2024 SR 125 Aprilia Scooter teknik özellikler

Soru – Cevap BölümüCategory: Teknik Bilgi2024 SR 125 Aprilia Scooter teknik özellikler
Bulent Staff asked 1 ay ago

2024 SR 125 Aprilia Scooter teknik özellikler ve fazlasını yazdım, bilgi topladım. Herkese merhaba, dediniz ki B ehliyetle motor süreceğiz ama ilk motorum veya ikincisi ise Aprilis SR 125’i alsam ve motoru b ehliyetle mi sürebilir miyim? Malumunuz ehli yasası çıktı. Kafalar biraz karışık Bununla ilgili bir içerik yazmak benim en büyük hobim.

Bazılarımız, zaten aldık ve bir hatta yaptık biliyorsunuz ama ille de dersiniz ki bizim b sınıfı bir ehliyetimiz var yapacağız bu işleri, gideceğiz sınavına falan gireceğiz. Şimdi piyasada karıştı herkes de bir 125 CC furyası patladı herkes 125 motorlarını getirmeye başladı. Kawasaki bile yeniden doğmaya karar verdi, uzun süredir kaçmıştı. April da burada herkese silahını çıkarttı zaten SR GT falan vardı biliyorsunuz onu bir iki hafta önce videolardan izlemişsinizdir. Bugün yine herkesin izlediği ve çok baktığın zaman ben tam bir şehir içi için yaratılmışım diyen bir motorun detaylarını anlayacağım.

2024 Aprilia SR 125, SS Modelleri Aratmıyor

2024 SR 125 Aprilia Scooter teknik özellikler

Büyük tekerler, dik bir oturuş geniş bir gidon açısı filanda var. Çarşıda pazarda şehir içinde işte yazlığa götüreceğim pratik olacak abi işte tekerler büyük denge problemim olmayacak gibi düşüncelerine sahipseniz gidin bir test edin, üstüne oturun filan görün, size uygun gelecek mi? Kesinlikle tavsiye ederim birkaç bayide hatta test motorları var.

Önce dış tasarımını anlatacağım size böyle kafadan baktığınız zaman led bir stopu var. Gündüz farları var böyle sivri bir suratı var hatta ön çamurluğu birazcık kısa bunu Gaga ile birleştirmişler. Gördüğünüz üzere bu çamurluklu detayları var ama Arkadaşlar bunlar plastik gerçek karbon fiber değiller. Dediğim gibi farlar en azından led gündüz farları led sinyallere geldiğimiz zaman burada Halojen sinyaller var. Evet bazı şeylerden fiyatlardan kırpmak için burada bazı şeyleri ancak birebir görebiliyor insan ama ne oluyor, işte bunu Abi ben şehir içinde alacağım dediğim gibi işime gücüme gideceğim geleceğim az yaksın derseniz evet kısmen az yakıyor diyebilirim.

2024 Aprilia SR 125, SS Modellere Rakip Geliyor
2024 Aprilia SR 125

Medley’de bu aynı ekran var, 400’lük makinesinda birebir ekran var yine aynı makineyi almışlar turuncu alt tabanı koymuşlar, işte devir saatiniz var, elektronik, işte hava kaç derece onu gösteriyor, yani gerekli bilgiler size ne ihtiyacınız varsa hepsini burada Aprilia vermiş. Saat yazıyor Total Kilometreniz var, havanın kaç derece olduğu var ortalama yakıtım nedir gibi bilgileri yerleştirmişler.

2024 Aprilia SR 125 scooter
2024 Aprilia SR 125

 

Bu kadar bir motor için yeterli daha fazlasını aramaya gerek yok ha daha ilerisi var mı? Evet daha ilerisi de var. Ama dediğim gibi fiyat performansı oynuyorsa, burada bazı şeylerden fedakarlık edeceğiz anlamına geliyor. Kütüklerde selektör var sinyalimiz var ama bir dörtlümüzün olması lazım arkadaşlar Hani bu sadece SR 125 için bahsetmiyorum birçok motosiklette dörtlü yok, özellikle küçük scooterlarda. Bence artık buraya birçok motora bu Euro 4 Euro 5 standardına şu artık dörtlümüzü koyalım ama yok. Bindin abi motora bak şimdi ayakların ortası boş…

İşte ortada kancan var bir tane bakkala gittin pazara gittin bir şeye gittin torba poşet, tıkınmalık alacaksın ve hemen koyacaksın askıyla buraya ayaklarının boş olmasını o yüzden çok seviyorum scooterda özellikle küçük Scooter serisinde bu çok pratik oluyor. Hani böyle motora geldin bak binerken bile pıt ayağını hiç kaldırmadan binebiliyor musun? Dizlerinin orası açık en azından boşluk yok ama burada en azından bir telefonumuzu koyabileceğimiz bir cep olabilirdi. Bunlarda yok bilginiz olsun ama ayaklarım gayet rahat hareket edebiliyor, sorun yok.

2024 Aprilia SR 125 scooetr
2024 Aprilia SR 125

Bu konuda bir sıkıntı yok şimdi seleye gelmek istiyorum sele çift parça gibi gözükse de aslında tek böyle yekpare ama ya şunu Keşke şey yapsaydılar, yani hep alıştık ya artık kontaktan sola sağa çeviriyoruz. Ama burada yok. Eski tip gibi geliyor, anahtarı söküp takıp kaldırıyorsun. Bagaj hacmimiz maalesef tekerlerin çapı büyük olduğu için çok derin bir bagajın yok arkadaşlar. Hem akü var hem tankımız burada buraya bir tane yarım kaskınız önüne eldivenleri ancak koyabilirsin.

Aydınlatma lambası var, Bilginiz olsun koltuğu böyle sele altı böyle koltukta dediğim gibi şunu tekrar söyleyeyim, selede biraz dik oturuş sunuyor. Boyun 1.80cm ise iyi, bacakların kısa ise çunu bilmen lazım, sele yüksekliği 77cm civarındadır.

Aprilia SR125
Aprilia SR125

Aprilia SR 125 Güvenlik Özellikleri
Bu scooter, güvenlik açısından Kendiliğinden Havalandırmalı Kuru – Santrifüjlü Debriyaj Kaydırmalı Debriyaj ile donatılmıştır.

Aprilia SR 125 Ağırlık ve Yükseklik
Aprilia SR 125’in koltuk yüksekliği 780 mm ve boş ağırlığı 118 kg’dır. Diğer ölçülerde SR 125, 1985 mm Uzunluk, 1261 mm Yükseklik, 1365 mm Dingil Mesafesi, 155 mm Yerden Yükseklik, 6 Litre Yakıt Tankı Kapasitesine sahiptir.

Aprilia SR 125’te konfor
Konfor açısından bakıldığında, SR 125, Dijital Konsol Tipi, Dijital Kilometre Sayacı, Dijital Hız Göstergesi, Kick ve Otomatik Çalıştırma Tipi, Dijital Yakıt seviyesi göstergesine sahiptir.

Aprilia SR 125 Gövde
Aprilia SR 125, 120/70-14 ön lastikli Ön Çatal süspansiyonlara ve 120/70-14 arka lastikli Monoamortisör süspansiyonlarına sahiptir. Açık tek beşik çerçeveli Boru şeklinde bir şasi ile birlikte gelir.

Aprilia SR 125 Alternatifleri
SR 125 scooter’ın ana rakipleri Suzuki Burgman Street, TVS NTORQ 125, Yamaha Aerox 155, Vespa VXL 125, Aprilia SR 160 BS6, TVS Jupiter 125, Suzuki Access 125, Honda Activa, Honda Activa 125, Yamaha RayZR 125 Fi-Hybrid’dir.

Aprilia SR 125 Son Fiyat
SR 125, 109.000 TL olarak belirtlmiş.

SR 125’in ayrıntılı konfigürasyonunu, özelliklerini ve teknik özellikleri

Motor ve Şanzıman
Motor tipi Tek Silindir, 4 zamanlı, Hava soğutmalı, SOHC, 3 valf
En yüksek güç 9,92 PS @ 7700 rpm
Maksimum tork 9,7 Nm @ 6000 dev/dak
Motor kapasitesi 125 cc
Silindir Sayısı 4
Silindir başına valf sayısı 3
Bore x Stroke 52×58,6 mm
Soğutma tipi Hava soğutmalı
Tip Otomatik Yakıt doldurma
Yakıt enjeksiyonu Gövde ve Süspansiyon
Süspansiyon – Ön
Ön çatal
Süspansiyon – Arka Mono amortisör
Çerçeve tipi Açık tek kızaklı boru şeklinde şasi
Boyutlar ve Kapasite
Uzunluk 1985mm
Yükseklik 1261 mm
Yüksüz/Boş Ağırlık 118 kilo
Dingil açıklığı 1365mm
Koltuk yüksekliği 780mm
Yerden yükseklik 155mm
Yakıt Tankı Kapasitesi 6 Litre

Tekerlekler, Lastikler ve Frenler
Ön Disk/Tambur Boyutu 220mm
Ön Tip Tüpsüz
Ön Lastik Boyutu 120/70-14
Arka Lastik Boyutu 120/70-14
Tekerlek Tipi Alaşım
Elektrik Pil Kapasitesi 0,06 kWh
Pil Türü Bakım gerektirmeyen

Konfor ve Rahatlık
Konsol Tipi Dijital
Kilometre sayacı Dijital
Hız göstergesi Dijital
Başlangıç ​​Türü Ayak ve Kendiliğinden Başlatma
Yakıt seviye göstergesi Dijital
Emniyet Terlik Debriyajı
Kendinden Havalandırmalı Kuru – Santrifüj Debriyaj

9 Answers
arif answered 1 ay ago

109bin tl fiyatı iyiymiş hocam, bilgiler yeterli videolarda anlatılldığı gibi ne eksik ne fazla, orta bir makina, sele altı yok, orta düzey konfor ve elektronik özellikler. şehiriçine daha uygun filan falan yani

ugur33 Staff answered 1 ay ago

Sele altı küçük, göstergeler fena değil ama kötü değil. aprilia 1992’de girdi değil mi ülkemize, ilk gördüğüm 650cc enduro oydu o zamandan beri takip ederim ama hiç elim gitmedi alayım kullanayım diye düşünmedim. ben yamahacıyım Bülent usta, kusura bakma

Alper Yılmaz Staff answered 1 ay ago

RKS modelleri var hocam bu fiyatlar aralığında veya bir tık üzeri 150-250cc  satıyor adamlar. detaylarını bilmiyorum ama kızıltoprakta bayisi var gidip göreceğim. neyse orada yok galiba aprilia sitesinden bakarım bayiler var

Bulent Staff answered 1 ay ago

Ben detayları verdim arkadaşlar, eksik kalmış olabilir tamamlayın. bu yaşta ancak bu kadar

ugur33 Staff answered 1 ay ago

Sağol Bülent usta, eklediği kadar bile yeterlidir

Alper Yılmaz Staff answered 1 ay ago

10-11inç lastikle zaten güzel görünmüyor, yamaha örnek, xmax gibi kallavi maxi model yapıyor düdük gibi lastik çapı, ne anladım o işten

arif answered 1 ay ago

He tamam konuşmuşuz ya burada ben yeniden sordum yanlışlıkla aprilia konusunun altında o mu bu mu diye. Halbusi konuştuk, unuttum. 109.000 tl iyi fiyat bence ama biraz eski teknoloji yeni görsel tasarım gibi geldi, bana mı böyle geliyor?

motoman answered 1 ay ago

Evet bende şimdi gördüm bence aprilia alıncaya kadar xmax ikinci elde bu fiyat olmasa bile 50bin daha ekle 2020 model alırsın. Tercih meselesi yani, ben zaten kullancısıyım.

arif answered 1 ay ago

O fiyatlara bile yok hocam ancak 2016 model alırsın ama kimse şu sıralar satmayacaktır, onun yerine yeni koyması için 100bin eklemesi lazım