Avrupadan Motosiklet Getirmek

Soru – Cevap BölümüCategory: İbretlik DurumlarAvrupadan Motosiklet Getirmek
motosiklet Staff asked 2 yıl ago

Avrupadan getireceğiniz motosiklet için oluşabilecek sorunlar ve getiremem sorunlarını guruplardan birinde bir arkadaş yazmış. Neden getiremezsiniz madde madde sıraladık.
Getiremezsiniz.

1. Sebebi markanin kendi Turkiye Distribütörü bulunduğu için ve ulkeye gelmeye devam ettiği icin ithalatını yapamazsınız.

Diyelimki ticari olarak ithalatla ugrasiyorsunuz siz direk distribütörden degilde bayiden aldığınız için bayinin ihracat yetkisi yoktur.

2. Sebebi, olmaz ama hafi ilk maddeyi yaptınız, maddi olarak ayni hatta uzerinde bir rakama gelirken, koşturmaktan sinir harbi geçirirsiniz. Öyle Zeytinburnu Ambari gibi kamyona yukle gel olmuyor.

3. Sebebi garanti olarak Yamaha motorlarda world wide garanti yoktur olasi bir sorunda kendiniz karsilamaniz gerekir masrafları.

4. Sebebi diyelimki oturma izniniz var o ülkede ve bir arac aldınız, kendiniz binerek geldiniz o aracı TR sokmak yasal hale getirmek icin gümrüğe terk edip, ihalelerden bir ihtimal geri alma sansınız var. Tabi bu sürede bütün parçaları uzerinde duruyorsa. Sonrasında Turing teminatınız yanar ve bir sürü bürokrasi isşlemleri ile uğraşırsınız.

Bu bir elektronik cihaz değil o yüzden ithal edilmesi kolay bir urün gami değildir.

10 Answers
Bulent Staff answered 2 yıl ago

Önce ÖTV sonra KDV sini hesaplayacaksın en son çıkanın üstüne %20 ek gümrük vergisini koyduktan sonra kargo parasıyla eline en geç 1,5 ayda geçer

Bulent Staff answered 2 yıl ago

Şu anki piyasa fiyatından daha ucuza getirebilirsin.Burda Distribütörü olması farketmez vergisini ve masrafını karşıladığın her ürünü getirebilirsin.Garanti si de buradaki Distribütörü mecburen vermek zorundadır.

Bulent Staff answered 2 yıl ago

2017 yılında Paris’de Tmax DX 13300 euro idi. Mağazada fotoğrafını çekmiştim. 5 yılda yurt dışında 2500 euro artmış fiyatı. Bizde sanırım 2017’de DX ler ilk çıktığında fiyatı 77.000 tl idi. Şimdi geldiği yere bakın..

Emrer answered 2 yıl ago

Birisinin verdiği fikre bakın; Motoru Yunan da satın alın, parçalara ayırın, paketleyin, bir tıra verin, Istanbul da tırdan parçaları indirin, montajını yapın, diğer Tmax’inizdeki plakayı takın güle güle kullanın. Farkı anlayacak birisine yakalanmayın yeter…

Emrer answered 2 yıl ago

Kargoyla suriyeye getir sonra gazla ülkeye gir… daha neler!

Emrer answered 2 yıl ago

Herhangi bir motosiklet ötv oranı %37 KDV %18 önce ötv yi hesaplayıp topla sonra KDV’yi hesapla üstüne ek %20 gümrük vergisi hesapla Euro kuruyla beraber kargo nakliye parasını koy kısaca en ufak motosiklet bile 100 bin TL’yi geçiyor

Alper Yılmaz Staff answered 1 yıl ago

İSTANBUL’dan ADANA’ya 2016 model PCX göndericem. Hangi otobüs firmaları getiriyor, daha önceden otobüsle motorsiklet getiren oldu mu? Yardımcı olur musunuz.

Bulent Staff answered 1 yıl ago

Firmayı boşver parasını verince hepsi getirir, 500 tl ile 1000 tl arası alıyorlar. önemli olan otobüsün markası mercedes trevego olursa yüksekliği uygun oluyor. Bir de motoru yüklemeden önce iyi pazarlık yap fiyatı bağla yükledikten sonra ekstra para istiyorlar dikkat edin.

motosiklet Staff answered 1 yıl ago

motoru iyice sarın, sarmalayın. sürtünmeye karşı ve motoru iple iyice sabitleyin. antalyadan getirttim, o kadar sarmama rağmen yan grenajlar sürtüp boyayı kaldırmıştı.

motosiklet Staff answered 1 yıl ago

Veya Motosiklet taşıyan araçlar var. Sadece motor taşıyorlar. Onu araştır bence daha uygun olur. Daha dikkatli özenli taşırlar, ama fiyat olarak bilmiyorum, çok değişmiştir fiyatları.