3800 km’lik gezi kac liraya mal olur

Soru – Cevap BölümüCategory: Geziler Guruplar3800 km’lik gezi kac liraya mal olur
Turker asked 3 ay ago

Selam arkadaşlar, bahar ayı sonunda 3800 km’lik ege, akdeniz ve doğu turu planlıyorum. rota şöyle; istanbul –  izmir, marmaris, antalya adana, mardin, gaziantep, urfa van, itlis, ığdır ve geri dönüş ağrı, trabzon, samsun, zonguldak, istanbul olacak.

Bu tur için planlarımı şimdiden yapmaya başladım. Şu andaki benzin 37 tl / litre. hesaplarıma göre 4.500 tl sadece benzin tutuyor.

uygun fiyatlı olması için küçük çadırım yanımda olacak, kurabildiğim kadar çadır yoksa uyku tulumu ile idare edeceğim. günlük 150 tl yiyecek ile idare edersem, 22 gün sürecek tur’da ekstralarda dahil 5000 tl daha harcarım.

3800 km’lik gezi kac liraya mal olur, hesaplayalım

Başıma gelecek talihsizlikler için ve yağ, küçük tamir işleri içinde 5000 tl giderim olsa toplamda 15.000 tl’ye 22 gün güzel bir tur yapmış olurum diye düşündüm ve hesapladım.

Sizce başka ne gibi masraflar çıkar. Youtube kanalımı yakında paylaşacağım

4 Answers
motosiklet Staff answered 3 ay ago

Bu kadar ucuz bir tur olacağını sanmıyorum, bir yerde yemek yemeden, o bölgenin yemeklerini tatmadan dönülmez ve o yolculuk 30.000 tl’ye çıkar diye düşündüm

Enis answered 3 ay ago

Hocam bence 25.000 tl alt sınır, benzin şimdi 4500 tl tutacaksa, yolda giderken bile artan benzin fiyatlarına şaşırabilirsin. sadece çadır yetmeyebilir, bzı yerlerde çadıra izin vermezler, pansiyon gibi yer bulursun 50.000 tl’ye çıakcaktır, artık düşündüğümüz kadar ucuz değil gezi, tur ve motorla çıkmak ama bunlar yıldırmasın seni, bas git uzaklaş, kimseye aldırış etme.

ibrahim answered 3 ay ago

Yorucu bir yol olur, hızlı bir rota seçmişsin farklı bölgelerde yolculuk bahar ayıda olsa zor olacaktır. yanına ihtiyaç duyabileceğin, sorun çıkarsa neler ihtiyacın olacaksa düşünerek al, ben iran gezisi yaptım, 12 gün düşündüm 1 ay kadar sürdü ve çok ihtiyacım olan şeylerin listesini yapmıştım, az geldi, yanına yiyeekte al, bir depo ek benzin bulunsun ne olur olmaz. 15bin tl düşünürsün 45bin tl bile çıkabilir, iyi yolculuklar, bu arada motorun nedir?

Turker answered 3 ay ago

Teşekkürler, Motorum rks tn202 model, yolculukta çadır ve kamp bölgeleri olan yerleri seçeceğim, umarım sorun olmaz, benzin fiyatları bahara doğru çok zam gelmezse 5000 tl yeterli gelir diye düşündüm, tost ve sandviçle geçirmeyeeğim bütün yolculuğu ama yöresel yemekler yemeden olmaz, iki çantam var, biri topcase biri ikili yan çanta ama küçük, çok apır şeyler taşımayacam. umarım sorun çıkmaz önerilerinize açığım.
yolda iki veye üç kere yağ değiştiririm diye düşündüm, yola çıkarken zaten değiştirecem 4000 km olsa toplam iki kerede yolda değişir.