13.2 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Suzuki GSX-R600: Performans, Fiyat ve Fotoğraflar

2023 Suzuki GSX-R600: Performans, Fiyat ve Fotoğraflar

2023 Suzuki GSX-R600
Modeli GSX-R600
Motor: 599 cc Sıralı-4
Güç çıkışı 124 HP
Tork 51.3 LB-FT
Geçiş 6 Vitesli Manuel
MSRP 11.699 dolar

Artıları

  • Yakın Oran Altı Hızlı Şanzıman
  • Ayarlanabilir Ergonomi
  • Hızlı ve Çevik

Eksileri

  • İyileştirilmiş Düz Hat Hızlandırması
  • Tamamen Ayarlanabilir Süspansiyon

 

Suzuki , kendini kanıtlamış GSX-R600’ü 2023 MY’ye, onu önceki yıldan ayıran yeni bir renk grubuyla taşıyor. Her zaman olduğu gibi, bir yarış motosikleti olarak inşa edilmiş olarak gelir, ancak süper spor pazarının geniş bir alanını kapsayacak şekilde iyi sokak sürüşü ve yola uygun aydınlatma ile birlikte gelir.

Güçlü tesis, keskin hızlanma, geniş bir güç bandı ve her şeyi kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak bazı sürüş kontrolü elektronik özellikleriyle motosikleti ve hayal gücünüzü kullanma rolünü yeniden canlandırıyor. Sağlam destekler, yarışa uygun süspansiyon, direksiyon amortisör desteği ve birinci sınıf fren bileşenleri ile çevik bir sürüş sağlar.

Gixxer ailesinin, 1985 yılında bir mirası başlatan oyunun kurallarını değiştiren GSX-R750 ile başlayan uzun ve seçkin bir geçmişi vardır. Bu aile, orta seviyeden hafif motosiklet alanına kadar bir dizi yer değiştirmeyi kapsar, böylece sürüş tarzınız ve yarış hedefleriniz için tam olarak doğru olanı elde edebilirsiniz.

2023 Suzuki GSX-R600, 124 beygir gücü ve 51,3 pound-feet tork üretiyor. Bunlar talep edilen rakamlardır ve her zamanki gibi aktarma organlarındaki mekanik kayıpları hesaba katmadan önce şaftta ölçülmüştür.

Güç, atık ısıyla başa çıkmak için sıvı soğutmaya dayanan enine montajlı, sıralı dört motordan gelir; zorlu koşullar altında bile belirli bir miktarda termal kararlılığı garanti eden bir özellik. 67 mm çapa ve 42,5 mm darbeye sahip, 599 cc’lik bir yer değiştirme ve yüksek oktanlı go-go suyu gerektirecek özel baharatlı 12,9’a 1 sıkıştırma oranı sağlayan bir kare üstü değirmendir.

Yakıt enjeksiyonlu bir gaz kelebeği gövdesi indüksiyonu kontrol eder ve pilot talebi ile motor kapasitesi arasındaki farkı uzlaştırmak için sürücü kontrollü kelebeklerin aşağı akış tarafında ikinci bir bilgisayar kontrollü valf setine sahip Suzuki’nin Çift Gaz Kelebeği Valfı özelliği ile donatılmış olarak gelir. Bu, devir aralığının hiçbir yerinde tökezleme veya hıçkırık olmadan pürüzsüz geçişler sağlar.

Güç, sert vites küçültmelerde ve belirleyici motor freni olaylarında arka ucun gevşemesini önleyen bazı ters tork azaltma eylemi için kayar ve yardımcı debriyajdan akar. Altı vitesli, sabit örgülü şanzıman ve sağlam, O-ring zincir ve dişli nihai tahriki , 155 MPH işareti civarında bir GSX-R600 azami hızı ortaya çıkarır . Suzuki’nin Sürüş Modu Seçicisi, bir düğmeye basarak her şeyi değiştirmenize izin veren hızlı değişiklikleri sağlar.

4,2 galonluk yakıt deposu, diz cebi oluşturmak ve dar bir bele izin vermek için arkaya doğru güçlü bir daralma ile yukarı doğru geniş bir flanş sallar. Bu şey ayrıca, hem uygun yarış severler için hareketlerine izin verecek şekilde ayarlanmıştır. Doğal olarak, koltuğun ön kısmı da sıska görünüşlü depo önüne katkıda bulunmak için büyük ölçüde kısaltılmıştır, bu nedenle ayaklarınızı yere koyduğunuzda bacaklarınız yere güzel bir düz vuruş yapar.

Suzuki GSX-R600 Özellikleri
Uzunluk 79,9 inç(2.030 mm)
Genişlik 44,7 inç (1.135 mm)
Koltuk yüksekliği 31,9 inç(810 mm)
Dingil açıklığı 54,5 inç(1.385 mm)
Yerden yükseklik 5,1 inç(130 mm)
Yakıt Kapasitesi 4,5 ABD gal. (17,0 L) / 4,2 US gal. (16,0 L) CA modeli
Ağırlığı frenlemek 187 kg (412 lb.)

Direksiyon başında, olaya dayalı sönümleme ile geri tepmenin yükünü alan elektronik olarak kontrol edilen bir direksiyon sönümleyici buluyoruz. Son derece kısa, 23,45 derecelik bir eğim açısı, gerçekten çok çevik bir kurulum yapmak için 3,82 inçlik iz ile birleşir.

Ters Showa Big Piston çatalları, tümü pist kullanımının talepleri göz önünde bulundurularak ayarlanmış yarış merkezli süspansiyon bileşenleri olan Showa amortisörü gibi tam üçlü ince ayarlarla birlikte gelir. Süspansiyon seyahati, köşelerde çömelmek için bolca yer bırakmak ve en zorlu şehir ormanlarında bile yaptığınız her türlü suiistimali emmek için 5,1 inç’ten 4,7 inç öndedir.

Yaysız ağırlığı ve jiroskopik kuvvetleri düşük tutmak için fabrikada tümü “Z” hız derecelendirmesinde önde 120/70 ve arkada 180/55 dışarıda pabuçlu olarak gelen 17 inç, üç kollu, döküm alaşımlı bir jant kullanılıyor. bu, maksimum hızı sorunsuz bir şekilde tolere edecektir. İkili, dört delikli Brembo bağlayıcılar ve ikili, 310 mm diskler ön tekerleği yavaşlatırken, arkada tek pistonlu Nissin kaliper işi halleder. ABS kapsamı yoktur, bu nedenle yalnızca beceriye güvenmeniz gerekir.

Şasi ve Süspansiyon
Çerçeve İkiz direkli alüminyum alaşımlı çerçeve
salıncak kolu Dökme alüminyum
Ön Süspansiyon/ Seyahat Showa Büyük Pistonlu Ön Çatal (BPF) Ters teleskopik, helezon yay, yağ sönümlemeli/ 4,7 inç.
Arka Süspansiyon/Seyahat Bakla tipi, tek Showa şoku, helezon yay, yağ sönümlemeli/5,1 inç.
tırmık 23.45°
İz 3,82 inç
Ön tekerlek Üç kollu, dökme alaşım
Arka tekerlek Üç kollu, dökme alaşım
Ön lastik 120/70ZR17M/C (58W), tüpsüz
Arka lastik 180/55ZR17M/C (73W), tüpsüz
Ön fren Çift Brembo 310 mm, 4 pistonlu kaliper
Arka fren Nissin tek disk, tek pistonlu kaliper
Motosikletler

3 YORUMLAR

  1. 600 serisi motosiklet her zaman hız ve performans modelleri olmuş, bu aekilde kullanılan hep yarışacaklarmış gibi bir kanıya sebep oluyor, yılda en çok çevrilen ve ceza yiyen tayfası olan model maa gsxr vazgeçilmez Suzuki modelidir, 600cc ise değişmez lideridir yolların