Ana Sayfa Motosiklet Modelleri BMW 2019 BMW F850GS Adventure

2019 BMW F850GS Adventure

0
1032
blank

2017 sonbaharında sunulan yeni geliştirilen BMW F 750 GS ve F 850 ​​GS‘nin ardından, yeni F 850 ​​GS Adventure şimdi bu segmentteki birinci sınıf BMW Motorrad serisini genişletiyor. F 850 ​​GS’nin dinamik ve yol dışı yönelimli karakterine dayanan yeni Macera, çeviklik ve kabiliyetinin yanı sıra artan yol dışı etkinliği ve olağanüstü uzun mesafe niteliklerinide birleştiriyor. Efsanevi boksör motorlu BMW GS Adventure rol modelleri gibi, yeni F 850 ​​GS Adventures şimdi özel seyahat enduro sürücüleri, offroad odaklı sürücüleri biraraya getiriyor.

90 derecelik krank pimi ofsetine ve 270/450 derecelik ateşleme mesafesine sahip yeni, güçlü ve rafine 2 silindirli sıralı motor.
Geliştiriciler, 90 derecelik krank mili ofsetli ve 270/450 derecelik ateşleme mesafeli bir krank mili kullanarak güçlü ve çekici bir ses elde ettiler. Titreşimler, yeni motorun iki dengeleme şaftı tarafından emilir. Kendiliğinden yükselen, sıçramaya karşı korumalı bir kavrama, yalnızca el kavrama gücünde fark edilebilir tiremede bir azalma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda motor çekme torkundaki düşme boyunca yolda güvenliği artırır. Arka tekerleğe güç iletimi, şimdi sol tarafta konumlanmış olan ikincil tahrikli altı vitesli şanzımandan gelir.

2019 BMW F850GS Adventure2 1024x683

“Yol” ve “Yağmur” artı ABS ve ASC sürüş modları standart olarak bol miktarda sürüş keyfi ve daha fazla güvenlik sağlar. İsteğe bağlı donanım olarak mevcut Pro sürüş modlarına sahip.
Yeni F850 GS Adventure, standart olarak “Yağmur” ve “Yol” sürüş modlarını sunarak bireysel sürücü gereksinimlerini karşılarken, BMW Motorrad ABS ve ASC otomatik denge kontrolü kombinasyonu yüksek güvenlik seviyesi sağlar. Standart dinamik fren lambası sayesinde, sürücünün ardındaki trafik fren motosikletinden daha da haberdardır. F 850 ​​GS Adventure, “Pro” sürüş modları ve isteğe bağlı ek donanımlar ve buna ek olarak “Dinamik”, “Enduro” ve “Enduro Pro” sürüş modları ile DTC dinamik çekiş kontrolü ve bankacılığına eklenebilir, yetenekli ABS Pro.

2019 BMW F850GS Adventure4 1024x724

Yeni çelik sac köprü çerçevesi, optimize edilmiş süspansiyon geometrisi ve 23 litrelik yakıt deposunun yeni konumu.
Yeni F 850 ​​GS Adventure’ın çerçevesi, kaynaklı bileşenlerden yapılmıştır. 2 silindirli sıralı motoru birlikte destekleyici bir eleman olarak birleştirir ve etkiye maruz kalmadan sağlamlığı açısından avantajlar sunar. Yakıt deposu, optimize edilmiş paketleme ve daha iyi bir ağırlık merkezi için koltuk ile direksiyon kafası arasında klasik bir konuma yerleştirilmiştir. F 850 ​​GS Adventure’da 23 litre tank kapasitesi var ve modelin düşük yakıt tüketimi ile birlikte 550 kilometreden daha uzun bir seyahate izin veriyor.

2019 BMW F850GS Adventure3 1024x724

Daha keskin, daha da erkeksi Adventure tasarımı, optimize edilmiş ergonomi.
Yeni, daha erkeksi vücut tasarımı, F 850 ​​GS Adventure’ın dünya çapındaki uygunluğunu vurgular. İki aşamada ayarlanabilen daha geniş bir ön cam ve el koruyucuları daha yüksek rüzgar ve hava koruması sağlar. Geniş enduro ayaklıklar, ayarlanabilir vites ve ayak freni kolları, motor koruma çubukları ve F 850 ​​GS Adventure’ın standart ekipmanlarını tamamlayan paslanmaz çelik bir bagaj. Temel sürüme ek olarak, yeni F 850 ​​GS Adventure, Exclusive ve Rallye stil çeşitlerinde mevcuttur.

2019 BMW F850GS Adventure5 1024x724
2019 BMW F850GS Adenture Temel Özellikler
  • 8 250 rpm’de 853 cm³ ve 70 kW (95 hp), 6 250 rpm’de 92 Nm sahip güçlü 2 silindirli sıralı motor.
  • 90 derece krank mili ve 270/450 derece ateşleme aralığı olan krank mili sayesinde çok güçlü, enerjik ses.
  • Daha fazla sağlamlık ve sürüş hassasiyeti için yeni çelik çerçevesi.
  • Yeni baş aşağı – ters teleskopik çatal ve daha da hassas bir yanıt için merkezi yaylı alüminyum iki taraflı döner kol.
  • ABS, ASC ve standart olarak “Rain” ve “Road” sürüş modları.
  • ABS Pro ve dinamik fren lambalı Pro sürüş modları, DTC ve isteğe bağlı donanım olarak yeni “Dinamik”, “Enduro” ve “Enduro Pro” sürüş modları.
  • İsteğe bağlı bir ekipman olarak Elektronik süspansiyon Dinamik ESA.
  • Daha güçlü alternatör ve marş motorlu yeni elektrik sistemi.
  • Standart olarak LED far.
  • Opsiyonel donanım olarak LED gündüz sürüş lambası ve LED ilave lamba.
  • 6,5 inç tam renkli TFT ekran ve isteğe bağlı donanım özelliği olarak sayısız özellik içeren çok işlevli alet kümesiyle bağlantı.
  • İsteğe bağlı donanım olarak yardım için “Akıllı acil durum çağrısı” eCall.
  • Gelişmiş rüzgar ve hava korumasının yanı sıra arazi ve seyahat uygunluğu optimize edilmiştir.
  • Özellikle özel offroad sürüşleri için optimize edilmiş ergonomi.
  • 23 kilometreye kadar yakıt deposu, 550 kilometreye kadar.
  • Yeni tasarım sayesinde geliştirilmiş GS Adventure profili.
  • Rally ve Exclusive olmak üzere iki stil çeşidiyle birlikte yeni renk.
  • Orta sınıfta benzersiz bir dizi isteğe bağlı ekipman ve aksesuarlar.

2019 BMW F850GS Adventure6 1024x724

2018 BMW F850GS Adventure

Teknik Özellikler

Motor Tipi Su soğutmalı, 4 zamanlı sıralı iki silindirli, silindir başına dört supaplı, üstten çift eksantrikli, kuru karter yağlama
Emisyon Standardı Euro4
Motor Hacmi (cc) 853 cc
Silindir çapı x strok (mm) 84 mm x 77 mm
Sıkıştırma Oranı 12.7:1
Yakıt Sistemi Elektronik Yakıt Enjeksiyonu
Maks. Güç (kW @ dev/dak) 95 Hp @ 8250 d/d
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 92 Nm @ 6250 d/d
Ateşleme Elektronik ateşleme
Çalıştırma Elektrikli
Şanzıman 6 vites
Güç Aktarımı Zincirli
Ön Süspansiyon 43 mm ters teleskopik amortisör
Arka Süspansiyon Alüminyum çift taraflı salıncak
Ön Fren 305 mm çift disk, Çift pistonlu çift kaliper, BMW Motorrad ABS
Arka Fren 265 mm tek disk, tek pistonlu kaliper, BMW Motorrad ABS
Boyutlar (UxGxY) (mm) 2300 mm x 939 mm x 1437 mm
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1593 mm
Sele yüksekliği (mm) 875 mm
Yerden açıklık (mm)
Ön Lastik Ölçüleri 90/90 R21
Arka Lastik Ölçüleri 150/70 R17
Yakıt kapasitesi (lt) 23 Lt.
Ağırlık (kg) 244 Kg. (Dolu ağırlık)

 

Yeni F 850 ​​GS Adventure, eski A2 lisansı sahipleri için düşük güç versiyonu olarak da mevcut. Bu durumda, 6 500 rpm’de 35 kW (48 hp) üretir. Maksimum 500 Npm’de 63 Nm’lik maksimum tork mevcuttur. Başka ülkelerde de isteğe bağlı olarak bazı ülkelerde standart versiyon olan normal yakıtla (RON 91) çalıştırma seçeneği de bulunmaktadır. Bu durumda çıkış 8 000 rpm’de 66 kW (90 hp) ve 6 250 rpm’de 86 Nm torktur.

90 derecelik krank mili ofseti ve düzensiz ateşleme mesafesine sahip krank mili nedeniyle çok güçlü, duygusal ses.

Ayrıca yeni F 850 ​​GS Adventure’da 2 silindirli sıralı motor hareket yönüne çapraz monte edilir ve sıvı soğutulur. Bununla birlikte, önceki modelin motorlarının aksine, krank milinin 90 derecelik bir dergi ofseti ve 270/450 derecelik bir ateşleme aralığı vardır (önceki modelde 0 derecelik bir krank mili dergi ofseti ve 360 ​​derecelik bir ateşleme aralığı vardır). Bu değişime, 90 derecelik bir V2 motorununkine benzer, özellikle güçlü ve duygusal bir ses eşlik ediyor. BMW Medya Bilgisi 11/2018 sayfa 7

Karşılıklı iki denge mili ve kuru karter yağlama ile yaratılan optimize edilmiş pürüzsüzlük.

Önceki modelin salınımlı kütle kuvvetleri, krank milinin ortasına, belirli bir ağırlık ağırlık düzenine sahip olan bir bağlantı çubuğu ile telafi edilirken, yeni motordaki istenmeyen titreşimler, iki denge mili tarafından ortadan kaldırılmaktadır.

Bu iki zıt denge mili, krank milinin önüne veya arkasına, eksenin biraz altında düzenlenir ve krank milinin solundan düz dişliler tarafından tahrik edilir. Yeni tasarlanan krank mili ve 270/450 derecelik ateşleme aralığı ile birlikte, bu aynı zamanda heyecan verici şekilde güçlü bir motor sesi sağlarken aynı zamanda çok daha iyi çalışma pürüzsüzlüğü sağlar.

İstenmeyen çalkalanma kayıplarını önlemek ve zorlu arazi koşullarında bile maksimum çalışma güvenliği sağlamak için, yeni F 850 ​​GS Adventure’ın motorunda, motor yağı için ayrı bir tank gerektirmeyen kuru karter yağlaması vardır. Ana yataklardan kaçan herhangi bir yağ, yağ karterinden kapatılan bir boşaltmada toplanır.

Bu alanda, yağlayıcı sürekli olarak yağ pompası tarafından pompalanır ve yağ karterine basınç olmadan çalışmadan önce dişli kutusu muhafazasına taşınır. Yağ besleme pompası daha sonra buradan yağ dolaşımını sağlar. Güçlü bir şekilde offroad karakteri, F 850 ​​GS Adventure’ın yağ karterini herhangi bir hasara karşı koruyan alt korumasına yansıtılmıştır.

Silindir başına iki üstten eksantrik mili ve dört rocker kolla çalışan valf.

Yeni F 850 ​​GS Adventure’ın silindir kafası, hafif ve dolayısıyla sabit hızlı rocker kollarıyla silindir başına dört valfı çalıştıran bir diş kayışı tarafından tahrik edilen iki döner üstten eksantrik mili içerir. Zincir dişlisi tahrik motoru motorun sağ tarafındadır.

Valf açıları, mümkün olan en iyi güç ve tork kullanımı ve ayrıca verimlilik artışı ile sonuçlanan optimize edilmiş bir yanma odası tasarımını destekleyecek şekilde boyutlandırılmıştır. Giriş tarafında 11.2 derece, çıkış tarafında 13.3 derece ölçerler. Valflerin çapı 33,5 mm (giriş) ve 27,2 mm (çıkış) olan bir plaka çapına sahiptir. Sıkıştırma oranı 12.7: 1’dir.

Karbürasyon, yeni nesil BMS motor kontrolü ile emme borusu enjeksiyonu yoluyla yapılır. Sürücünün kontrol sinyalleri, gaz kelebeği üzerindeki bir sensör tarafından doğrudan bir e-gaz sistemi üzerinden motor kontrolörüne iletilir ve bu durum kontrol edilebilirliği en üst düzeye çıkarmak ve yanıt özelliklerini optimize etmek için gaz kelebeği valflerinin açılma açısını düzenler.

Sürme emniyetinde önemli bir artış için sekmeyi önleyen kavrama ile güç aktarımı.

Yeni F 850 ​​GS Adventure’ın tüm güç aktarımı da tamamen yeniden yapılandırmaya tabi tutulmuştur. Motorun sağ tarafındaki ana tahrik düzeneği, torkun düz dişliler vasıtasıyla krank milinden debriyaja aktarılmasından sorumludur.

Bu şimdi kendiliğinden yükselen bir anti-hoplamalı kavrama (ıslak kavrama) olarak tasarlanmıştır. Sürücünün sadece ayarlanabilir debriyaj kolundaki farkedilir derecede azaltılmış çalışma kuvvetlerinden faydalanmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda motor sürtme torkunda önemli bir düşüşe yol açar, bu da özellikle sürüş sırasında yapılan fren manevraları için sürücü emniyetinde önemli bir artı sağlar. viteste değiştirme.

Şimdi sol tarafta ayarlanmış sekonder tahrikli altı vitesli şanzıman. İsteğe bağlı donanımlarda olduğu gibi, debriyaj kullanmadan hızlı vites değiştirme ve aşağı vites değiştirme için Shift Assistant Pro.

Geliştirilmiş sürüş dinamikleri için, yeni tasarlanmış altı vitesli şanzıman şimdi torku, X halkası zinciri biçiminde, soldaki ikincil sürücüye (eski adıyla sağa) yayılan optimize edilmiş bir aktarma oranıyla aktarıyor. Debriyaj kullanmadan hızlı yukarı ve aşağı vites değiştirme için, BMW Motorrad şimdi yeni F 850 ​​GS Adventure için isteğe bağlı donanım olarak sunulan Shift Assistant Pro’yu sunuyor.

Bu sayede, debriyaj kullanmadan dişlileri yukarı kaydırmak mümkündür, böylece çekiş kuvvetinde neredeyse hiçbir kesinti olmadan mükemmel ivmelenmeye izin verilmektedir. Dahası, Shift Assistant Pro ayrıca debriyaj kullanmadan vites değiştirmeyi mümkün kılar. Bu, minimum debriyaj kullanımıyla çok hızlı vites değiştirmeyi mümkün kılar, bu da arka tekerlek üzerinde istenmeyen yük ters etkilerinde ve bunun neden olabileceği sarsıntı hareketlerinde belirgin bir düşüşe neden olur.

Geleneksel vites değiştirme ile ilişkilendirilen bağımsız binici ve yolcu hareketlerinin istenmeyen etkileri, Shift Assistant Pro kullanılarak büyük ölçüde azaltılmıştır. Shift Assistant Pro ayrıca, motorsikletçilik yeni başlayanlar için işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Sportif sürücüler için çok hızlı geçiş sağlar.

Egzoz sistemi şimdi optimum konfor için sağ tarafa yerleştirilmiştir. İkincil sürücüyü motosikletin sol tarafına yerleştirerek, yeni F 850 ​​GS Adventure egzoz sistemini sağa kaydırmak mümkün oldu. Bu, binici adam, genellikle sol taraftan yapılan motosikleti elle işlediğinde avantajları vardır. Arka susturucu şimdi sağa yerleştirilmiş ve – tüm egzoz sistemi gibi – paslanmaz çelikten yapılmış: bu, çok daha fazla alan sağlar ve sıcak susturucudan yanma riskini azaltır. Yeni F 850 ​​GS Adventure, isteğe bağlı donanımlar gibi, oldukça sportif tasarıma sahip bir HP susturucu ile de donatılabilir.

“Yağmur” ve “Yol” ve ABS ve ASC sürüş modları, yüksek dereceli sürüş keyfi ve güvenliği için standart fabrika çıkışı olarak donatılmıştır.

F 850 ​​GS Adventure, sürücünün bireysel isteklerinin yerine getirilebilmesi için standart olarak monte edilmiş “Rain” ve Road ”sürüş modlarıyla birlikte geliyor. Ayrıca standart özelliklere dahil olan ASC otomatik stabilite kontrolü, yüksek sürücü güvenliği sağlar.

“Yağmur” ve “Yol” sürüş modlarıyla, yeni F 850 ​​GS Adventure’ın sürüş özellikleri yol koşullarının çoğuna uyarlanabilir.

“Yağmur” modunda, ASC veya DTC ve ABS veya ABS Pro kontrol özellikleri ıslak ve kaygan yol yüzeylerine dayanırken, gaz tepkisi yumuşak olacak şekilde yapılandırılmıştır.

“Yol” modunda, motor optimum gaz tepkisi verirken, ABS ve ASC kontrol sistemleri tüm yollarda ideal performans için yapılandırılmıştır. Aynısı isteğe bağlı donanım olarak bulunan ABS Pro ve DTC dinamik çekiş kontrol sistemleri için de geçerlidir. ESA elektronik süspansiyon ayarı (isteğe bağlı donanım olarak bulunur) takılıysa, arkadan sönümleme varsayılan “Yol” ayarında yapılır.

DTC dinamik çekiş kontrolü ve isteğe bağlı donanım olarak kullanılabilen ABS Pro ile birlikte Pro sürüş modları.

Yeni F 850 ​​GS Adventure, isteğe bağlı donanım olarak kullanılabildiği üzere “Pro sürüş modları” seçeneğiyle donatılabilir. Ayrıca “Dinamik” ve “Enduro” sürüş modlarının yanı sıra DTC dinamik çekiş kontrolü ve dinamik fren lambası ile eğri optimizasyonlu ABS Pro özelliği de var. Bir kodlama fişi ile etkinleştirilen “Enduro Pro” sürüş modu, araç özelliklerini sürücü gereksinimlerine göre değiştirmek için ek kişiselleştirme seçenekleri sunar ve F 850 ​​GS Adventure ile mevcut sürüş keyfini daha da artırır.

“Dinamik” modda, yeni F 850 ​​GS Adventure’ın sportif tarafı yolda yoğun keşif için hazır. Motor koordinasyonu daha sonra optimum gaz tepkisine uyar ve DTC ve ABS Pro sistemleri yüksek sürtünme değerleri olan yol kullanımı için koordine edildi. Takılıysa, Dinamik ESA varsayılan “Yol” yapılandırmasına ayarlanır.

“Enduro” modunda, yeni F 850 ​​GS Adventure’ın offroad yetenekleri özellikle etkileyici ve yoğun olarak deneyimlenebilir. Bu mod yumuşak bir motor tepkisi sunar ve DTC’nin sınırlandırılmış müdahalesi deneyimli bir sürücünün kasıtlı ve kontrollü sürüş gerçekleştirmesini sağlar. Bu özellik, ABS Pro’da olduğu gibi, arazi koşullarında tipik olan gevşek yüzeyler ve yol enduro lastikleri için yapılandırılmıştır. Dinamik ESA fonksiyonunun koordinasyonu, arazi sürüşünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanmış ve “Enduro” ayarıyla yapılandırılmıştır.

Hırslı enduro sürücüleri “Enduro Pro” modunda tam off-road performansına varabilir. Bu sürüş modu, çıkıntılı lastiklerin kullanımı için yapılandırılmıştır ve özel olarak kodlanmış bir fiş ile etkinleştirilir. “Enduro Pro” ile sürücü bireysel olarak gaz tepkisi, DTC ve ABS Pro gibi özellikleri ayrı ayrı yapılandırabilir ve birleştirebilir. Burada da Dynamic ESA offroad kullanım için değiştirildi ve “Enduro” değerine ayarlandı.

Süspansiyon.

Arttırılmış sağlamlık, sağlamlık ve sürüş hassasiyeti için derin çekme çelik köprü çerçeveli yeni geliştirilmiş süspansiyon. Gelişmiş hassasiyet için optimize edilmiş geometri.

Süspansiyon açısından, yeni F 850 ​​GS Adventure ayrıca tamamen yeni bir konsepte de sahip. Önceki model sürücülere binicilerini yüksek derecede sürüş hassasiyeti, sürüş dengesi ve hafif yol tutuşu ile çoktan heyecanlandırsalar da, geliştiriciler teknik özelliklerinde bu özellikleri optimize etmelerine öncelik vermişlerdir.

Yeni F 850 ​​GS Adventure için geliştirilen köprü çerçevesi, 2 silindirli sıralı motoru kendi kendini destekleyen bir eleman olarak entegre ediyor ve birlikte kaynaklanmış derin çekilmiş sac parçalardan üretiliyor. Monokok tasarımdaki yeni çerçeve, çelik boru çerçeveli önceki modelden daha fazla bükülme sertliğine sahiptir.

Yeni çerçeve konsepti, yakıt deposunun yeniden konumlandırılmasını içeriyordu. Selefi koltuğun altında bir yakıt deposuna sahipken, yeni F 850 ​​GS Adventure’daki 23 litrelik yakıt deposu şimdi koltuk ve direksiyon kafası arasında klasik pozisyonda bulunuyor. Bunun nedenleri temel olarak tekerlek yükü dalgalanmalarını, genel ağırlık merkezini ve aracın bir bütün olarak paketlenmesini optimize etmekti. Dahası, bu durum motosikletin tüm arka kısmının daha ince hale getirilmesini sağlayarak koltuk altındaki depolama alanını optimize etti.

Bir malzeme olarak alüminyumun kasıtlı olarak önlenmesi, bir enduro aracının sıklıkla kendisini bulduğu zorlu koşullardan kaynaklanıyordu. Çelik tarafından sağlam bir malzeme olarak önemli faydalar ve yeni ana çerçevenin tasarımı ve çelik arka çerçevenin ana çerçeveye cıvatalanması gerçeği – özellikle yol dışı kullanım söz konusu olduğunda geçerlidir. Geliştirilmiş offroad yeteneği, yolcu ayaklıklarının vidalı pimlerinde de görülebilir.

Yeni F 850 ​​GS Adventure, süspansiyon geometrisi açısından da optimizasyondan geçti. Doğruluk, sürüş hassasiyeti ve sürüş stabilitesi yeni boyutlandırılmış süspansiyon geometrisinden yararlanır.

Dingil mesafesi modifikasyonuna ek olarak, yeni F 850 ​​GS Adventure önceki modele kıyasla daha düz direksiyon kafasının yanı sıra daha yüksek tekerlek tekeri değerleriyle de karakterize edilir. Süspansiyon geometrisi verileri önceki modelle aşağıdaki gibidir:

Model / değer F 850 ​​GS Macera F 800 GS Macera
Direksiyon kafa açısı 62 derece 64 derece
Tekerlek tekeri 124.6 mm 117 mm
Dingil açıklığı 1,593 mm 1,578 mm

 

Önde yeni baş aşağı teleskopik çatal ve arkada merkezi yaylı çift taraflı alüminyum döner kol ile tekerlek yönlendirmesi. Daha yüksek sürüş konforu ile daha hassas tepki özellikleri.

Özellikle Adventure segmentinde, süspansiyon geliştiricileri zorlu görevlerle karşı karşıya. Süspansiyon sadece asfalt yüzeyli yollarda ve daha sportif kullanımda iyi bir şekilde çalışmakla kalmaz, aynı zamanda sıklıkla yoğun kullanım gerektiren bir yolcu da dahil olmak üzere offroad ve touring gerekliliklerini bir araya getirmek için de gereklidir.

Bu değişken uygulama yelpazesini tüm yönleriyle barındırarak, yeni F 850 ​​GS sürücüleri, tamamen yeni tekerlek kılavuzlarından ve yaylı amortisör elemanlarından yararlanabilir.

Ön tekerlek kılavuzunda şimdi 43 mm kızak borusu çapına sahip yeni bir baş aşağı çatal şeklinde. Önceki model ile karşılaştırıldığında, yeni teleskopik çatal daha da gelişmiş tepki özellikleriyle karakterize edilir. Offroad kullanımının daha katı gereksinimlerini karşılamak için, F 850 ​​GS Adventure, 230 mm yay hareketi sağlar (indirildiğinde 210 mm). Hassas kayar tüpler, ön tekerlek kapağına entegre edilmiş plastik koruyucularla taş çarpmalarına karşı korunur.

Arka tekerlek kılavuzluğu, kişisel gereksinimlere uyacak şekilde ayarlanabilen yaylı bir tabana ve geri tepme kademesi sönümlemesine sahip olan, seyahate bağlı sönümleme ile doğrudan bağlantılı bir merkezi yay gergisi ile birlikte çift taraflı bir alüminyum döner kol şeklini alır. Yay hareket mesafesi 215 mm’dir (alçaldığında 195 mm).

İsteğe bağlı donanımın çalışmasıyla her koşulda optimum süspansiyon kurulumu için arkada dinamik ESA elektronik süspansiyon ayarı.

Opsiyonel donanım olarak sunulan BMW Motorrad dinamik ESA elektronik süspansiyon ayarı ile, yeni F 850 ​​GS Adventure’ın dinamik sürüş deneyimi, sürücü konforu ve tur uygunluğu daha da artırılabilir.

Dinamik ESA, sürücü emniyetinin, performansının ve konforunun yeni boyutlarını açıyor, çünkü arka yay gergisinin sönümlemesi sürüş koşullarına ve manevralara göre otomatik olarak duruma göre ayarlanıyor.

Teknik açıdan bakıldığında, sürüş ve hızdaki hareket, merkezi yaylı gergideki yaylı sürüş sensörü vasıtasıyla, sürüş koşullarına bağlı olarak duruma göre sönümü otomatik olarak ayarlayan bir yaylı hareket sensörü vasıtasıyla kaydedilir. Yaylı takviyenin sönümlemesi, elektrik kumandalı kontrol valfleri vasıtasıyla buna göre ayarlanır. Bu sönümleme ayarı birkaç milisaniyelik alanda gerçekleşir. Sonuç olarak, bankacılık pozisyonunda bile optimum sönümleme konforu ve çok dengeli bir sürüş tepkisi sağlanır.

Dinamik ESA bağımsız bir sistem olarak çalışmaz, ancak ABS / ABS Pro ve ASC veya DTC gibi diğer kontrol sistemleriyle iletişim kurar. Ayrıca, Dinamik ESA “Yağmur”, “Yol”, “Dinamik”, “Enduro” ve “Enduro Pro” sürüş modlarıyla bağlantılıdır.

“Yağmur”, “Yol” ve “Dinamik” sürüş modlarında, merkezi yay takviyesi yumuşak bir temel koordinasyonla çalışır. Sürücü daha sportif bir sürüş tarzı için bir konfigürasyonu tercih ederse, bu sürüş modlarını daha hassas bir amortisör ayarı ile sonuçlanan Dinamik ESA “Dinamik” ayarıyla birleştirebilir.

“Enduro” ve “Enduro Pro” sürüş modlarında, Dinamik ESA beklenen gevşek yüzeylerle arazi kullanımı için koordine edilmiştir. Dinamik ESA “Enduro” ayarı buna göre tanımlanmıştır. Merkezi yaylı takviyenin sönümleme özellikleri, en uygun çekiş ile offroad sürüşünün özel gereksinimleri için koordine edilir ve kesme ile geliştirilir.

Tekerlekler ve lastikler seyahat etme, macera ve offroad kullanım ihtiyaçlarına göre uyarlanmıştır.

F 850 ​​GS Adventure, alüminyum jant halkalı, önde 2.15 x 21 ve arkada 4.25 x 17 ebatlarında çapraz kollu tekerleklerle donatılmıştır. Spor odaklı offroad kullanımında tercih edilen ön tekerlek büyüklüğü 21 inç’tir; Bu, gevşek zeminde belirgin avantajlar sağlayan daha büyük jiroskopik kuvvetler sayesinde yüksek sürüş dengesi sağlar. F 850 ​​GS Adventure, standart olarak enduro sokak lastikleri ile donatılmıştır. Önde 90/9021, arkada 150 / 70-17 ölçülerinde iç lastiksiz lastikleri var. Ek olarak, yoğun arazi kullanımı için onaylanmış ve işlerinde ücretsiz isteğe bağlı ekipman olarak sipariş edilebilecek ayrı bir profiline sahip lastikler vardır.

Standart BMW Motorrad ABS ile güçlü fren sistemi. ABS Pro ve “frenleme sırasında daha fazla güvenlik için dinamik bir fren lambası olan“ Pro sürüş modları ”.

Ön tekerlek üzerinde 305 mm çapında bir çift diskli fren, iki pistonlu yüzer kaliper ile birlikte üstün ve güçlü bir yavaşlama sağlar. Tek pistonlu yüzer kaliperli arka tekerleğe 265 mm çapında tek bir disk fren takılmıştır. Yol kullanımı için onaylanan tüm BMW motosikletlerinde olduğu gibi, yeni F 850 ​​GS Adventure, örneğin offroad durumlarda da istenirse devre dışı bırakabileceği BMW Motorrad ABS ile standart olarak donatılmıştır.

Motosikletler için daha fazla güvenlik artırıcı özellikler, Pro sürüş modları isteğe bağlı donanım, ABS Pro fonksiyonları ve dinamik bir fren lambası şeklinde mevcuttur. Dinamik fren lambası, motosikletin fren yaptığı yoldaki kullanıcılara etkili bir şekilde sinyal verebilir. Halen AB ve ECE bölgesi ile sınırlı olan bu ilave fren lambası işlevi, sert fren durumunda ve acil durdurma yapılsa bile, iki seviyeden arkaya giden trafiği uyarıyor. Birinci seviye, frenlere 50 km / s hıza kadar uygulandığında devreye girer. Burada fren lambası 5 Hz frekansta yanıp söner. Motosiklet dururken yaklaşırsa (<14 km / s), ikinci aşama tehlike uyarı ışıklarının ek olarak etkinleştirilmesiyle devreye girer. Bunlar, araç en az 20 km / s hıza ulaşana kadar aktif kalır.

ABS Pro, ABS destekli frenlemenin bankacılık konumunda izin verdiği virajlarda fren yaparken daha fazla güvenlik sunarak BMW Motorrad ABS’den bir adım öteye gider. Burada ABS Pro, frenlere hızlı bir şekilde uygulandığında bile tekerleklerin kilitlenmesini önler; bu, özellikle şok frenleme manevraları üzerindeki direksiyon kuvvetindeki ani değişiklikleri azaltır ve motosikletin istemeden kalkmasını önler. ABS Pro’nun sürücüye sağladığı avantajlar, virajlarda mükemmel yavaşlama ile birlikte artan fren ve sürüş stabilitesidir. “Yağmur” ve “Yol” sürüş modlarında, ABS Pro yol kullanımı için boyutlandırılmış ve orta ila düşük sürtünme değerleri artı optimum fren stabilitesi sunar. Kontrolü erken ayarlar.

İsteğe bağlı donanımlar için mevcut olan LED gündüz farı da dahil olmak üzere tam gündüz LED farlarını görün ve görün.

Yıllar boyunca, BMW Motorrad, motosikletle bağlantılı olarak güvenlik açısından bir öncü olarak kabul edildi. Kelimenin en gerçek anlamındaki parlak örneklerden biri, şimdi yeni F 850 ​​GS Adventure’ın standart bir özelliği olarak sunulan LED far.

Buna ek olarak, ikonik olarak tasarlanmış LED gündüz sürüş lambası isteğe bağlı bir donanım olarak mevcuttur.

Yeni LED far yalnızca parlaklığı ve netliği ile benzersiz bir hüzmeyle yolu aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda trafikte daha iyi görünürlük sağlar. Dahası, birinci sınıf macera serüvenine tersine çevrilmiş bir tuning çatal şeklinde olan eşsiz LED optik fiberiyle eşsiz bir görünüm kazandırmaktadır. Standart modelde, ışık ünitesi kısa ve uzun farlar için iki LED-E ünitesinden ve isteğe bağlı bir donanım maddesi olarak LED gündüz sürüş lambası ile bağlantılı olarak, gündüz sürüş lambası ve yan ışık için dört ilave LED ünitesinden oluşur.

Bağlanabilirlik – 6.5 inçlik tam renkli TFT ekrana sahip çok işlevli gösterge paneli ve fabrika çıkışı seçeneği olarak sayısız özellik.

Yeni F 850 ​​GS Adventure, bir dizi kontrol lambasının yanı sıra bir analog takometre ve çok işlevli bir ekrandan oluşan tamamen yeni bir gösterge paneli tasarımı ile standart olarak donatılmıştır.

Araç kümesinin 6.5 inç tam renkli TFT ekran biçiminde gösterilebildiği, Bağlantı özelliği olarak bilinen yeni isteğe bağlı donanım sayesinde, yol üzerinde olup bitenlerden en az dikkat dağıtımıyla hızlı ve daha net bilgiler artık mümkün . BMW Motorrad çoklu kontrol cihazı ile entegre çalışmasıyla birlikte, sürücüye P90327734’e araç ve bağlantı fonksiyonlarına hızlı erişim sağlar.

Ayrıca, yoldayken telefon görüşmesi yapmak veya müzik dinlemek de kolaydır. Örneğin, BMW Motorrad İletişim Sistemine sahip bir akıllı telefon ve kask Bluetooth ile TFT ekranına bağlanırsa, sürücü medya oynatımına ve telefon işlevlerine kolayca erişebilir.

Bu işlevler, bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan da kullanılabilir. Herhangi bir standart akıllı telefona aktif bir Bluetooth bağlantısı ile sürücü, yolculuk sırasında müzik dinlemenin zevkini yaşayabilir.

Ek olarak, serbestçe kullanılabilen BMW Motorrad Connected App, doğrudan TFT ekran üzerinden günlük kullanıma uygun, kullanışlı ok tabanlı navigasyon sunar. BMW Motorrad Connected App, Google ve Apple mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilir. Aynı zamanda rota günlüğü ve diğer seyahat istatistiklerinin ve bilgilerin gösterilmesi gibi çekici ek işlevler içerir. Bu şekilde, kaydedilmiş rotalar, REVER topluluğu aracılığıyla doğrudan diğer motosikletçilerle paylaşılabilir. Temel navigasyon sistemi, ek ekipmana gerek kalmadan günlük seyahatlerin ve kısa yolculukların uygun şekilde organize edilmesini sağladığı için motosikletçiler için özellikle ilgi çekici olacaktır.

Acil bir durumda hızlı yardım – isteğe bağlı donanım olarak kullanılabilen “Akıllı Acil Çağrı” fonksiyonu.

Bir kaza durumunda veya acil durum ve tehlike durumlarında mümkün olan en hızlı yardımı sağlamak, insanların hayatlarını kurtarabilir. Yeni F 850 ​​GS Adventure için “Akıllı Acil Durum Çağrısı” adı verilen isteğe bağlı bir donanım işlevi var, kaza yerine en kısa sürede yardım getirmek için tasarlanmış bir eCall sistemi. Acil bir durum veya bir kaza meydana gelirse, akıllı acil durum çağrısı otomatik olarak veya manuel olarak etkinleştirilir ve motosikletin konum verilerini ve dolayısıyla kaza yerinin koordinatlarını gönderir ve kurtarma zincirini kalifiye BMW Çağrı Merkezi üzerinden harekete geçirir . İlgili kişi, BMW Çağrı Merkezi ile kendi ulusal dilinde konuşabilir. eCall, kurtarma zincirini tetiklemek için cep telefonu şebekesine bağlantı gerektirir.

ECall’ın işletim ünitesi gidonun sağ yarısında bulunur ve hem kompakt hem de ergonomik olarak tasarlanmıştır. Acil aramayı tetiklemek veya durdurmak için kapak korumalı SOS düğmesine ek olarak, entegre bir mikrofon ve hoparlör de bulunmaktadır.

Bir olayın doğasını belirlemek için tasarlanmış sofistike bir sensör sistemi temelinde, eCall üç olası senaryoyu dikkate alır. Öncelikle ciddi bir düşüş veya çarpışma durumunda meydana gelen otomatik aktivasyon var. Acil çağrı fonksiyonu gecikmeden derhal devreye girer ve kaza mağduru / sürücüye acil çağrı gelinceye kadar BMW Çağrı Merkezi tarafından ses bağlantısı üzerinden bakılır. Daha sonra daha az ciddi bir düşüş veya çarpışma durumunda otomatik aktivasyon gerçekleşir. Bu durumda, etkilenen kişi acil çağrıyı sonlandırmak için bir düğmeye basma seçeneğine sahiptir. Üçüncüsü, örneğin bir kazaya karışan başka bir kişi için yardım almak için bir düğmeye basarak işlevi manuel olarak etkinleştirmek mümkündür. Bu durumda, eCall sağ gidon ucundaki SOS düğmesine basılarak manuel olarak tetiklenir. Bu durumda da arayan kişi bir düğmeye basarak acil durum çağrısını sonlandırma seçeneğine sahiptir.

Anahtarsız Sürüş – tüm kilitleme işlevlerinin, isteğe bağlı donanım olarak kullanılabilen kablosuz bağlantıyla kablosuz olarak etkinleştirilmesi.

Diğer BMW Motorrad modellerinde olduğu gibi, isteğe bağlı donanım olarak mevcut olan Anahtarsız Sürüş sistemi, yeni F 850 ​​GS Adventure’daki geleneksel kontak / direksiyon kilidinin yerine geçiyor. Bu, normal bir anahtar kullanmanın artık gerekli olmadığı anlamına gelir. Direksiyon kilidi, ateşleme, yakıt doldurma kapağı ve hırsızlık önleme tertibatı, araca özel bir frekans ile kablosuz bir sinyal ileten, araç anahtarına entegre edilmiş transponder tarafından çalıştırılır. Bu nedenle anahtar, örneğin sürücünün kıyafetlerinde kalabilir.

Anahtar araç alım alanı içine girdiğinde (mesafe <2 metre), direksiyon kilidi açılabilir. Direksiyon kilidi, düğmeyi basılı tutup gidonu son konuma getirerek kilitlenir. Kontak, düğmeye kısaca basılarak veya direksiyon kilidini bıraktıktan sonra düğmeyi basılı tutularak çalıştırılır. Kontak, kısa veya uzun süreli bir düğmeye basılarak kapatılır. Alarm sistemi (DWA), kontak kapatıldığında ve anahtar alım alanından çıkar çıkmaz direksiyon kilidi kapatıldığında otomatik olarak devreye girer.

 

Tasarım, ergonomi ve renk konsepti.

Macera ruhunu vurgulamak için daha belirgin bir stil.

Yeni F 850 ​​GS Adventure tamamen yeniden tasarlandı ve bu bisikletin tümüyle macera ve dünyayı gezmekle ilgili olduğunu açıkça belirten daha dinamik ve sağlam bir görünüme sahip. Yeni Macera artık daha erkeksi bir görünüme sahip ve daha belirgin offroad becerilerini optimum turne yeteneği ile birleştiriyor. Yüksek konumlandırılmış hava girişi, büyük oranda orantılı yay hareketi, yerden yükseklik, fonksiyonel olarak tasarlanmış yüzeyler ve hassas bir panel hizalaması, yeni orta sınıf GS Adventure’ın güçlü offroad niteliklerinin altını çiziyor. Adventure-tipik sağlam görsel çekiciliği, motor koruma çubukları ve paslanmaz çelik bagaj rafı gibi ekipman özellikleriyle vurgulanmaktadır.

Büyük GS boksör Macerası gibi görünüşü tamamen orijinal ve maceranın saf ve heyecan verici ruhunu yansıtıyor. Ayırt edici GS uçuş çizgisi, yeni F 850 ​​GS Adventure’daki tüm perspektiflerden görülebilir. Asimetrik far ve GS tipik uçuş çizgisi gibi ikonik tasarım özellikleri onu açıkça BMW Motorrad GS ailesinin bir üyesi olarak tanımlar. GS’nin ön “gaga” dan başlayarak, flyline yakıt deposu üzerinden uzanır ve arkaya doğru uzanır; bu, önceki modelden çok daha dar ve dinamiktir.

Optimize edilmiş ergonomi, gelişmiş rüzgar ve hava korumasının yanı sıra uzun mesafe uygunluğu için büyük bir yakıt deposu.

Yeni F 850 ​​GS Adventure’ın offroad uygunluğu, yakıt deposu / koltuk alanının kenarları ve köşeleri olmayan yeni tasarımı sayesinde artırıldı. Bu, her şeyden önce ayakta dururken pozisyonda sürüş yaparken avantajlıdır. Burada Adventure binici, daha da konforlu bir oturma pozisyonu sağlayan konvansiyonel ve 15 mm daha yüksek gidon ile desteklenir. Debriyaj ve ön fren için ayarlanabilir el kolları, sürücünün kendi ergonomik düzenini seçmesini sağlar.

Daha geniş ve offroad için optimize edilmiş enduro ayak tabanları, bisikletin yol dışı sürüş kabiliyetlerini geliştirir. Ayarlanabilir ayak freni kolu eki, dik konumda dururken sürüş yaparken optimum fren çalışmasına izin verir. Ayarlanabilir bir vites kolu ergonomik ayar paketini yuvarlar.

Bir enduro için tipik olan yeni F 850 ​​GS Adventure, cömert yaylı seyahat mesafeleri ve geniş yerden yükseklik özellikleri sunuyor. Bununla birlikte, onları sürmek rahat hisseden sadece uzun boylu insanlar değildir. Bu, optimize edilmiş iç bacak eğrisi uzunluğu, mevcut çok sayıda koltuk yüksekliği ve gidonlar, koltuk bankı ve ayaklıkların etrafındaki zarif bir ergonomik üçgen ile sağlanır. Önceki modele kıyasla standart koltuk yüksekliği 15 mm’den 875 mm’ye düşürüldü. Asılı 815 mm’lik koltuk yüksekliğine, süspansiyonu düşürerek ve daha düşük bir koltuk bankı monte ederek ulaşılabilir (isteğe bağlı donanım fabrikadan temin edilir).

Ek olarak, uzun mesafeli sürüşü daha da konforlu hale getirmek için rüzgar ve hava koşullarına karşı koruma sağlanmıştır. Yeni F 850 ​​GS Adventure, yüksekliği ayarlanabilir bir tur ön camının yanı sıra standart olarak iki yan rüzgar deflektörüne sahiptir. F 850 ​​GS’nin standart ön camına kıyasla, F 850 ​​GS Adventure’ın turne ön camı, rüzgar ve hava korumasını önemli ölçüde artıran iki konumda ayarlanabilir. Bu, isteğe bağlı olarak F 850 ​​GS için de mevcuttur.

BMW Motorrad F serisinin GS serisi içindeki mevcut ön camların modüler tasarımı, isteğe bağlı bir dizi aksesuar sayesinde sürücünün bisikletini kendi ihtiyaçlarına göre uyarlamasını sağlar. Sonuç olarak, bu sürücünün yeni F 850 ​​GS Adventure’daki offroad kullanım veya seyahat konforuna yönelik tercih ettiği özelliklerine odaklanmasını sağlar.

Yeni F 850 ​​GS Adventure’ın 23 litrelik yakıt deposu, uzun mesafeli macera sürücülerinin ihtiyaçlarını da karşılar. Gelişmiş güç ünitesinin daha düşük yakıt tüketimi ile birlikte, şimdi 550 kilometre ve daha fazlasına kadar olan aralıklar elde edilebilir.

Üç çekici renk versiyonunda ve iki stil versiyonunda sağlam macera karakteri.

Üç dinamik renk ve üç stil varyasyonu, yeni F 850 ​​GS Adventure’a bireysel ve karakteristik özelliklerini verir. Her iki modelin de boyalı kısımları kasıtlı olarak minimumda tutulmuştur. Motosiklet ile üst kısımda bulunurlar ve sürücü ile motosiklet arasındaki arayüzü oluştururlar. Motosikletin alt alanı ve GS “gaga” ise sağlam offroad karakterini vurgulamak için siyahtır.

 

Detaylı Teknik Özellikler

Motor tip

Su soğutmalı 4 zamanlı sıralı iki silindirli motor, silindir başına dört valf, iki üstten eksantrik mili, kuru yağ karteri yağlaması

Bore x Stroke

84 mm x 77 mm

Kapasite

853 cm

Nominal çıkış

8.250 rpm’de 70 kW (95 hp)

OE çıkışı azaltma, 6.500 rpm’de 35 kW (48 hp)

OE RON91 kurşunsuz normal yakıt: 8.000 rpm’de 66 kW (90 hp)

Maks. dönme momenti

6.250 rpm’de 92 Nm
SA güç azaltma 4.500 rpm’de 63 Nm

SA ROZ91 Normal kurşunsuz benzin: 6.250 rpm’de 86 Nm

Sıkıştırma oranı

12.7: 1

Karışım kontrolü

Elektronik enjeksiyon

Emisyon kontrolü

Kapalı devre 3 yollu katalitik konvertör, emisyon standardı EU-4

Kilometre / tüketim

Azami hız

197 km / s

Kapalı devre 3 yollu katalitik konvertör, emisyon standardı EU-4

4,1 l

WMTC’ye dayalı CO2 emisyonu

98 g / km

Yakıt tipi

Kurşunsuz süper, minimum oktan sayısı 95 (RON)

OE kurşunsuz normal yakıt, minimum oktan sayısı 91 (RON)

Elektrik sistemi

Alternatör

kalıcı manyetik alternatör 416 W (nominal güç)

pil

12 V / 10 Ah, bakım gerektirmez

transmisyon

Debriyaj

Mekanik olarak çalıştırılan, çoklu diskli ıslak debriyaj (atlama önleyici)

Vites kutusu

Karterin içine entegre edilmiş 6 kademeli sabit şanzıman

sürücü

Arka tekerlek göbeğinde şok sönümlü sonsuz O-ring zinciri

Süspansiyon / Frenler

çerçeve

Kabuk yapısında köprü tipi çelik çerçeve

Ön süspansiyon / yay elemanları

Üst çatal, Ø 43 mm

Arka süspansiyon / yay elemanları

Aluminyum, stereo döner kol, doğrudan menteşeli WAD merkezi gergi, yaylı hidrolik olarak ayarlanabilir, ayarlanabilir ribaunt kademesi

Seyahat, ön / arka

230 mm / 215 mm (düşük 210 mm / 195 mm düşük SA)

Dingil açıklığı

1.593 mm

kastor

124,6 mm

Direksiyon kafa açısı

62 °

Tekerlekler

Çapraz konuştu tekerlekler

Jant ölçüleri, ön

2,15 x 21 ″

Jant ölçüleri, arka

4,25 x 17 ″

Lastik, ön

90/90 21

Lastik, arka

150/70 R17

Fren, ön

Çift diskli fren, yüzer fren diskleri, Ø 305 mm, 2 pistonlu yüzer kaliperler

Arka fren

Tek diskli fren, Ø 265 mm, tek pistonlu yüzer kaliper

ABS

BMW Motorrad ABS (değiştirilebilir)

Boyutlar / ağırlık

Koltuk yüksekliği, yüksüz

875 mm (SA alçak: 815 mm, SA çift kişilik koltuk alçak: 835 mm, SA çift kişilik koltuk: 860 mm, SZ ralli koltuk: 890 mm)

Binici adım uzunluğu, yüksüz

1.950 mm (SA alçaltma: 1.830 mm, SA çift alçak koltuk: 1.870 mm, SA çift koltuk 1.910 mm, SZ ralli koltuğu: 1.980 mm)

Kullanılabilir tank kapasitesi

23 l

hangi rezerv

yak. 3,5 l

uzunluk

2.300 mm

Yükseklik (aynalar hariç)

1.437 mm

Genişlik (aynalar dahil)

939 mm

Boş ağırlık, tamamen yakıtlı / yola hazır (1)

244 kg

Maks. izin verilen ağırlık

455 kg

Maks. yük (standart donanıma sahip)

211 kg

YORUM YOK