14.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

15 dakikada yüzde 85 şarj

15 dakikada yüzde 85 şarj

İnanılmaz bir sürede şarj etmek önemli bir özellik ve bu süre motosikletler için zaten hep önemliydi. Daha önceki yazımızda elektrikli araçlardan benzinli araçlara neden dönüyorlar konusunu yazmıştık. Bu şarj süreleri ve şarj etmenin zaman ayrıca mekan bağımlılığının benzinliye dönmede etken olduğunu söylemiştik.

Şimdi Energica’nın CEO’su yakında 15 dakikada %85 şarjın çok yakın olduğunu, özellikle italya’da buna hazır olduklarını belirtmiş.

Energica’nın elektrikli motosikletleri, şirketin elektrikli motosiklet endüstrisinde benimsediği ilklerden biri olan DC hızlı şarj özelliğine zaten sahip.

Testoni, “Teknik açıdan, şarj ve menzil açısından, şarj etmenin hızlı şarja ilk inananlardan biri olduğumuza inanıyoruz” demiş.

“Elbette, zaten bir Japon standardı vardı, ancak yarım saatte % 80’e kadar şarj sağlayan bir Avrupa standardını ilk başlatan bizdik. Gerçek kullanımda, yakıt ikmali için durduğunuzda, gidip biraz kahve içersiniz, 20 dakika, o hedefe ulaşmak çok kolay. ” diye konuşmuş.

Testoni’nin belirttiği gibi, birçok benzinli motosiklet sürücüsü bacaklarını esnetmek için yakıt stoplarını kullanacak ve birkaç dakikalık gaz dolumunu 15 dakikalık bir durağa çevirecek.

Benzinli ve elektrikli motosikletler arasında yakıt ikmali süresi eşitliğine henüz tam olarak ulaşılmamış olsa da, menzil rakamları çok daha yakın.

Energica, en son 21,5 kWh pil paketlerini son EICMA Milan Motosiklet Fuarı’nda tanıttı . Bu endüstri lideri, yüksek kapasiteli piller, şehir içinde 400 km’ye (250 mil) kadar menzil ve 230 km (143 mil) karma sürüş menzili sunar.

Motosikletlerin önemli ölçüde azaltılmış menzilleri gördüğü otoyolda bile Energica’nın en büyük pilleri 180 km (112 mil) menzil sunar.

Diğer tarafta, menzil en önemlisi. Bir motosiklette diğer araçlar gibi piller için o kadar büyük alana sahip olamazsınız. Şimdi 21.5kWh pile sahip olan motosikletler geldiğinde veya geçtiğinde, benzinden aldığı verimi alabileceklerini belirtiyorlar.

Motosikletler