13 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Yasağa Rağmen Sokağa Çıktılar

Motokuryeler yasağa rağmen sokakta haberi: ‘Yemek molalarınızı erteleyin dediler’

“Bugün de çalıştırılıyoruz” dediler

Oysa vali yasağı duyurmuş, bir çok yemek firması ve scooter sürücüleri metro, metrobüs ve diğer taşıtları kullanmışlardı. Ama görünen o ki patronlar yasağı bile dinlemiyor.

Motokuryelerden ve sosyal medyadan gelen tepkiler sonunda İstanbul Valiliği’nin kararıyla bugün saat 18.00’e kadar; başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmaları yasaklandı.

Bir Motokurye şöyle konuştu:

“Bazı arkadaşları bugün de çalıştırıyorlar. Yemek Sepeti’nin ve Trendyol’un motorlarını gördüm mesela. Sucular, sokak arasındaki dükkanların zaten durmuş değil. Ya da diyelim kendi firmasında çalışmıyor para kazanmak için firmasının motoruyla başka işlerde günlük ücretle çalışmak zorunda kalanlar da var.

8 saat çalışıyoruz normalde. Getir gibi bazı firmalarda çalışan arkadaşların bazen 16 saati bulduğu oluyor. Biz de 1-2 saat mesaiye kalabiliyoruz. Ben bugün çalışmıyorum ama dün epey sıkıntı yaşadık. Hatta bir arkadaşımla beraber çalıştığımız bölgede hemen arkamıza, çok yakınımıza koca bir sac düştü. Ağaca çarptı.

Aslında hepimiz tehlike atlattık. Dün çalıştığımız yerlerden herhangi bir uyarı da gelmedi. Zaten sonra da çalışanların ve duyarlı insanların tepkisiyle yasaklamak zorunda kaldılar. Ancak dediğim gibi sokakta yürürken önümden şu anda bile bir sürü motokurye geçiyor.”

“Fırtınada yemek molalarınızı erteleyin dediler”

Başka bir motokurye de dün çalışırken rüzgar nedeniyle sürüş hakimiyetlerini kaybettiklerini defalarca kaza tehlikesi geçirdiklerini anlattı. Dün fırtınada önlem alınmadığını söyleyen motokurye, “Tersine siparişler arttığı için yemek molalarımızın ertelenmesi istendi” dedi.

Screen Shot 2021 11 30 at 16.38.46

Motosikletler