 modellere yakından bakalım.

 

2020 Elektrikli Modellerine Bakış fiyatları ile özelliklerini görelim

3 model inceleyeceğiz, bunlardan biri Limewire, Harley‘in geliştirdiği bir türlü canlı canlı göremediğim bir model. Ben görememiş olabilirim, görenler binenler varsa bir fotoğraf göndersin. Kullananlar varsa bir yorum eklesin. LiveWire™ motosiklet, içten yanmalı motorların gerektirdiği rutin bakım kalemlerinden pek çoğunu ortadan kaldırdığı için son derece kullanışlıdır: yağ değişimi yok, buji, hava filtresi bakımı gibi bakımlar yok. Elektrikli motor, etanollü benzin ve sezon dışı beklemeyle ilgili sorunları ve bakım ihtiyacını da ortadan kaldırır. LiveWire™ motosiklet kullanım öncesinde ve tavsiye edilen aralıklarla tahrik kayışının gerginliği, fren sıvısı, fren balataları ve lastikler gibi mekanik ve sarf malzemeleriyle ilgili muayene ve bakım gerektirir.

limewire harley

Öyle detaylar vermeyeceğim, mesela kurşun gibi bir motosiklet, fiyatıda ağır 29.799 dolar olarak bizlere ulaşacak. Eğer dolar buralarda kalırsa 69bin tl kadar ediyor. Burada firma karından veya buraya geldiğinde uygulanacak vergiden bahsetmiyorum.

Detaylı özellikleri aşağıda

LiveWire™ modeli bir Elektronik Şasi Kontrol (ECC) sistemi ile donatılmıştır. ECC’nin bağımsız işlevleri bir arada çalışarak ideal olmayan durumlarda sürücüye daha fazla kontrol ve güven sağlar. Elektronik Şasi Kontrol (ECC) sistemi; viraj performansı geliştirilmiş Kilitleme Önleyici Fren Sistemini (ABS), Çekiş Kontrol Sistemini (TCS) ve Drag Torku Kayma Kontrolünü (DTSC) yönetir ve bazı durumlarda arka tekere uygulanan torku düzenleyerek stabilite kontrolü sağlar. Gerektiğinde en yeni altı eksenli atalet ölçüm birimi (IMU) ve ABS sensör teknolojisini kullanarak elektronik kontroller ve hidrolikleri birleştirir.

Sabit mıknatıslı elektrik motoru nominal torkunun tamamını anında üretebilir; LiveWire’ın inanılmaz ivmelenmesini sağlayan da budur. Daha kolay hakimiyet için bu motor pilin altına yerleştirilerek ağırlık merkezi alçaltılmıştır.

Hafif dökme alüminyum şasi son derece serttir ve LiveWire™ motosikleti sürmeyi heyecanlı kılan hassas hakimiyete katkıda bulunur.

Yüksek performanslı SHOWA ön ve arka süspansiyon tamamen ayarlanabilir. Böylece kendi sürüş tarzınıza uyacak konfor ve hakimiyeti hassasiyetle ayarlayabilirsiniz.

LiveWire™ motosiklet birinci sınıf 180 mm arka ve 120 mm ön H-D Sport lastikler üzerinde ilerler. Bunlar, bu çığır açan makinenin sürüş ve hakimiyet performansını iyileştirmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Yepyeni LiveWire™ motosiklette bulunan 10,9 cm genişliğinde, tam renkli, sıvı kristal dokunmatik ekran, hız, menzil ve pil durumu konusunda sizi sürekli bilgilendirir. İsterseniz müzik, adım adım navigasyon, uyarı bilgileri ve diğerleriyle daha da özelleştirebilirsiniz.

LiveWire™ makinenizle yollarda fark yaratmanız için Orijinal Motor Parçaları ve Aksesuarları tasarlıyoruz. Bir ön cam, el ve ayak kumandaları ve daha pek çok aksesuarla motosikletinizi özelleştirebileceksiniz.

Şimdi geçelim ZERO/ SRF‘ye

zero sr

SR / F, Zero‘nun yeni ZF75-10 motorunun ve ZF14.4 lityum-iyon akünün sınıfında lider performans ve verim sayesinde basit bir gaz kelebeği ile 140 ft-lb tork ve 110 beygir gücü sunar. 18.995 dolar fiyatı var. Türk lirası ile 106 bin tl‘den biraz fazla.
MAKSİMUM HIZ (MAKSİMUM) 124 MPH
140 FT-LB
OPTİMAL ŞARJ SÜRESİ 80 dakika
200 MİL MENZİLİ Power Tank
% 100 ELEKTRİK AKTARMA ORGANI Düşük bakım
CYPHER III İşletim sistemi
161 MİL Şehir menzili
DEBRİYAJSIZ DOĞRUDAN TAHRİK Şanzıman
485 LB, 219 kg Boş ağırlığı
BOSCH Motosiklet stabilite kontrolü
Koltuk yüksekliğinde 1.0 inç – 78 cm
5 YIL / SINIRSIZ MİL >Güç paketi garantisi veriyor.

İşte son tanıtacağımız 2020 model italyanın ilk ve tam elektrikli motosiklet modeli Energica Eva, birşey çağrıştırdı mı? Sanki bateri adı gibi geliyor ama müthiş bir model yapmışlar. Spor üstü spor model. Nasıl tanım ama 🙂 21,656 dolar yani 127.500 tl kadar bir fiyata sahip.
eva electric

Energica Eva, 107kW (145 hp c.ca) anlık güç ve 200 Nm tork üreten, sürekli mıknatıslı bir AC (PMAC) yağ soğutmalı motora sahiptir.

Elektrikli sokak dövüşçüsü 125 mil (200 km) (ECO modu) kadar bir menzile sahiptir ve Spor modunda en fazla 125 mil / saat hıza ulaşabilir.

Eva’nın aküsü, invertörü, şarj cihazı ve ABS’si Energica Ego gibi sofistike bir Araç Kontrol Ünitesi tarafından sürekli izlenir ve yönetilir.  Energica Eva‘nin vites kutusu veya debriyajı yok.

Her şey yoldan çıkarma sistemi ile düzenlenir ve motorun hızlanma ve yavaşlamasını sürücü tarafından tamamen ayarlanabilen entegre rejenerasyon tork frenlemesi ile kontrol etmenize olanak sağlar. Bir denizlenme özelliği, hızlanma ve yenilenme arasında “nötr” bir konum olarak sağlanır.

Motosikletler